Ostoskori

Tervetuloa takaisin

Siirry MyTUI-tilillesi
Kirjaudu ulos
38 aktiviteettia
Lajittele:
Alanyan linna ja luolakierros kesällä sisältäen lounaan ja veneretken
Retket

Alanyan linna ja luolakierros kesällä sisältäen lounaan ja veneretken

Upeat rannat ja turkoosit vedet eivät ole ainoita syitä, miksi Alanya on niin erityinen kohde. Kaupungissa on historiallisia kohteita sekä luonnonnähtävyyksiä. Tällä retkellä teet kierroksen Alanyan linnoituksella sekä jalan että veneellä, vierailet Dim-luolassa ja nautit lounaan Dim-joen varrella.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Antiikin Siden kohokohdat ja Apollonin temppeli
Nähtävyydet ja opastetut retket

Antiikin Siden kohokohdat ja Apollonin temppeli

Vuosisatoja vanha Side ei ole vanhentunut päivääkään siitä kun legendaariset Antonius ja Kleopatra valitsivat kohteen pakopaikakseen. Tällä retkellä sinulle paljastuu yksi Etelä-Turkin parhaiten säilyneistä salaisuuksista. Voit ottaa valokuvia muinaisen Apollonin temppelin vieressä, tutustua valtavaan Rooman aikakauden amfiteatteriin ja tutkia myös modernia Sidea. Muzaffer, yksi oppaistamme, kertoo: "Kävelet historian poikki. Matkalla Apollon temppeliin on lasisia kävelyteitä, jotka kulkevat antiikin Rooman katujen yllä."Siden sijainti pienellä niemekkeellä on todella viehättävä. Paikallisoppaan johdolla saat yleiskatsauksen kaupungin pitkästä historiasta antiikin Rooman merkittävänä satamakaupunkina. Näet torin, jossa muinoin tehtiin orjakauppaa, Bysantin sairaalan sekä Vespasianuksen portin. Vanha roomalainen teatteri, joka on yhä toiminnassa, on myös näkemisen arvoinen – sinne mahtui jopa 20 000 henkeä. Entinen kylpylä on nykyään museo, jossa on pieni mutta vaikuttava kokoelma alueelta kaivettuja esineitä.Kuvatuin kohde on kuitenkin 2 000 vuotta vanha Apollonin temppeli – merenranta-pyhäkkö, joka tarun mukaan on Antoniuksen lahja rakkaalleen Kleopatralle. Aivan sen vieressä on Athenen temppeli, jonka pylväät on koristeltu Medusan päillä. Raunioilta suuntaat kaupungin keskustaan, jossa sinulla on vapaa aikaa tinkiä paikallisissa basaareissa, tai nauttia kebabannos jossain lukuisista turkkilaisista katukeittiöistä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Antalyan perheseikkailu Ahmetlerin kanjonissa
Aktiviteetit

Antalyan perheseikkailu Ahmetlerin kanjonissa

Tällä toiminnantäyteisellä retkellä näet kesyttämätöntä Anatoliaa aidoimmillaan ja villeimmillään. Suuntaat syvälle maaseudulle Ahmetlerin kanjoniin, jossa voit uida, sukeltaa ja hyppiä kalliolta Taurusvuoriston sydämessä. Valittavana on kolme perheystävällistä reittiä. Çinar, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Luontoäiti loi kanjoniin luonnollisen vesipuiston, jossa näet jopa Aladdinin kengän. Se on jännittävä kokemus."Ahmetlerin kanjoni sijaitsee Karpuzcay-joen varrella myyttisessä paikassa, jossa kristallinkirkkaat lähteet tulevat esiin kuin tyhjästä. Täällä luonnonaltaat kutsuvat uimaan ja näet kalliomuodostelmia, jotka ovat syntyneet miljoonien vuosien eroosion tuloksena. Seikkailu aloitetaan nauttimalla paikallisesti kasvatettua, tuoretta banaania suklaan kera. Tämän jälkeen on aika lähteä syvälle luonnon satumaailmaan oppaan johdolla. Reitit sopivat kaikenikäisille 7-vuotiaista ylöspäin, joten tämä on loistava seikkailu koko perheelle.Koet upean kanjonin kiipeillen, sukeltaen, uiden ja hyppien. Kun on aika levätä, pääset nauttimaan turkkilaisen barbeque ”mangal” -lounaan, joka koostuu paikallisista raaka-aineista. Retkipäivän päätteeksi pääset katsomaan videon kokemuksestasi, ja lapset saavat todistuksen saavutustensa kunniaksi. Kerrassaan erinomainen tapa tutustua luontoon Antalyan lähellä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Vihreän kanjonin veneretki sisältäen lounaan ja appelsiinitarhan
Retket

Vihreän kanjonin veneretki sisältäen lounaan ja appelsiinitarhan

Tämän kokopäiväretken pääosassa ovat appelsiinitarhat, shoppailu ja kaunis, villi kanjoni. MaIstat tuoretta appelsiinimehua, teet veneretken kanjonissa ja pysähdyt uimaan Oymapinar Dam -järvellä. Narin, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Oymapinar Dam -järvi on yksi Turkin suurimmista tekojärvistä, jonka pinta-ala on noin 19 neliökilometriä. Järveen laskee Manavgat-joki, joka virtaa Taurusvuorilta etelään ja laskee lopulta Välimereen Sidessä."Aamusi alkaa nopealla vierailulla hedelmätarhassa, jossa pääset nauttimaan tuorepuristettua appelsiinimehua. Sen jälkeen käymme ostoksilla Dickman Textile -vaatemyymälässä. Jos shoppailu on juttusi, olet onnekas, sillä voit katsella rauhassa vaatteita ja asusteita ilman päällekäyviä myyjiä. Seuraavaksi suuntaamme joenrantaravintolaan nauttimaan paikallisista raaka-aineista valmistetun lounaan.Lounaan jälkeen lähdemme risteilemään pitkin kanjonia. Ihaile ympärilläsi kohoavia kalliomuodostelmia ja turkoosin sävyistä jokea, joka kiemurtelee kaukaisuuteen. Täällä saa todella nauttia kauniista luonnosta ja lumoavan värisestä vedestä. Veneen saapuessa Oymapinar-järvelle, voit käydä vielä virkistävällä uinnilla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, pl 

Alanyan maastosafari sisältäen köysiradan ja illallisen
Aktiviteetit

Alanyan maastosafari sisältäen köysiradan ja illallisen

Tämä menestykseksi osoittautunut iltaretki tutustuttaa sinut turkkilaiseen elämään tyylillä. Retken aikana näet Alanyan parhaat palat. Retki sisältää köysirata-ajelun Alanyan linnoitukselle, jossa pääset ihailemaan auringonlaskua, perinteisiä herkkuja sisältävän illallisen ja pienen maastoautoseikkailun.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Vain aikuisille tarkoitettu gulet-risteily lounaalla Sidestä
Retket

Vain aikuisille tarkoitettu gulet-risteily lounaalla Sidestä

Tämä rentouttava veneretki sisältää hivenen luksusta, mikä tekee lomastasi hieman erityisemmän. Perinteisen gulet-veneen purjeet nousevat Sidessä, kun tämä vain aikuisille tarkoitettu veneretki suuntaa päiväksi merelle. Nauti auringosta, maisemista, loikoilusta ja avoimen baarin antimista. Risteilyyn sisältyy myös lounas sekä lukuisia uimapysähdyksiä. Haluk, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Gulet-veneitä käytettiin alun perin kalastukseen ja pesusienten huuhdontaan Välimerellä. Näistä puisista kuunareista tuli 1970-luvulla suosittu tapa kuljettaa lomailijoita Egeanmeren rannikoilla."Istahda alas katselemaan rannikkoa, kun purjehdit kauemmas Siden satamasta – tunne tuulenvire hiuksissasi ja nauti kimaltelevasta merestä ja baarin antimista kun risteilemme pitkin Välimeren rannikkoa ja Manavgat-jokea. Kannella on runsaasti tilaa rentoutua ja ottaa aurinkoa kapteenin etsiessä täydellistä uimapaikkaa.Uintipysähdysten ja auringosta nauttimisen lomassa voit nauttia drinkkejä avoimesta baarista – olut, viini, vesi ja virvoitusjuomat sisältyvät hintaan. Päivän aikana tarjoillaan myös maittava lounas jälkiruokineen, minkä jälkeen sinulla on vielä aikaa uida, ottaa aurinkoa tai torkkua varjossa – tällä risteilyllä valinta on sinun.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Manavgatin markkinat sisältäen vesiputoukset ja jokiristeilyn
Retket

Manavgatin markkinat sisältäen vesiputoukset ja jokiristeilyn

Nähtävyyksien katselua ja rentouttava jokiristeily – tällä kokopäiväretkellä tutustut Manavgatiin ja sitä ympäröivään kauniiseen alueeseen. Vierailet Manavgatin vesiputouksella ja nautit jokiristeilystä.Päivä aloitetaan vierailemalla vesiputouksella Manavgat-joella. Paikka tunnetaan ”pienenä vesiputouksena”, sillä nopeasti virtaava vesi laskeutuu rinnettä alas muodostaen kuplivan ja vaahtoavan makean veden luonnonaltaan. Sen jälkeen suuntaamme outletiin, jossa voit tehdä edullisia löytöjä, ennen kuin matka jatkuu sisämaahan Manavgatin ulkoilmabasaariin.Retken päättää risteily Manavgat-joella. Istu alas ja nauti auringonpaisteesta, kun purjehdit kaislikoiden ja hiekkarantojen ohi. Aluksella nautitun lounaan jälkeen kapteeni laskee ankkurin rannalle, jossa meri ja joki kohtaavat – kerrassaan täydellinen paikka pulahtaa virkistävälle uinnille toiminnantäyteisen päivän päätteeksi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Alanya Blue Cruise
Retket

Alanya Blue Cruise

Tällä veneretkellä saat ensin nauttia rauhallisesta oleskelusta ja sitten biletunnelmasta. Risteily pitkin Alanyan rannikkoa täydellinen tapa paeta vilkkaita lomakohteita ja kun olet ensin ladannut akkusi, voit valmistautua tanssimaan suosittujen huippuhittien tahtiin.Kun alus suuntaa satamasta ja lipuu merelle, voit istahtaa rentoutumaan ja kuuntelemaan aaltojen loisketta. Voit nauttia olostasi pääkannella, ottaa aurinkoa virkistävä kädessäsi, ja kun kapteeni laskee ankkurin, hypätä uimaan vilvoittavaan veteen. Raikas ja maittava lounas tarjoillaan aluksella, ja paikalliset juomat sisältyvät lounaaseen.Iltapäivällä alus tekee vielä muutaman uintipysähdyksen – ota mukaan snorkkeli ja maski ja voit todella nauttia kirkkaista vesistä. Sitten on aika juhlia. Sykkivät rytmit ja vaahto luovat alukselle todellisen biletunnelman, ja voit tanssia ja laulaa koko matkan takaisin satamaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Pamukkalen, Hierapoliin ja Salda-järven kierros kesäkaudella
Retket

Pamukkalen, Hierapoliin ja Salda-järven kierros kesäkaudella

Turkinkielinen sana Pamukkale tarkoittaa “puuvillalinnaa”, ja heti kun saavut paikalle Pamukkaleen, ymmärrät kyllä miksi. Suuntaat syvälle Anatolian maaseudulle, vierailet myös Hierapolisissa ja Saldajärvellä sekä sinulla on mahdollisuus nähdä Kleopatran allas. Muzaffer, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Legendan mukaan Kleopatran allas oli hänen kauneutensa salaisuus. En tiedä, onko se totta, mutta ihastuttava kylpemispaikka se on joka tapauksessa. Mineraalipitoisessa vedessä on romahtaneita pilareita ja marmorijäänteitä Kleopatran ajoilta. Ne päätyivät altaan pohjaan 600-luvulla tapahtuneen maanjäristyksen seurauksena."Jätät Antalyan taaksesi aikaisin aamulla ja saavut Salda-järvelle muutaman tunnin maisemamatkan jälkeen. Paikkaa on verrattu jopa Malediiveihin sen rantojen ja turkoosin vetensä ansiosta. Täällä sinulla on vapaa-aikaa katsella kauniita näkymiä ja ottaa valokuvia.Sitten on aika nauttia lounas Pamukkalessa. Sen jälkeen voit ihailla Pamukkalen valkeita terassialtaita ennen kuin pääset tutustumaan Unescon maailmanperintökohteeseen, Hierapoliin kaupungin raunioihin. Kävele bysanttilaisen portin läpi ja ihaile raunioita kävellessäsi kohti valtavaa kulhonmuotoista teatteria. Sitten sinulla on myös mahdollisuus uida antiikinaikaisten raunioiden seassa Kleopatran altaalla. Paluumatkalla nautitaan vielä hintaan sisältyvä päivällinen metsäravintolassa. Jokaisesta myydystä elämyksestä tehdään lahjoitus CYDD:lle, hyväntekeväisyysjärjestölle, joka auttaa vähäosaisten lasten koulutuksessa Turkissa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Antalyan shoppailuretki sisältäen kierroksen vanhassakaupungissa
Aktiviteetit

Antalyan shoppailuretki sisältäen kierroksen vanhassakaupungissa

Antalya on tunnettu ostosmahdollisuuksistaan ja siitä, että se on tinkijöiden paratiisi – ei vain kauniista maisemistaan ja historiallisista kaupungeistaan. Tällä kokopäiväretkellä käyt parhailla shoppailupaikoilla, kuuluisalla Karpuzkaldiran-vesiputouksella ja Antalyan vanhassakaupungissa.Aluksi tutustut alueen parhaaseen kultaan ja saat kuulla, miksi se on täällä niin kannattava hankinta. Kun korumyyjät esittelevät korujaan, älä unohda tinkiä. Ja jos ostokset eivät kuulu suunnitelmiisi, sano heille vain kohteliaasti ei. Seuraavaksi jatkat Karpuzkaldiranin vesiputoukselle, missä voit ottaa erityisiä kuvia kallion yli Välimerelle virtaavasta vedestä.Sen jälkeen vierailet vaatekaupassa. Halusitpa sitten shoppailla tai vain katsella, täällä on hyvä harjoitella tinkimistaitoja. Opastettu kierros Antalyan vanhassakaupungissa, Kaleicissa, päättää kierroksen. Satamasta ylöspäin kiemurteleva kaupunki on todellinen helmi. Roomalaisten muurien ympäröimä kaupunki on täynnä mukulakivikujia, ottomaanityylisiä taloja ja kauniita kahviloita.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Sukellusta aloittelijoille Alanyassa
Retket

Sukellusta aloittelijoille Alanyassa

Jos olet koskaan halunnut kokeilla sukellusta, tämä Alanyassa järjestettävä sukelluspäivä aloittelijoille on nappivalinta. Opit sukelluksen perustaidot ja osallistut kahteen sukellukseen, sekä nautit aluksella tarjoillun lounaan.Ensin viemme sinut tapaamaan ammattitaitoista sukellusryhmää, joka opettaa sinulle sukelluksen perustaidot. Kun tunnet olosi mukavaksi, lähdet veneellä Alanyan linnaa ympäröivälle alueelle ensimmäiselle sukellukselle kokenut ohjaaja rinnallasi.Pidä silmällä särkikaloja, mustekaloja ja nilviäisiä, kun vaellat vesillä. Aluksella nautitun lounaan jälkeen pääset vielä iltapäiväsukellukselle, jolloin sinulla on tilaisuus parantaa taitojasi ja nähdä vielä enemmän meren elämää.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Muinaisen Sagalassosin kaupungin yksityiskierros
Retket

Muinaisen Sagalassosin kaupungin yksityiskierros

Sagalassos sijaitsee Lounais-Turkissa, ja sen syrjäinen sijainti on auttanut pitämään sen piilotettuna helmenä. Tutustu tähän uskomattoman hyvin säilyneeseen arkeologiseen kohteeseen, joka oli tärkeä kaupunki sekä Aleksanteri Suurelle että muinaiselle Roomalle. Näet lisäksi Karacaören-järven ja Burdur-museon.Matkustat tällä yksityiskierroksella Turkin maaseudun halki pohjoiseen, ja aloitat päiväsi yhdellä maailman suurimmista arkeologisista kohteista. Ensin kuitenkin pysähdytään ihailemaan valokuvauksellista Karacaören-järveä, jossa maisemat ovat vertaansa vailla.Sagalassosiin saavuttaessa luvassa on opastettu kierros vaikuttavilla vuorenhuipun raunioilla. Murenevien pylväiden, huviloiden, temppeleiden ja tärkeimpien nähtävyyksien, kuten kaupungin keskustan ja hellenistisen teatterin, ympäröimänä tuntuu kuin astelisit historiankirjan sivuilla. Lounaan jälkeen kävelykierros läheisessä Burdurissa ja vierailu kaupungin museossa paljastavat vielä enemmän alueen menneisyydestä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Esittelyssä Alanya

Esihistorialliset seldžukkien rauniot, mystiset luolat ja kultahiekkaiset rannat ovat vain muutamia Alanyan suurimmista vetonauloista. Tämä ikivanha kaupunki sijaitsee pienellä niemimaalla Turkin Välimeren rannikolla, aivan Taurusvuoriston alapuolella. Alanya oli aikoinaan Rooman, Bysantin ja Osmanien valtakunnan linnake, mutta nykyään se on suosittu rantalomakohde, jossa on paljon tekemistä. Kaupunki, jossa paistaa aurinko yli 300 päivää vuodessa, houkuttelee vuosittain miljoonia kävijöitä kaikkialta maailmasta. Alanyassa voi yhdistää rentoutumisen, kulttuuriperintökohteet ja seikkailemisen, ja se on yksi Turkin Rivieran jalokivistä.

Kuusi parasta retkeä ja aktiviteettia Alanyassa

1. Nauti Turkin auringosta Kleopatran rannalla

Pitkä kaistale kultaista hiekkaa ja turkoosia vettä, ei ole ihme, että Kleopatran rantaa pidetään yhtenä Turkin parhaista rannoista. Legendan mukaan se oli jopa kuningatar Kleopatran suosikki. Paikalliset väittävät, että entinen Egyptin hallitsija pysähtyi uimaan siellä Välimeren matkoillaan. Ranta on edelleen viehättävä ja siellä voi harrastaa lukuisia vesiurheilulajeja. Halusitpa sitten ylläpitää rusketustasi tai olla aktiivinen, Kleopatran rannalta löytyy jokaiselle jotakin.

2. Tutustu historialliseen Alanyan linnaan ja Punaiseen torniin

250 metriä korkean, Välimerelle avautuvan jyrkänteen huipulla sijaitsee Alanyan keskiaikainen linna, joka rakennettiin 1200-luvulla. Sen kuuden kilometrin pituiset muurit kohoavat majesteettisesti merestä, ja se on yksi kaupungin pakollisista nähtävyyksistä. Aivan linnan alapuolella ja vanhan sataman vieressä sijaitsee kaupungin maamerkki - Punainen torni. Tämä viisikerroksinen puolustustorni rakennettiin vuonna 1226 suojaamaan satamaa ja linnaa hyökkäyksiltä. Jos historia on sinun juttusi, Tornin alaosassa on etnografinen ulkoilmamuseo, joka kertoo tornin alkuperästä ja käytöstä. Nykyään torni on suosittu näköalapaikka huipulta avautuvan panoraamanäkymän ansiosta. Kipuaminen viidenteen kerrokseen on maiseman arvoinen.

3. Tutustu parantaviin Damalatasin luoliin

On vaikea uskoa, että yksi Alanyan suurimmista nähtävyyksistä löydettiin sattumalta. Vuonna 1948 kaivostyöläiset etsivät rakennusmateriaaleja, kun he törmäsivät näihin luoliin, jotka sijaitsevat niemen länsirannikolla. Ne ovat muotoutuneet eroosion vaikutuksesta tuhansien vuosien aikana, ja ne on täynnä upeita tippukiviä. Kauneutensa lisäksi luolat ovat kuuluisia myös parantavista ominaisuuksistaan. Lämpötila ja kosteus ovat tasaisia ympäri vuoden, ja monet uskovat, että luolat pystyvät parantamaan jopa astman.

4. Hemmottele itseäsi perinteisessä turkkilaisessa kylpylässä

Käynti turkkilaisissa kylpylöissä, jotka tunnetaan paikallisesti nimellä hamam, on kansallinen harrastus. Niitä on ollut Turkissa jo antiikin ajoista lähtien, ja niitä pidetään keinona puhdistaa paitsi keho myös sielu. Saatavilla on erilaisia hamam-paketteja, mutta perinteisimpään pakettiin kuuluu lämmittely saunassa ennen kuin nautit syvästä kuorinnasta ja vaahtohieronnasta lämmitetyllä marmorilohkolla maaten. Tämän jälkeen seuraa todella hemmotteleva öljyhieronta - kerrassaan ihana kokemus.

5. Käy Antalyan akvaariossa

Jos kaipaat taukoa auringosta, mutta et halua uskaltautua liian kauas vedestä, päiväretki yhteen maailman suurimmista akvaariokomplekseista on nappivalinta. Antalyan akvaariossa on 40 erilaista teema-akvaariota, haihalli, sukellusveneluola, jäämuseo ja maailman suurin akvaariotunneli. Se on 131 metriä pitkä ja 3 metriä korkea, joten vedenalaisiin ihmeisiin tutustuminen on todellinen elämys.

6. Lähde vesille

Alanyan kirkkaat vedet ja rikas merielämä tekevät siitä täydellisen paikan harrastaa vesiurheilua. Voit lähteä muun muassa nousuvarjoliidolle, vesiskootteriajelulle, sukeltamaan ja melomaan. Voit myös snorklata trooppisella riutalla tai uida rauskujen kanssa Sealanya Dolphinparkissa. Ja jos uinti delfiinien kanssa on toivelistallasi, täällä sinulla on mahdollisuus toteuttaa myös se.