Hyvä tietää: Boston

 • Pääkaupunki

  Washington D.C
 • Valuutta

  Dollari (USD)
 • Kieli

  Englanti
 • Väkiluku

  n. 675 000
 • Aikaero

  -7/-10 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto lomallesi kätevästi TUIn kautta.

  Lue lisää autonvuokrauksesta Yhdysvalloissa »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Boston on kaupunki, jossa on helppo liikkua jalan. Kaupungissa on myös bussi- sekä metroliikennettä.

 • Lasten kanssa

  Boston Children's Museumissa on useita opettavaisia ja vuorovaikutteisia näyttelyitä. Osa opastetuista kierroksista kertoo Bostonin historiasta ja ne soveltuvat lapsiperheille, esimerkiksi osa oppaista on pukeutuneita teemaan sopivalla tavalla.

 • Ostokset

  Fanueil Hall -kauppahalli Boston Downtownissa koostuu kolmesta rakennuksesta; North Market, Quincy Market ja South Market. Täällä on paikallisia kauppoja sekä sisä- että ulkotiloissa ja paljon erilaisia ruokapaikkoja.

  Charles Street -kadun varrella Beacon Hillin korttelissa on uniikkeja pikkuputiikkeja.

  Prudential Centerissä Back Bayssa on useita merkkiliikkeitä (mm. Ann Taylor, Ralph Lauren), Barnes & Nobles kirjakauppa ja pieniä ruokapaikkoja (mm. The Cheesecake Factory, Wagamama, Eataly, Cold Stone Creamery).

  Ostoskatu Newbury Street sijaitsee lähellä Boston Common -puistoa. Viihtyisä katu täynnä kauppoja kuten Nike, Gant ja Chanel. Sekä Victoria Secret ja H&M.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Eteläisessä Bostonissa on Seaportin alueella monia kala- ja äyriäisravintoloita. North Endissä on lukuisia italialaisia ravintoloita. Canal Streetin, Boulston Streetin sekä Fenway- ja Faneuilin kauppahallin alueella on paljon erilaisia baareja.

 • Tärkeä tietää

  ESTA
  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, mutta matkustusvaltuutus (ESTA) on haettava ennakolta ja se edellyttää sirullista ns. e-passia. Matkustajan on lennolle päästäkseen itse anottava matkustusvaltuutus ehdottomasti viimeistään 72 tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa. On tärkeää, että hakemuksessa annetut tiedot vastaavat passin tietoja. Haet ja maksat kaksi vuotta voimassaolevan matkustusvaltuutuksen itse.

  Kun olet saanut hakemusnumeron, ota se talteen ja säilytä se muiden matkustusdokumenttien kanssa koko Yhdysvaltain matkasi ajan. Hakemusnumeroa voidaan kysyä lennon lähtöselvityksessä.

  Varo sivustoja, jotka välittävät matkustuslupia kalliimpaan hintaan kuin virallinen sivusto. Suosittelemme, että haet matkustusvaltuutuksen Yhdysvaltain viranomaisten ylläpitämältä viralliselta ESTA-sivustolta.

  E-passi
  1.4.2016 alkaen USA:han matkustavilta edellytetään hyväksytyn ESTA-hakemuksen lisäksi koko matkan ajan voimassa olevaa e-passia. E-passin merkkinä passin kannessa on erityinen e-passin merkki sekä elektroninen siru.

  Secure Flight
  USA:n viranomaiset edellyttävät kaikkien USA:han tai sen ilmatilan kautta lentävien lentoyhtiöiden ilmoittavan tietyt tiedot matkustajistaan kuten täydellinen nimi (sama kuin passissa), sukupuoli ja syntymäaika. Nämä tiedot tulee ilmoittaa lentoyhtiölle viimeistään 8 päivää ennen matkaa. Lentoyhtiöiden käytännöt vaihtelevat ja osa lentoyhtiöistä kerää tiedot suoraan varauksilta kun taas toiset edellyttävät tietojen ilmoittamista kotisivuillaan. Tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi.

  APIS
  USA:n viranomaiset edellyttävät, että lentoyhtiöt toimittavat tietyt passi- ja matkustajatiedot matkustajista, jotka lentävät USA:han/USA:sta. Tiedot kerätään APIS-järjestelmään (Advanced Passenger Information System). Eri lentoyhtiöillä on eri säännöt tarvitsemiensa tietojen keräämiseen, joten tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi. Tiedot on hyvä toimittaa lentoyhtiölle mahdollisimman pian varauksen teon jälkeen.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Seurueessa vähintään yhden matkustajan tulee olla täyttänyt 21 vuotta kirjautuakseen hotelliin. Sääntö koskee kaikkia hotelleja Yhdysvalloissa.
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

 • Turistivero

  Bostonin hotelleissa veloitetaan asiakkaalta ns. resort fee, joka on noin 17–27 USD/huone/päivä. Kaikille asiakkaille pakollinen maksu maksetaan paikan päällä, tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa hotelliin.

 • Koe enemmän

  Freedom Trail on neljä kilometriä pitkä reitti, joka on merkitty ja se kulkee läpi Boston Downtownin. Reitin varrella on 16 tärkeää amerikkalaisen historian nähtävyyttä, esimerkiksi kuuluisa Bostonin teekutsujen kokoontumispaikka.

  Prudential Centerissä voit nähdä 360 asteen näköalan Bostonin ylle. Täältä voit myös varata Duck Tour -kierroksen; Kierros on opastettu kierros läpi Bostonin amfibiovaunussa, joka mukailee panssarivaunua toisesta maailmansodasta.

  Voit myös vierailla Samuel Adams -olutpanimossa, jossa on opastettu kierros sekä oluen maistelua.

  Tunnettu Cape Cod on suosittu uimapaikka, joka sijaitsee noin kahden tunnin matkan päässä Bostonista. Cape Codille pääset julkisilla kulkuneuvoilla. Täällä on pitkiä hiekkarantoja, kaunis luonto, taidegallerioita, kalastus- ja golfmahdollisuus.

  Jos matkustat Bostoniin kesäkaudella, on hyvä tietää että myös pieniä uimapaikkoja löytyy. Esimerkiksi Carson Beach, Revere Beach ja Constitution Beach.

  Mikäli suunnittelet matkaa Bostoniin huhtikuussa, saattaa Bostonin Maraton ajoittain häiritä liikennettä ja kulkua kaupungissa.

 • Omatoimimatka

  Bostoniin lennetään reittilennolla, mikä mahdollistaa matkan pituuden valitsemisen vapaasti.

  Kohteessa ei ole oppaitamme, mutta tavoitat heidät online-keskuksestamme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä – kaksi viikkoa ennen matkaa, ja aina kotiinpaluuseen saakka.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.