• Pääkaupunki

  Pariisi
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Ranska
 • Väkiluku

  66 990 000
 • Aikaero

  -1 tuntia

Hyvä tietää

 • Autonvuokraus

  Voit vuokrata auton Pariisin lomallesi kauttamme.

  Lue lisää autonvuokrauksesta »

 • Muista tämä

  On vain harvoja rakennuksia, jotka on liitetty niin syvästi Pariisin historiaan kuin Notre Damen katedraali. Se on ollut pystytettynä jo 1300-luvulta asti. Seuraa kirkon ilmoitustaululta tulevia konsertteja!

  Eiffeltorni on Pariisin symboli, joka on matkailijoiden suosituimpia vierailukohteita Pariisissa. Tornin kolmas kerros sijaitsee 274 metriä maan pinnan yläpuolella ja täältä näet kirkkaana päivänä paljon pidemmälle kuin arvaatkaan. Viimeinen sisäänpääsyaika on klo 22.30.

  Louvren museo on elämys – ei vain taiteenystäville. Vierailu mahtavassa taidemuseossa voi kestää muutamista tunneista useisiin päiviin. Älä unohda Samothraken Nikeä, Miloksen Venusta, Guillaume Coustoun Marly Horses- tai Mona Lisa -taideteoksia.

  Arabimaailman instituutti on arkkitehtuurinen mestariteos. Instituutin kauniit ja taidokkaat ikkunat sen julkisivulla koostuvat 1600 ruudusta, jotka avautuvat ja sulkeutuvat automaattisesti auringonvalon määrän mukaan. Kattoterassilla on ravintola näköalalla.

  Sacre Coeurin Basilika on Pariisin kaunein kirkko Montmartressa, joka vihittiin käyttöön vuonna 1919, ensimmäisessä maailmansodassa voiton jälkeen. Näköala kirkosta on upea.

  Napoleon rakennutti Riemukaaren Austerlitzin taistelun jälkeen vuonna 1805. Voit nousta ylös katolle ja nähdä kaikki kaksitoista puistokatua, jotka lähtevät säteittäisesti eri suuntiin Place de Charles de Gaulle aukiolta, jolla Riemukaari sijaitsee. Aukio on suuri liikenneympyrä.

 • Lasten kanssa

  Pariisissa on paljon lapsille sopivia nähtävyyksiä, interaktiivisia museoita ja hauskoja leikkipaikkoja. Kaupunki on kuitenkin myös suurkaupunki, jonka liikenne on erittäin vilkasta, jalkakäytävien reunat korkeita ja lapsille sopivia ravintoloita vähemmän kuin mihin kotimaassa on totuttu.

  Lapsille sopivia, interaktiivisia museoita on Pariisissa ollut jo pitkään. Useimmat niistä sijaitsevat Parc de la Villettessä. Bois de Boulognessa sijaitsee Jardin d'Acclimation, joka on samalla huvipuisto että eläintarha. Myös Bois de Vincennesissä on paljon perheille sopivia aktiviteetteja, eläintarha, vuokrattavia polkupyöriä ja poniratsastusta sekä todella vanha ranskalainen linna.

  Muutamia suosittuja retkikohteita Pariisin laitamilla, jotka sopivat sekä pienille että vähän isommille lapsille: teemapuistot Disneyland Resort Paris ja Parc Astérix, jättiakvaario Sea Life Val d'Europe ja vesipuisto Aquaboulevard.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Pariisin kaltaisessa suurkaupungissa on tietysti paljon baareja, diskoja ja yökerhoja. Baarit sulkevat ovensa yleensä noin klo 02, mutta yökerhoissa meno jatkuu noin klo 06 saakka. Hyviä paikkoja löydät mm. Marais-korttelista, Bastillesta ja 1. ja 3. arrondissementistä (piiristä).

  Ajankohtaista tietoa Pariisin klubi- ja musiikkitapahtumista löydät Time Out Paris:ista (englanninkielinen) tai A nous Paris:ista (ranskankielinen)

  Mikäli et kaipaa yökerhoja ja olet kenties ensimmäistä kertaa Pariisissa, suosittelemme päivällistä ja klassista varieteeta Lido de Parisissa Champs Elyseellä tai Moulin Rougea Montmartressa.

 • Tärkeä tietää

  Pariisin matkat toteutetaan reittilennoilla Pariisin kansainvälisille kentille, joko Charles de Gaulleen tai Orlyyn. Reittilento mahdollistaa joustavan matkan pituuden.

  Pariisissa ei ole oppaitamme, mutta tavoitat henkilökuntaamme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Palvelu on käytettävissä alk. kahta viikkoa ennen matkaa kunnes palaat kotiin.

 • Ostokset

  Hauskinta Pariisissa on shoppailla lukuisissa pikkuputiikeissa. Mutta mikäli siihen ei ole aikaa, on kaupungissa suuria tavarataloja kuten esim. Galeries Lafayette Boulevars Haussmanilla. Pariisista löytyvät tietysti myös kaikki suuret nimet muodin saralta, esim. Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent ja Jean-Paul Gaultier, joilla kaikilla on omat monikerroksiset putiikkinsa.

  Tutustumisen arvoinen on myös Les Halles, jossa on runsaat 100 kauppaa.

  Hauskaa ja halpaa huvia on kierrellä Pariisin ruokamarkkinoilla. Missään se ei ole ihanampaa kuin täällä gourmetruuan kotimaassa!

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Pariisiin tutustut parhaiten kävellen. Kun kävely väsyttää, on Pariin joukkoliikenne helppoa ja edullista käyttää. Kaupungissa kulkee metro, bussit sekä paikallisjuna, ns. RER-juna.

  Metro maksaa n. 2,10 e/suunta, 10 matkan lippuvihko (carnet) noin 17 e. Fiksu tapa tutustua Pariisiin on ostaa Travel Pass/Paris Visite, jonka voi ostaa kaikilta metro- ja RER-asemilta. Sen hinta on alk. 15 e, ja on voimassa 1, 2, 3, tai 5 päivää. Lipun voi ostaa joko keskustavyöhykkeille 1–3 tai kaikille vyöhykkeille, 1–5.

  Pariisin lentokentältä pääset keskustaan eri tavoin.

  Charles de Gaulle Airport (CDG) sijaitsee runsaan 20 km päässä koilliseen Pariisin keskustasta.
  Taksi keskustaan kestää noin 45–60 minuuttia ja maksaa noin 50–70 euro.
  Juna keskustaan on nopeampi ja edullisempi vaihtoehto, RER-juna kulkee joka 15. minuutti ja matka kestää noin 30 minuuttia.
  Keskustaan pääsee myös Air Francen lentokenttäbusseilla, joko Riemukaarelle/Place Charles de Gaullelle tai Porte Maillotin juna-asemalle.

  Orly Airport (ORY) sijaitsee noin 15 km Pariisista etelään.
  Taksi keskustaan kestää noin 30–45 minuuttia ja maksaa noin 40–60 euroa.
  Orlyval-juna lentoasemalta RER-asema Antonylta ja sieltä edelleen keskustaan vie noin 40 minuuttia.

  Suosittu vaihtoehto molemmilta kentiltä on ottaa lentokenttätaksi, jolloin useampi matkustaja/seurue kerätään yhteiseen etukäteen tilattuun minibussiin, matka tulee tällöin edullisemmaksi kuin taksi. Lentokenttätaksi pysähtyy korkeintaan kolme kertaa matkalla lentokentältä hotellillesi.

 • Turistivero

  Turistivero 1–3,5 euroa/hlö/yö maksetaan saavuttaessa hotellille. Vero koskee yli 12-vuotiaita matkustajia.

 • Valuutta ja luottokortit

  Euro (EUR). Luottokortit hyväksytään maksuvälineinä useimmissa paikoissa. Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.