Hyvä tietää: Kata Beach

 • Pääkaupunki

  Bangkok
 • Valuutta

  Thaimaan baht (THB)
 • Kieli

  Thai
 • Väkiluku

  n. 386 600 (Phuket)
 • Aikaero

  +5 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 1 t/3 t *

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Thaimaahan n. 11 t. Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka Phuketin lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 1 t, Krabin lentokentältä noin 3 t.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Kata Beach on kaunis matala ranta, jonka hiekka on liidunvalkeaa. Yksi Phuketin lapsiystävällisimmistä rannoista. Pieniä lapsia tulee kuitenkin valvoa heidän leikkiessään rannalla.

  Yleistä Phuketin rannoista:
  Phuketin viranomaiset ovat kiinnittäneet erityishuomiota saaren luonnonrantojen viihtyisyyteen. Tämän myötä rannoilta on kielletty vesiurheilu, rantakioskit, aurinkotuolien- ja varjojen vuokraus sekä kaupustelu. Poikkeuksen tekevät suuremmat rannat, joilla on varattuja alueita, joista on mahdollista vuokrata rantapatjoja ja aurinkovarjoja.

  Rantavesissä on ajoittain pieniä meduusoja, jotka ovat täysin vaarattomia, mutta voivat aiheuttaa poltetta iholla.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Kata Beachiltä Karon Beachille n. 3 km, Phuketin kaupunkiin n. 25 km, Phuketin lentokentälle n. 45 km, Patong Beachille n. 10 km.

  Liikenneyhteydet
  Taksi lentokentältä Katalle n. 20 e. Monilla hotelleilla on oma bussi- tai taksipalvelu. Paikallisbussilla pääsee Phuketin kaupunkiin ja lähirannoille. Kiinteitä aikatauluja ei ole, mutta bussit liikennöivät päiväsaikaan noin puolen tunnin välein. Matkustaa voi myös ns. tuk-tukilla, johon mahtuu kahdeksan henkeä. Hinnat ovat autoa kohden, ja niistä voi usein tinkiä. Maksu lähirannoille on n. 5 e/auto.

  Tuk-tukin tai minibussin voi vuokrata myös koko päiväksi; ota mukaan kartta, ja näytä kuljettajalle, mihin haluat mennä.

  Mopon tai moottoripyörän vuokraamista emme suosittele liikenneolosuhteiden vuoksi.

 • Lasten kanssa

  Blue Star Centara Kata Beach on kaikkein lapsiystävällisin hotellivaihtoehtomme Kata Beachin alueella. Hotellin lähellä on supermarketteja ja minimarketteja, jotka myyvät vauvanruokaa ja vaippoja. Ranta on lapsiystävällinen ja suosittu lapsiperheiden keskuudessa.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Katalla on paljon hyviä ravintoloita ja viihtyisiä baareja. Voit myös kävellä naapurikohde Karon Beachille, jossa on runsas ravintolatarjonta. Patongilla on seudun vilkkain yöelämä.

  Kesäkaudella osa ravintoloista ja kaupoista on suljettu.

 • Ostokset

  Lomakohteessa on useita kauppoja, jotka myyvät rantasandaaleja, aurinkorasvaa ja laukkuja. Erityisen suosittua on käydä ompelijalla teettämässä vaatteita. Rannan takana sijaitsevat useimmat kaupat, minimarketit ja supermarketit. Alueella on myös useita apteekkeja.

  Karonin pohjoisosassa, lähellä temppeliä pidetään markkinat aina tiistaisin ja perjantaisin. Phuket Townissa järjestetään yhdet suurimmista markkinoista koko saarella – Phuket Weekend Market, jotka järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin.

  Patongissa on suurempi ostosvalikoima ja ostoskeskus Jungceylon, jossa on yli 200 liikettä. Tarjolla on kaikkea merkkivaatteista käsitöihin ja elektroniikkaan.

 • Hintataso

  Kaupassa: Vesipullo (1 l) n. 0,70 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,70 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 2 e, kevyt lounas n. 4 e, päivällinen n. 10–12 e, pizza n. 7 e.

 • Asukasluku

  386 600 asukasta (Phuket).

 • Adapteri

  220 V, adapteria ei tarvita.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Thaimaan baht (THB). Pankkiautomaatteja on. Pankit avoinna ma-pe klo 09.00–15.30. Kohteessa on rahanvaihtopisteitä, jotka ovat avoinna päivittäin klo 21 asti. Luottokortit käyvät maksuvälineenä. Osa kaupoista saattaa veloittaa lisämaksun, mikäli maksat ostoksen American Express- tai Diners -luottokorteilla.

  Takuumaksu hotellille
  Monet hotellit Thaimaassa edellyttävät takuumaksun jättämistä sisäänkirjautumisen yhteydessä. Uloskirjautuessasi laskut vähennetään takuumaksusta ja loput palautetaan.

  Savuttomat rannat Monet Thaimaan rannoista ovat nykyisin savuttomia, ja tupakointi on sallittua ainoastaan merkityillä alueilla. Kieltoa on noudatettava sakon uhalla.

  Sähkötupakka
  Sähkötupakan käyttö ja tuonti Thaimaahan on kiellettyä. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.