Coral Island - sopiva päiväretkikohde Phuketista

Phuketissa lomaansa viettävien matkailijoiden, jotka tahtovat jättää isomman saaren taakseen ja siirtyä pienemmälle, kannattaa harkita Coral Islandia yhtenä monista vaihtoehdoista. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Coral Island tunnetaan paikallisten parissa myös nimillä Koh Hay, Koh He ja Koh Hae.

Phuketista noin kolme kilometriä kaakkoon sijaitseva saari on noussut suosituksi kohteeksi veneellä tehtäviä päiväretkiä kaipaavien turistien parissa. Graniittisaari on vain 2,5 kilometriä pitkä, ja sen sisämaa on tiheän viidakon peittämä. Parhaiten saari tunnetaan snorklausmahdollisuuksista ja Long Beach- ja Banana Beach -rannoista.

Long Beach ja Banana Beach

Long Beach on Coral Islandin suosituin ranta, jonne myös useimmat päiväretkiä saarelle tekevät veneet saapuvat. Tällä 800 metriä pitkällä rannalla on useita ravintoloita ja baareja. Täällä voit kokeilla taitojasi rantalentopallossa. Saatavilla on myös vuokrattavia aurinkotuoleja heille, jotka tahtovat vain rentoutua. Huippusesongilla voi kokeilla myös erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vesiskootterilla ajoa. Jos tahdot parhaan mahdollisen snorklauskokemuksen Long Beachilla, on sinun uitava noin sata metriä koralliriutalta lähimmälle rannalle. Long Beachin itäisimmässä osassa on hieman rauhallisempaa. Täällä on pieniä bungaloweja, jotka kuuluvat saaren ainoalle lomahotellille, Coral Island Resortille.

Rennompaa oleskelua

Jos et tahdo jakaa Long Beachia selfiekepein varustautuneiden turistien kanssa, voit viettää yön tai useampia öitä Coral Island Resortissa. Voit myös lähteä yksityiselle päiväretkelle aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä. Toisin sanoen: vältä niitä ajankohtia, jolloin perinteiset päiväretket täyttävät pienen saaren rannat turistein. Tätä yleisluontoista vinkkiä voi soveltaa kaikkiin Thaimaan saariin, jotka ovat suosittuja päiväretkikohteita.

Jos tahdot nauttia rauhallisemmasta rantavierailusta saarella, voimme suositella puolet lyhyempää Banana Beachia, joka sijaitsee Long Beachilta itään. Banana Beachilla on ravintola, hyväkuntoisia vessoja ja hyvät snorklausmahdollisuudet heti rannan välittömässä läheisyydessä.

Long Beach- ja Banana Beach -rantojen välillä kulkee polku viidakon läpi. Mikäli tahdot tehdä tämän matkan rantojen välillä, suositellaan rantasandaaleja tukevampia kenkiä, sillä maasto on ajoittain hyvin vaikeakulkuista.