Hyvä tietää: Karon Beach

 • Pääkaupunki

  Bangkok
 • Valuutta

  Thaimaan baht (THB)
 • Kieli

  Thai
 • Väkiluku

  n. 386 600 (Phuket)
 • Aikaero

  +5 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 1 t/3 t *

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Thaimaahan n. 11 t. Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka Phuketin lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 1 t, Krabin lentokentältä noin 3 t.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Karon Beachin ranta on pitkä ja valkeahiekkainen. Vesi syvenee nopeasti ja voimakkaiden vedenalaisten virtausten vuoksi uiminen on kielletty usein kesäkaudella kokonaan.

  Voit myös vierailla Kata Beachin ja Kata Noi Beachin naapurirannoilla. Kata Beachin ranta on matala ja lapsiystävällinen, kun taas Kata Noi Beachin ranta on pienempi, paratiisimainen ranta. Kata Beachille pääset helposti kävelemällä rantakatua pitkin, ja Kata Noi Beachille kuljet vaivattomasti ja edullisesti tuk-tukilla.

  Yleistä Phuketin rannoista:
  Phuketin viranomaiset ovat kiinnittäneet erityishuomiota saaren luonnonrantojen viihtyisyyteen. Tämän myötä rannoilta on kielletty vesiurheilu, rantakioskit, aurinkotuolien- ja varjojen vuokraus sekä kaupustelu. Poikkeuksen tekevät suuremmat rannat, joilla on varattuja alueita, joista on mahdollista vuokrata rantapatjoja ja aurinkovarjoja.

  Rantavesissä on ajoittain pieniä maneetteja, jotka ovat täysin vaarattomia, mutta voivat aiheuttaa poltetta iholla.

 • Koe enemmän

  Phuketin ulkopuolella on upeita sukelluspaikkoja. Sukellussertifikaatin saat suorittamalla PADI Open Water Diver -kurssin. Lue lisää Retket-välilehdeltä.

  Tennis n. 3,50 e/hlö/tunti. Keilaus n. 4 e/hlö.

  Syvänmerensukellus, kokopäiväretket alk. 80 e.

  Kaksi erittäin hyvää golfkenttää, Loch Palm Golf Club ja Phuket Country Club, n. 15–25 min taksilla tai tuk-tukilla.

  Katan ja Karon Beachin välissä on Dino Park -minigolfrata.

  Katan ja Chalongin välissä on suuri Big Buddha -patsas korkealla mäen päällä, joka on yksi Phuketin maamerkeistä. Helpoiten patsaalle pääset taksilla.

  Karonista on kävelymatka naapurikohde Katalle. Katalla on ravintoloita, baareja ja kauppoja, jotka myyvät rantasandaaleja- ja vaatteita.

  Lähde pitkähäntäveneellä Freedom Beachille, joka sijaitsee hieman piilossa Karon Beachin ja Patong Beachin välissä.

  Lokakuun keskivaiheilla Phuketin kaupungissa järjestetään kasvisfestivaalit ja huhtikuussa koko Thaimaassa vietetään Songkrania – thaimaalaista uutta vuotta. Vakiintuneen tavan mukaan Songkranin aikana heitellään vettä ohikulkijoiden päälle vesisodan tavoin ja toivotetaan lähestyvä sadekausi tervetulleeksi.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Karon Beachiltä Kata Beachille n. 3 km, Phuketin kaupunkiin n. 20 km, lentokentälle n. 45 km, Patong Beachille n. 6,5 km.

  Liikenneyhteydet
  Taksi lentokentältä Karon Beachille n. 18 e. Monilla hotelleilla on oma bussi- tai taksipalvelu. Paikallisbusseja Phuketin kaupunkiin ja lähirannoille. Aikatauluja ei ole, mutta bussit kulkevat päiväsaikaan noin puolen tunnin välein.

  Matkustaa voi myös ns. tuk-tukilla, johon mahtuu jopa kahdeksan henkilöä. Maksu peritään koko autosta, hinnasta kannattaa tinkiä. Kyyti läheisten rantojen välillä maksaa päiväsaikaan n. 5 e/auto. Patongille n. 8–10 e. Phuketin kaupunkiin n. 8 e/auto.

  Tuk-tukin tai minibussin voi vuokrata myös koko päiväksi. Ota mukaan kartta, ja näytä kuljettajalle, mihin haluat mennä.

  Mopon tai moottoripyörän vuokraamista emme suosittele liikenneolosuhteiden vuoksi.

 • Lasten kanssa

  Karon Beachin ranta syvenee nopeasti ja tämän vuoksi se ei ole kovin lapsiystävällinen. Sen sijaan naapurikohde Kata Beachilla on lapsiystävällinen ranta. Hotelliemme läheisyydessä on supermarketteja ja minimarketteja, jotka myyvät vauvanruokaa ja vaippoja.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Karon Beachilla on runsaasti hyviä ravintoloita ja viihtyisiä baareja. Patongilla on seudun vilkkain yöelämä. Kesäkaudella osa ravintoloista ja kaupoista on suljettu.

 • Ostokset

  Lomakohteessa on useita kauppoja, jotka myyvät rantasandaaleja, aurinkorasvaa ja laukkuja. Erityisen suosittua on käydä ompelijalla teettämässä vaatteita. Rannan takana sijaitsevat useimmat kaupat, minimarketit ja supermarketit. Alueella on myös useita apteekkeja.

  Karonin pohjoisosassa, lähellä temppeliä pidetään markkinat aina tiistaisin ja perjantaisin. Phuket Townissa järjestetään yhdet suurimmista markkinoista koko saarella – Phuket Weekend Market, jotka järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin.

  Patongissa on suurempi ostosvalikoima ja ostoskeskus Jungceylon, jossa on yli 200 liikettä. Tarjolla on kaikkea merkkivaatteista käsitöihin ja elektroniikkaan.

 • Hintataso

  Kaupassa: Vesipullo (1 l) n. 0,70 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,50 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 5 e, iso pizza n. 7 e, kevyt lounas n. 6 e, päivällinen n. 10–12 e.

 • Asukasluku

  n. 386 600 (Phuket).

 • Adapteri

  220 V, adapteria ei tarvita.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Thaimaan baht (THB). Pankkiautomaatteja on. Pankit avoinna ma-pe klo 09.00–15.30. Kohteessa on rahanvaihtopisteitä, jotka ovat avoinna päivittäin klo 21 asti. Luottokortit käyvät maksuvälineenä. Osa kaupoista saattaa veloittaa lisämaksun, mikäli maksat ostoksen American Express- tai Diners -luottokorteilla.

  Takuumaksu hotellille
  Monet hotellit Thaimaassa edellyttävät takuumaksun jättämistä sisäänkirjautumisen yhteydessä. Uloskirjautuessasi laskut vähennetään takuumaksusta ja loput palautetaan.

  Savuttomat rannat
  Monet Thaimaan rannoista ovat nykyisin savuttomia, ja tupakointi on sallittua ainoastaan merkityillä alueilla. Kieltoa on noudatettava sakon uhalla.

  Sähkötupakka
  Sähkötupakan käyttö ja tuonti Thaimaahan on kiellettyä. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

  Osa kaupoista ja ravintoloista on suljettu kesäkaudella.