/Thaimaa

Thaimaahan lasten kanssa

TUI, Suomi

Takuulla lämmin Thaimaa on sopiva kohde pientenkin lasten kanssa. Muutamilla vinkeillä matkanteosta tulee entistä helpompaa.

Hei, me lennetään!

Pienten matkalaisten kanssa selviää pitkästäkin lennosta hyvällä valmistelulla, joustavuudella ja rennolla asenteella.

Ennen matkaa kannattaa jutella lapsen kanssa lentämisestä. Varsinkin, jos kyseessä on lapsen ensimmäinen lento, on tärkeää keskustella etukäteen, mihin ollaan menossa ja mitä matkalla tapahtuu.
Valitse lasten kanssa matkustaessasi mahdollisimman hyvin päivärytmiin sopiva matkustusaika. Pitkä lento menee sujuvimmin, jos lapsi voi viettää siitä ainakin osan nukkuen. Oma pieni peitto ja unilelu voivat helpottaa lentokoneessa nukahtamista.

Varaa lapsille myös puuhaa lennon ajaksi: piirustusvälineitä, puuhakirja, lukemista tai muuta kätevästi mukana kulkevaa – ei kuitenkaan mitään sotkevaa, helposti häviäviä osia sisältävää tai varsinkaan yölennoille melua pitäviä leluja.

TUIn Thaimaan-lennoilla jokaisella matkustajalla on henkilökohtainen viihdejärjestelmä, johon kuuluu oma näyttöruutu edessä olevan istuimen selkänojassa. Henkilökohtaisessa viihdejärjestelmässä on laaja tarjonta myös lastenohjelmia ja -elokuvia, pelejä ja musiikkia.

Suojaa pienokaisen iho

Ota aurinkoa kohtuullisesti. Käytä aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on riittävän korkea ja joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteilyltä. Keskipäivällä säteily on voimakkainta, ja silloin on parasta pysytellä varjossa.

Lasten iho on herkempi kuin aikuisten, ja se on suojattava auringolta ohuilla puuvillavaatteilla ja aurinkohatulla. Myös UV-vaatteet ovat hyvä suoja altaalla ja rannalla.

Tarjoa lapselle juotavaa erityisen runsaasti kuumalla ilmalla, ja palauta nestetasapaino mieluummin vedellä kuin virvoitusjuomilla. Muista, etteivät lapset tunne janoa yhtä selvästi kuin aikuiset.
Hyttysiä on erityisesti iltaisin ja hyttyskarkotteen käyttäminen on silloin suotavaa.

Huoneen ovet kannattaa pitää suljettuina varsinkin pimeään aikaan, sillä sisällä loistava valo houkuttelee hyttysiä sisään. Lastenrattaisiin kannattaa ottaa hyttysverkko mukaan.

Paikallista ruokaa rohkeasti

Ruoka on Thaimaassa ehdottomasti yksi maan parhaista asioista ja uusia, kiinnostavia makuja kannattaa maistella rohkeasti!

Useat thairuuat ovat melko mausteisia, mutta myös miedompia vaihtoehtoja löytyy. Tarjolla on aina myös runsaasti tuoreita, raikkaita hedelmiä.

Myös länsimaista ruokaa, kuten spagetti bolognesea, pizzaa, hampurilaisia ja ranskalaisia perunoita voi tilata monissa ravintoloissa.

Ostoksille

Suosittuja tuliaisia ovat mausteet ja kauniit koriste-esineet sekä erilaiset rantatamineet hellemekoista ja sortseista varvastossuihin.

Ostoskeskusten vaatekaupoissa on laajat valikoimat kauniita lastenvaatteita. Perjantaista sunnuntaihin pidetään suositut Phuket Townin viikonloppumarkkinat. Paikalle tulevat etenkin thaimaalaiset lomalaisten lisäksi. Hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat kuin suosittujen lomakohteiden markkinoilla ja siellä myydään sulassa sovussa laukkuja, t-paitoja, sukkia, vöitä ja jopa vanhoja ompelukoneita.
Hyvälaatuinen ja edullinen thaisilkki on myös suosittu tuliainen. Pukujen, mekkojen ja muiden asujen teettäminen Thaimaassa on edullista ja suosittua.

Hemmottelu spassa, kampaajalla tai kauneus-hoitolassa on mukava ja rauhoittava kokemus lapsillekin.
Monenlaisia hoitoja edulliseen hintaan tarjoavia kauneushoitoloita on esimerkiksi Phuketissa lähes jokaisessa kadunkulmassa. Hoidetut ja lakatut varpaankynnet tai leteille palmikoitu tukka ovat monen pikkuneidin mieleen.

Thaimaan tapakulttuuria

Kaunein ja tavallisin tunnetilan ilmaus, hymy, ilmaisee Thaimaassa muutakin kuin vain iloa, ja Thaimaassa on tuhansia erilaisia hymyjä eri tarkoituksiin.

Wai on ikivanha thaimaalainen tervehdys, jossa kämmenet painetaan vastakkain ja samalla kumarretaan kevyesti. Kuinka korkealla käsiä pidetään ja miten syvälle kumarretaan perustuu moniin tekijöihin, kuten omaan ikään, varallisuuteen ja sosiaaliseen asemaan verrattuna henkilöön, jota tervehditään.

Eri ruumiinosia arvostetaan eri tavalla kuin Suomessa. Päätä pidetään jaloimpana ruumiinosana. Edes pikkulapsen päätä ei pidä ulko-puolisen mennä taputtamaan, sillä sitä pidetään loukkaavana. Jalkapohjia pidetään kaikkein vähäarvoisimpina, ja siksi jalkapohjien näyttäminen voi olla loukkaavaa.

Thaimaa sopii erinomaisesti lapsiperheiden lomakohteeksi. Thaimaa sopii erinomaisesti lapsiperheiden lomakohteeksi.