Ostoskori

Tervetuloa takaisin

Siirry MyTUI-tilillesi
Kirjaudu ulos
193 aktiviteettia
Lajittele:
Nat Geo Day Tour: Suolankukka, Mallorcan aarre
Retket

Nat Geo Day Tour: Suolankukka, Mallorcan aarre

Es Trencin valkoisen hiekkarannan takana levittäytyy Es Trencin suola-altaiden suojelualue, jossa on kerätty arvokasta suolaa jo vuosituhansien ajan. Nykyään se on myös luonnonystävien paratiisi ja yli 160 eri lintulajin koti. Jos sinulla on onnea, voit nähdä muun muassa avosettejä, pitkäjalkoja ja vaaleanpunaisia flamingoja. Alue on 150 hehtaarin laajuinen, ja se on luokiteltu erityisen tärkeäksi luonnonsuojelualueeksi. Puhtaimman suolan muodostuminen edellyttää kolmea olosuhdetta: paahtavaa aurinkoa, merituulta ja alhaista ilmankosteutta. Saat kuulla National Geographicin oppaalta tämän muinaisen elinkeinon historiasta, kun tutustut suolankeruuseen ja suola-altaisiin kevyellä kävelykierroksella. Seuraa, kuinka kokeneet suolankerääjät käyttävät ikivanhoja tekniikoita hienoimpien Flor de sal -suolakiteiden keräämiseksi, ja yritä sitten itse kerätä niitä. Kierroksella korostuu myös merisuolateollisuuden vastuullisuus. Tuotanto on täydellisessä sopusoinnussa ekosysteemin kanssa, ja monet muuttolinnut turvautuvat mineraalipitoisiin kosteikkoihin palauttaakseen tasapainonsa pitkien lentomatkojen jälkeen. Suolakiteiden herkän rakenteen vuoksi käsin kerääminen on ainoa toimiva menetelmä, joten koneistusta ei tarvita. Nauti tämän erityisen paikan maisemista ja vuosisatoja muuttumattomina säilyneistä käsityömenetelmistä sekä maistiaisista luonnon ja rauhan keskellä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Nat Geo Day Tour: Meren aarteet Mallorcalla, Posidonia oceanica
Aktiviteetit

Nat Geo Day Tour: Meren aarteet Mallorcalla, Posidonia oceanica

Tämä National Geographicin Pristine Seas -hankkeen innoittama National Geographic Day Tour tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua meribiologin johdolla meloen joihinkin Välimeren kauneimpiin ja koskemattomimpiin vesistöihin ja oppia Posidonia Oceanica -meriheinälajin merkityksestä. Posidonia oceanica on paljon muutakin kuin meriheinälaji. National Geographicin Pristine Seas -hankkeen jäsenen Manu San Félixin sanoin: "Posidonia on Välimeren meriekosysteemin arkkitehti." Se on elintärkeä osa tätä ekosysteemiä, ja sillä on laaja-alaisia vaikutuksia ekologiaan, rannikoiden vakauteen, matkailuun ja jopa ilmaston säätelyyn. Tämän elintärkeän lajin säilyttämis- ja suojelutoimet ovat ratkaisevan tärkeitä Välimeren ympäristön terveyden ja tasapainon säilyttämiseksi. Tällä vaatimattomalla kasvilla on tärkeä rooli meriveden hapettamisessa, sedimenttien vakauttamisessa ja elinympäristön tarjoamisessa monille kalalajeille ja muille merieläimille. Melot meribiologin kanssa noin neljän kilometrin matkan Malgrats-saarten merensuojelualueella, joka on monimuotoinen ekosysteemi, jossa elää delfiinejä, kaloja, lintuja, leviä ja paljon muuta. Suojelualue perustettiin suojelemaan ympäröivää merellistä elinympäristöä, joka on tärkeä Posidonia oceanicalle. Tutustut Posidonia oceanicaan pääasiassa kajakilla, mutta voit myös snorklata, samalla kun meribiologi kertoo meriruohon vaikutuksesta Välimerellä ja koko maailmassa. Saat myös tietää, miten jokainen meistä voi auttaa suojelemaan Posidonia oceanica -meriheinälajia lisäämällä tietoisuutta niiden roolista ilmaston lämpenemisen torjunnassa, kuten National Geographicin dokumentissa "Pristine Seas: The Power of Protection" näytetään.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Nat Geo Day Tour: Appelsiinilaakso
Retket

Nat Geo Day Tour: Appelsiinilaakso

Maalaukselliset kukkulat ja tuoksuvat sitruspuutarhat kuvaavat parhaiten Sólleria. Matkusta Palma de Mallorcalta Serra de Tramuntana -vuoristoon, jossa tutustut tähän viehättävään kaupunkiin, joka on saanut lempinimen "Appelsiinilaakso". Historiallisesti Sóller oli vuoristonsa vuoksi eristyksissä muusta Mallorcasta, mikä mahdollisti ainutlaatuisten kulttuuri- ja viljelytapojen kehittymisen. Sóllerin appelsiiniviljelmien juuret juontavat juurensa vuosisatojen taakse, sillä arabialaiset siirtolaiset toivat ne alueelle Espanjan miehityksen aikana. Tällä ainutlaatuisella kierroksella tutustut National Geographicin kouluttaman oppaan kanssa alueen suojelualoitteisiin ja vierailet Baleaarien luonnontieteellisessä museossa, jossa näet valokuvia sisältävän audiovisuaalisen esityksen appelsiiniviljelmien historiasta ja niiden vaikutuksesta Sóllerin talouteen. Tämän jälkeen kiertelet Sóllerin sitrushedelmien täyttämässä kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa opit eri sitruslajikkeiden kasvitieteellisistä ominaisuuksista, tutustut siemenpankkiin ja opit lisää museon työstä Baleaarien kasvilajien, ainutlaatuisten ekosysteemien ja luonnollisten elinympäristöjen suojelemiseksi. Kierroksen päätteeksi järjestetään kokkausnäytös, jossa valmistetaan sitrusjälkiruoka. Seuraavaksi tutustut Sóllerin salaisuuksiin opastetulla kävelykierroksella, ennen kuin pysähdyt Sa Fàbrica de Gelatsissa, jäätelöbaarissa, joka esiteltiin National Geographic España -lehdessä yhtenä parhaista paikoista nauttia appelsiinijäätelöä. Lopuksi sinulla on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin kaikessa rauhassa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Drachin luolat, helmikauppa ja -museo sekä maalaismarkkinat
Retket

Drachin luolat, helmikauppa ja -museo sekä maalaismarkkinat

Tällä kierroksella näet kolme Mallorcan pakollista nähtävyyttä. Vierailet Majorican helmitehtaalla, kiertelet maalaismarkkinoilla ja sukellat sitten kuuluisien Drachin luolien syvyyksiin. Xisca, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Ennen kuin edes astut sisään, tunnet, että edessäsi on jotain todella upeaa. Luolasto on salaperäisten luolien ja maanalaisten järvien maailma, joka herää henkiin musiikin ja valoshow'n avulla."Ensimmäinen pysähdyspaikkasi on Majorican kauppa ja museo, jossa valmistetaan mahdollisesti maailman hienoimpia helmijäljitelmiä. Näet valmistusprosessin digitaaliselta näytöltä, jonka jälkeen voit ostaa helmikoruja paikan päällä sijaitsevasta myymälästä. Xisca sanoo: "Mallit ovat luovia ja hienosti valmistettuja, minkä vuoksi Majorica-korut ovat suosittuja syntymäpäivä- tai joululahjoja saarella."Sen jälkeen matka jatkuu maalaiskylän viikkomarkkinoille. Kiertele kojuja, joissa on kaikkea matkamuistoista aromaattisiin yrtteihin ja maukkaisiin juustoihin. Se on hyvä paikka maistaa paikallisia ruokia, kuten Mallorcan kuuluisaa mustaa possua. Mausteinen sobrassada, paprikalla maustettu makkara, on hyvä matkamuisto kotiin vietäväksi- ja se auttaa paikallisia tuottajia. Päivän päätteeksi vierailet Drachin luolissa, jonka sisällä on neljä luolaa ja suuri järvi. Saat kuulla oppaaltasi, miten luolasto muodostui miljoonia vuosia sitten. Entistäkin taianomaisemman paikasta tekee sen valaistus ja klassisen musiikin konsertti, jonka soittaa kvartetti luolien syvyyksissä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr 

Mallorcan kierros sisältäen Port de Sollerin ja Llucin luostarin
Retket

Mallorcan kierros sisältäen Port de Sollerin ja Llucin luostarin

Tässä retkessä Mallorcan pohjoisosaan on jotain todella erityistä. Retki nimittäin kuljetaan useammalla liikennevälineellä: bussilla, junalla, raitiovaunulla ja veneellä. Ainutlaatuinen retki vie sinut Solleriin, Port de Solleriin, Sa Calobraan ja Lluciin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr 

Palman kierros valinnaisella vierailulla katedraalissa ja Valldemossassa
Aktiviteetit

Palman kierros valinnaisella vierailulla katedraalissa ja Valldemossassa

Valitse monista eri tavoista vierailla Mallorcan tunnelmallisessa pääkaupungissa Palmassa. Tutustu kaupunkiin omaan tahtiisi varaamalla pelkästään kuljetukset tai lisää varaukseesi opastettu kierros katedraalissa tai lounas Hard Rock Cafessa. Jos haluat todella ottaa päivästäsi kaiken irti, voit vierailla katedraalikierroksen jälkeen myös kukkulalla sijaitsevassa Valldemossan kylässä. Hugo, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Palman katedraali on ällistyttävä. Pelkästään päätyikkunassa on yli 1 100 lasimaalausta, ja se on suunniteltu siten, että se on linjassa pääikkunan kanssa muodostaen kahdeksikon kahdesti vuodessa, 2.2. ja 11.11."Päivän kulku riippuu valitsemastasi vaihtoehdosta. Jos valitset pelkät kuljetukset, sinulla on muutama tunti vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Shoppaile tyylikkäissä putiikeissa ja huippumuotiliikkeissä, kiertele terassien reunustamilla aukioilla tai nauti taidegallerioiden ja museoiden runsaasta tarjonnasta. Voit myös lisätä varauksellesi lounaan Hard Rock Cafessa.Jos valitset lisäksi käynnin katedraalissa, pääset opastetulle kierrokselle tähän valtavaan goottilaiseen mestariteokseen. Kolmas vaihtoehto tarjoaa pääsyn katedraaliin sekä vierailun kauniissa Valldemossan kylässä, joka on alle puolen tunnin ajomatkan päässä Palmasta. Hugo sanoo: "Valldemossa on Mallorcan maaseudun ydin. Hunajanväriset kivitalot, joissa on vihreät ikkunaluukut, keskittyvät kellotapulin ympärille. Kannattaa maistaa paikallista perunakakkua, "cocaa", joka kastetaan kuumaan kaakaoon."

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr 

Opastettu kierros Hamsin luolissa ja Dinosaurland kuljetuksilla
Retket

Opastettu kierros Hamsin luolissa ja Dinosaurland kuljetuksilla

Tällä koko perheen kutkuttavalla retkellä vierailet Hamsin tippukiviluolissa ja Dinosaurlandissa. Genesis-dokumentti ja Titanosaurus ovat todellisia leuanloksauttajia. Marga, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Tällä retkellä mielikuvitus pääsee todella valloilleen, kun siirryt yhdestä Mallorcan vanhimmista nähtävyyksistä, 10 miljoonaa vuotta vanhoista Hamsin luolista, yhteen uusimmista, hiljattain avattuun Dinosaurlandiin."Vaikka Hamsin luolat ovat miljoonia vuosia vanhat, ne löydettiin vasta viime vuosisadalla. Sen jälkeen niistä on tullut yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä. Tutkiessasi kolmea pääluolaa saat tietää saaren alkuperäisistä asukkaista. Puoliavoin Pyöreä luola kasveineen on kuin dinosaurusten aikakaudelta. Sinisessä luolassa Genesis-niminen audiovisuaalinen dokumentti esittelee Mallorcan historiaa alkuräjähdyksestä tähän päivään. Klassinen luola, joka on 12 salin verkosto, on mystinen. Luolassa kuulee myös venetsialaisvaikutteisen musiikkiesityksen.Sitten matka jatkuu Dinosaurlandiin, jossa voit kävellä yli 100 elävän kokoisen dinosauruksen keskellä. Puistossa on myös yli 50 metriä pitkä Titanosaurus, joka on joidenkin mielestä ollut suurin dinosauruslaji. Lapset voivat leikkiä täällä paleontologeja, pelailla pelejä tai piirtää. Kerrassaan upea päivä koko perheelle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Valldemossan, Son Marroigin ja Sollerin kierros maisemallisella junamatkalla
Retket

Valldemossan, Son Marroigin ja Sollerin kierros maisemallisella junamatkalla

Tällä Serra de Tramuntana -vuoriston retkellä yhdistyvät historia ja kauniit maisemat. Vierailet Valldemossan hunajan värisessä kivikylässä, tutustut komeaan Solleriin ja matkaat vintage-junalla vuorten ja laaksojen halki. Xisco, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Juna on Sollerin asukkaiden ylpeys. Koska heidän kyläänsä oli niin vaikea päästä vuorten takaa, he rakensivat sata vuotta sitten rautatien omilla rahoillaan päästäkseen Palmaan myymään kuuluisia appelsiinejaan."Retkipäivä alkaa Valldemossasta, joka on Tramuntana-vuoriston sydämessä sijaitseva kivitalojen rypäs. Voit tutustua kylään joko omatoimisesti tai liittyä opastetulle kierrokselle ja oppia lisää kylän historiasta ja kulttuurista. Xisco lisää: "Suosikkikatuni Valldemossassa on Carrer Rectoria, kapea kuja, jota reunustavat ruukkukasvit. Espanjalainen nunna, Pyhä Catalina Thomàs, syntyi täällä, ja nykyään hänen talonsa on kappeli." Sitten suuntaat opastetulle kierrokselle Son Marroigin upealle renessanssityyliselle kartanolle, josta on näkymät merelle.Seuraavaksi suuntaamme Solleriin, vilkkaaseen kylään, joka tunnetaan rikkaiden sitrushedelmäkauppiaiden rakennuttamista kartanoista. Sinulla on vapaata aikaa kierrellä kylässä, pistäytyä kirkoissa, shoppailla tai nauttia auringosta terassilla. Päivän päätteeksi pääset vielä matkustamaan vuonna 1912 käyttöön otetulla puujunalla, joka on toiminnassa vielä tänäkin päivänä. Tämä maisemallinen matka kulkee Serra de Tramontantan läpi Son Reusiin, jossa hyppäät takaisin bussin kyytiin paluumatkaa varten.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Mallorcan viinitilakierros sisältäen maistajaiset
Retket

Mallorcan viinitilakierros sisältäen maistajaiset

Tämä retki vie sinut Mallorcan viinialueiden sydämeen maistelemaan pienen perheviinitilan antimia. Suuntaat idyllisessä Santa Maria del Camin kylässä sijaitsevalle Bodega Ramayan viinitilalle, jossa tutustut viinintuotantoon ja nautit perinteisiä pikkupurtavia. Xisco, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Perhe edustaa Mallorcan maaseutua. He ovat erittäin viihdyttäviä ja kertovat sinulle kaiken saaren historiasta maanviljelyyn liittyvän esinekokoelman avulla."Matkalla Binissalemin viininviljelyalueelle, joka on sen alkuperäinen nimitys, opas kertoo sinulle saaren viineistä. Tämä alue sijaitsee lähellä Tramuntana-vuoristoa, ja Xisco kertoo, että "hedelmällinen maa ja aurinkoinen sää antavat paikallisille viineille erityisen maun". Vierailemalla tällä pienellä, perheomisteisella viinitilalla edistät tuottojen oikeudenmukaisempaa jakautumista, sillä lähistöllä on joidenkin Mallorcan suurimpien viinintuottajien viinitarhoja.Kierrellessäsi viinitarhoilla ja -tilalla, kuulet rypälelajikkeista, niiden sadonkorjuusta, kypsytyksestä ja pullotuksesta. Pääset myös tutustumaan perheen kokoelmaan, joka sisältää esineitä menneiltä vuosilta. Niitä on käytetty muun muassa rypäleiden viljelyssä ja maanmuokkauksessa. Sitten päästäänkin retken parhaaseen osioon – maistelet kolmea valitsemaasi viiniä sekä nautit tapaksia, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Maista leipiä, oliiviöljyjä, juustoja ja monia muita herkkuja, ja huuhtele ne alas tilan omilla viineillä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Itä-Mallorcan kierros sisältäen Artan luolat ja aloe vera -tilan
Retket

Itä-Mallorcan kierros sisältäen Artan luolat ja aloe vera -tilan

Vuoristoja, kallioita ja laajoja niittyjä – Serra de Llevantin alueella saaren itäosassa on paljon nähtävää. Retki vie sinut tutustumaan paikallisiin maatiloihin, ikivanhoihin kyliin, maalaismarkkinoille ja luoliin yhden upean retkipäivän aikana.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, pl 

Formentorin niemimaa ja markkinat Mallorcan pohjoisrannikolla
Retket

Formentorin niemimaa ja markkinat Mallorcan pohjoisrannikolla

Aivan Mallorcan pohjoisosassa sijaitseva Pollençan alue on yksi saaren kauneimpia osia. Tällä ainutlaatuisella retkellä pääset veneajelulle hienostuneeseen Port de Pollençan rantakaupunkiin, kiertelet maalaismarkkinoilla ja rentoudut Formentorin rannalla. Lisäksi pysähdymme Es Colomerin näköalapaikalla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Valldemossa ja Mallorcan länsirannikko
Retket

Valldemossa ja Mallorcan länsirannikko

Valldemossa on kaukana rannoilta – siksi se onkin kyennyt säilyttämään rustiikkisen kauneutensa. Tällä retkellä tutustut historialliseen ylängöllä sijaitsevaan kaupunkiin sekä lähellä sijaitsevaan Son Marroigin kartanoon ja sen valtaviin puutarhoihin ja upeisiin näkymiin merelle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, pl 

Esittelyssä Mallorca

Mallorca on Välimeren suosituin saari syystä. Valinnanvaraa riittää Karibianmeren kaltaisilla rannoilla löhöilemisestä keskiaikaisissa muurien ympäröimissä kaupungeissa kiertelyyn ja maisemareittejä pitkin ajeluun. Pohjoisessa voit ihastua Alcudian ja Pollençan kaupunkeihin, kun taas lännessä Valldemosa, Deià ja Sóller hurmaavat. Pääkaupunki Palma on keskiaikaisten kujien täyttämä vanhakaupunki, jonka kruunaa rantakadulla sijaitseva goottilainen katedraali. Lisäksi saari tarjoaa vesiaktiviteetteja jokaiseen makuun.

Mallorcan kuusi parasta aktiviteettia ja retkeä

1. Vieraile lännessä

Länsi on paras alue nauttia henkeäsalpaavista maisemista ja vuoristokylistä, jotka ovat kuin postikortista. Sieltä löytyy myös saaren vaikeimmin saavutettava ranta. Ja ne kaikki sijaitsevat keskellä Serra de Tramuntanan Unescon maailmanperintökohteeseen kuuluvaa aluetta. Valldemossan kylä, jossa on kartusiaanien palatsi, sekä Deià ja Sóller ovat kolme pakollista pysähdyspaikkaa. Jälkimmäisessä kaupungissa voit lähteä romanttiselle junamatkalle vuorten halki tai matkustaa puisella raitiovaunulla satamaan, josta pääsee veneellä Sa Calobran kallioiden suojaamalle pikkurannalle.

2. Pistäydy pohjoisessa

Saaren pohjoisosassa sijaitsevat Alcudia ja Pollença ovat Mallorcan kauneimpia kyliä, ja ne ovat vain 20 minuutin ajomatkan päässä toisistaan. Kaiken lisäksi ne ovat helpon matkan päässä Cap de Formentorin niemestä, jossa on jyrkkiä kallioita, salaisia poukamia ja upea mäntymetsän ympäröimä ranta. Alcudiaan tutustuu parhaiten kävelemällä sen keskiaikaisia muureja pitkin, kun taas Pollençaa voi ihailla kipuamalla sypressien reunustamia portaita pitkin 365 askelmaa mäen päällä sijaitsevaan Calvari-kappeliin.

3. Ihaile Palman katedraalia

Palman kuuluisaa nähtävyyttä on vaikea olla huomaamatta. La Seun valtava goottilainen katedraali kohoaa kaupungin rantakadun yläpuolelle. Se on vanhankaupungin sydän, jota suojaavat osittain keskiaikaiset muurit, joita pitkin voi kävellä. Kaikki kadut johtavat katedraalille. Toinen goottilainen mestariteos, jota ei kannata jättää väliin, on Llotjan kiltatalo. Tällä alueella on myös paljon baareja, ravintoloita ja kahviloita jokaiseen makuun. Älä lähde kokeilematta ensaïmadaa, saarelle tyypillistä jälkiruokaa, joka sopii erinomaisesti kahvin kanssa nautittavaksi. Löydät täältä myös putiikkeja, joissa myydään kaikkea paikallisten kalastajien kengistä designer-käsilaukkuihin.

4. Nauti vesiaktiviteeteista

Mallorcalla on loputtomasti vaihtoehtoja nauttia vedestä. Vesipuistot ovat etenkin perheiden mieleen. Magalufissa sijaitseva Western Park ja Aqualand El Arenal ovat kaksi hyvää vaihtoehtoa. Katamaraaniristeilyt ovat myös suosittuja. Jos haluat nähdä haita, meduusoja ja muita meren eläimiä läheltä, kannattaa suunnata Palman akvaarioon ja Marinelandiin. Moniin näistä aktiviteeteista on saatavilla myös kuljetukset hotellilta.

5. Käy katsomassa show

Kun aurinko laskee, Mallorcalla alkavat juhlat. Yksi suosituimmista esityksistä on "Pirates Adventure", jossa olympialaisten ja maailmanmestaruuskilpailuiden huippuvoimistelijat tähdittävät jännittävää miekkailunäytöstä. Se on ollut menestys! Toinen suosittu vaihtoehto on "House of Son Amar", joka on häikäisevä tanssi-, laulu- ja akrobatiaesitys, joka esitetään tyylikkäässä mallorcalaisessa kartanossa.

6. Ratsasta Rancho Grandessa

Rancho Grande on perheiden suosikki, joka esittelee perinteistä Mallorcan maaseutua. Se on saaren suurin toiminnassa oleva hevostila, ja se tarjoaa monenlaisia elämyksiä aina auringonlaskun ratsastuksesta hevosvaunun kyydissä tehtäviin maalaiskierroksiin. Lapsille täältä löytyy myös minieläintarha. Kaiken touhuamisen jälkeen vierailu on hyvä päättää grillijuhliin, joissa soi elävä musiikki.