Hyvä tietää: Los Angeles

 • Pääkaupunki

  Washington D.C
 • Valuutta

  Dollari (USD)
 • Kieli

  Englanti
 • Väkiluku

  n. 3 976 000
 • Aikaero

  -7/-10 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Rannat

  Los Angelesissa ja sen ulkopuolella on monia upeita rantoja, jotka ovat otollisia niin auringonottoon kuin uimiseenkin kesällä tai virkistäviin kävelyihin viileimpien kuukausien aikana.

  Heti etelään Los Angelesista on tunnettu Santa Monican kaupunki ja Venice Beach, joka on hieman rauhallisempi kuin Manhattan Beach. Muita rantoja ovat lisäksi Long Beach ja Huntington Beach. Long Beachilla on myös akvaario.

  Pohjoiseen päin mentäessä sijaitsee El Matador State Beach, joka usein nimetään alueen kauneimmaksi rannaksi, ehkä osittain sen vuoksi että sillä on niin dramaattiset kalliomuodostelmat. Pohjoisessa ovat myös Zuma Beach, Surfrider Beach ja Point Dume State Beach jotka ovat kaikki suosittuja surffareiden keskuudessa.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Los Angelesin lomallesi kätevästi TUIn kautta.

  Lue lisää autonvuokrauksesta Yhdysvalloissa »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Mikäli olet aikeissa matkustaa eri kaupunkien välillä Los Angelesissa, helpoin tapa tähän on vuokrata auto. Jos haluat tutustua lähialueeseen lähellä hotelliasi, pääset liikkumaan kätevästi sekä jalan että taksilla.

 • Lasten kanssa

  Universal Studiosissa on opastettuja kierroksia elokuvastudiolla esimerkiksi huviajeluiden lomassa, jotka sopivat niin aikuisille kuin lapsillekin. Täällä voit tutustua Harry Potterin maagiseen maailmaan, lähteä Jurassic Parkin maisemiin ja tavata maailmankuuluja hahmoja, kuten mm. Minionit, Simpsonit, Transformerit, Shrek ja Paavo Pesusieni.

  Tiedemuseo California Science centerissä voit nähdä avaruusalus Endeavourin sekä oppia erilaisista ekosysteemeistä ja kulkea köysirataa pitkin.

  Griffith Parkissa on eläintarha, junaparkki vanhoine höyryvetureineen ja suuri nurmikkoalue liikkumiseen.

 • Ostokset

  Ostosmahdollisuuksia on tarjolla valtavasti joka kukkarolle, ei ainoastaan miljonääreille ja filmitähdille. Keskellä kaupunkia on useita ostoskeskuksia, kuten esimerkiksi Beverly Centar ja The Grove. Täällä on myös hedelmä- ja vihanneskojuja The Original Farmers Marketilla. Abbot Kinney Boulevard -kadulla Venicessä on kauppoja, ravintoloita sekä baareja muotitietoisille. Tässä on vain muutama esimerkki siitä, mitä kaikkea kaupungilla on tarjota shoppaajille.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Ravintolatarjontaa on eri maiden keittiöistä eksklusiivisiin gourmetravintoloihin ja pikaruokaketjuihin. Myöskään yökerhoista ja baareista ei ole puutetta. Halutessasi voit käydä elokuvissa lomasi aikana. Jos olet onnekas, saatat myös nähdä julkkiksia punaisella matolla ensi-illassa.

  Chinese Theatre -elokuvateatterissa on monella blockbuster-elokuvalla ollut ensi-iltansa ja teatterin läheisyydessä on pidetty myös yksi maailman hulppeimmista tapahtumista, Oscargaala. The Art Theater -elokuvateatterissa Long Beachilla on ihana retromainen tunnelma.

  Elokuvateattereissa Aero Theatre Santa Monicassa ja Egyptian Theatressa Hollywoodissa näytetään elokuvia aina uutuuksista vanhoihin klassikkoihin.

 • Tärkeä tietää

  ESTA
  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, mutta matkustusvaltuutus (ESTA) on haettava ennakolta ja se edellyttää sirullista ns. e-passia. Matkustajan on lennolle päästäkseen itse anottava matkustusvaltuutus ehdottomasti viimeistään 72 tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa. On tärkeää, että hakemuksessa annetut tiedot vastaavat passin tietoja. Haet ja maksat kaksi vuotta voimassaolevan matkustusvaltuutuksen itse.

  Kun olet saanut hakemusnumeron, ota se talteen ja säilytä se muiden matkustusdokumenttien kanssa koko Yhdysvaltain matkasi ajan. Hakemusnumeroa voidaan kysyä lennon lähtöselvityksessä.

  Varo sivustoja, jotka välittävät matkustuslupia kalliimpaan hintaan kuin virallinen sivusto. Suosittelemme, että haet matkustusvaltuutuksen Yhdysvaltain viranomaisten ylläpitämältä viralliselta ESTA-sivustolta.

  E-passi
  1.4.2016 alkaen USA:han matkustavilta edellytetään hyväksytyn ESTA-hakemuksen lisäksi koko matkan ajan voimassa olevaa e-passia. E-passin merkkinä passin kannessa on erityinen e-passin merkki sekä elektroninen siru.

  Secure Flight
  USA:n viranomaiset edellyttävät kaikkien USA:han tai sen ilmatilan kautta lentävien lentoyhtiöiden ilmoittavan tietyt tiedot matkustajistaan kuten täydellinen nimi (sama kuin passissa), sukupuoli ja syntymäaika. Nämä tiedot tulee ilmoittaa lentoyhtiölle viimeistään 8 päivää ennen matkaa. Lentoyhtiöiden käytännöt vaihtelevat ja osa lentoyhtiöistä kerää tiedot suoraan varauksilta kun taas toiset edellyttävät tietojen ilmoittamista kotisivuillaan. Tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi.

  APIS
  USA:n viranomaiset edellyttävät, että lentoyhtiöt toimittavat tietyt passi- ja matkustajatiedot matkustajista, jotka lentävät USA:han/USA:sta. Tiedot kerätään APIS-järjestelmään (Advanced Passenger Information System). Eri lentoyhtiöillä on eri säännöt tarvitsemiensa tietojen keräämiseen, joten tarkista omaa lentoasi koskevat säännöt omalta lentoyhtiöltäsi. Tiedot on hyvä toimittaa lentoyhtiölle mahdollisimman pian varauksen teon jälkeen.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Seurueessa vähintään yhden matkustajan tulee olla täyttänyt 21 vuotta kirjautuakseen hotelliin. Sääntö koskee kaikkia hotelleja Yhdysvalloissa.
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Muuta
  USA:ssa hotellihuoneissa ei ole lisävuoteita. Mikäli huoneeseen varataan matkustajia ns. lisävuoteelle, jakavat he normaalin vuoteen/parivuoteen muiden matkustajien kanssa.

  USA:ssa useimmissa palvelupaikoissa asiakkaan odotetaan antavan palvelurahaa. Ravintoloissa laskun summaan lisätään n. 15–20 %, taksissa n. 10 % ja kantajalle hotellilla/lentoasemalla n. 1–2 USD per laukku ja hotellin siivoojalle n. 1–2 USD/pv.

 • Turistivero

  Kalifornian hotelleissa veloitetaan asiakkaalta ns. resort fee, joka on noin 17–27 USD/huone/päivä. Kaikille asiakkaille pakollinen maksu maksetaan paikan päällä, tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa hotelliin.

 • Koe enemmän

  Täältä voit ostaa lippuja ennakkoon ja lukea useista nähtävyyksistä, retkistä ja opastetuista kierroksista Los Angelesissa.

 • Omatoimimatka

  Matkamme Los Angelesiin toteutetaan reittilennoilla kaupungin kansainvälisille lentokentille. Reittilentojen ansiosta voimme tarjota joustavan matkan keston.

  Lomakohteessa ei ole TUIn oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kysymyksiä voit lähettää lomaasi edeltävien kahden viikon aikana ja aina kotiinpaluuseen asti.