Ostoskori
Alanya
Alanya

Turkki

Mitä kaikkea voit tehdä kohteessa Alanya

Elämykset kohteessa Alanya

Suodata:

Hinta (per aikuinen)

Nouto hotellilta

Kategoriat

Aktiviteetin kieli

Lippuvaihtoehdot

Kesäisen Alanyan linnoitus ja luola
Retket

Kesäisen Alanyan linnoitus ja luola

Upeat rannat ja turkoosit vedet eivät ole ainoita syitä, miksi Alanya on niin erityinen kohde. Kaupungissa on historiallisia kohteita sekä luonnonnähtävyyksiä. Tällä retkellä teet kierroksen Alanyan linnoituksella sekä jalan että veneellä, vierailet Dim-luolassa ja nautit lounaan Dim-joen varrella.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Alanyan maastoautoseikkailu köysiradalla ja illallisella
Aktiviteetit

Alanyan maastoautoseikkailu köysiradalla ja illallisella

Tämä menestykseksi osoittautunut iltaretki tutustuttaa sinut turkkilaiseen elämään tyylillä. Retken aikana näet Alanyan parhaat palat. Retki sisältää köysirata-ajelun Alanyan linnoitukselle, jossa pääset ihailemaan auringonlaskua, perinteisiä herkkuja sisältävän illallisen ja pienen maastoautoseikkailun.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Antiikin Siden kohokohdat ja Apollonin temppeli
Nähtävyydet ja opastetut retket

Antiikin Siden kohokohdat ja Apollonin temppeli

Tällä pienryhmäretkellä sinulle paljastuu yksi Etelä-Turkin parhaiten säilyneistä salaisuuksista. Voit ottaa valokuvia muinaisen Apollonin temppelin vieressä, tutustua valtavaan Rooman aikakauden amfiteatteriin ja tutkia myös modernia Sidea.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Antalyan perheseikkailu Ahmetlerin kanjonissa
Aktiviteetit

Antalyan perheseikkailu Ahmetlerin kanjonissa

Tällä toiminnantäyteisellä retkellä näet kesyttämätöntä Anatoliaa aidoimmillaan ja villeimmillään. Suuntaat syvälle maaseudulle Ahmetlerin kanjoniin, jossa voit uida, sukeltaa ja hyppiä kalliolta Taurusvuoriston sydämessä. Valittavana on kolme perheystävällistä reittiä. Çinar, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Luontoäiti loi kanjoniin luonnollisen vesipuiston, jossa näet jopa Aladdinin kengän. Se on jännittävä kokemus."Ahmetlerin kanjoni sijaitsee Karpuzcay-joen varrella myyttisessä paikassa, jossa kristallinkirkkaat lähteet tulevat esiin kuin tyhjästä. Täällä luonnonaltaat kutsuvat uimaan ja näet kalliomuodostelmia, jotka ovat syntyneet miljoonien vuosien eroosion tuloksena. Seikkailu aloitetaan nauttimalla paikallisesti kasvatettua, tuoretta banaania suklaan kera. Tämän jälkeen on aika lähteä syvälle luonnon satumaailmaan oppaan johdolla. Reitit sopivat kaikenikäisille 7-vuotiaista ylöspäin, joten tämä on loistava seikkailu koko perheelle.Koet upean kanjonin kiipeillen, sukeltaen, uiden ja hyppien. Kun on aika levätä, pääset nauttimaan turkkilaisen barbeque ”mangal” -lounaan, joka koostuu paikallisista raaka-aineista. Retkipäivän päätteeksi pääset katsomaan videon kokemuksestasi, ja lapset saavat todistuksen saavutustensa kunniaksi. Kerrassaan erinomainen tapa tutustua luontoon Antalyan lähellä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Pamukkale ja Saldajärvi pienryhmäkierros
Retket

Pamukkale ja Saldajärvi pienryhmäkierros

Pamukkale tarkoittaa suomeksi käännettynä puuvillalinnaa ja tällä pienryhmäretkellä sinulle selviää, mistä nimi on peräisin. Suuntaat syvälle Anatolian maaseudulle, jossa vierailet muinaisen Hierapolisin raunioilla, Kleopatran altailla ja Salda-järvellä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Pamukkalen, Hierapoliin ja Salda-järven kierros kesäkaudella
Retket

Pamukkalen, Hierapoliin ja Salda-järven kierros kesäkaudella

Turkinkielinen Pamukkale tarkoittaa “puuvillalinnaa”, ja heti kun saavut paikalle Pamukkaleen, ymmärrät kyllä miksi. Tämä retki vie sinut Anatolian maaseudulle, ja Pamukkalen lisäksi pääset vierailulle Hierapolikseen, Salda-järvelle ja Kleopatran altaalle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Kekova, Myra ja Pyhän Nikolaoksen kirkko – pienryhmäkierros
Retket

Kekova, Myra ja Pyhän Nikolaoksen kirkko – pienryhmäkierros

Joulu tulee tänä vuonna ajoissa tällä ainutlaatuisella pienryhmäretkellä – luvassa on ehkä paras lahja mitä voit lomallasi saada. Vierailet Beymelekin kivitaloissa, seilaat Kekovan saarelle, näet Simenan uponneen kaupungin rauniot ja vierailet Pyhän Nikolaoksen kirkossa ja Myran raunioilla.Päivä alkaa orgaanisella brunssilla Beymelekin kivitaloisssa. Vierailet myös lähellä sijaitsevassa kasvihuoneessa, jossa opit paikallisesta puutarhaviljelystä. Sen jälkeen hyppäät veneeseen ja matka jatkuu kohti Kekovan saarta. Näet uponneen Simenan kaupungin rauniot ja voit pulahtaa halutessasi myös uimaan.Lounaan jälkeen vierailet Pyhän Nikolaoksen eli joulupukin kirkossa, sekä Myran raunioilla. Vuodelta 520 peräisin olevassa kirkossa sijaitsee hiljattain kunnostettuja, näyttäviä freskoja 1100-luvulta. Vaikuttavan arkeologisen alueen vetonauloja ovat muun muassa roomalainen teatteri ja lyykialaiset kalliohaudat.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Karacaören-järven risteily ja vierailu Karatasin luolassa
Retket

Karacaören-järven risteily ja vierailu Karatasin luolassa

Kun yhdistät maalaismarkkinat, kokkausnäytöksen ja tapaamisen kuuluisan teetä tarjoilevan naisen kanssa, saat lopputuloksena 100-prosenttisen turkkilaisen seikkailun. Virkistäydy Karacaören-järvellä ja tutustu Karatasin luolaan järven rannalla nautitun lounaan jälkeen. Muzaffer, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Tämä on yksi suosikkipaikoistani opastaa retkiä. Siellä on upea luonto, maukasta ruokaa ja hyvät paikallistuotteiden ostosmahdollisuudet. Siellä on myös ihana tehdä rentouttava veneretki."Lämmittelemme käymällä maalaismarkkinoilla, jossa paikalliset kiertelevät kojuilla, jotka ovat täynnä tuoreita herkkuja ympäröivältä maaseudulta. Sitten jatkamme Karacaören-järvelle. Täällä pääset seilaamaan vaikuttavien vuorten reunustamalla järvellä ympäristöystävällisellä, aurinkoenergialla kulkevalla veneellä, ja sinulla on myös mahdollisuus pulahtaa uimaan.Kun olet kuivannut itsesi uinnin jälkeen, luvassa on kokkausnäytös ja lounas, jonka jälkeen voit tavata kuuluisan paikallisen teetä valmistavan naisen. Hän on todellinen hahmo ja paikallinen legenda. Lopuksi vierailemme vielä Karatasin luolassa. Tutustu sen sokkeloisiin maanalaisiin käytäviin, näe maanalainen järvi ja kuule tarina Elifistä ja Kerimistä - Turkin omasta Romeosta ja Juliasta, jotka piileskelivät perheiltään luolassa. Paikalliset uskovat myös, että luolan mudalla on parantavia ominaisuuksia. Jokaisesta myydystä retkestä tehdään lahjoitus CYDD:lle, hyväntekeväisyysjärjestölle, joka auttaa Turkin vähäosaisia lapsia kouluttautumaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Manavgat ja vesiputous
Retket

Manavgat ja vesiputous

Nähtävyyksien katselua ja rentouttava jokiristeily – tällä kokopäiväretkellä tutustut Manavgatiin ja sitä ympäröivään, kauniiseen alueeseen. Vieraile Manavgatin vesiputouksella ja nauti jokiristeilystä. Retki tarjoaa jokaiselle jotakin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, pl 

Alanya Blue Cruise
Retket

Alanya Blue Cruise

Tällä veneretkellä saat ensin nauttia rauhallisesta oleskelusta ja sitten biletunnelmasta. Risteily pitkin Alanyan rannikkoa täydellinen tapa paeta vilkkaita lomakohteita ja kun olet ensin ladannut akkusi, voit valmistautua tanssimaan suosittujen huippuhittien tahtiin.Kun alus suuntaa satamasta ja lipuu merelle, voit istahtaa rentoutumaan ja kuuntelemaan aaltojen loisketta. Voit nauttia olostasi pääkannella, ottaa aurinkoa virkistävä kädessäsi, ja kun kapteeni laskee ankkurin, hypätä uimaan vilvoittavaan veteen. Raikas ja maittava lounas tarjoillaan aluksella, ja paikalliset juomat sisältyvät lounaaseen.Iltapäivällä alus tekee vielä muutaman uintipysähdyksen – ota mukaan snorkkeli ja maski ja voit todella nauttia kirkkaista vesistä. Sitten on aika juhlia. Sykkivät rytmit ja vaahto luovat alukselle todellisen biletunnelman, ja voit tanssia ja laulaa koko matkan takaisin satamaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Muinaisen Sagalassosin kaupungin yksityiskierros
Retket

Muinaisen Sagalassosin kaupungin yksityiskierros

Sagalassos sijaitsee Lounais-Turkissa, ja sen syrjäinen sijainti on auttanut pitämään sen piilotettuna helmenä. Tutustu tähän uskomattoman hyvin säilyneeseen arkeologiseen kohteeseen, joka oli tärkeä kaupunki sekä Aleksanteri Suurelle että muinaiselle Roomalle. Näet lisäksi Karacaören-järven ja Burdur-museon.Matkustat tällä yksityiskierroksella Turkin maaseudun halki pohjoiseen, ja aloitat päiväsi yhdellä maailman suurimmista arkeologisista kohteista. Ensin kuitenkin pysähdytään ihailemaan valokuvauksellista Karacaören-järveä, jossa maisemat ovat vertaansa vailla.Sagalassosiin saavuttaessa luvassa on opastettu kierros vaikuttavilla vuorenhuipun raunioilla. Murenevien pylväiden, huviloiden, temppeleiden ja tärkeimpien nähtävyyksien, kuten kaupungin keskustan ja hellenistisen teatterin, ympäröimänä tuntuu kuin astelisit historiankirjan sivuilla. Lounaan jälkeen kävelykierros läheisessä Burdurissa ja vierailu kaupungin museossa paljastavat vielä enemmän alueen menneisyydestä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Hamam – turkkilainen kylpylä
Aktiviteetit

Hamam – turkkilainen kylpylä

Haluatko varmistaa upean rusketuksen ja kokeilla jotain uutta? Tässä tapauksessa vierailu hamamissa – turkkilaisessa kylpylässä – on ehdoton. Hamameita on ollut Turkissa jo ammoisista ajoista lähtien, ja ne ovat olleet paikallisten tapa rentoutua ja virkistäytyä. Hamamissa saat myös ylellisen ihonkuorinnan, jonka ansiosta rusketus kestää pidempään.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Esittelyssä Alanya

Esihistorialliset seldžukkien rauniot, mystiset luolat ja kultahiekkaiset rannat ovat vain muutamia Alanyan suurimmista vetonauloista. Tämä ikivanha kaupunki sijaitsee pienellä niemimaalla Turkin Välimeren rannikolla, aivan Taurusvuoriston alapuolella. Alanya oli aikoinaan Rooman, Bysantin ja Osmanien valtakunnan linnake, mutta nykyään se on suosittu rantalomakohde, jossa on paljon tekemistä. Kaupunki, jossa paistaa aurinko yli 300 päivää vuodessa, houkuttelee vuosittain miljoonia kävijöitä kaikkialta maailmasta. Alanyassa voi yhdistää rentoutumisen, kulttuuriperintökohteet ja seikkailemisen, ja se on yksi Turkin Rivieran jalokivistä.

Kuusi parasta retkeä ja aktiviteettia Alanyassa

1. Nauti Turkin auringosta Kleopatran rannalla

Pitkä kaistale kultaista hiekkaa ja turkoosia vettä, ei ole ihme, että Kleopatran rantaa pidetään yhtenä Turkin parhaista rannoista. Legendan mukaan se oli jopa kuningatar Kleopatran suosikki. Paikalliset väittävät, että entinen Egyptin hallitsija pysähtyi uimaan siellä Välimeren matkoillaan. Ranta on edelleen viehättävä ja siellä voi harrastaa lukuisia vesiurheilulajeja. Halusitpa sitten ylläpitää rusketustasi tai olla aktiivinen, Kleopatran rannalta löytyy jokaiselle jotakin.

2. Tutustu historialliseen Alanyan linnaan ja Punaiseen torniin

250 metriä korkean, Välimerelle avautuvan jyrkänteen huipulla sijaitsee Alanyan keskiaikainen linna, joka rakennettiin 1200-luvulla. Sen kuuden kilometrin pituiset muurit kohoavat majesteettisesti merestä, ja se on yksi kaupungin pakollisista nähtävyyksistä. Aivan linnan alapuolella ja vanhan sataman vieressä sijaitsee kaupungin maamerkki - Punainen torni. Tämä viisikerroksinen puolustustorni rakennettiin vuonna 1226 suojaamaan satamaa ja linnaa hyökkäyksiltä. Jos historia on sinun juttusi, Tornin alaosassa on etnografinen ulkoilmamuseo, joka kertoo tornin alkuperästä ja käytöstä. Nykyään torni on suosittu näköalapaikka huipulta avautuvan panoraamanäkymän ansiosta. Kipuaminen viidenteen kerrokseen on maiseman arvoinen.

3. Tutustu parantaviin Damalatasin luoliin

On vaikea uskoa, että yksi Alanyan suurimmista nähtävyyksistä löydettiin sattumalta. Vuonna 1948 kaivostyöläiset etsivät rakennusmateriaaleja, kun he törmäsivät näihin luoliin, jotka sijaitsevat niemen länsirannikolla. Ne ovat muotoutuneet eroosion vaikutuksesta tuhansien vuosien aikana, ja ne on täynnä upeita tippukiviä. Kauneutensa lisäksi luolat ovat kuuluisia myös parantavista ominaisuuksistaan. Lämpötila ja kosteus ovat tasaisia ympäri vuoden, ja monet uskovat, että luolat pystyvät parantamaan jopa astman.

4. Hemmottele itseäsi perinteisessä turkkilaisessa kylpylässä

Käynti turkkilaisissa kylpylöissä, jotka tunnetaan paikallisesti nimellä hamam, on kansallinen harrastus. Niitä on ollut Turkissa jo antiikin ajoista lähtien, ja niitä pidetään keinona puhdistaa paitsi keho myös sielu. Saatavilla on erilaisia hamam-paketteja, mutta perinteisimpään pakettiin kuuluu lämmittely saunassa ennen kuin nautit syvästä kuorinnasta ja vaahtohieronnasta lämmitetyllä marmorilohkolla maaten. Tämän jälkeen seuraa todella hemmotteleva öljyhieronta - kerrassaan ihana kokemus.

5. Käy Antalyan akvaariossa

Jos kaipaat taukoa auringosta, mutta et halua uskaltautua liian kauas vedestä, päiväretki yhteen maailman suurimmista akvaariokomplekseista on nappivalinta. Antalyan akvaariossa on 40 erilaista teema-akvaariota, haihalli, sukellusveneluola, jäämuseo ja maailman suurin akvaariotunneli. Se on 131 metriä pitkä ja 3 metriä korkea, joten vedenalaisiin ihmeisiin tutustuminen on todellinen elämys.

6. Lähde vesille

Alanyan kirkkaat vedet ja rikas merielämä tekevät siitä täydellisen paikan harrastaa vesiurheilua. Voit lähteä muun muassa nousuvarjoliidolle, vesiskootteriajelulle, sukeltamaan ja melomaan. Voit myös snorklata trooppisella riutalla tai uida rauskujen kanssa Sealanya Dolphinparkissa. Ja jos uinti delfiinien kanssa on toivelistallasi, täällä sinulla on mahdollisuus toteuttaa myös se.