Hyvä tietää: Miami

 • Pääkaupunki

  Washington D.C
 • Valuutta

  Dollari (USD)
 • Kieli

  Englanti
 • Väkiluku

  n. 454 000
 • Aikaero

  -7/-10 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Rannat

  Miami Beachillä, 21st ja 78th Collins Avenuen välissä, on hieno hiekkaranta, jonka palveluihin kuuluu uimavalvojat, ulkosuihkut, rantalentopallokentät, aurinkotuolien ja -varjojen vuokraus sekä mahdollisuus harrastaa monenlaista vesiurheilua.

  Mahdollisuus ostaa ruokaa ja juomia. Rantaa myötäilee samansuuntainen rantapromenadi, joka on erityisesti lenkkeilijöiden suosiossa.

  Rannan pohjoisosa (46th–78th Collins Avenue) sopii hyvin lapsille. South Beach on kaunis ranta, jonka läheisyydessä on paljon suosittuja kahviloita.

  Key Biscaynen rannan sanotaan olevan yksi koko USA:n hienoimpia. Aallot ovat suhteellisen matalat, joten se on hyvä vaihtoehto perheille.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Amerikkalaisessa suurkaupungissa ja matkailijoiden kestosuosikkikohteessa kuten Miamissa on luonnollisesti erittäin paljon ravintoloita ja yökerhoja, moneen eri makuun. Monet niistä sijaitsevat Lincoln Road Mallin, Espanola Wayn ja Ocean Driven ympäristössä. South Beachin iltaelämän keskus on puolestaan Washington Avenue.

  Maaliskuu on Etelä-Floridan vilkkain lomakuukausi, silloin paikalle saapuvat monet opiskelijat viettämään 'Spring Break' -lomaansa auringosta, rantaelämästä ja juhlista nauttien.

 • Lasten kanssa

  Koko Florida on erittäin lapsiystävällinen lomakohde ja Miamissa on paljon aktiviteetteja kaikenikäisille lapsille. Kaksi näkemisen arvoista paikkaa on Miami Children Museum ja Monkey Jungle.

 • Muista tämä

  Florida ja erityisesti Miami on täydellinen lomakohde monenlaisista urheiluaktiviteeteista innostuneille. Rullaluistelu, golf, kalastus, snorklaus, sukellus, pyöräily, keilailu, tennis, karting ja minigolf. Siinä muutama esimerkki, mitä lomallasi voit Miamissa harrastaa.

  Jos taas haluat seurata urheilua katsojana, on Miamilla monia joukkueita kuten Miami Dolphins (amerikkalainen jalkapallo – NFL), Florida Marlins (baseball – MLB), Miami Heat (koripallo – NBA) ja Florida Panthers (jääkiekko – NHL), joiden otteluihin voit varata lippuja joukkueiden omilta kotisivuilta.

  American Airlines Arenalla, joka on koripallojoukkue Miami Heatin kotihalli, järjestetään pelien lisäksi isoja konsertteja. Lisätietoja ja lippuja saat osoitteesta www.aaarena.com/events

  Adrienne Arsht Center for the Performing Arts tarjoaa puolestaan tapahtumia, joissa yhdistyvät musiikki, tanssi ja teatteri. Myös Miami City Balletissa yhdistyvät eri tyylit: klassinen baletti ja avantgarde. Klassista musiikkia voit mennä kuuntelemaan Miamin The New World Symphonyyn.

  Vuoden mittaan tarjolla on paljon erilaisia messuja ja tapahtumia. Muutamia toistuvia ovat esim. Miami International Auto Show, Art Miami, The Original Miami Beach Antique Show ja Miami International Boat Show.

 • Etäisyydet

  Miami Beachiltä Fort Lauderdaleen n. 50 km, Orlandoon n. 380 km, Naplesiin n. 200 km ja Key Westiin n. 270 km.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Miami Beachin lentokentältä kestää n. 45–60 minuuttia taksilla tai autolla liikenteestä riippuen.

  Paikallisbussiliikenne toimii hyvin (Miami-Dade County Transit, http://www.miamidade.gov/transit) ja on suhteellisen edullista. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat eläkeläiset maksavat puolet matkan hinnasta, mikäli mukana on henkilötodistus. Osta Easy Card/Easy Ticket 1, 7 tai 30 päivälle, niin matkustat rajattomasti kaikissa Miami-Dade County Transitin joukkoliikennevälineissä.

  Bussilinja 123 The South Beach Local kulkee suosituimpien matkailukohteiden ohi.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Miamin lomallesi kätevästi kauttamme yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Lue lisää autonvuokrauksesta Miamissa »

 • Omatoimimatka

  Matkamme Miamiin toteutetaan reittilennoilla joko Miamin tai Fort Lauderdalen kansainväliselle lentokentälle. Reittilentojen ansiosta voimme tarjota joustavan matkan keston.

  Lomakohteessa ei ole TUIn oppaita, mutta saat yhteyden onlinekeskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kysymyksiä voit lähettää lomaasi edeltävien kahden viikon aikana ja aina kotiinpaluuseen asti.

 • Adapteri

  110 V, adapteri tarvitaan.

 • Turistivero

  Turistivero 17–27 USD/huone/yö maksetaan saavuttaessa hotellille.

  Maksu on pakollinen ja summa vahvistetaan saavuttaessa hotellille.

 • Tärkeä tietää

  ESTA
  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, mutta matkustusvaltuutus (ESTA) on haettava ennakolta ja se edellyttää sirullista ns. e-passia. Matkustajan on lennolle päästäkseen itse anottava matkustusvaltuutus ehdottomasti viimeistään 72 tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa. On tärkeää, että hakemuksessa annetut tiedot vastaavat passin tietoja. Haet ja maksat kaksi vuotta voimassaolevan matkustusvaltuutuksen itse.

  Kun olet saanut hakemusnumeron, ota se talteen ja säilytä se muiden matkustusdokumenttien kanssa koko Yhdysvaltain matkasi ajan. Hakemusnumeroa voidaan kysyä lennon lähtöselvityksessä.

  Varo sivustoja, jotka välittävät matkustuslupia kalliimpaan hintaan kuin virallinen sivusto. Suosittelemme, että haet matkustusvaltuutuksen Yhdysvaltain viranomaisten ylläpitämältä viralliselta ESTA-sivustolta.

  E-passi
  1.4.2016 alkaen USA:han matkustavilta edellytetään hyväksytyn ESTA-hakemuksen lisäksi koko matkan ajan voimassa olevaa e-passia. E-passin merkkinä passin kannessa on erityinen e-passin merkki sekä elektroninen siru.

  Secure Flight
  USA:n viranomaiset edellyttävät kaikkien USA:han tai sen ilmatilan kautta lentävien lentoyhtiöiden ilmoittavan tietyt tiedot matkustajistaan kuten täydellinen nimi (sama kuin passissa), sukupuoli ja syntymäaika. Nämä tiedot tulee ilmoittaa lentoyhtiölle viimeistään 8 päivää ennen matkaa. Lentoyhtiöiden käytännöt vaihtelevat ja osa lentoyhtiöistä kerää tiedot suoraan varauksilta kun taas toiset edellyttävät tietojen ilmoittamista kotisivuillaan. Tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi.

  APIS
  USA:n viranomaiset edellyttävät, että lentoyhtiöt toimittavat tietyt passi- ja matkustajatiedot matkustajista, jotka lentävät USA:han/USA:sta. Tiedot kerätään APIS-järjestelmään (Advanced Passenger Information System). Eri lentoyhtiöillä on eri säännöt tarvitsemiensa tietojen keräämiseen, joten tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi. Tiedot on hyvä toimittaa lentoyhtiölle mahdollisimman pian varauksen teon jälkeen.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Seurueessa vähintään yhden matkustajan tulee olla täyttänyt 21 vuotta kirjautuakseen hotelliin. Sääntö koskee kaikkia hotelleja Yhdysvalloissa.
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Muuta
  Floridassa hotellihuoneissa ei ole lisävuoteita. Mikäli huoneeseen varataan matkustajia ns. lisävuoteelle, jakavat he normaalin vuoteen/parivuoteen muiden matkustajien kanssa.

  USAssa useimmissa palvelupaikoissa asiakkaan odotetaan antavan palvelurahaa. Ravintoloissa laskun summaan lisätään n. 15–20 %, taksissa n. 10 % ja kantajalle hotellilla/lentoasemalla n. 1–2 USD per laukku ja hotellin siivoojalle n. 1–2 USD/pv.

  Verot/arvonlisäverot eivät ole mukana tuotteiden hinnoissa, Floridassa verojen osuus on n. 6–7 %.

 • Liikuntaesteiset

  Alueen hotellit ja ympäristö eivät sovellu liikuntarajoitteisille.

 • Valuutta ja luottokortit

  Yhdysvaltain dollari (USD).
  Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä lähes kaikkialla, mutta pienemmillä liikkeillä voi olla minimiostoraja luottokorttimaksuille. Vaihtokurssi pankeissa ja hotelleissa on usein epäedullinen, joten yleensä on hyvä vaihtaa ainakin jonkin verran dollareita Suomessa jo ennen lähtöä. Perillä voit vaivattomasti nostaa käteistä esimerkiksi Visa- ja MasterCard-korteilla pankkiautomaateista (ATM), joita on runsaasti.

 • Aikaero

  Suomen aika -6 tuntia talvikaudella ja -7 tuntia kesällä.