Wat Chalong - buddhalainen temppeli Phuketissa

Thaimaan matkailijoiden parissa kuulee usein, että et ole todella käynyt Phuketissa, mikäli et saarella vierailun aikana ole astunut jalallasi Wat Chalongiin.

Buddhalainen Wat Chalong -temppeli tai kuten sen virallinen nimi kuuluu, Wat Chaitararam, on Phuketin suurin temppeli. Temppelialueen historia on vaikuttava. Tyypillinen holvikatto, värikkäät koristelut ja kultainen ornamentti tekevät Wat Chalongista yhden pidetyimmistä matkakohteista Phuketissa. Temppeli on tietenkin ensisijaisesti uskonnollisten ihmisten paikka harjoittaa uskontoaan.

Kukaan ei tiedä, koska Wat Chalong tismalleen rakennettiin, mutta monet uskovat, että alkuperäinen rakennus rakennettiin kuningas Rama II:n valtakaudella. Temppeli muutti pian ja on vuosien varrella kunnostettu lukuisia kertoja.

Kauniita rakennuksia ja temppelin rituaaleja

Temppelin alueella on useita rakennuksia, ja vaikka alue onkin varsin vilkas, vallitsee siellä kuitenkin rauhallinen tunnelma. Rakennusten yhteydessä sijaitseva vehreä puutarha syventää rauhallista vaikutelmaa. Jos sinua kiinnostavat uskonnot, vieraat kulttuurit ja tavat sekä kaunis arkkitehtuuri, on syytä varata pari tuntia Wat Chalongissa vierailuun Phuketin lomalla.

Alueen yksi huomiota herättävimmistä rakennuksista on kolmikerroksinen Wat Chalong Chedi. Älä missään nimessä jätä välistä korkeinta terassikerrosta, josta aukeaa kaunis panoraamanäkymä etenkin temppelialueelle. Täällä on myös lasinen näyttelykaappi, jonka kerrotaan pitävän sisällään palan itsensä Buddhan jalkaluusta. Luunpala siirrettiin Thaimaahan Sri Lankasta vuonna 1999. Temppeliin se sijoitettiin seremoniallisin menoin vuonna 2002. Kattoterassilta avautuu näkymä myös Big Buddhalle, joka on niin ikään Phuketin suosituimpia nähtävyyksiä.

Kunnioituksen osoittaminen paukkupommeilla

Tänne useimmat thaimaalaiset saapuvat uhraamaan lootuskukkia ja asettamaan kullanvärisiä paperipaloja temppelin munkkipatsaille. Temppelivierailulla kannattaa olla varautunut äkillisiin ääniin. Nämä syntyvän pienistä paukkupommeista, jotka paukkuvat pienessä savupiippua muistuttavassa tiilitornissa. Näiden paukkujen avulla uskovaiset osoittavat kunnioitustaan ja arvostustaan täyttyneitä toiveita kohtaan.