Hyvä tietää: Meksiko

 • Pääkaupunki

  Mexico City
 • Valuutta

  Meksikon peso (MXN)
 • Kieli

  Espanja
 • Väkiluku

  127 500 000
 • Aikaero

  -8 tuntia

Hyvä tietää

 • Tiesitkö, että...

  Maan kansallisjuomaa, tequilaa, saadaan kaktusta muistuttavasta agaave-mehikasvista.

  Mayakansa, jonka kulttuuri oli yksi maailman kehittyneimmistä, ymmärsi jo 1500-luvulla eaa. paljon tähtitieteestä ja matematiikasta.

  Chili on erittäin tavallinen raaka-aine meksikolaisessa keittiössä. Vahvin laji on nimeltään habanero. Mayat kutsuivat sitä "itkeväksi kieleksi".

 • Lisää matkakohteesta

  Merivesivirtausten vuoksi saattaa tiettyinä vuodenaikoina esiintyä levää ja vesiheinää, vesi saattaa myös ajoittain olla sameaa.

 • Passi ja viisumi

  Meksikoon matkustettaessa passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Meksikoon saavuttaessa on täytettävä maahantulokaavake, johon on merkitty oleskeluaika, ja se säilytettävä maasta poistumiseen asti. Meksikon suurlähetystö puh. 09 586 0430.

  Passin kuvasivusta on hyvä ottaa kopio ja pitää se mukana matkan ajan.

  Meksikon suositusten mukaisesti kaikkien matkustajien tulee tehdä tullausilmoitus verkossa 3 vrk ennen matkalle lähtöä. Tullausilmoitus tulee tulostaa ja ottaa matkalle mukaan. Mikäli et voi tehdä ilmoitusta ennen matkaa, on se mahdollista tehdä vielä maahan saapuessa (rajamuodollisuuksien nopeuttamiseksi on suositeltavaa tehdä se etukäteen). Mikäli tuot maahan yli 10 000 Amerikan dollaria (USD) tai vastaavalla arvolla Meksikon pesoja (MXN), tulee sinun lisäksi tehdä ilmoitus käteisvarojen maahantuonnista.

  USA
  Koska lennot Meksikoon kulkevat USA:n ilmatilan kautta, edellyttävät USA:n viranomaiset lentoyhtiöltä tiettyjen ns. Secure flight -tietojen keräämistä ja ilmoittamista matkustajista ennen lennon lähtöä Helsingistä.
  Lue lisää Secure flight -käytännöstä »

  Huomioithan, että jos lennolla on välilasku tai koneenvaihto USA:ssa, tai jos vietät osan lomastasi USA:ssa, täytyy sinulla olla ESTA-matkustuslupa. ESTA-matkustuslupaa tulee hakea viimeistään 72 tuntia ennen lentoa. Lisätietoja ESTA-hakemuksesta »

  Kanada
  Mikäli lennolla on välilasku tai koneenvaihto Kanadassa, tai jos vietät osan lomastasi Kanadassa, täytyy sinulla olla eTa-
  matkustuslupa. Lisätietoja eTA-hakemuksesta »

  Osoitteesta cancunairport.com näet mihin terminaaliin lentosi laskeutuu.

 • Aikaero

  Suomen aika - 7 tuntia (kesällä - 8 tuntia)