/Mauritius

Sukellusvinkit Mauritiukselle

Tiina Hovi, Marketing & Online Manager

Mauritius tarjoaa upeat puitteet merenalaisille elämyksille niin kokeneemmille sukeltajille kuin ensikertalaisillekin. Käytännössä koko saarta ympäröi riutta ja laguuneja, joista löytyy matalampia suojaisia paikkoja aloittelijoille. Riutan laitamilla ja sen ulkopuolelta löytyy syvempiä kohteita ja muun muassa hylkyjä kokeneemmille sukeltajille. Olen listannut tähän omat suosikkipaikkani.

Paras aika vuodesta sukeltamiselle on loka-joulukuussa. Tammi-helmikuun syklonikaudella merenkäynti voi olla kovaa, ja näkyvyys heikkoa etenkin itärannikolla. Länsirannikolla olosuhteet ovat tuolloin yleensä paremmat.

Useimmilla hotelleilla on omat sukellusliikkeensä, mutta mikäli haluat kiertää muitakin paikkoja, suosittelen ottamaan yhteyttä Blue World Explorer liikkeen omistajaan Mukesh Buldewaan. Hänellä on erittäin korkeatasoiset sukellusliikkeet Blue Bayssa, Flic En Flacissa ja Balaclavassa, ja voi tarvittaessa järjestää myös kuljetukset hotellilta ja takaisin www.explorerdivingworld.com

Kaakkoisrannikon Blu Bayn suojeltu laguuni on ainutlaatuinen paikka kokeilla sukeltamista, tai harrastaa vedenalaista valokuvausta. Laguuni on matala ja suojassa meren tyrskyiltä, joten näkyvyys on yleensä erinomainen. Puistoalueelle on istutettu muun muassa erilaisia hindu-patsaita korallin kasvualustaksi ja sieltä löytyy kirjava joukko erilaisia mereneläviä merietanoista, kotiloihin, merihevosiin ja eksoottisiin mureenoihin. Kaakkoisrannikon Blu Bayn suojeltu laguuni on ainutlaatuinen paikka kokeilla sukeltamista, tai harrastaa vedenalaista valokuvausta. Laguuni on matala ja suojassa meren tyrskyiltä, joten näkyvyys on yleensä erinomainen. Puistoalueelle on istutettu muun muassa erilaisia hindu-patsaita korallin kasvualustaksi ja sieltä löytyy kirjava joukko erilaisia mereneläviä merietanoista, kotiloihin, merihevosiin ja eksoottisiin mureenoihin.

Blue Bayn lähistöltä löytyy myös sukelluspaikka nimeltä Lobster cave, jossa nimensä mukaisesti voit tutustua hummereihin lähietäisyydeltä. Blue Bayn lähistöltä löytyy myös sukelluspaikka nimeltä Lobster cave, jossa nimensä mukaisesti voit tutustua hummereihin lähietäisyydeltä.

Yksi Mauritiuksen parhaista sukelluspaikoista löytyy länsirannikolta Flic en Flacin lähistöltä. Cathedrale on saanut nimensä onkalosta, jonka katto kapenee ylöspäin samaan tapaan kuin katedraaleissa. Alueelta löytyy useita mielenkiintoisia läpiuitavia onkaloita ja paljon nähtävää. Ei sovellu aloittelijoille. Niin ikään Flic En Flacin rannikolta löytyy Big Rock, jossa törmäät lähes takuuvarmasti valtavaan kotkarauskuparveen. Älä unohda kameraa, kuten minulle kävi! Yksi Mauritiuksen parhaista sukelluspaikoista löytyy länsirannikolta Flic en Flacin lähistöltä. Cathedrale on saanut nimensä onkalosta, jonka katto kapenee ylöspäin samaan tapaan kuin katedraaleissa. Alueelta löytyy useita mielenkiintoisia läpiuitavia onkaloita ja paljon nähtävää. Ei sovellu aloittelijoille. Niin ikään Flic En Flacin rannikolta löytyy Big Rock, jossa törmäät lähes takuuvarmasti valtavaan kotkarauskuparveen. Älä unohda kameraa, kuten minulle kävi!