Hyvä tietää: Sri Lanka

 • Pääkaupunki

  Colombo
 • Valuutta

  Sri Lankan rupia (LKR)
 • Kieli

  Sinhali, tamili, englanti
 • Väkiluku

  21 200 000
 • Aikaero

  +3,5 tuntia

Hyvä tietää

 • Tiesitkö, että...

  Buddhan toisen kulmahampaan sanotaan olevan Kandyssä, Hampaan temppelissä, joka on eräs buddhalaisuuden pyhimmistä paikoista. Tarinan mukaan hammas salakuljetettiin Intiasta 300-luvulla.

  2 243 metriä korkea Sri Pada on niin kristittyjen, muslimien, hindujen kuin buddhalaistenkin pyhiinvaelluskohde. Huipulla on suuri jalanjälki, joka tarinan mukaan on Buddhan, Shivan tai Aatamin sinne jättämä.

  Sri Lankan kansallisurheilulaji on kriketti.

 • Passi ja viisumi

  Sri Lankalle matkustettaessa passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta.

  Kaikkien matkustajien on anottava sähköisesti maksullinen matkustusvaltuutus (Electronic Travel Authorization) osoitteessa www.eta.gov.lk. Hinta on noin 35 USD ja matkustaja on itse velvollinen hakemaan matkustusluvan. Maksu suoritetaan luottokortilla (Visa, MasterCard, American Express) anomuksen yhteydessä. Maksua ei palauteta kun anomus on tehty. Alle 12-vuotialta lapsilta ei peritä maksua.

  Sri Lankan viranomaiset lähettävät hyväksynnän sähköpostilla kun valtuutus on myönnetty. Hyväksytty valtuutus on voimassa 3 kk myöntämispäivästä ja sillä voi oleskella maassa 30 päivää. Kopio hyväksytystä valtuutuksesta tulee ottaa mukaan matkalle.

  Valtuutuksen voi anoa myös saavuttaessa Colombon lentokentällä (40 USD), mutta suosittelemme sen anomista etukäteen.

  Viranomaisten päätöksestä Pohjoismaiden kansalaiset saavat matkustusvaltuutuksen maksutta päivään 30.4.2020 saakka. Matkustusvaltuutus tulee edelleen hankkia yllä olevan ohjeistuksen mukaisesti.

  Venäjän viranomaiset edellyttävät täydentävien matkustajatietojen ilmoittamista, kun lentoreitti kulkee Venäjän ilmatilassa. Koska TUIn lomalennot Sri Lankaan kulkevat osittain Venäjän ilmatilassa, tulee passitiedot ilmoittaa ennen matkaa Minun lomani -sivulla. Tiedot suositellaan antamaan heti matkavarauksen teon yhteydessä tai mahdollisimman pian sen jälkeen. Mikäli olet varannut matkasi alle 48 tuntia ennen lähtöä, voit antaa täydentävät matkustajatiedot lähtöselvityksessä. Mikäli matkustat reittilennolla, tiedot ilmoitetaan lentoyhtiön sivuilla.