Mahmutlar

Välimeren hiekkarannoille Turkkiin halajavat matkailijat päätyvät usein Alanyaan. Mikäli kaipaat rauhallisempaa kokemusta pienemmässä mittakaavassa, suuntaa sen sijaan naapuriin Mahmutlarin paikkakunnalle, joka sijaitsee noin 15 km Alanyasta itään. Täällä saat osasi kaupunkielämästä mutta myös auringosta ja merestä Mahmutlarin viisi kilometriä pitkällä, houkuttelevalla hiekkarannalla. Rannalla on pelkkään makoiluun kyllästyneille useita vauhdikkaita aktiviteetteja - nousuvarjot ja vesiskootterit muutamia mainitaksemme.

Maailmanluokan kebabia Mahmutlarissa

Auringonoton ja uimisen ohella täällä on myös kaikki muut onnistuneet loman edellytykset. Monet matkaavat Turkkiin syödäkseen ympäri maailmaa tunnetun keittiön ruokia, ja tämä onnistuu tietenkin myös Mahmutlarissa. Täällä voit nauttia kebabista toden teolla ja siihen kyllästyttyäsi siirtyä tuoreen kalan sekä läheisten viljelysten tuoreiden vihannesten pariin.

Turkissa voi tehdä myös hyviä ostoksia. Älä kulje pienten basaarien ohi, sillä niissä voit tehdä hyviä löytöjä niin itselleen kuin lahjaksi muille. Mahmutlarin vierailulla kannattaa ennättää tekemään hemmotteleva vierailu myös hamamissa eli turkkilaisessa saunassa. Kiitos Taurusvuorten läheisyyden, on Mahmutlarin vierailijalla nurkan takana myös mahdollisuus moniin jännittäviin luontokokemuksiin.

Tee jännittäviä retkiä Taurusvuorille

Tunnetko nimen Taurus? Taurus on latinaa ja tarkoittaa härkää ja on samalla myös yksi tunnetuimmista tähtikuvioista. Härkä tai sonni oli muinaisina aikoina usein Lähi-Idän ukkosenjumalien symboli ja antoi nimensä myös Taurusvuorille. Näille mahtaville vuorille perustettiin myös useita antiikin ukkosenjumalien temppeleitä.

Nykyisin Taurusvuorten kuuluisat luolat houkuttelevat vierailijoita ympäri maailman. Maanalaiset lähteet muodostivat nämä luonnonilmiöt miljoonia vuosia sitten. Eräät kilometrien pituisista luolista ovat kuljettavissa jalan koulutettujen oppaiden johdolla.
Toinen Taurusvuorten suosittu harrastus on tietenkin niiden huipuille kiipeäminen. Kylmempinä ja lumisina kausina talvimatkaajat voivat harrastaa myös laskettelua vuorilla.

Kesän lämpöä suosivien kannattaa matkata Mahmutlariin toukokuun puolivälistä lähtien. Lämmin kausi jatkuu syyskuun loppuun ja hyvällä tuurilla vielä lokakuun puolelle.