• Pääkaupunki

  Mexico City
 • Valuutta

  Meksikon peso (MXN)
 • Kieli

  Espanja
 • Väkiluku

  127 500 000
 • Aikaero

  -8 tuntia

Hyvä tietää

 • Lomaharrastuksia

  Rannalla voit vuokrata SUP-lautoja (stand up paddle board).

  Isla de Holboxiin voit tutustua vuokraamalla polkupyörän, golfauton tai kajakin.

 • Etäisyydet

  Cancunin lentokentältä Chiquilaan n. 170 km.
  Chiquilan ja Isla Holboxin välillä kulkee lauttoja useita kertoja päivässä, matka kestää n. 30 min.

 • Rannat

  Hienohiekkaisia, pitkiä, matalia luonnon hiekkarantoja, joilla on paljon näkinkenkiä.

  Merivirtausten vuoksi saattaa tiettyinä vuodenaikoina esiintyä levää ja vesiheinää, vesi saattaa myös ajoittain olla sameaa.

  Koko Isla de Holboxin saari on suojeltu, minkä vuoksi rannalle ajautuvaa levää ja meriheinää ei saa poistaa. Golfautot saavat ajaa joissakin osissa rantaa.

 • Lasten kanssa

  Rannat ovat matalia, mutta uimavalvojia ei ole. Lasten leikkipaikka löytyy keskustan torilta. Suuria korkeuseroja ja lastenrattailla saattaa olla vaikea liikkua hiekkateillä.
  Isla de Holbox on rauhallinen ja lapsiystävällinen, mutta saarella käy vähän lapsimatkailijoita.

 • Adapteri

  110 V, adapteri tarvitaan.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Useimmissa hotelleissa on langaton internetyhteys.

  www.holboxisland.com

  Internetyhteys on usein hitaampi, kuin mihin me olemme kotona tottuneet. Lyhyitä tai muutaman tunnin mittaisia yhteyskatkoksia esiintyy usein. Useat hotellit eivät salli VPN-yhteyttä tai vastaavaa, sillä tämän tyyppinen tietoliikenne saattaa häiritä yhteyksiä.

  Saarella ei ole julkista liikennettä. Saarelle ei ole varsinaisia teitä, vaan siellä ajetaan liikenteen tiivistämällä hiekalla. Isla de Holboxilla golfautot toimivat takseina. Yksinkertaisinta on vuokrata polkupyörä tai oma golfauto, n. 10 e/t, 48 e/12 t tai 60 e/vrk.

  Saarta ei voi kiertää ympäri, koska n. 6 km osuus Isla de Holboxia on läpäisemätöntä viidakkoa.

 • Autonvuokraus

  Saarella ei ole päällystettyjä teitä, vaan tiet ovat hiekkaa, joten liikkuminen pyörätuolilla on hyvin vaikeaa. Myös lastenrattaiden kanssa liikkuminen saattaa olla ongelmallista.

  Golfautoilla liikkuminen on helppoa mutta töyssyistä.

  Lisätietoja hotelleista TUIn asiakaspalvelusta.

 • Lisätietoja

  Kaupassa: 1 l vesipullo n 0,80 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,60 e, vaalea leipä n. 0,60 e, rantasandaalit n. 3,50 e.
  Ravintolassa: olut (50 cl) n. 2,40 e, kevyt lounas n. 7 e, kevyt päivällinen n.14 e.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Pikkuisessa kylässä on enemmän eloa iltaisin kuin päiväsaikaan. Täällä on useita hyviä ravintoloita. Erityisesti kala ja äyriäiset ovat ihastuttavan tuoreita ja herkullisia.

  Yöelämä on vähäistä. Tämä lomakohde sopii rauhalliseen rentoutumiseen.

 • Muista tämä

  Escalanten perhe Isla de Holboxilta on jo liki 20 vuoden ajan valmistanut erikoisen herkullista jäätelöä, Maresa Ice creamia. Saarelta ei kannata lähteä maistamatta tätä herkkua, jota kaupassa myydään irtojäätelönä.

  Kesäkuukausina maailman suurimpiin kalalajeihin kuuluvilla, jopa 12 m pituisiksi kasvavilla valashailla on tapana oleskella Isla de Holboxin vesillä. Toukokuun puolivälin ja syyskuun puolivälin välisellä ajanjaksolla järjestetään retkiä, joilla on mahdollisuus uida tai snorklata valashaiden joukossa.

 • Aikaero

  Suomen aika -7 tuntia.

 • Koe enemmän

  Vakituisia asukkaita n. 2 000.

 • Valuutta ja luottokortit

  Meksikon peso (MXN).

  Amerikan dollari (USD) hyväksytään myös monissa paikoissa, mutta ei kaikissa paikoissa. Euroja voi vaihtaa paikan päällä.

  Isla de Holboxilla on mahdollista vaihtaa valuuttaa joissain hotelleissa. Kylässä on lisäksi muutama pankkiautomaatti. Saarella ei ole pankkeja tai valuutanvaihtopisteitä. Suosittelemme ottamaan käteistä valuuttaa mukaan saarelle sen varalta, että pankkiautomaatti olisi pois käytöstä.

  Luottokortit käyvät maksuvälineenä joissakin paikoissa, mutta eivät yleisesti. Joissakin paikoissa luottokortilla maksamisesta peritään lisämaksu. VISA, MasterCard ja American Express ovat yleisimmin hyväksytyt luottokortit.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

 • Tärkeä tietää

  Isla de Holbox on kaunis, turmelematon ja aito. Paikallinen väestö on erittäin ystävällistä, avuliasta ja antaa mielellään neuvoja vinkkejä siitä, mitä voit kokea saarella.

  Meksikossa ja ennen kaikkea Isla de Holboxilla juhlitaan pääsiäistä 9.4.–23.4., jolloin ihmiset kokoontuvat torille juhlimaan jo aikaisin aamusta, musiikki ja juhlinta saattavat aiheuttaa häiriötä.

  Isla de Holbox sopii lomailijalle, joka kaipaa aitoa kohdetta ilman suuria matkailijamääriä ja pärjää ilman opaspalveluja kohteessa. Rentoutuminen, pitkät kävelyretket rannalla, aurinko ja uiminen sekä herkulliset päivälliset paikallisissa ravintoloissa ovat saarella loman pääsisältö. Saarella on paljon vapaana juoksentelevia koiria, mutta ne eivät suinkaan ole villejä vaan kuuluvat paikallisväestölle.

  Meksikon lahdella sijaitsevalla Isla de Holboxilla saattaa talvikaudella esiintyä voimakkaita pohjoistuulia.

  Koska hotellit sijaitsevat rannalla ja ovat usein hiekan ympäröimiä, myös hotellihuoneessa saattaa olla hiekkaista. Koska hotellimme ovat lähellä mangrovemetsiä, on hyttysiä ajoittain paljon. Hyttyskarkotteita on myynnissä saarella.

  Jos varaat 2 hengen huoneiston tai kahden hengen hotellihuoneen 3–4 hengelle, kolmas ja neljäs henkilö sijoitetaan usein parivuoteeseen kanssamatkustajan kanssa. Sängyt ovat 120–160 cm leveitä.

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Lentokenttäkuljetus Cancunin lentokentältä kestää yhteensä n. 2,5 t sisältäen lautan odotusajan. Isla de Holboxilla asiakkaat noudetaan golfautoilla hotelleihin.Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot. Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »