Nui Beach - uimalahti trooppisessa ympäristössä

Thaimaa on tullut tunnetuksi mutkattomien huojuvien palmujen ja hiuksenhienon hiekan rantojensa ansiosta. Maassa matkustavia hemmotellaan todellisin paratiisimaisemin. Jokaisessa matkakohteessa on kuitenkin vielä erikseen niitä uimalahtia, joiden kokonaisvaikutelma saa ne erottumaan edukseen massasta. Phuketista tällainen paikka löytyy Nui Beach -rannalta, joka sijaitsee saaren lounaisosassa. Tämä uimalahti rantoineen sopii sinulle, joka pidät seikkailullisista retkistä ja tahdot hieman kauemmas kaikkein vilkkaimmista turistikohteiden rannoista.

Pääset nauttimaan turkoosinsinisistä vesistä yli 100 metriä pitkällä puolikuun muotoisella rannalla, jota ympäröi trooppinen vehreys. Sekä rannalla että vedessä on erikokoista kivikkoa, mikä vain lisää rannan luonnollista tunnelmaa. Tämän takia ranta ei kuitenkaan ole paras kohde lapsiperheille.

Uimalahti – Water Beach Club

Nui Beachin ranta ja uimalahti tunnetaan myös Water Beach Clubin nimellä. Nimi juontaa juurensa samannimiseen rantaklubiin, joka huolehtii rannan hyvästä kunnosta ja pitää sen siistinä. Rantaklubiin kuuluu myös baari ja ravintola. Sieltä voi vuokrata snorklausvarusteita ja merikajakkeja. Rannan yhteydessä toimii myös spa, josta avautuu näkymä Nui Beachille.

Uimalahdelle ei pääse kovin helposti. Kävely tai skootterin ajaminen suhteellisen jyrkkää mäkeä alas ovat parhaat vaihtoehdot. Maasto on kivistä ja tie täynnä kuoppia. Mikäli et ole tottunut ajaja, suositellaan odottelemaan pientä maksua vastaan matkailijoita kuljettavia autoja.

Huomioitavaa

  • Nauti Kata-Karon-näköalapaikasta. Rawaita / Nai Harnia kohti etelään johtavalta tieltä poiketaan oikealle. Noin kilometrin jälkeen löytyy pysäköintipaikka. Täältä pääsee rannalle jalkaisin, skootterilla tai kuten yllä kerrotaan, kuljetuspalvelua käyttäen. Mikäli aiot kävellä matkan alas, kannattaa siihen varata noin 15 minuuttia.
  • Maksut käteisellä. Thaimaassa ei kannata luottaa pankkikortteihin ravintoloissa, baareissa tai spa-palveluissa, varsinkaan näissä hieman kaukaisemmissa kohteissa.
  • Thaimaan aurinko polttaa! Älä unohda pakata reppuun aurinkovoidetta, päähinettä ja vesipulloa.