Hyvä tietää: Istanbul

 • Pääkaupunki

  Ankara
 • Valuutta

  Turkin liira (TRY)
 • Kieli

  Turkki
 • Väkiluku

  15 067 724
 • Aikaero

  0 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Istanbuliin n. 3,5 tuntia.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Lentokenttäkuljetusta ei ole saatavilla kauttamme.

  Istanbulin lentokentältä (Istanbul Airport) Istanbuliin n. 1–1,5 t. Matka-aika riippuu liikenteestä, joten varaa aikaa riittävästi.

 • Rannat

  Istanbulin ympäristössä on useita hiekkarantoja. Rannoille liikut kätevimmin autolla, n. 30–60 minuutissa. Suosittuja rantoja ovat Yeşilköy Çiroz Beach ja Florya Güneş Beach.

 • Muista tämä

  Muista Topkapin palatsi, Sininen moskeija ja Hagia Sofia. Käy myös keskiaikaisessa Galata-tornissa, josta on upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja Bosporinsalmelle. Veneretkellä Bosporinsalmessa saat myös kauniita valokuvia.

  Kaupungin useat tunnetut basaarit ovat ehdoton must-juttu Istanbulissa, erityisesti tietysti Suuri basaari. Kuten nimestä voi päätellä, on basaarialue suuri ja siellä on taatusti jokaiselle jotain nähtävää tai ostettavaa. Muista, että tinkiminen on täällä pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

  Urheilusta kiinnostuneille kaupungissa on useita suuria jalkapallojoukkueita, esimerkiksi Galatasaray, Fenerbahçe ja Beşiktaş. Itse urheilun lisäksi tärkeää otteluissa on ehdottomasti tunnelma!

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Istanbulissa voi liikkua monin tavoin paikasta toiseen. Vanhimmissa osissa voit kävellä tai mennä raitiovaunulla. Kaupungissa on myös laaja ja moderni metrojärjestelmä, jota on kehitetty viime vuosina. Se perustettiin alun perin vuonna 1875 ja on yksi maailman vanhimmista.

  Ruuhkat ajoittuvat yleensä klo 8.00–9.30 ja 17.00–20.00 välisiin aikoihin, tällöin liikkuminen on vaikeampaa. Jos aiot käyttää Istanbulin joukkoliikennettä, kannattaa ostaa Istanbul Kart -kortti n. 1,50 e hintaan. Kortille voit ladata rahaa tarpeen mukaan. Kortin voit ostaa kaikilta bussi- ja metroasemilta ja myös pieniltä kioskeilta. Yksi matka maksaa yleensä n. 0,50 e. Loman jälkeen voit palauttaa kortin ja saada takaisin kortista maksamasi hinnan.

 • Autonvuokraus

  Kun matkustat Istanbuliin, voit vuokrata auton kauttamme. Istanbulissa liikut kätevimmin jalkaisin, raitiovaunulla, paikallisbussilla tai metrolla. Suosittelemme vuokra-auto vain niille päiville, kun olet aikeissa tutustua Istanbulin ympäristön rantoihin ja nähtävyyksiin.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Baarien ja ravintoloiden valikoima on valtava Istanbulissa. Tarjolla on kaikkea perinteisistä ja yksinkertaisista dönerkebabpaikoista todella hienoihin ravintoloihin. Turkkilaiset ovat myös ylpeitä leivonnaisistaan kuten baklavasta, jota onkin myynnissä lähes kaikkialla kaduilla ja katujen kulmissa.

  Tutustu näihin herkullisia leivonnaisia myyviin pikkuisiin kauppoihin esimerkiksi Alemdar-kadulla Hagia Sofian vieressä. Kauppojen myyjät kertovat aina mielellään tuotteistaan. Ja tietysti lomalla tulee maistaa turkkilaista vahvaa teetä, joka tarjoillaan perinteisissä laseissa.

 • Ostokset

  Istanbulin ostosmahdollisuudet ovat hyvät, kaikkialla myydään paikallisia herkkuja, käsitöitä, kenkiä ja vaatteita. Perinteisiä turkkilaisia ostoksia teet erityisesti kaupungin monissa basaareissa. Esimerkkinä tietysti Suuri basaari, mutta vieraile myös Mısır Çarşısıssä, joka tarkoittaa Maustebasaaria. Serdar-ı Ekrem on puolestaan erittäin suosittu ja trendikäs ostoskatu kaupungin vanhemmalla alueella, lähellä Galata-tornia.

  Jos etsit modernimpia tuotteita, on kaupungissa useita suuria ostoskeskuksia, joissa voit ostaa mm. merkkivaatteita, kosmetiikkaa ja kenkiä. Esimerkiksi Mall of Istanbul ja Forum Istanbul.

 • Aikaero

  Turkissa aika on sama kuin Suomen kesäaika.

  Maanumero on +90.

 • Asukasluku

  Istanbul on pinta-alaltaan yli 5 000 km², mikä tekee siitä yhden Euroopan suurimmista kaupungeista (se on lähes yhtä suuri kuin koko Balin saari Indonesiassa).

  Runsaalla 15 miljoonalla asukkaallaan Istanbul on kirkkaasti Turkin suurin kaupunki, toiseksi suurin on maan pääkaupunki Ankara (n. 5,5 miljoonaa asukasta).

 • Adapteri

  220 V. Adapteria ei tarvita.

 • Valuutta ja luottokortit

  Turkin liira (TL)

  Useimmissa hotelleissa, tavarataloissa ja ravintoloissa voi maksaa luottokorteilla. Takseissa kelpaa usein vain käteinen.

  Pankkiautomaatteja (ATM) on kaikkialla Istanbulissa.

 • Liikuntaesteiset

  Istanbul on suurkaupunki, jossa on monenlaisia katuja ja jalkakäytäviä. Osassa jalkakäytävien reunat ovat matalia, osassa korkeita. Liikkuminen saattaa olla vaikeaa vanhankaupungin keskiaikaisilla kaduilla ja kapeilla kujilla, joilla voi olla myös portaita. Monien nähtävyyksien kuten esimerkiksi Sinisen moskeijan ympärillä kadut ja kujat saattavat paikoin olla kapeita ja jyrkkiä.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Ramadan

  Ramadanin aikaan, n. 23.4.–23.5.2020 monet muslimit paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun.
  Osa liikkeistä noudattaa tällöin poikkeuksellisia aukioloaikoja. Ramadan päättyy kolme päivää kestäviin juhliin.