Nai Harn Beach – paikallisten paratiisiranta

Paljastaisimmeko salaisuuden? Sen nimi on Nai Harn Beach, ja se sijaitsee Phuketin lounaisrannikolla. Tämä on se saari, johon paikalliset itse suuntaavat auringosta ja vedestä nauttiakseen. Erityistä Nai Harn Beachissa on kristallinkirkas vesi, vaalea hienojakoinen hiekka sekä upea rantaa ympäröivä vuori- ja viidakkomaisema. Kaikki tämä yhdessä Nai Harn Beachilla vallitsevan rauhan kanssa tekee paikasta täydellisen retkikohteen.

Täydellinen paikka snorklaukseen

Jos pidät snorklauksesta, on Nai Harn Beach ehdoton kohde. Hieman etelämpää kohti Ya Nui Beachia kuljettaessa on lisää fantastisia snorklaus- ja sukellusvesiä, kuten myös lähellä sijaitsevalla pienellä Ao Sane Beachilla.
Mikäli nälkä yllättää, löytyy täältä sekä yksinkertaisia rantaravintoloita ja kauppoja, joskaan ei samoissa määrin kuin muilta rannoilta.

Uimisen kannalta parhaat olosuhteet vallitsevat marraskuusta huhtikuuhun, jolloin vesi on rauhallista ja selkeää. Monsuunikaudella toukokuusta lokakuuhun Nai Harn Beach sopii paremmin surffaajille ja purjelautailijoille. Tällöin aallot ovat korkeita ja vedenalaiset virtaukset voivat olla voimakkaita. Suhtaudu rantavahtien lippusuosituksiin aina vakavasti.

Taianomainen auringonlasku ja kaunis temppeli

Monet paikat Phuketissa kerskailevat kauneimmasta auringonlaskusta, mutta Nai Harn Beachilla auringonlasku todella on jotakin aivan epätavanomaisen kaunista. Rannalta parin sadan metrin päässä sijaitsee Nai Harnin buddhalainen temppeli. Rauhallinen tunnelma on paljon sen ansiota, sillä se vie suuren osan alueen pinta-alasta. Temppelin sisältä löytyy suuri Buddhan patsas. Temppelin seinällä on useimpien buddhalaisten temppelien tapaan maalauksia, jotka kertovat Buddhan elämästä. Toinen nähtävyys lähellä on makean veden Nai Harnin järvi. Lenkkeily tämän 2,2 km ympärysmittaisen järven ympäri on suosittu harrastus.