Lennolla

Vuoden 2017 Maailman talousfoorumi nimesi ilmaston lämpenemisen ja sään ääri-ilmiöt maailmanlaajuisiksi riskeiksi. Näillä on suuri todennäköisyys toteutua ja toteutuessaan niillä on suuri vaikutus. Ilmastonmuutos, jossa planeetan ekosysteemi on ylikuormittunut, on todellinen uhka selviytymisellemme pitkällä aikavälillä.

TUI Groupin hiilijalanjäljestä lentoliikenteen osuus on noin 82 %. Vaikka pohjoismainen TUI fly -lentoyhtiö laski polttoaineen kulutusta noin 4 % matkustajakilometriä kohden vuosina 2013–2015, on tärkein tavoitteemme edelleen vähentää päästöjä muun muassa varmistamalla, että meillä on käytössä nykyaikaiset ja vähemmän polttoainetta kuluttavat lentokoneet.

TUIfly Nordens bränsleeffektivitet

Kaavio osoittaa pohjoismaisen TUI flyn polttoainetehokkuuden ilmaistuna grammaa hiilidioksidia per matkustajakilometri (sininen viiva) verrattuna muiden TUI Groupin käyttämien lentoyhtiöiden keskimääräiseen polttoainekulutukseen (vihreä viiva) vuosina 2013–2016. Luvut on tarkistanut ulkopuolinen ja riippumaton tarkastaja. Lue lisää polttoainetehokkuuden laskemisesta täältä »

Tiesitkö, että kaikki TUIn lentoyhtiöt ovat ISO 14001 -sertifioituja?

Boeing 787 Dreamliner

TUI Groupilla on Euroopan suurin Boeing 787 Dreamliner -laivasto. Dreamliner on Boeingin uudenaikaisin matkustajalentokone, jossa on pienempi polttoaineenkulutus ja alhaisempi melutaso Boeingin muihin samankokoisiin matkustajalentokoneisiin verrattuna.

Siipiulokkeet

Tällä hetkellä kaikissa TUI fly Nordicin lentokoneissa on siipiulokkeet (wingletit), jotka vähentävät polttoaineen kulutusta jopa viisi prosenttia. TUI otti ensimmäisenä Euroopassa käyttöön kaksiosaiset siipiulokkeet (scimitar winglets), jotka vähentävät polttoaineen kulutusta jopa kaksi ylimääräistä prosenttiyksikköä. Esimerkiksi lennolla Helsingistä Kap Verdelle säästyy lähes tuhat litraa kerosiinia verrattuna lentokoneeseen ilman siipiulokkeita.

757 ecoDemonstrator yhteistyössä Boeingin kanssa

NASA, Boeing ja TUI Group yhdistivät innovaatiovoimansa ja perustivat yhteisen hankkeen tavoitteenaan edistää kestävämpää lentämistä. EcoDemonstrator 757 -koneen koelennoilla on testattu uusia mahdollisuuksia parantaa ilmailun energiatehokkuutta ja vähentää melu- ja hiilidioksidipäästöjä.
Lue lisää 757 ecoDemonstrator -hankkeesta »

Esimerkkejä toimistamme ympäristövaikutusten vähentämiseksi:

  • Lentojen korkea täyttöaste: varmistamme, että lentomme ovat mahdollisimman täynnä.
  • Polttoainetaloudellinen käyttö, esimerkiksi rullaaminen yhdellä moottorilla, jatkuvan liu'un laskeutumismenetelmä ja optimoitu lentosuunnittelu.
  • Lentokoneiden painon vähentäminen keventämällä tarjoiluvaunuja ja istuimia sekä optimoimalla lentokoneessa mukana olevan veden ja tuotteiden määrä.
  • Kunnossapitoon liittyvä taloudellisuus, esimerkiksi kevyemmät maalit ja pinnoitteet, jotka vähentävät pinnan ilmanvastusta estämällä lian tarttumista pintaan