Lennolla

Ilmastonmuutos on edelleen hyvin ajankohtainen asia, ja seuraavat vuodet ovat äärimmäisen tärkeitä ilmastonmuutoksen torjunnassa ja pyrkimyksessä kohti hiilineutraalimpaa taloutta.

Lentoliikenne muodostaa 80 % pakettimatkan hiilijalanjäljestä, ja siksi panostamme vahvasti tämän ympäristövaikutuksen minimoimiseksi matkallasi. TUIfly on jo nyt hiilitehokkuudeltaan Euroopan parhaita lentoyhtiöitä, ja olemme jo pitkään tukeneet uusia hiilidioksidipäästöjä vähentäviä tekniikoita ja edistäneet ilmastoa säästävien käytäntöjen omaksumista ilmailussa.

Kaikki TUIn lentoyhtiöt ovat ISO 14001 -sertifioituja. Voit siis olla varma, että meidän on toimittava tarkasti ohjeiden mukaan, jos haluamme säilyttää nämä sertifioinnit.

Boeing 787 Dreamliner

Boeing 787 DreamlinerMeillä on Euroopan suurin Boeing 787 Dreamliner -laivasto, jonka CO2-päästöt matkustajakilometriä kohti ovat noin 20 % pienemmät kuin muiden vastaavien lentokoneiden. Lisäksi se tuottaa 60 % vähemmän melusaastetta.

Siipiulokkeet

Tällä hetkellä 97 prosenttia lentokoneistamme on varustettu polttoainetta säästävillä siipiulokkeilla (wingleteillä), jotka vähentävät polttoaineen kulutusta jopa viisi prosenttia. Otimme ensimmäisinä Euroopassa käyttöön uudet innovatiiviset split-scimitar-tyypiset siipiulokkeet, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta vielä kaksi prosenttia lisää.

Esimerkiksi lennolla Helsingistä Kap Verden Boa Vista -saarelle tämä uusi aerodynaaminen virtausjärjestelmä voi säästää jopa 450 litraa kerosiinia.

Moottorien pesu

Moottorien säännöllinen pesu vähentää polttoaineen ominaiskulutusta 0,7 prosenttia heti pesun jälkeen, mikä tuottaa vuositasolla noin 0,3 prosentin säästöt. Tämä vähentää lentokoneidemme hiilidioksidipäästöjä jopa 1 000 tonnilla. 

757 ecoDemonstrator

NASA, Boeing ja TUI Group yhdistivät innovaatiovoimansa ja perustivat yhteisen tieteellisen hankkeen. EcoDemonstrator 757 -koneen koelennoilla on testattu uusia tekniikoita, joilla voi parantaa ilmailun energiatehokkuutta ja vähentää melu- ja hiilidioksidipäästöjä.

Lue lisää ja katso video, kuinka Boeing ecoDemonstrator 757 -lentokonetta testataan »

Muita esimerkkejä polttoainetehokkuudesta:

  • koneiden korkea täyttöaste (varmistamme, että jokainen kone on mahdollisimman täysi)
  • polttoainetaloudellinen käyttö, esimerkiksi rullaaminen yhdellä moottorilla, jatkuvan liu'un laskeutumismenetelmä ja optimoitu lentosuunnittelu
  • lentokoneiden painon vähentäminen keventämällä tarjoiluvaunuja ja istuimia sekä optimoimalla lentokoneessa mukana olevan veden ja tuotteiden määrä
  • kunnossapitoon liittyvä taloudellisuus, esimerkiksi kevyemmät maalit ja pinnoitteet, jotka vähentävät pinnan ilmanvastusta estämällä lian tarttumista pintaan
  • polttoaineenkulutuksen tehostetun valvonnan käyttöönotto kaikissa neljässä lentoyhtiössämme.