Big Buddha

On periaatteessa mahdotonta matkustaa Phuketiin ja olla näkemättä vilaustakaan valtavasta valkoisesta Buddha-patsaasta, joka istuu lootusasennossa Nakkerd Hillsin huipulla.

Big Buddha on suhteellisen uusi, nykyisin itsestään selvältä tuntuva lisä Phuketin maisemaan. Vuoden 2004 tsunamikatastrofin jälkeen tarvittiin toivon symbolia, mikä johti tämän täysin lahjoitusvaroilla rahoitetun patsaan rakentamiseen.

Paras tapa kokea tämä 46 metriä korkea ja 24 metriä leveä patsas on vierailla paikan päällä, ylhäällä kukkulalla. Ylhäältä Nakkerd Hillsiltä pääsee myös nauttimaan upeasta näkymästä Phuketin rantojen ja osittain myös Phuket Townin yli.

Big Buddha: Hiljentymisen ja kunnioituksen paikka

Kukkulalla on itse asiassa kaksikin buddhapatsasta, joista pienempi messinkinen patsas on “vain” 12-metrinen ja jää luonnollisesti Big Buddhan varjoon. Messinkinen patsas on omistettu Thaimaan kuningattarelle, suuri valkoinen patsas taas maan kuninkaalle.

Valtaisa valkoinen buddhapatsas on päällystetty Myanmarista tuodulla marmorilla. Lahjoittajien kaiverretut rauhan ja rakkauden viestit antavat patsaalle oman uuden ulottuvuutensa. Big Buddhalla vierailu tarjoaa kauniin näköalan ohella myös mahdollisuuden hiljentyä hetkeksi. Munkit käyvät paikalla rukoilemassa ja turistit saavat hetken rauhan ohella lyömättömän näköalan bonuksena.

Vinkkejä

Tavallisesti ylhäällä on vähiten väkeä aikaisin aamusta. Toisaalta taas Nakkerd Hillsin auringonlasku on vertaansa vailla, mikä taas antaa syyn vierailla paikalla myöhäisempänä ajankohtana.

  • Patsaiden yhteydessä sijaitsee pieni museo, jossa vierailijat voivat lukea tarkemmin Big Buddha -projektista. Täällä myydään myös matkamuistoja.
  • Nälkäisille vierailijoille suositellaan Nakkerd Sea View -ravintolaa, joka sijaitsee kukkulan huipulla. Ravintola on erikoistunut kalaan ja mereneläviin.
  • Monet yhdistävät Big Buddhalla vierailuun visiitin läheisessä Wat Chalongin buddhalaisessa temppelissä.