Hyvä tietää: Lissabon

 • Pääkaupunki

  Lissabon
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Portugali
 • Väkiluku

  10 320 000
 • Aikaero

  -2 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Lissaboniin n. 5 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Lentokenttäkuljetusta ei ole saatavilla.

 • Rannat

  Lissabonin rannikolla voit viettää sekä kaupunkilomaa että ihanaa rantalomaa. Voit lähteä päiväksi johonkin rantakohteeseen, matka pääkaupungista vie paikallisjunalla noin 20 minuuttia.

  Tyylikkäässä Estorilissa on hienoja hiekkarantoja, kasino, paljon baareja ja hienoja kalaravintoloita.

  Klassinen Cascais puolestaan on muuttunut kalastajakylästä suosituksi rantalomakohteeksi jo 1870-luvulla.

 • Koe enemmän

  MAAT, Museum of Art, Architecture & Technology, Lissabonin uusi taidemuseo avattiin 2016 ja on brittiläisen arkkitehti Amanda Levanten suunnittelema moderni luomus. Museo sijaitsee Belémissä joen varrella ja on todella käynnin arvoinen sekä uskomattoman arkkitehtuurinsa että mielenkiintoisten näyttelyidensä vuoksi.

  Belémin kaupunginosassa on monia kahviloita, ravintoloita, muistomerkkejä ja museoita. Täällä sijaitsevat mm. Hieronymuksen kirkko ja luostari, Henrik Purjehtijan muistomerkki, Vaunumuseo jossa on Euroopan upein kokoelma antiikinaikaisia kullattuja puuvaunuja sekä Portugalin mielenkiintoiseen löytöretkeilyhistoriaan liittyvä Merimuseo. Tässä kaupunginosassa on paljon nähtävää kulttuurista kiinnostuneille.

  Vietä ilta fadon parissa! Bairro Altossa on parhaimmat klubit, joista tunnetuimpiin kuuluu Adega Machado. Mutta suosittelemme myös hakeutumaan rohkeasti kapeille kujille, joilta löydät lisää fadopaikkoja.

  Suuntaa aamulla Alfamassa sijaitsevalle Miradouro de Santa Lucialle. Ihastele kaupungista lähteviä laivoja Tejo-joella ja nauti rauhassa näköalasta Lissabonin herätessä hiljalleen uuteen aamuun.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto kauttamme Lissabonin lomallesi.

  Lue autonvuokrauksesta Lissabonissa »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Lissabonista löytyvät kaikki yleiset joukkoliikennevälineet: bussi, metro, raitiovaunu, lähijuna, lautta ja kiskoköysirata (funikulaari).

  Lentokentältä kulkee kaksi bussilinjaa, toinen Cais do Sodréen ja toinen Avendia José Malhoalle finanssikortteliin. Keskustaan pääset myös metrolla ja paikallisbussilla, metromatka kestää noin 20 minuuttia.

  Keskustassa liikut puolestaan kätevästi raitiovaunulla, vaikkakaan se ei ole kovin nopea mäkisillä kaduilla. Raitiovaunulinjaa nro 28 liikennöidään usein klassisilla keltaisilla vaunuilla, linja sopii täydellisesti sightseeing-kierrokseen. Linja 28 kulkee myös Alfamaan, Baixaan ja Bairro Altoon.

  Hankkimalla Lisboa Cardin voit matkustaa rajattomasti julkisessa liikenteessä ja siihen sisältyy sisäänpääsy yli 20 museoon ja alennusta moneen muuhun nähtävyyteen. Kortin voit tilata osoitteesta www.lisboacard.org

 • Lasten kanssa

  Lissabonin akvaario, Oceanario de Lisboa, sijaitsee entisellä Expo-alueella Parque de Nacõesissa ja on hyvä retkikohde lapsiperheille. Akvaariossa on edustettuna yli 450 vedessä elävää lajia useilta eri ilmastovyöhykkeiltä.

  Lissabonin eläinpuisto, Jardim Zoológico, sijaitsee keskellä kaupunkia ja siellä voit nähdä yli 350 eläinlajia kaikista maailman kolkista. Eläinpuistoon pääset kätevästi raitiovaunulla, metrolla tai bussilla.

  Huomioi, että kaupungissa saattaa olla erittäin kuuma heinä- ja elokuussa.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Kuten kaikissa suurkaupungeissa on Lissabonissakin runsaasti ravintoloita, sekä portugalilaisia erikoisuuksia että kansainvälistä ruokaa listoillaan tarjoavia. Lisäksi monissa kaupunginosissa on hyvä valikoima ravintoloita, jotka edustavat Portugalin entisiä siirtomaita: Kap Verde, Brasilia ja Mosambik. Vieri vieressä trendikkäiden raakaruokaravintoloiden kanssa.

  Port-viinin nauttiminen ruuan jälkeen on hyvin tavallista Portugalissa. Solar do Vinho do Portossa, portviini-instituutissa Bairro Altossa, on tarjolla kaikkiaan yli 150 portviinilajia maisteltavaksi.

  Lissabon on kansainvälinen suurkaupunki täynnä huveja moneen makuun. Bairro Altossa (vanhassa kaupungissa) ja Alfamassa on monia ravintoloita ja baareja. Sekä myös musiikkibaareja, joissa fado-laulajat esittävät tyypillistä portugalilaista musiikkia. Madragoan ja Graçan kaupunginosissa on myös pienimuotoista iltaelämää.

  Toinen suosittu ostos- ja huvialue on Doca do Santos tai lyhyemmin "Docas". Alue sijaitsee Ponte 25 de Abril -sillan alla Tejo-joen rannalla. Peruskorjatuissa satamamakasiineissa on trendikkäitä baareja, ravintoloita, kahviloita ja diskobaareja. Täällä voit päivisin käydä kävelyllä ja nauttimassa lounasta tai iltaisin käydä syömässä ja huvittelemassa. Lyhyen kävelymatkan päässä Docasista sijaitsee lukuisia diskoja riveissä – kaikissa oma tunnelmansa ja ilmapiirinsä. Talvikaudella iltaelämää on lähinnä perjantaina ja lauantaina, mutta kesäisin ihmisiä on Docasissa liikkeellä kaikkina viikon iltoina.

 • Ostokset

  Baixan alueella, Rossio-torin ympärillä sekä Avenida da Liberdadella on paljon vaate- ja kenkäkauppoja. Lissabonissa on monta todella hienoa ostoskeskusta. Yksi suurimmista on Centro Colombo, joka sijaitsee Benfica-stadionin vieressä. Centro Vasco da Gama, Parque des Nações -puiston sisäänkäynnin vieressä on toinen. Molemmissa keskuksissa on yli 100 kauppaa, 30 ravintolaa, elokuvateattereita yms.

  Lissabonista on edullista ostaa kenkiä, laukkuja, viiniä sekä nahka- ja keramiikkakäsitöitä.

 • Omatoimimatka

  Koska matkat Lissaboniin (Aeroporto de Lisboa) lennetään reittilennoilla, voit valita matkasi pituuden joustavasti.

  Lomakohteessa ei ole TUIn oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kysymyksiä voit lähettää lomaasi edeltävien kahden viikon aikana ja aina kotiinpaluuseen asti.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Valuutta ja luottokortit
  Euro (EUR).
  Luottokortit hyväksytään useimmissa paikoissa.