Hyvä tietää: Kata Noi Beach

 • Pääkaupunki

  Bangkok
 • Valuutta

  Thaimaan baht (THB)
 • Kieli

  Thai
 • Väkiluku

  n. 386 600 (Phuket)
 • Aikaero

  +5 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 1 t/3 t *

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Thaimaahan n. 11 t. Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka Phuketin lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 1 t, Krabin lentokentältä noin 3 t.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Kata Noi on pienehkö, rauhallinen ja hienohiekkainen ranta, jonka vesi on melko matalaa. Sen mataluuden vuoksi se on yksi Phuketin lapsiystävällisimmistä rannoista. Pieniä lapsia tulee kuitenkin valvoa heidän leikkiessään rannalla.

  Voit myös vierailla Kata Beachin ja Karon Beachin naapurirannoilla. Kata Beachin ranta on matala ja lapsiystävällinen, kun taas Karon Beachin ranta on nopeasti syvenevä. Kata Beachille pääset helposti kävelemällä rantakatua pitkin, ja Karon Beachille kuljet vaivattomasti ja edullisesti tuk-tukilla.

  Yleistä Phuketin rannoista:
  Phuketin viranomaiset ovat kiinnittäneet erityishuomiota saaren luonnonrantojen viihtyisyyteen. Tämän myötä rannoilta on kielletty vesiurheilu, rantakioskit, aurinkotuolien- ja varjojen vuokraus sekä kaupustelu. Poikkeuksen tekevät suuremmat rannat, joilla on varattuja alueita, joista on mahdollista vuokrata rantapatjoja ja aurinkovarjoja.

  Rantavesissä on ajoittain pieniä maneetteja, jotka ovat vaarattomia, mutta voivat aiheuttaa poltetta iholla.

 • Koe enemmän

  Phuketin ulkopuolella on upeita sukelluspaikkoja. Sukellussertifikaatin saat suorittamalla PADI Open Water Diver -kurssin. Lue lisää Retket-välilehdeltä.

  Tennis n. 3,50 e/hlö/tunti. Keilaus n. 4 e/hlö.

  Kaksi erittäin hyvää golfkenttää, Loch Palm Golf Club ja Phuket Country Club, n. 15–25 min taksilla tai tuk-tukilla.

  Katan ja Karon Beachin välissä on Dino Park -minigolfrata.

  Katan ja Chalongin välissä on suuri Big Buddha -patsas korkealla mäen päällä, joka on yksi Phuketin maamerkeistä. Helpoiten patsaalle pääset taksilla.

  Lähde pitkähäntäveneellä Freedom Beachille, joka sijaitsee hieman piilossa Karon Beachin ja Patong Beachin välissä.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Kata Beachiltä Kata Noi Beachille n. 1 km, Phuketin kaupunkiin n. 25 km, Phuketin lentokentälle n. 45 km, Patong Beachille n. 10 km.

  Liikenneyhteydet
  Taksi lentokentältä Kata Noille n. 20 e. Monilla hotelleilla on oma bussi- tai taksipalvelu. Katalta kulkee paikallisbussi Phuketin kaupunkiin ja lähirannoille. Kiinteitä aikatauluja ei ole, mutta bussit liikennöivät päiväsaikaan noin puolen tunnin välein. Matkustaa voi myös ns. tuk-tukilla, johon mahtuu kahdeksan henkeä. Hinnat ovat autoa kohden ja niistä voi usein tinkiä. Maksu lähirannoille on n. 5 e/auto.

  Tuk-tukin tai minibussin voi vuokrata myös koko päiväksi; ota mukaan kartta, ja näytä kuljettajalle, mihin haluat mennä.

  Mopon tai moottoripyörän vuokraamista emme suosittele liikenneolosuhteiden vuoksi.

 • Lasten kanssa

  Ranta on lapsiystävällinen. Kata Beachin supermarketit ja minimarketit myyvät vauvanruokaa ja vaippoja.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Kata Noilla on muutamia ravintoloita. Kata Beachilla ja Karon Beachilla ravintoloita on enemmän, mutta laajin tarjonta on Patongissa.

  Kesäkaudella osa ravintoloista ja kaupoista on suljettu.

 • Ostokset

  Lomakohteessa on useita kauppoja, jotka myyvät rantasandaaleja, aurinkorasvaa ja laukkuja. Erityisen suosittua on käydä ompelijalla teettämässä vaatteita. Rannan takana sijaitsevat useimmat kaupat, minimarketit ja supermarketit. Alueella on myös useita apteekkeja.

  Karonin pohjoisosassa, lähellä temppeliä pidetään markkinat aina tiistaisin ja perjantaisin. Phuket Townissa järjestetään yhdet suurimmista markkinoista koko saarella – Phuket Weekend Market, jotka järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin.

  Patongissa on suurempi ostosvalikoima ja ostoskeskus Jungceylon, jossa on yli 200 liikettä. Tarjolla on kaikkea merkkivaatteista käsitöihin ja elektroniikkaan.

 • Hintataso

  Kaupassa: Vesipullo (1 l)n. 0,70 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,50 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 2 e, kevyt lounas n. 3 e, päivällinen n. 10–12 e.

 • Asukasluku

  386 600 asukasta (Phuket).

 • Adapteri

  220 V, adapteria ei tarvita.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Thaimaan baht (THB). Pankkiautomaatteja on rannan yläpuolella ja Kata Beachilla on pankkeja. Luottokortit käyvät maksuvälineenä. Osa kaupoista saattaa veloittaa lisämaksun, mikäli maksat ostoksen American Express- tai Diners -luottokorteilla.

  Takuumaksu hotellille
  Monet hotellit Thaimaassa edellyttävät takuumaksun jättämistä sisäänkirjautumisen yhteydessä. Uloskirjautuessasi laskut vähennetään takuumaksusta ja loput palautetaan.

  Savuttomat rannat Monet Thaimaan rannoista ovat nykyisin savuttomia, ja tupakointi on sallittua ainoastaan merkityillä alueilla. Kieltoa on noudatettava sakon uhalla.

  Sähkötupakka
  Sähkötupakan käyttö ja tuonti Thaimaahan on kiellettyä. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.