Hyvä tietää: Orlando

 • Pääkaupunki

  Washington D.C
 • Valuutta

  Dollari (USD)
 • Kieli

  Englanti
 • Väkiluku

  n. 277 000
 • Aikaero

  -7/-10 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Lomaharrastuksia

  Orlandossa ja sen ympäristössä on helppo löytää muutakin puuhaa kuin huvipuistot. Alueella on vähintään 150 golfkenttää (joista moni maailmanluokkaa), pienoisgolfia, tenniskenttiä, kartingrata ja paljon muuta, mm. hienoja vaellusreittejä ja ratsastusmahdollisuuksia.

 • Rannat

  Orlando sijaitsee Floridassa sisämaassa, noin tunnin ajomatkan päässä itärannikon Daytona Beachin hiekkarannoilta ja kahden tunnin päässä länsirannikon Clearwater Beachiltä. Jos haluat uida lähempänä, on vesipuisto Wet 'n Wild International Driven varrella vilvoittava vaihtoehto.

 • Muista tämä

  Unversal-studioilla on suurelokuvista tuttujen ympäristöjen lisäksi Adventure Island -huvipuisto, jossa on huikeita vuoristoratoja. Merieläimistä kiinnostuineiden kannattaa tutustua Sea Worldiin, jossa on kaikkea valtavista akvaarioista pingviineihin.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Orlandossa on vaikeaa, mutta ei mahdotonta selvitä ilman vuokra-autoa. Useimmat hotellit järjestävät esimerkiksi kuljetuksia hotellilta moniin huvipuistoihin (osa maksuttomia, osa maksua vastaan). Bussiyhtiöitä on useita, mm. I-Ride Trolley, jonka vihreät bussit ajavat läpi koko Orlandon, ja LYNX, jonka bussit liikennöivät suuressa osassa keskistä Floridaa. Bussiliput maksavat n. 2 USD per matka.

  Vuokra-autolla on noin kolmen tunnin ajomatka Fort Lauderdaleen, neljän tunnin ajomatka tauotta Miami Beachille ja noin puoli tuntia pidempi Floridan pääkaupunkiin Tallahasseen. Reilussa tunnissa ajat itärannikolle, esim. Daytona Beachille. Varaudu siihen, että I4-tiellä voi vallita liikennekaaos – erityisesti ruuhka-aikoina.

 • Omatoimimatka

  Matkamme Orlandoon toteutetaan reittilennoilla Orlandon kansainväliselle lentokentälle. Reittilentojen ansiosta voimme tarjota joustavan matkan keston.

  Lomakohteessa ei ole oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä TUI Service Centeriin tekstiviestillä, puhelimitse tai TUI-sovelluksen kautta.

 • Adapteri

  110 V, adapteri tarvitaan.

 • Valuutta ja luottokortit

  Yhdysvaltain dollari (USD).
  Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä lähes kaikkialla, mutta pienemmillä liikkeillä voi olla minimiostoraja luottokorttimaksuille. Vaihtokurssi pankeissa ja hotelleissa on usein epäedullinen, joten yleensä on hyvä vaihtaa ainakin jonkin verran dollareita Suomessa jo ennen lähtöä. Perillä voit vaivattomasti nostaa käteistä esimerkiksi Visa- ja MasterCard-korteilla pankkiautomaateista (ATM), joita on runsaasti.

 • Turistivero

  Turistivero 17–27 USD/huone/yö maksetaan saavuttaessa hotellille.

  Maksu on pakollinen ja summa vahvistetaan saavuttaessa hotellille.

 • Tärkeä tietää

  ESTA
  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, mutta matkustusvaltuutus (ESTA) on haettava ennakolta ja se edellyttää sirullista ns. e-passia. Matkustajan on lennolle päästäkseen itse anottava matkustusvaltuutus ehdottomasti viimeistään 72 tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa. On tärkeää, että hakemuksessa annetut tiedot vastaavat passin tietoja. Haet ja maksat kaksi vuotta voimassaolevan matkustusvaltuutuksen itse.

  Kun olet saanut hakemusnumeron, ota se talteen ja säilytä se muiden matkustusdokumenttien kanssa koko Yhdysvaltain matkasi ajan. Hakemusnumeroa voidaan kysyä lennon lähtöselvityksessä.

  Varo sivustoja, jotka välittävät matkustuslupia kalliimpaan hintaan kuin virallinen sivusto. Suosittelemme, että haet matkustusvaltuutuksen Yhdysvaltain viranomaisten ylläpitämältä viralliselta ESTA-sivustolta.

  E-passi
  1.4.2016 alkaen USA:han matkustavilta edellytetään hyväksytyn ESTA-hakemuksen lisäksi koko matkan ajan voimassa olevaa e-passia. E-passin merkkinä passin kannessa on erityinen e-passin merkki sekä elektroninen siru.

  Secure Flight
  USA:n viranomaiset edellyttävät kaikkien USA:han tai sen ilmatilan kautta lentävien lentoyhtiöiden ilmoittavan tietyt tiedot matkustajistaan kuten täydellinen nimi (sama kuin passissa), sukupuoli ja syntymäaika. Nämä tiedot tulee ilmoittaa lentoyhtiölle viimeistään 8 päivää ennen matkaa. Lentoyhtiöiden käytännöt vaihtelevat ja osa lentoyhtiöistä kerää tiedot suoraan varauksilta kun taas toiset edellyttävät tietojen ilmoittamista kotisivuillaan. Tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi.

  APIS
  USA:n viranomaiset edellyttävät, että lentoyhtiöt toimittavat tietyt passi- ja matkustajatiedot matkustajista, jotka lentävät USA:han/USA:sta. Tiedot kerätään APIS-järjestelmään (Advanced Passenger Information System). Eri lentoyhtiöillä on eri säännöt tarvitsemiensa tietojen keräämiseen, joten tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi. Tiedot on hyvä toimittaa lentoyhtiölle mahdollisimman pian varauksen teon jälkeen.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Seurueessa vähintään yhden matkustajan tulee olla täyttänyt 21 vuotta kirjautuakseen hotelliin. Sääntö koskee kaikkia hotelleja Yhdysvalloissa.
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Muuta
  Floridassa hotellihuoneissa ei ole lisävuoteita. Mikäli huoneeseen varataan matkustajia ns. lisävuoteelle, jakavat he normaalin vuoteen/parivuoteen muiden matkustajien kanssa.

  USA:ssa useimmissa palvelupaikoissa asiakkaan odotetaan antavan palvelurahaa. Ravintoloissa laskun summaan lisätään n. 15–20 %, taksissa n. 10 % ja kantajalle hotellilla/lentoasemalla n. 1–2 USD per laukku ja hotellin siivoojalle n. 1–2 USD/pv.

  Verot/arvonlisäverot eivät ole mukana tuotteiden hinnoissa, Floridassa verojen osuus on n. 6–7 %.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Orlandossa riittää huveja! Voit käydä konserteissa, show-ravintoloissa ja kuljeskella esim. Disney Down Townissa tai Universal City Walkilla.

 • Etäisyydet

  Orlandon kansainväliseltä lentokentältä Walt Disney Worldiin n. 30 km, Universal Studioille n. 30 km, Orlando downtowniin n. 20 km.

  Orlandon keskustasta Fort Lauderdaleen n. 350 km, Daytona Beachille 90 km, Kennedy Space Centeriin 75 km, Miami Beachille 380 km, Key Westiin 630 km, Tampaan 170 km ja Naplesiin 320 km.

 • Aikaero

  Suomen aika -6 tuntia talvikaudella ja -7 tuntia kesällä.