Rawai

Aikanaan Rawai Beach tuli tunnetuksi Phuketin ensimmäisenä varsinaisena turistirantana. Sen sijaan että olisivat ajaneet vaarojen täyttämää tietä saaren länsirannikolle, alkoivat ihmiset kulkea noin 20 kilometrin matkaa Phuket Townista päästäkseen tänne nauttimaan kauniista rantamiljööstä.

Ajat ovat muuttuneet, ja nykyisin Rawai Beachilta noustaan veneisiin, jotka vievät matkailijoita päiväretkille lähisaarille. Täällä tehdään toisin sanoen päivisin töitä täydellä tohinalla. Voit myös nähdä paikalliset kalastajat laiturissa veneineen. Rannalle ei matkusteta ensisijaisesti auringonottoa ja uimista varten. Sen sijaan täällä nautitaan näköaloista ja arjen askareiden vilinästä.

Hieno näköala ja kivoja ruokapaikkoja

Upean näköalan rannalle tarjoava Rawai View Café & Bar on viehättävä ruokapaikka, joka sijaitsee hieman sivussa Rawai Beachin eteläistä osaa kohti kuljettaessa. Ravintolan terassilta avautuu kaunis näkymä lahtea ja rantaa kohti.

Ranta sijaitsee Rawain paikkakunnalla, joka taas sijaitsee Phuketin turistien täyttämän alueen ulkopuolella. Lähialueilla on paljon houkuttelevia harrastusmahdollisuuksia, kuten kansallinen kamppailu-urheilulaji Muay Thai. Rawaissa matkaajilla on mahdollisuus käydä katsomassa otteluita Suwit Gymillä. Mikäli itse tahdot testata thainyrkkeilyä, onnistuu se esimerkiksi Rawai Muay Thai Gym kursseilla.

Tekemistä Rawaissa ja sen ulkopuolella

Mikäli matkustat Rawaihin, ei sinulla tosiaan ole pulaa tekemisestä. Täällä koko perheelle riittää tekemistä vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Yksityisomisteinen kerho ”Phuket Sports and Tennis Club” täydentää urheilutarjontaa. Täällä voi harrastaa kaikenlaisia lajeja, muun muassa tennistä, rantalentopalloa, sulkapallo, krokettia ja dartsia. Käytössä on myös perheystävällinen alue, jossa voi nauttia ihanasta grillipäivällisestä joko omien tai baarista ostettujen ruokien myötä. Kerho on avoinna sekä jäsenille että ei-jäsenille.

Ruuanlaittokursseja

Henkilökohtaisesti voin suositella erittäin lämpimästi ilmoittautumista ruoanlaittokurssille, jossa voi opetella thaimaalaisen keittiön perusteita. Kaikessa thaimaalaisessa ruoanlaitossa perustana ovat suola, happamuus, makeus ja kitkeryys, jotka sulautuvat yhteen. Usein nämä maut sopeutetaan hieman lempeämmälle tasolle meitä suomalaisia varten. On ehkä hieman liikaa vaadittu, että olisit kotimaahan palattuasi täydellinen thai-kokki. Toivottavasti voit kuitenkin oppia tarpeeksi tehdäksesi vaikutuksen ystäviin koto-Suomessa. Rawaissa ruoanlaittokursseja tarjoavat esimerkiksi Phuket Easy Thai Cooking ja Organic Thai Cooking School.