Dudenin vesiputoukset

Dudenin vesiputouksilla viitataan kahteen Antalyan ulkopuolella sijaitsevaan vesiputoukseen, ja ne muodostuvat ylemmistä ja alemmista putouksista. Putousten vesi tulee Duden-joesta, joka virtaa alas Taurus-vuorta koko matkan Välimereen, johon se lopulta liittyy voimakkaasti virraten. Ylemmät Dudenin putoukset ovat näyttävämmät kahdesta, ja ne sijaitsevat kauniin vehreässä puistossa Antalyasta pohjoiseen.

Ylemmät Dudenin putoukset Antalyan ulkopuolella

Ylemmät Dudenin putoukset sijaitsevat 15 kilometrin päässä Antalyasta kauniissa puistossa, johon on pieni sisäänpääsymaksu. Puisto on sekä paikallisten että turistien suosima, joskin viimeksi mainitut ovat vielä vähemmistössä. Monet ottavat päivän ruoan mukaan ja nauttivat sen puutarhan kauniissa ympäristössä. Puistosta löytyy myös ravintoloita. Puisto muodostaa varjoisan ja viileän vastakohdan Antalyan aurinkoisen kuumalle suurkaupungin vilinälle - se on kuin vehreä keidas laulavine lintuineen. Täällä, Antalyan yllä, voit kokea rauhan ja hiljaisuuden.

Ylempi Dudenin putous on noin 15 metriä korkea ja 20 metriä leveä. Se virtaa alas ja etäämmälle vehreään laaksoon. Puistossa voit seurata kosken tietä rotkon läpi sitä reunustavilta kävelypoluilta käsin. Voit nähdä kauniit vesiputoukset ylhäältä päin näiltä poluilta tai kävellä rotkolle ja nähdä ne alhaalta käsin. Vulkaanisia kiviä sisältävä vesi on muodostanut rotkon, joka jatkaa syvenemistään. Putouksen alle on muodostunut pieni lampi. Erityisen jännittävä kokemus on kulkea sisälle putouksen vesimassojen takana piilossa olevaan luolaan. Pimeässä luolassa voit nähdä veden kohisevan ja pauhaavan upeasti alas luolan suuaukolla.

Ylemmille Dudenin putouksille pääsee bussiretkillä, omalla autolla tai paikallisbussilla.

Alemmat Dudenin putoukset meren äärellä

Alemmat Duden putoukset Dudenin puistossa ovat paikka, jossa vesi lopulta saavuttaa meren ja putoaa jyrkiltä kallionseinämiltä alas Välimereen 40 metrin korkeudesta. Vesiputous löytyy Laran rantaa kohti kuljettaessa. Tämän putouksen ympärillä ei ole samanlaista rakennetun nähtävyyden tunnelmaa kuin ylempää, joskin Dudenin puistoa ympärillä on kehitetty paljon ja se on nykyään varsin hieno kävelyreitteineen ja penkkeineen. Jos tahdot nähdä vesiputouksen ylhäältä käsin, se onnistuu tästä puistosta käsin. Parhaan kokemuksen saat kuitenkin alhaalta veneestä käsin. Näin voit todella tuntea luonnon voiman. Kaikkein vaikuttavimmillaan putous on keväisin, jolloin vuorilta peräisin olevat sulamisvedet vahvistavat putousta entisestään.

Antalyan satamasta alemmille Dudenin putouksille on noin kahden tunnin venematka.