Hyvä tietää: Koh Lipe

 • Pääkaupunki

  Bangkok
 • Valuutta

  Thaimaan baht (THB)
 • Kieli

  Thai
 • Väkiluku

  n. 900
 • Aikaero

  + 5 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Krabille n. 10–11 tuntia.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

  Lennon jälkeen kuljetus hotellille minibussilla ja veneellä, lue lisää kohdasta Matka lentokentälle)

 • Matka lentokentältä

  Lentosi laskeutuu Krabin lentokentälle mantereella. Jos olet varannut lentokenttäkuljetuksen, jatkat matkaa minibussilla (n. 4 t) Pakparan satamaan ja siitä moottoriveneellä (n. 1,5 t) Koh Lipelle. Vene on moderni ja hyvin varustettu, siinä on n. 20 istumapaikkaa sisällä. Odotusaikoja saattaa esiintyä ja sää voi vaikuttaa kuljetusaikaan. Joissain tapauksissa saatat joutua yöpymään ensimmäisen yön Krabilla, jos päivän viimeinen lautta on jo mennyt.

  HUOMIOI, että paluulennolle ehtimisen varmistamiseksi, tulee Koh Lipeltä siirtyä mantereelle jo edellisenä päivänä. Jos olet varannut lentokenttäkuljetuksen, venekuljetuksen jälkeen minibussi vie sinut värikkääseen Ao Nangin lomakohteeseen mantereella, lähelle lentokenttää. Ao Nangissa loman viimeinen yöpyminen tapahtuu hotellissa, jonka tasoluokitus on vähintään TTT. Mikäli yli kahden hengen seurue on jakanut Koh Lipellä suuremman huoneen, on mahdollista, että viimeiseksi yöksi seurue jaetaan kahteen kahden hengen hotellihuoneeseen.

  Edellä mainittu koskee siis vain sinua, jolla on lento kotiin seuraavana päivänä. Jos olet varannut yhdistelmämatkan, jolla ensimmäinen viikko vietetään Koh Lipellä ja seuraava/seuraavat jossain muussa Krabin alueen lomakohteista, ei vaihdon yhteydessä tarvita erillisiä yöpymisiä missään, vaan seitsemän Koh Lipellä vietetyn hotelliyön jälkeen kuljetus tapahtuu suoraan seuraavaan lomakohteeseesi.

 • Rannat

  Kaikkialla ympäri saaren on pitkiä, hienoja hiekkarantoja. Kaikki yhtä pehmeää, valkeaa hiekkaa. Kolme suosituinta rantaa ovat lähes koko itärannikon kattava Sunrise Beach, hieno, mutta hieman lyhyempi Sunset Beach ylhäällä luoteisrannikolla sekä viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, suosittu Pattaya Beach etelärannikon lahdessa.

  Akira Beach Resort -hotellimme sijaitsee Pattaya Beachillä.

  Yksinkertaisia, mutta viehättäviä rantaravintoloita on kaikilla kolmella rannalla. Aurinkotuolien ja -varjojen vuokraaminen ei saaren rannoilla ole sallittua, sen sijaan käytetään omia pyyhkeitä tai rantapatjoja.

 • Koe enemmän

  Koh Lipe sopii sinulle, joka haluat lomallasi rentoutua. Suuria nähtävyyksiä ei ole, mutta hieno luonto kutsuu patikoimaan – joko rantoja pitkin tai sademetsiä halkoville pikkupoluille.

  Pitkähäntäveneillä voit tehdä retkiä pienille naapurisaarille ja snorklausriutoille. Walking Streetillä on sukelluskeskuksia, jotka tarjoavat sukellusretkiä ja urheilusukelluskursseja. Monin paikoin sekä Pattaya Beachillä että Sunrise Beachillä on mahdollisuus vuokrata kajakkeja. Melominen onkin hieno tapa tutustua saareen, silloin kun aallot ja tuulet sen sallivat.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Koh Lipen saari on pieni, joten helpoiten liikut täällä kävellen. Esimerkiksi matka Akira Beach Resortilta Pattaya Beachiltä Walking Streetin alkuun kestää normaalilla kävelyvauhdilla noin 5 minuuttia ja Sunrise Beachille noin 20 minuuttia. Taksikuljetuksiakin on saatavilla – kevyitä moottoripyöriä sivuvaunulla.

 • Lasten kanssa

  Verrattain pitkä lentokenttäkuljetus Krabin lentokentältä sekä minibussilla että veneellä, saattaa olla vähemmän houkutteleva vaihtoehto perheille, joissa on pieniä lapsia. Hieman suuremmille lapsille ja nuorille ei kuljetus pitäisi olla liian rankka.

  Itse Koh Lipen saati on perheystävällinen – välimatkat ovat lyhyet kaikkialle, rannat ovat matalia ja ihmiset ystävällisiä. Vaippoja ja lastenruokia on myynnissä rajoitetusti, on ehkä hyvä varata niitä mukaan jo kotimaasta.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Ravintoloissa syöminen on edullista Koh Lipellä. Saarella on yksinkertaisia, aitoja ravintoloita rantojen ympärillä ja monet niistä ovat avoinna myös iltaisin. Mutta ennen kaikkea Walking Streetillä on runsas valikoima ravintoloita ja baareja. Useimmat thaimaalaisia, mutta osassa myös kansainvälinen ruokalista.

 • Ostokset

  Saaren pääkadulla (Walking Street) on paljon pikkukauppoja, joissa myydään niin ruokaa ja juomia kuin vaatteita, käsitöitä ja nähtävyyksiä. Kuitenkaan mitään erityisiä, ylellisempiä merkkituotteita ei täällä myydä. Vilkkaimman matkailukauden aikana kaupat ovat avoinna myöhempään iltaan.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1 litran vesipullo n. 0,60 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,60 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 4 e, kevyt lounas n. 6 e, kevyt päivällinen n. 8–12 e, pizza n. 8,50 e.

 • Asukasluku

  Koh Lipellä on asukkaita n. 900.

 • Liikuntaesteiset

  Usean tunnin lentokenttäkuljetus Krabin lentokentältä Koh Lipelle tapahtuu sekä minibussilla että moottoriveneellä, mikä saattaa olla vaikea liikuntarajoitteisille. Myös saarella liikkuminen voi olla ongelmallista pyörätuolilla tai rollaattorin kanssa liikkuville. Kulku paikasta toiseen tapahtuu useimmiten rantojen kautta sekä pitkin polkuja ja kuoppaisia pikkuteitä.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Thaimaan baht (THB).

  Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja MasterCard hyväksytään maksuvälineinä hotelleissa, mutta ei kaikissa kaupoissa ja ravintoloissa, joten on hyvä pitää aina vähän käteistä mukana. Pankkiautomaatteja on Walking Streetillä useita.

  Kansallispuisto
  Koh Lipe kuuluu Tarutao National Marine Parkia. Kaikilta kävijöiltä peritään kansallispuistomaksua n. 220 THB/aikuinen ja 120 THB/lapsi. Maksu maksetaan käteisenä satamassa, mantereen puolella.

  Savuttomat rannat
  Monet Thaimaan rannoista ovat nykyisin savuttomia. Tupakoiminen on sallittua ainoastaan merkityillä paikoilla. Kiellon rikkomisesta saatetaan sakottaa.

  Sähkötupakka
  Sähkötupakan käyttö ja tuonti Thaimaahan on kiellettyä. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

  Sähkökatkokset
  Sähkökatkoksia esiintyy, ota mukaan taskulamppu.