Hyvä tietää: Isla de Holbox

 • Pääkaupunki

  Mexico City
 • Valuutta

  Meksikon peso (MXN)
 • Kieli

  Espanja
 • Väkiluku

  n. 2 000
 • Aikaero

  -8 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 2 t 30 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora tilauslento talvikaudella Helsingistä Cancuniin, n. 10–11 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka Cancunin lentokentältä hotellille kestää n. 2,5 t, sisältäen 25 min. lauttamatkan ja mahdollisen lautan odostusajan satamassa. Isla de Holboxilla asiakkaat noudetaan golfautoilla hotelleihin.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna.

  Kesäkaudella loma Isla de Holboxilla on osa kahden viikon yhdistemälomaa, jolloin asut toisen viikon jossain muussa Meksikon lomakohteessa. Kuljetus Isla de Holboxilla sisältyy silloin matkan hintaan ja kuljetusaika riippuu valitsemastasi toisesta lomakohteesta. Yöpyminen ensimmäisenä tai viimeisenä yönä saattaa tapahtua mantereella, riippuen lentosi aikataususta.

  Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.
  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Hienohiekkaisia, pitkiä, matalia luonnon hiekkarantoja, joilla on paljon näkinkenkiä.

  Koko Isla de Holboxin saari on suojeltu, minkä vuoksi rannalle ajautuvaa levää ja meriheinää ei saa poistaa. Golfautot saavat ajaa joissakin osissa rantaa.

  Merivesivirtausten vuoksi saattaa tiettyinä vuodenaikoina esiintyä levää ja vesiheinää ja vesi saattaa näyttää samealta.

 • Koe enemmän

  Rannalla voit vuokrata SUP-lautoja (stand up paddle board).

  Isla de Holboxiin voit tutustua vuokraamalla polkupyörän, golfauton tai kajakin.

  Isla de Holbox sopii sinulle, joka etsit aitoa kohdetta, jota ei ole rakennettu ainoastaan matkailijoita varten ja joka pärjäät ilman opaspalveluja kohteessa. Rentoutuminen, pitkät kävelyretket rannalla, aurinko ja uiminen sekä herkulliset päivälliset paikallisissa ravintoloissa ovat saarella loman pääsisältö. Saarella on paljon vapaana juoksentelevia koiria, mutta ne eivät suinkaan ole villejä vaan kuuluvat paikallisväestölle.

  Escalanten perhe Isla de Holboxilta on jo liki 20 vuoden ajan valmistanut erikoisen herkullista jäätelöä, Maresa Ice creamia. Saarelta ei kannata lähteä maistamatta tätä herkkua, jota kaupassa myydään irtojäätelönä.

  Kesäkuukausina maailman suurimpiin kalalajeihin kuuluvilla, jopa 12 m pituisiksi kasvavilla valashailla on tapana oleskella Isla de Holboxin vesillä. Toukokuun puolivälin ja syyskuun puolivälin (noin) välisellä ajanjaksolla järjestetään retkiä, joilla on mahdollisuus uida tai snorklata valashaiden joukossa.

  Meksikon lahdella sijaitsevalla Isla de Holboxilla saattaa talvikaudella esiintyä voimakkaita pohjoistuulia.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Cancunin lentokentältä Chiquilaan n. 170 km.

  Liikenneyhteydet
  Chiquilan ja Isla Holboxin välillä kulkee lauttoja useita kertoja päivässä, matka kestää n. 30 min.

  Saarta ei voi kiertää ympäri, koska n. 6 km osuus Isla de Holboxia on läpäisemätöntä viidakkoa.

  Saarella ei ole julkista liikennettä. Saarella ei ole varsinaisia teitä, vaan siellä ajetaan liikenteen tiivistämällä hiekalla. Isla de Holboxilla golfautot toimivat takseina. Yksinkertaisinta on vuokrata polkupyörä tai oma golfauto, n. 10 e/t, 48 e/12 t tai 60 e/vrk.

 • Lasten kanssa

  Rannat ovat matalia, mutta uimavalvojia ei ole. Keskustan torilla on lasten leikkipaikka. Suuria korkeuseroja on ja lastenrattailla saattaa olla vaikea liikkua hiekkateillä.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Pikkuisessa kylässä on enemmän eloa iltaisin kuin päiväsaikaan. Kylässä on useita hyviä ravintoloita – erityisesti kala ja äyriäiset ovat herkullisia. Yöelämä on vähäistä.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1 l vesipullo n 0,80 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,60 e.
  Ravintolassa: olut (50 cl) n. 2,50 e, kevyt lounas n. 7 e, kevyt päivällinen n.14 e.

 • Asukasluku

  Isla de Holboxilla on n. 2 000 vakituista asukasta.

 • Adapteri

  110 V, adapteri tarvitaan.

 • Liikuntaesteiset

  Saarella ei ole kunnon teitä, vaan tiet ovat golfautoilla ajosta tiivistynyttä hiekkaa. Korkeuseroja on runsasti.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Ympäristömaksu
  Mayarivieran kaikissa hotelleissa peritään lakisääteinen ympäristömaksu (Environmental Sanitation Fee), joka on suuruudeltaan n. 1,20 e/vuorokausi/hotellihuone. Ympäristömaksu maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Meksikon peso (MXN).

  US-dollarit (USD) hyväksytään maksuvälineenä monessa, mutta ei kaikissa paikoissa.

  Isla de Holbixilla voi vaihtaa rahaa muutamassa hotellissa, ja nykyisin saarella on kaksi pankkiautomaattiakin. Euroja voi vaihtaa paikan päällä. Rahanvaihtotoimistoja tai pankkeja ei saarella ole. Suosittelemme varaamaan käteistä mukaan, koska automaatit ovat usein epäkunnossa tai niistä on rahat loppu.

  Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä joissain paikoissa. Joskus luottokorttien käytöstä veloiteaan lisämaksu. Yleisimmät hyväksyttävät luottokortit ovat VISA, MasterCard ja American Express.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat kotimaan pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Internet
  Internetyhteydet ovat usein hitaammat kuin mihin olemme tottuneet kotona. Sekä lyhyehköt että muutaman tunnin pituiset katkot ovat tavallisia. Monissa hotelleissa ei ole sallittua käyttää VPN- tai vastaavaa yhteyttä, ja niissä on tämäntyyppinen liikenne estetty.

  Sähkötupakka
  Meksikossa on laitonta myydä sähkötupakoita tai mitään sähkötupakka tarvikkeita. Sähkötupakkaa ei myöskään saa viedä mukanaan Meksikoon.

  Pääsiäinen
  Meksikossa ja ennen kaikkea Isla de Holboxilla juhlitaan pääsiäistä 22.3.–25.4., jolloin ihmiset kokoontuvat torille juhlimaan jo aikaisin aamusta, musiikki ja juhlinta saattavat aiheuttaa häiriötä.