Hyvä tietää: Fort Lauderdale

 • Pääkaupunki

  Washington D.C
 • Valuutta

  Dollari (USD)
 • Kieli

  Englanti
 • Väkiluku

  n. 179 000
 • Aikaero

  -7/-10 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Rannat

  Fort Lauderdalen alueella on useita hienoja rantoja, mm. 14 km hienoja hiekkarantoja, joilla on voittoa tavoittelemattoman järjestön Clean Beaches Coalitionin ns. Blue Wave Beach -sertifikaatti.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  The Strip -rantapromenadilla ja sen suurimmalla poikkikadulla Las Olas Boulevardilla on runsaasti huvittelupaikkoja, kylpylöitä, muotiliikkeitä, jazzklubeja ja korkeatasoisia ravintoloita.

  Riverwalk-kävelykadulla on konsertti- ja teatterirakennus Broward Center for the Performing Arts. Lähellä on myös useita mielenkiintoisia museoita, esimerkiksi Museum of Art, jossa voit nähdä mm. tanskalaisen Asger Jornin ja muiden modernistisen Cobra-ryhmän taiteilijoiden töitä.

 • Muista tämä

  Veneretket 270 km pituisella Intracoastal Waterways -kanavajärjestelmällä.

  Jos vuokraat auton, voit ajaa esimerkiksi katsomaan alligaattoreita Evergladesin Holiday Parkiin. Tai Florida Keysin saariketjun uloimmalle saarelle Key Westille siltoja pitkin. Key Westin viehättävässä satamakaupungissa voit poiketa Hemingwayn suosikkibaariin Sloppy Joe'siin.

 • Etäisyydet

  Fort Lauderdalen kansainväliseltä lentokentältä Fort Lauderdale Beachille n. 20 km, Sunny Isles Beachille n. 20 km, Miami Beachin Art Deco Districtiin n. 50 km, Walt Disney World Resortiin Orlandoon n. 350 km ja Key Westiin n. 300 km.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Yhdysvallat on yksityisautoilun luvattu maa ja pidemmille matkoille lomakohteen lähiympäristöön suosittelemme auton vuokraamista. Voimassaoleva kansainvälinen ajokortti vaaditaan (lisätietoja Autoliitolta).

 • Omatoimimatka

  Matkamme Fort Lauderdaleen toteutetaan reittilennoilla joko Fort Lauderdalen tai Miamin kansainväliselle lentokentälle. Reittilentojen ansiosta voimme tarjota joustavan matkan keston.
  Lomakohteessa ei ole TUIn oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kysymyksiä voit lähettää lomaasi edeltävien kahden viikon aikana ja aina kotiinpaluuseen asti.

 • Adapteri

  110 V, adapteri tarvitaan.

 • Valuutta ja luottokortit

  Yhdysvaltain dollari (USD).
  Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä lähes kaikkialla, mutta pienemmillä liikkeillä voi olla minimiostoraja luottokorttimaksuille. Vaihtokurssi pankeissa ja hotelleissa on usein epäedullinen, joten yleensä on hyvä vaihtaa ainakin jonkin verran dollareita Suomessa jo ennen lähtöä. Perillä voit vaivattomasti nostaa käteistä esimerkiksi Visa- ja MasterCard-korteilla pankkiautomaateista (ATM), joita on runsaasti.

 • Tärkeä tietää

  ESTA
  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, mutta matkustusvaltuutus (ESTA) on haettava ennakolta ja se edellyttää sirullista ns. e-passia. Matkustajan on lennolle päästäkseen itse anottava matkustusvaltuutus ehdottomasti viimeistään 72 tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa. On tärkeää, että hakemuksessa annetut tiedot vastaavat passin tietoja. Haet ja maksat kaksi vuotta voimassaolevan matkustusvaltuutuksen itse.

  Kun olet saanut hakemusnumeron, ota se talteen ja säilytä se muiden matkustusdokumenttien kanssa koko Yhdysvaltain matkasi ajan. Hakemusnumeroa voidaan kysyä lennon lähtöselvityksessä.

  Varo sivustoja, jotka välittävät matkustuslupia kalliimpaan hintaan kuin virallinen sivusto. Suosittelemme, että haet matkustusvaltuutuksen Yhdysvaltain viranomaisten ylläpitämältä viralliselta ESTA-sivustolta.

  E-passi
  1.4.2016 alkaen USA:han matkustavilta edellytetään hyväksytyn ESTA-hakemuksen lisäksi koko matkan ajan voimassa olevaa e-passia. E-passin merkkinä passin kannessa on erityinen e-passin merkki sekä elektroninen siru.

  Secure Flight
  USA:n viranomaiset edellyttävät kaikkien USA:han tai sen ilmatilan kautta lentävien lentoyhtiöiden ilmoittavan tietyt tiedot matkustajistaan kuten täydellinen nimi (sama kuin passissa), sukupuoli ja syntymäaika. Nämä tiedot tulee ilmoittaa lentoyhtiölle viimeistään 8 päivää ennen matkaa. Lentoyhtiöiden käytännöt vaihtelevat ja osa lentoyhtiöistä kerää tiedot suoraan varauksilta kun taas toiset edellyttävät tietojen ilmoittamista kotisivuillaan. Tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi.

  APIS
  USA:n viranomaiset edellyttävät, että lentoyhtiöt toimittavat tietyt passi- ja matkustajatiedot matkustajista, jotka lentävät USA:han/USA:sta. Tiedot kerätään APIS-järjestelmään (Advanced Passenger Information System). Eri lentoyhtiöillä on eri säännöt tarvitsemiensa tietojen keräämiseen, joten tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi. Tiedot on hyvä toimittaa lentoyhtiölle mahdollisimman pian varauksen teon jälkeen.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Seurueessa vähintään yhden matkustajan tulee olla täyttänyt 21 vuotta kirjautuakseen hotelliin. Sääntö koskee kaikkia hotelleja Yhdysvalloissa.
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Lisätietoja
  Floridassa hotellihuoneissa ei ole lisävuoteita. Mikäli huoneeseen varataan matkustajia ns. lisävuoteelle, jakavat he normaalin vuoteen/parivuoteen muiden matkustajien kanssa.

  USAssa useimmissa palvelupaikoissa asiakkaan odotetaan antavan palvelurahaa. Ravintoloissa laskun summaan lisätään n. 15–20 %, taksissa n. 10 % ja kantajalle hotellilla/lentoasemalla n. 1–2 USD per laukku ja hotellin siivoojalle n. 1–2 USD/pv.

  Verot/arvonlisäverot eivät ole mukana tuotteiden hinnoissa, Floridassa verojen osuus on n. 6–7 %.

 • Turistivero

  Turistivero 35-40 USD/huone/yö maksetaan saavuttaessa hotellille.

  Maksu on pakollinen ja summa vahvistetaan saavuttaessa hotellille.

 • Aikaero

  Suomen aika -6 tuntia talvikaudella ja -7 tuntia kesällä.