Hyvä tietää: Petrovac

 • Pääkaupunki

  Podgorica
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Montenegro
 • Väkiluku

  n. 2 000
 • Aikaero

  -1 tunti
 • Matka lentokentältä

  n. 1,5 t.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Tivatin lentokentälle n. 3 t.

 • Matka lentokentältä

  Matka lentokentältä lähimmälle Petrovacin hotellille kestää noin 1,5 t (vilkkaimman matkailukauden aikana aika saattaa olla pidempikin liikenteestä johtuen).

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Petrovacin pääranta on noin 600 m pitkä ja koostuu hiekasta ja pikkukivistä. Ravintoloita, vesiurheilua ja aurinkotuolien vuokrausta.

  Noin kilometrin päässä lounaassa sijaitsee Lucicen pienempi ranta, poukamassa vehreiden kukkuloiden välissä. Ravintoloita ja aurinkotuolien vuokrausta.

  Kun jatkat kävelytietä edelleen kohti maaseutua, yli seuraavan mäennyppylän, saavut neljä kilometriä pitkälle Buljaricen rannalle. Ravintoloita ja aurinkotuolien vuokrausta.

 • Koe enemmän

  Paikalliset yritykset järjestävät sukellus- ja kalastusretkiä sekä tarjoavat mahdollisuuden harrastaa vesiurheilua kuten varjoliitoa ja vesihiihtoa.

  Läheisessä Budvassa järjestetään keskikesällä konsertteja, teatteriesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia. www.budva.travel/en

  Lähellä sijaitsevia upeita retkikohteita ovat mm. keskiaikainen Kotorin kaupunki sekä pieni Sveti Stefanin saari, jonne johtaa mantereelta silta. Saarella on myös paljon satoja vuosia vanhoja taloja, jotka on sittemmin muutettu ylellisiksi hotelleiksi ja yksityisasunnoiksi. Myös Kroatian puolella sijaitseva Dubrovnik sijaitsee mukavalla etäisyydellä päiväretkeä ajatellen, matkaa sinne kertyy noin 100 km.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Petrovacin lomallesi kätevästi kauttamme yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Autonvuokraus Montenegro »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet

  Tivatin lentokentältä Petrovaciin n. 39 km. Petrovacista Sveti Stefaniin n. 9 km, Beciciin n. 14 km, Budvaan n. 18 km, Porto Montenegroon n. 42 km, pääkaupunki Podgoricaan n. 62 km ja Kroatian Dubrovnikiin n. 110 km.

  Liikenneyhteydet

  Bussit liikennöivät Budvaan (Becicin ja Sveti Stefanin kylien kautta) kerran tunnissa vilkkaimpina aikoina ja muulloin joka toinen tunti aikaisesta aamusta puolilleöin.

  Takseilla on kiinteät hinnat lähikyliin ennakkoon tilattaessa, ottaessasi taksin kadulta suosittelemme sopimaan kyydin hinnan etukäteen.

 • Lasten kanssa

  Petrovac sopii yleisesti lapsille, alueella on monia autottomia kävelykatuja. Rannat eivät kuitenkaan ole erityisen matalia, ja suuria aaltojakin esiintyy, joten pienten lasten kanssa tulee olla varovainen.

  Kaupunki sijaitsee kukkuloiden välissä, kauemmaksi kuljettaessa (esim.rannoille) tulee varautua mäkiseen maastoon.

  Yleisiä leikkipuistoja ei ole.

  Vaippoja ja lastenruokia myydään useimmissa supermarketeissa.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Petrovacissa on parikymmentä ravintolaa ja kymmenkunta baaria/kahvilaa. Useimmat niistä sijaitsevat lähellä rantakatua tai jollain kohteen kolmesta rannasta. Tarjolla on kaikkea kala- ja äyriäisravintoloista paikallisiin, italialaisiin, kansainvälisiin ja fast foodiin.

  Varsinainen iltaelämä rajoittuu muutamissa baareissa joskus soitettavaan musiikkiin.

  Selkeästi vilkkaampaa iltaelämää löydät Budvasta, jonne matkaa on n. 18 km. Budvan keskustan rantaklubeilla ja ulkodiskoilla menoa riittää klo 01 yöllä. Hieman kaupunkien ulkopuolella sijaitsevat klubit saavat olla auki myöhempään. Tunnetuin niistä on Top Hill, joka sijaitsee vuoren huipulla noin 21 km päässä Petrovacista ja on avoinna yleensä viiteen tai kuuteen aamulla.

 • Ostokset

  Petrovacissa ostostarjonta rajoittuu lähinnä pikkukauppoihin ja torikojuihin, joissa myydään vaatteita, aurinkolaseja, koruja ja matkamuistoesineitä.

  Hieman enemmän valikoimaa on naapurikylä Budvassa, mm. pienehkö ostoskeskus nimeltään TQ Plaza. Paremmat ostosmahdollisuudet löytyvät Montenegron pääkaupunki Podgoricassa (n. 62 km) sijaitsevasta suuremmasta supermarketista, Delta Citystä.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1 l vesipullo, n. 1e, virvoitusjuoma (33 cl), n. 1 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl), n. 2,50 e, kevyt lounas, n. 12 e, kevyt päivällinen n. 17 e ja pizza n. 10 e.

 • Asukasluku

  Petrovacissa on vakituisia asukkaita noin 2 000, määrä moninkertaistuu matkailukaudella.

 • Adapteri

  220 V. Adapteria ei tarvita.

 • Turistivero

  Kohteessa peritään turistiveroa/hlö/yö, maksetaan suoraan hotellilla.

  Aikuinen: n. 1,50 e
  Lapsi (12-18 v): n. 1 e
  Lapsi (alle 12 v): n. 0,50 e.

 • Liikuntaesteiset

  Suurimmaksi osaksi Petrovac on helppokulkuista. Autottomia kävelykatuja on paljon. Kaupunki sijaitsee kukkuloiden välissä, joten jos mielit kävellä ylempiin osiin tai kauempana oleville rannoille, varaudu mäkiin.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta
  Montenegron valuutta on euro.

  Petrovacissa on rahanvaihtopisteitä ja pankkiautomaatteja.