Chalong bay – retkiveneitä ja hyviä ravintoloita

Useimmat eivät saavu Chalong baylle auringonoton ja uimisen takia (ranta on nimittäin aivan liian savinen), vaan tutustumaan Thaimaan upeisiin saariin tai sukellusmahdollisuuksiin. Chalong bay sijaitsee nimittäin Phuketin eteläpuolella. Alue tapaa olla varsin tyyni, ja siksi monet retkiveneet lähtevätkin matkaan täältä. Useat veneet löytyvät Chalongin 720 metriä pitkältä ja 7 metriä leveältä laiturilta.

Kun veneretkeläiset palaavat iltapäivisin matkoiltaan, täyttyvät Chalongin rantakrouvit ja -baarit ihmisistä. Joukosta löytyy lukuisia todellisia helmiä, erityisesti kalaruoasta ja merenelävästä pitäville.

Retkikohteita Chalongin lähistössä

Jos olet Chalongissa, kannattaa ehdottomasti vierailla tunnetulla 46 metriä korkealla Buddhan patsaalla ja Wat Chalongin temppelialueella. Mikäli taas pidät kukista ja erityisesti orkideoista, on syytä vierailla orkideaviljelmä Phuket Orchid farmilla Chalong Bayn edustalla. Täältä löytyy yli 1 500 eri orkidealajikkeen suuri värikavalkadi. Tai miksipä et kävisi rommitislaamolla, Chalong Bay Rum Distilleryllä.