Hotellissa

Travelife-vastuullisuussertifikaatti

Haluamme omien TUI-hotelliemme toimivan esimerkkeinä kestävässä kehityksessä. Siksi vaadimme, että omat hotellimme ja hotellit, joissa meillä on sopimus yli 50 huoneeseen, toimivat ympäristösertifikaattien kuten Travelifen tai muun Global Sustainable Tourism Councilin (GSTC) tunnustaman sertifikaatin mukaisesti.
Travelife on sertifiointijärjestelmä, joka kattaa hotellien ilmasto- ja ympäristötyön lisäksi ihmisoikeudet, kansainväliset yleissopimukset työlainsäädännöstä ja lasten suojelun. Travelife on matkailualan EU:n tuella kehitettämä yhteishanke toimialan kestävän kehityksen edistämiseksi ja sitä käyttävät useimmat suuret eurooppalaiset matkanjärjestäjät. Järjestelmää kehitetään jatkuvasti, mutta kehittäminen edellyttää, että hotellit täyttävät useita ympäristö- ja sosiaalisen vastuun vaatimuksia. Ulkopuoliset tarkastajat vierailevat hotelleissa ja voivat evätä sertifioinnin, mikäli hotelli ei täytä vaadittavia standardeja.
GSTC on organisaatio, joka osoittaa standardin maailmanlaajuisille kestävän matkailun kriteereille. GSTC kokoaa yhteen YK:n järjestöjä, yrityksiä, kansalaisjärjestöjä, korkeakouluja, yhteisöjä ja yksilöitä tavoitteenaan edistää kestävämpää matkailua. GSTC:n tunnustamat sertifiointijärjestelmät »

Vuonna 2015 TUI Group majoitti yli 5,6 miljoonaa matkailijaa sertifioituihin hotelleihin. Tavoitteemme on lisätä määrää 10 miljoonaan vuoteen 2020 mennessä, mikä vastaa noin 50 % TUIn asiakkaista tänään.

Voit lukea lisää Travelife-sertifikaatista ja muista kestävän kehityksen hotellisertifikaateista sivustolta sertifikaatit.

Travelife - Sustainability in tourism

Konkreettisia esimerkkejä ympäristötoimista hotelleissamme

Aurinkoenergiaa Marokossa

Robinson Club Agadir -hotellissa on 950 neliömetrin aurinkokeräinjärjestelmä. Rakennusten katoille asennetut aurinkokeräimet tuottavat energiaa 2 600 kWh päivässä. Niiden tuottama energia ja ilmastointijärjestelmistä talteen otettu lämpö käytetään lämpimän käyttöveden tuottamiseen ja hotellin uima-altaiden lämmittämiseen. Järjestelmä tuottaa noin 70 % hotellihuoneissa käytettävästä lämpimästä vedestä. Järjestelmän menestyksen vanavedessä alueen muut yritykset ja hotellit ovat ryhtyneet suunnittelemaan omia vastaavia projekteja.

Jätteiden vähentäminen Malediiveilla

Muovijäte on todellinen vaara maailman merille. Robinson Club Maldives -hotelli tekee töitä kestävämmän vedenkäsittelyn eteen ehkäistäkseen meriveden pilaantumisen ja kesäkuussa 2013 hotelli otti käyttöön oman vesilaitoksen. Järjestelmä puhdistaa merivettä ja poistaa siitä suolan osmoosin avulla. Näin aikaan saatu juomavesi muutetaan soodavedeksi lisäämällä siihen mineraaleja ja hiilihappoa. Lopuksi vesi pullotetaan 7 500 kierrätettävään lasipulloon. Pullot myös puhdistetaan paikallisesti, mikä estää muovijätteen syntymisen täysin ja poistaa tarpeen kuljettaa ja hävittää noin 400 000 vesipulloa vuodessa.

Lämmöntuotantoa Mallorcalla

Robinson Club Cala Serena -hotelli Mallorcalla pienentää päästöjä omalla lämmöntuotannollaan. Kolme biomassalla toimivaa 200 kilowatin vedenlämmitintä tuottavat lämmintä käyttövettä, kuumaa vettä lämmitykseen sekä lämmittävät uima-altaita. Puupellettijärjestelmän asentamisen ansiosta vuosittain säästyy myös noin 220 000 litraa lämmitysöljyä.