Freedom Beach

Kuvittele mielessäsi täydellisen vapauden tunne. Ei suoritettavia listoja täynnä tekemistä, täydellisen pehmeä hiekka varpaiden välissä, lämmin turkoosi vesi, auringonpaiste ja lempeässä tuulessa heiluvat palmut, jotka ympäröivät rantaa. Se, joka on antanut tälle Phuketin rannalle paikalle saapuessaan antanut nimen, on tehnyt sen varmasti ensimmäisen päähänsä pälkähtäneen ajatuksen mukaan: Freedom Beach.

Ranta sijaitsee Phuketin länsirannikolla. Se koostuu noin 300 metriä pitkästä rantakaistaleesta, jonka hiekka on puuterinhienoa. Rantaa ympäröivät kasvillisuuden täyttämät kukkulat, joka loistaa vihreän kaikissa sävyissä.

Freedom Beachin sijainti on hieman syrjäinen ja vaikeammin tavoitettavissa verrattuna lähiympäristön turistintäyteisempiin rantoihin. Tämän ansiosta vierailijat pääsevät nauttimaan rauhallisemmasta ja hiljaisemmasta rantakokemuksesta kuin muualla Phuketissa. Toki turistit ovat löytäneet tiensä myös tänne, mutta eivät läheskään siinä mittakaavassa kuin lähistön tunnetummille rannoille. Pääset nauttimaan aivan toisenlaisesta tunnelmasta, mikäli saavut paikalle aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä.

Rannan aktiviteetteja

Ranta koostuu karkeasti jaoteltuna kahdesta alueesta, joita erottaa pitkien thaimaalaistyylisten “long-tail”-veneiden kohta. Rannan pohjoisosassa voit levittää rantapyyhkeesi melkeinpä mihin tahdot, kun taas rannan eteläinen osa on rannan ainoan ravintolan, “One ‘n Only Restaurant and Bar” -ravintolan hallinnassa. Täältä voi vuokrata aurinkovarjoja ja -tuoleja. Vaikka sinulla olisi oma rantapyyhe mukana ja tyydyt sen käyttöön, on eteläosa maksullinen. Ravintolassa on tarjolla niin ruokaa kuin juomaa, mutta hinnat ovat hieman yleistä hintatasoa korkeammat.

Kulkeminen Freedom Beachille

Freedom Beachille pääsee long-tail-veneellä esimerkiksi Patong Beachilta, Kata Beachilta tai Kamala Beachilta. Veneiden kuljettajat eivät arastele maksujen suhteen, ja rannalle pääsy voikin kustantaa melko reilusti. Freedom Beachille on mahdollista päästä maanteitäkin pitkin, mutta molemmat rannalle kulkevat tiet ovat mutkikkaita ja vaativat skootteria käyttävältä vierailijalta hieman tavallista enemmän. Rannan pysäköintialueelta (jossa skootteristakin on maksettava pysäköintimaksu) rannalle johtava tie päättyy hyvin jyrkkään mäkeen. Kulman takana odottava palkkio on kuitenkin vaivan arvoinen, sillä pääset nauttimaan yhdestä Phuketin luonnontilaisimmista rannoista.