Hyvä tietää: Kata Beach

 • Pääkaupunki

  Bangkok
 • Valuutta

  Thaimaan baht (THB)
 • Kieli

  Thai
 • Väkiluku

  n. 386 600 (Phuket)
 • Aikaero

  +5 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 1 t/3 t *

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Thaimaahan n. 11 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka Phuketin lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 1 t, Krabin lentokentältä noin 3–4 t. Huomioi, että kuljetusajat ovat arvioituja ja riippuvat paljon liikenteestä.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Kata Beach on kaunis matala ranta, jonka hiekka on liidunvalkeaa. Osa saaren rannoista on matalia ja sopii lapsille. Voit myös vierailla Karon Beachin ja Kata Noi Beachin naapurirannoilla. Karon Beachin ranta on vilkas, kun taas Kata Noi Beachin ranta on rauhallinen, paratiisimainen ranta. Karon Beachille pääset helposti kävellen ja Kata Noi Beachille kuljet vaivattomasti ja edullisesti tuk-tukilla.

  Loka-marraskuussa saattaa tuulla paljon, mikä vaikeuttaa tai estää sukeltamisen, veneretket ja jopa uimisen.

  Rantavesissä on ajoittain pieniä meduusoja, jotka ovat täysin vaarattomia, mutta voivat aiheuttaa poltetta iholla.

  Saaren kauniiden luonnonrantojen palauttamiseksi viranomaiset ovat kieltäneet vesiurheilun, rantakioskit, aurinkotuolien- ja varjojen vuokrauksen sekä kaupustelun rannoilla.

  Osalla rannoista on varattu alueita, joilla on mahdollista vuokrata rantapatjoja ja aurinkovarjoja.

 • Koe enemmän

  Phuketin ulkopuolella on upeita sukelluspaikkoja. Kata Bdeachin ja Karon Beachin välissä on Dino Park -minigolfrata.

  Kaksi erittäin hyvää golfkenttää, Loch Palm Golf Club ja Phuket Country Club, n. 15–25 min taksilla tai tuk-tukilla.

  Katan ja Chalongin välissä on suuri Big Buddha -patsas korkealla mäen päällä, joka on yksi Phuketin maamerkeistä. Helpoiten patsaalle pääset taksilla.

  Katalta on on kävelymatka naapurikohde Karon Beachille. Karonilla on ravintoloita, baareja ja kauppoja, jotka myyvät rantasandaaleja- ja vaatteita sekä markkinat.

  Lähde pitkähäntäveneellä Freedom Beachille, joka sijaitsee hieman piilossa Karon Beachin ja Patong Beachin välissä.

  Lokakuun keskivaiheilla Phuketin kaupungissa järjestetään kasvisfestivaalit ja huhtikuussa koko Thaimaassa vietetään Songkrania – thaimaalaista uutta vuotta. Vakiintuneen tavan mukaan Songkranin aikana heitellään vettä ohikulkijoiden päälle vesisodan tavoin ja toivotetaan lähestyvä sadekausi tervetulleeksi.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Kata Beachiltä Karon Beachille n. 3 km, Phuketin kaupunkiin n. 25 km, Phuketin lentokentälle n. 45 km, Patong Beachille n. 10 km.

  Liikenneyhteydet
  Taksi lentokentältä Katalle n. 20 e. Monilla hotelleilla on oma bussi- tai taksipalvelu. Paikallisbussilla pääsee Phuketin kaupunkiin ja lähirannoille. Kiinteitä aikatauluja ei ole, mutta bussit liikennöivät päiväsaikaan noin puolen tunnin välein. Matkustaa voi myös ns. tuk-tukilla, johon mahtuu kahdeksan henkeä. Hinnat ovat autoa kohden, ja niistä voi usein tinkiä. Maksu lähirannoille on n. 5 e/auto.

  Tuk-tukin tai minibussin voi vuokrata myös koko päiväksi; ota mukaan kartta, ja näytä kuljettajalle, mihin haluat mennä.

  Mopon tai moottoripyörän vuokraamista emme suosittele liikenneolosuhteiden vuoksi.

 • Lasten kanssa

  Centara Kata Beach on kaikkein lapsiystävällisin hotellivaihtoehtomme Kata Beachin alueella. Hotellin lähellä on supermarketteja ja minimarketteja, jotka myyvät vauvanruokaa ja vaippoja. Ranta on lapsiystävällinen ja suosittu lapsiperheiden keskuudessa.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Kata Beachillä on paljon ravintoloita ja baareja. Voit myös kävellä naapurikohde Karon Beachille, jossa on runsas ravintolatarjonta. Patongilla on seudun vilkkain yöelämä.

  Kesäkaudella osa ravintoloista ja kaupoista on suljettu.

 • Ostokset

  Lomakohteessa on useita kauppoja, jotka myyvät rantasandaaleja, aurinkorasvaa ja laukkuja. Erityisen suosittua on käydä ompelijalla teettämässä vaatteita. Rannan takana sijaitsevat useimmat kaupat, minimarketit ja supermarketit. Alueella on myös useita apteekkeja.

  Karonin pohjoisosassa, lähellä temppeliä pidetään markkinat aina tiistaisin ja perjantaisin. Phuket Townissa järjestetään yhdet suurimmista markkinoista koko saarella – Phuket Weekend Market, jotka järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin.

  Patongissa on vielä suurempi ostosvalikoima. Ostoskeskus Jungceylonissa on yli 200 liikettä. Tarjolla on kaikkea merkkivaatteista käsitöihin ja elektroniikkaan.

 • Hintataso

  Kaupassa: Vesipullo (1 l) n. 0,70 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,70 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 2 e, kevyt lounas n. 4 e, päivällinen n. 10–12 e, pizza n. 7 e.

 • Asukasluku

  386 600 asukasta (Phuket).

 • Adapteri

  220 V, adapteria ei tarvita.

 • Liikuntaesteiset

  Paljon kapeita katuja, korkeita ja epätasaisia jalkakäytäviä ja yleisesti paljon korkeuseroja. Hiekka on todella pehmeää, joten pääsy rannoille on hankalaa pyörätuolilla.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Thaimaan baht (THB). Pankkiautomaatteja on. Pankit avoinna ma-pe klo 09.00–15.30. Kohteessa on rahanvaihtopisteitä, jotka ovat avoinna päivittäin klo 21 asti. Luottokortit käyvät maksuvälineenä. Osa kaupoista saattaa veloittaa lisämaksun, mikäli maksat ostoksen American Express- tai Diners -luottokorteilla.

  Takuumaksu hotellille
  Monet hotellit Thaimaassa edellyttävät takuumaksun jättämistä sisäänkirjautumisen yhteydessä. Uloskirjautuessasi laskut vähennetään takuumaksusta ja loput palautetaan.

  Savuttomat rannat Monet Thaimaan rannoista ovat nykyisin savuttomia, ja tupakointi on sallittua ainoastaan merkityillä alueilla. Kieltoa on noudatettava sakon uhalla.

  Sähkötupakka
  Sähkötupakan käyttö ja tuonti Thaimaahan on kiellettyä. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.