Ostoskori
Alanya
Alanya

Turkki

Tutustu Alanyaan - Nähtävyydet ja elämykset

Turkin Välimeren rannikolla sijaitseva Alanyan kaupunki on suosittu turistikohde. Rannat, Alanyan linna ja sen 1200-luvulta peräisin olevat muurit, sekä viisikerroksinen ja kahdeksankulmainen Punainen torni, ovat kaupungin tärkeimmät vetonaulat. Linnaa ympäröivä muuri on 6,5 kilometrin mittainen sisältäen 140 tornia. Punainen torni rakennettiin sataman puolustustorniksi ja se on tyypillinen esimerkki keskiajan sotilaallisesta arkkitehtuurista. Tornin alaosassa toimii etnografinen museo.

Linnavuoren merenpinnan tasolta löytyy luolia, joihin voit tutustua lukuisilla veneretkillä.

Elämykset kohteessa Alanya

Suodata:

Hinta (per aikuinen)

Nouto hotellilta

Kategoriat

Lippuvaihtoehdot

Kesäisen Alanyan linnoitus ja luola
TUI Collection
Retket

Kesäisen Alanyan linnoitus ja luola

Upeat rannat ja turkoosit vedet eivät ole ainoita syitä, miksi Alanya on niin erityinen. Retken aluksi vierailet 1200-luvulta peräisin olevalla Alanyan linnoituksella, joka sijaitsee ylhäällä kalliolla. Pääset näkemään sen valtavat puolustusmuurit ja upeat panoraamanäköalat Alanyan kaupunkiin ja merelle. Kuulet paikallisten perinteistä sekä tavoista ja kulttuuritalossa pääset näkemään, miten kurpitsasta tehdään valolyhty. Piknik-lounas nautitaan joen varrella, jonka jälkeen suunnataan Dim-luolaan ja historiallisten stalaktiittien ja stalagmiittien maailmaan. Lopuksi teet vielä veneretken Alanyan rannikolla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Alanya Blue Cruise
Retket

Alanya Blue Cruise

Tällä veneretkellä saat ensin nauttia rauhallisesta oleskelusta ja sitten biletunnelmasta. Risteily pitkin Alanyan rannikkoa täydellinen tapa paeta vilkkaita lomakohteita ja kun olet ensin ladannut akkusi, voit valmistautua tanssimaan suosittujen huippuhittien tahtiin.Kun alus suuntaa satamasta ja lipuu merelle, voit istahtaa rentoutumaan ja kuuntelemaan aaltojen loisketta. Voit nauttia olostasi pääkannella, ottaa aurinkoa virkistävä kädessäsi, ja kun kapteeni laskee ankkurin, hypätä uimaan vilvoittavaan veteen. Raikas ja maittava lounas tarjoillaan aluksella, ja paikalliset juomat sisältyvät lounaaseen.Iltapäivällä alus tekee vielä muutaman uintipysähdyksen – ota mukaan snorkkeli ja maski ja voit todella nauttia kirkkaista vesistä. Sitten on aika juhlia. Sykkivät rytmit ja vaahto luovat alukselle todellisen biletunnelman, ja voit tanssia ja laulaa koko matkan takaisin satamaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Retki Turkin laventelipelloille
TUI Collection
Aktiviteetit

Retki Turkin laventelipelloille

Kuyucakin kylän laventelikentät ovat yksi Turkin suosituimmista Instagram-kuvauskohteista. Tarjolla on silmänkantamattomiin purppuran, pinkin ja indigonsinisen sävyjä. Luvassa on myös valokuvauspysähdys Karacaören-järvellä ja teehetki perinteisessä Yörük-teltassa.Ensimmäisenä suuntaat aamiaiselle kauniin Karacaören-järven rannalle. Kirkasvetinen järvi ja mäntyjen peittämä vuoristo antaa täydellisen taustan muutamalle selfie-otokselle.Tuoksu paljastaa, ennen kuin edes näet koko kylän, että olet saapumassa Kuyucakin laventelintuoksuisena tunnettuun kylään. Samalla kun kuvaat henkeäsalpaavan kaunista peltomaisemaa, kuulet laventelinviljelijän työstä ja saat kierroksen päätteeksi maistaa turkkilaista teetä Yörük-teltassa. Lounaan jälkeen palaat takaisin Susuz Kervansarayin kautta, joka on hienoimpia esimerkkejä Seljukin taiteesta.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Kesäinen Pamukkale, Hierapolis ja Salda-järvi
TUI Collection
Retket

Kesäinen Pamukkale, Hierapolis ja Salda-järvi

Turkinkielinen Pamukkale tarkoittaa “puuvillalinnaa”, ja heti kun saavut Pamukkaleen, ymmärrät kyllä miksi. Retki vie sinut Anatolian maaseudulle, ja Pamukkalen lisäksi pääset vierailulle Hierapolikseen, Salda-järvelle ja Kleopatran altaalle. Jätät Antalyan taaksesi aikaisin aamulla ja saavut Salda-järvelle muutaman tunnin ajomatkan jälkeen. Sinulla on vapaa-aikaa kuljeskella omassa tahdissasi ja katsella kauniita näkymiä ja ottaa valokuvia. Lounas nautitaan Pamukkalessa, jonka jälkeen on aika tutustua Unescon maailmanperintökohteeseen, Hierapoliksen kaupungin raunioihin. Sinulla on myös aikaa uida ennen päivällistä ja paluumatkaa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Alanyan maastoautoseikkailu ja illallinen
Plus
Aktiviteetit

Alanyan maastoautoseikkailu ja illallinen

Tämä menestykseksi osoittautunut iltaretki tutustuttaa sinut turkkilaiseen elämään tyylillä. Pääset heti mukaan actionin pariin, kun retki aloitetaan jännittävällä köysirata-ajelulla Alanyan linnoitukselle. Huipulta, joka sijaitsee 250 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, voit ihailla upeaa maisemaa ja auringonlaskua. Sen jälkeen matka jatkuu Alanyan kaupungissa sijaitsevaan gourmetravintola Meazzaan, jossa nautit illallisen. Illan kruunaa pieni maastoautoseikkailu kaupungin yllä sijaitsevalle Alanya View Terrace -näköalaterassille, jossa voit katsella kaupungin valoja kauniissa iltavalaistuksessa viinilasillisen kera.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Kekova, Myra ja Pyhän Nikolaoksen kirkko – pienryhmäkierros
TUI Collection
Retket

Kekova, Myra ja Pyhän Nikolaoksen kirkko – pienryhmäkierros

Joulu tulee tänä vuonna ajoissa tällä ainutlaatuisella pienryhmäretkellä – luvassa on ehkä paras lahja mitä voit lomallasi saada. Vierailet Beymelekin kivitaloissa, seilaat Kekovan saarelle, näet Simenan uponneen kaupungin rauniot ja vierailet Pyhän Nikolaoksen kirkossa ja Myran raunioilla.Päivä alkaa orgaanisella brunssilla Beymelekin kivitaloisssa. Vierailet myös lähellä sijaitsevassa kasvihuoneessa, jossa opit paikallisesta puutarhaviljelystä. Sen jälkeen hyppäät veneeseen ja matka jatkuu kohti Kekovan saarta. Näet uponneen Simenan kaupungin rauniot ja voit pulahtaa halutessasi myös uimaan.Lounaan jälkeen vierailet Pyhän Nikolaoksen eli joulupukin kirkossa, sekä Myran raunioilla. Vuodelta 520 peräisin olevassa kirkossa sijaitsee hiljattain kunnostettuja, näyttäviä freskoja 1100-luvulta. Vaikuttavan arkeologisen alueen vetonauloja ovat muun muassa roomalainen teatteri ja lyykialaiset kalliohaudat.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Antalyan kanjoniseikkailu
Plus
Aktiviteetit

Antalyan kanjoniseikkailu

Lähde maaseudulle toiminnantäyteiselle kokopäiväretkelle Ahmetlerin Kanjoniin. Täällä sinua odottaa Anatolian villi luonto, jolla on tarjottavanaan upeita luontoelämyksiä. Luvassa on uintia, sukellusta ja kiipeilyä luontomaisemissa. Ahmetlerin kanjoni sijaitsee Karpuzcay-joen varrella myyttisessä paikassa, jossa kristallinkirkkaat lähteet tulevat esiin kuin tyhjästä. Seikkailu aloitetaan nauttimalla paikallisesti kasvatettua, tuoretta banaania suklaan kera. Tämän jälkeen on aika lähteä syvälle luonnon satumaailmaan oppaan johdolla.Koet upean kanjonin kiipeillen, sukeltaen, uiden ja hyppien. Kun on aika levätä, pääset nauttimaan turkkilaisen barbeque ”mangal” -lounaaan, joka valmistetaan aivan silmiesi edessä. Retkipäivän päätteeksi saat todistuksen suorituksistasi Ahmetlerin kanjonissa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Pamukkale ja Saldajärvi pienryhmäkierros
TUI Collection
Retket

Pamukkale ja Saldajärvi pienryhmäkierros

Pamukkale tarkoittaa suomeksi käännettynä puuvillalinnaa ja tällä pienryhmäretkellä sinulle selviää, mistä nimi on peräisin. Suuntaat syvälle Anatolian maaseudulle, jossa vierailet muinaisen Hierapolisin raunioilla, Kleopatran altailla ja Salda-järvellä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Aqua Fun City -vesipuisto
Aktiviteetit

Aqua Fun City -vesipuisto

Vietä huisin hauska päivä Antalyan villeimmässä vesipuistossa. Aqua Fun City on täynnä hurjan vauhdikkaita vesiliukumäkiä, joihin kuuluu mm. pilkkopimeä tunneliliukumäki ja vesitorni. Koko perhe voi nauttia perinteisistä vesiliukumäistä ja kumivenelaskusta. Pienimmäiset voivat polskia lasten alueella. Lisäksi puistossa on päivittäin live-esityksiä. Näyttävään esiintyjäkaartiin voi kuulua niin kuubalaisia tanssijoita kuin Mikki Hiiri. Alueelta löytyy myös tivoli, kiipeilyseinä ja pelihalli. Puiston baarit ja ravintolat tarjoilevat hampurilaisia, pitsaa ja pirtelöitä. Lopuksi voit rentoutua spa-alueen saunassa tai hammamissa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Hamam – turkkilainen kylpylä
Aktiviteetit

Hamam – turkkilainen kylpylä

Haluatko varmistaa upean rusketuksen ja kokeilla jotain uutta? Tässä tapauksessa vierailu hamamissa – turkkilaisessa kylpylässä – on ehdoton. Sinut viedään yhteen parhaimmista paikallisista hamameista. Pue siis uima-asu yllesi ja kääriydy pyyhkeen sisään. Sen jälkeen siirryt itse hamamiin: kosteaan, marmorilaattaiseen huoneeseen, jonka keskellä on gobektasi, kuuma kivilaatta. Rentoudu ja anna lämmön pehmentää ihoasi, avata ihohuokoset ja poistaa myrkyt elimistöstäsi hien mukana. Sitten on aika siirtyä makaamaan gobektasi-kivilaatalle, jossa koko vartalo kuoritaan ja hierotaan päästä varpaisiin pehmeää vaahtoa käyttäen. Ihana loman aloitus!

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Manavgat ja vesiputous
Retket

Manavgat ja vesiputous

Nähtävyyksien katselua ja rentouttava jokiristeily – tämä kokopäiväretki tarjoaa jokaiselle jotain. Päivä aloitetaan vierailemalla vesiputouksella Manavgat-joella. Seuraavaksi voit tehdä edullisia ostoksia tekstiilikeskuksessa, ennen kuin suuntaamme kohti Manavgatia. Päivän päätteeksi risteilemme Manavgat-joella ja sinulla on aikaa rentoutua auringossa ja ihailla maisemia. Lounaan jälkeen sinulla on vielä mahdollisuus pulahtaa viilentävään veteen ennen kotiinpaluuta.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, pl 

Maastosafari Alanyassa
Aktiviteetit

Maastosafari Alanyassa

Jätä lomakeskuksen vilinä taaksesi päiväksi ja suuntaa harvemmin kuljetuille poluille. Suuntaamme kokeneen oppaan johdolla maastoajoneuvoilla kukkuloille, jotka kohoavat rannikon takana, ja tunnet ilman viilenevän mitä ylemmäksi matka vie. Reitti vie pitkin sykähdyttäviä vuoristoteitä halki maalaiskylien, joissa aika tuntuu pysähtyneen. Kapeat, epätasaiset tiet vievät adrenaliinintäyteiselle seikkailulle, jonka aikana tutustut ihastuttavan alueen sydämeen: vaikuttaviin maisemiin, koskemattomaan luontoon ja alueen aitoon kauneuteen. Koe elämäsi upein ajomatka!

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en