Hyvä tietää: Doha

 • Pääkaupunki

  Doha
 • Valuutta

  Qatarin rial (QAR)
 • Kieli

  Arabia
 • Väkiluku

  Noin 800 000
 • Aikaero

  +1 tuntia
 • Lentoaika

  Noin 6 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa. Suora lento Helsingistä Dohaan noin 6 tuntia.

 • Rannat

  Hienot rannat sijaitsevat keinotekoiselle The Pearl -saarelle vievän sillan eteläpuolella. Suosituin niistä on Katara Public Beach, valkea hienohiekkainen ranta palveluineen ja leveine rantakävelykatuineen. Joillain hotelleilla on jopa omat rantaosuutensa.

 • Koe enemmän

  Keskeisellä paikalla sijaitseva islamilaisen taiteen museo, Museum of Islamic Art (MIA), kätkee sisäänsä mahtavan kokoelman maalauksia, veistoksia, keramiikkaa, tekstiilejä ja käsikirjoituksia jotka peilautuvat sekä islamin että Dohan historiaan. Museon alueelta löytyy myös puisto, putiikki, kahviloita ja jopa ranskalaisen huippukokki Alain Ducassen pitämän ravintola. Museo ja sen modernistinen arkkitehtuuri aivan meren äärellä ovat jo nähtävyys itsessään.

  Upean kokemuksen saa osallistumalla paikallisten retkijärjestäjien tekemälle jeeppisafarille aavikolla. Kuin kullattu aavikko hiekkadyyneineen alkaa heti kaupunginrajojen ulkopuolelta jatkuen ikuisuuksiin saakka. Tarjonnasta löytyy myös useita retkiä perinteisillä dhow-veneillä.

  Yhdeksi Qatarin tärkeimmistä kulttuurisista nähtävyyksistä lukeutuu nykyisin autio mutta aikoinaan vilkas kaupunki Al Zubarah. Osittain kaupunki on arkeologinen kaivaus, mutta kätkee sisäänsä myöskin museon sekä yhden 1700-luvun aikaisista tornein koristelluista linnoista. Kun kaupunki vielä kukoisti, perustui sen vauraus merenkulkuun ja helmikalastukseen. Al Zubarah on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Lentokentältä Dohan keskustaan n. 8 km. Dohasta maailmanperintökohteeseen Al Zubarahiin 105 km, Bahrainiin 530 km, Abu Dhabiin 550 km ja Dubaihin 655 km.

  Liikenneyhteydet
  Ilmastoidun paikallisliikenteen bussit kulkevat sekä Dohan sisällä että pidemmillä reittimatkoilla. Useimmat matkailijat valitsevat kuitenkin taksin mieliessään jonnekin kauemmaksi. Suurin taksiyhtiö on nimeltään Karwa Taxi, jolla hinta määräytyy taksamittarin mukaan, ja tavallisesti alkumaksuna veloitetaan noin 5 rialia (n. 1,5 e). Tämän jälkeen veloitetaan noin 1,5 rialia (n. 0,50 e)/ kilometri.

 • Ostokset

  Paikallisia ostoksia voi tehdä ensisijaisesti vilkkailla markkinatoreilla, joita kutsutaan soukeiksi. Tällaisia löytyy Dohasta useampia. Yksi keskeisimmistä ja tunnetuimmista on varmastikin Souq Waqif, jonka labyrinttimäisiltä kapeilta kujilta voi ostaa kaikkea itämaisista matoista ja mausteista koruihin, keramiikkaan, papyrusmaalauksia sekä muita taidekäsitöitä.

  Kansainvälisempää tarjontaa voi löytää Dohan useista kauppakeskuksista. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi merkkivaatteita, parfyymejä, laukkuja ja design-tuotteita. Palvelutarjontaan kuuluu myös elokuvateattereita, pankkeja ja leikkipaikkoja. Kuumimpina lomapäivinä voivat gallerioiden ilmastoidut tilat olla houkutus jo itsessään.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Soukeissa kuten Souq Waqif on useita ravintoloita. Niissä tarjoillaan herkkuja paikallisesta keittiöstä, joka on saanut vaikutteita niin Lähi-idästä, Pohjois-Afrikasta, Intiasta kuin Iranistakin.

  Kansainvälisemmän keittiön ravintoloita löytyy ostoskeskuksista, keinotekoiselta The Pearl -saarelta sekä rantakatuCornischen varrelta.

  Huomioi ettei alkoholia tarjoilla vaatimattomammissa ravintoloista eikä sitä voi ostaa kaupoista. Jos haluat tilata drinkin tai viinilasillisen ruoan kanssa, tulee sinun kääntyä baarien ja ravintoloiden puoleen hienompien 4- tai 5-tähden kansainvälisten hotellien sisällä.

 • Hintataso

  Kaupassa: Vesi (1,5l) n. 0,60 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,80 e.

  Ravintolassa: Pizza n. 8 e, olut (50cl) n. 10 e, kevyt lounas n. 7 e, päivällinen n. 11 e.

 • Asukasluku

  Noin 800 000.

 • Liikuntaesteiset

  Dohan keskustan alue on tasaista ja suhteellisen helppokulkuista liikuntaesteisille. Erityisen helppokulkuinen on matkailijoiden pääväylä – autovapaa ja päällystetty rantakatu cornische satama-alueella. Kaupungin muilla alueilla liikenne voi kuitenkin olla erittäin vilkasta ja kadunreunukset korkeita.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Valuutta ja luottokortit

  Qatarin valuutta on rial (QAR). Kansainväliset maksukortit kuten Visa ja Mastercard käyvät maksuvälineenä suuremmissa ja eksklusiivisemmissa kaupoissa ja ravintoloissa. Useissa paikoissa kelpaa ainoastaan käteinen. Pankkiautomaatteja on runsaasti Dohan keskustan alueella, sekä kauppakeskuksissa että pankkien yhteydessä.

 • Tärkeä tietää

  TUIn lomamatkat Qatariin toteutetaan reittilennoilla Dohan kansainväliselle lentokentälle (DIA). Tämä tarkoittaa, että voit valita matkasi keston joustavasti useiden eri vaihtoehtojen joukosta.

  Lomakohteessa ei ole kohdeoppaita. Voit kuitenkin ottaa yhteyttä TUI Service Centeriin tekstiviestillä, puhelimitse tai TUI-sovelluksen kautta.

 • Ramadan

  Ramadanin aikaan, n. 23.4.–23.5.2020 monet muslimit paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun.
  Osa liikkeistä noudattaa tällöin poikkeuksellisia aukioloaikoja. Ramadan päättyy kolme päivää kestäviin juhliin.