Ostoskori
Alanya
Alanya

Turkki

Tutustu Alanyaan - Nähtävyydet ja elämykset

Turkin Välimeren rannikolla sijaitseva Alanyan kaupunki on suosittu turistikohde. Rannat, Alanyan linna ja sen 1200-luvulta peräisin olevat muurit, sekä viisikerroksinen ja kahdeksankulmainen Punainen torni, ovat kaupungin tärkeimmät vetonaulat. Linnaa ympäröivä muuri on 6,5 kilometrin mittainen sisältäen 140 tornia. Punainen torni rakennettiin sataman puolustustorniksi ja se on tyypillinen esimerkki keskiajan sotilaallisesta arkkitehtuurista. Tornin alaosassa toimii etnografinen museo.

Linnavuoren merenpinnan tasolta löytyy luolia, joihin voit tutustua lukuisilla veneretkillä.

Elämykset kohteessa Alanya

36  Tulokset
Retket
Pamukkale ja Salda-järvi

Turkinkielinen Pamukkale tarkoittaa “puuvillalinnaa”, ja heti kun saavut Pamukkaleen, ymmärrät kyllä miksi. Retki vie sinut Anatolian maaseudulle, ja Pamukkalen lisäksi pääset vierailulle Hierapolikseen, Salda-järvelle ja Kleopatran altaalle. Jätät Antalyan taaksesi aikaisin aamulla ja saavut Salda-järvelle muutaman tunnin ajomatkan jälkeen. Sinulla on vapaa-aikaa kuljeskella omassa tahdissasi ja katsella kauniita näkymiä ja ottaa valokuvia. Lounas nautitaan Pamukkalessa, jonka jälkeen on aika tutustua Unescon maailmanperintökohteeseen, Hierapoliksen kaupungin raunioihin. Sinulla on myös aikaa uida ennen päivällistä ja paluumatkaa.

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 89.00
Retket
Alanyan linnoitus ja luola

Upeat rannat ja turkoosit vedet eivät ole ainoita syitä, miksi Alanya on niin erityinen. Retken aluksi vierailet 1200-luvulta peräisin olevalla Alanyan linnoituksella, joka sijaitsee ylhäällä kalliolla. Pääset näkemään sen valtavat puolustusmuurit ja upeat panoraamanäköalat Alanyan kaupunkiin ja merelle. Kuulet paikallisten perinteistä sekä tavoista ja kulttuuritalossa pääset näkemään, miten kurpitsasta tehdään valolyhty. Piknik-lounas nautitaan joen varrella, jonka jälkeen suunnataan Dim-luolaan ja historiallisten stalaktiittien ja stalagmiittien maailmaan. Lopuksi teet vielä veneretken Alanyan rannikolla.

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 56.00
Retket
Pamukkale ja Saldajärvi pienryhmäkierros

Pamukkale tarkoittaa suomeksi käännettynä puuvillalinnaa ja tällä pienryhmäretkellä sinulle selviää, mistä nimi on peräisin. Suuntaat syvälle Anatolian maaseudulle, jossa vierailet muinaisen Hierapolisin raunioilla, Kleopatran altailla ja Salda-järvellä.

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 99.00
Retket
Lake Karacaören & Amber Canyon Tour

Take some of Turkey's top beauty spots, then mix in farmers' market, a cooking demo and hanging out with a famous tea lady, and you're in for a 100% Turkish adventure. We'll warm up by visiting a farmers' market. Then it's on to Lake Karacaören. Hemmed in by the impressive Amber Canyon, you'll glide across the water in an eco-friendly electric boat and have the chance to dive in for a swim. Dry off and there's a demonstration of traditional cooking for lunch followed by the opportunity to meet a famous local tea lady. We'll round off with a visit to Karatas Cave.

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 59.00
Aktiviteetit
Aladdin's Active Family

Lähde maaseudulle toiminnantäyteiselle kokopäiväretkelle Ahmetlerin Kanjoniin. Täällä sinua odottaa Anatolian villi luonto, jolla on tarjottavanaan upeita luontoelämyksiä. Luvassa on uintia, sukellusta ja kiipeilyä luontomaisemissa. Ahmetlerin kanjoni sijaitsee Karpuzcay-joen varrella myyttisessä paikassa, jossa kristallinkirkkaat lähteet tulevat esiin kuin tyhjästä. Seikkailu aloitetaan nauttimalla paikallisesti kasvatettua, tuoretta banaania suklaan kera. Tämän jälkeen on aika lähteä syvälle luonnon satumaailmaan oppaan johdolla.Koet upean kanjonin kiipeillen, sukeltaen, uiden ja hyppien. Kun on aika levätä, pääset nauttimaan turkkilaisen barbeque ”mangal” -lounaaan, joka valmistetaan aivan silmiesi edessä. Retkipäivän päätteeksi saat todistuksen suorituksistasi Ahmetlerin Kanjonissa.

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 79.00
Aktiviteetit
Alanyan maastoautoseikkailu ja illallinen

Tämä menestykseksi osoittautunut iltaretki tutustuttaa sinut turkkilaiseen elämään tyylillä. Pääset heti mukaan actionin pariin, kun retki aloitetaan jännittävällä köysirata-ajelulla Alanyan linnoitukselle. Huipulta, joka sijaitsee 250 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, voit ihailla upeaa maisemaa ja auringonlaskua. Sen jälkeen matka jatkuu Alanyan kaupungissa sijaitsevaan gourmetravintola Meazzaan, jossa nautit illallisen. Illan kruunaa pieni maastoautoseikkailu kaupungin yllä sijaitsevalle Alanya View Terrace -näköalaterassille, jossa voit katsella kaupungin valoja kauniissa iltavalaistuksessa viinilasillisen kera.

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 55.00
Retket
Siden risteily Seher-jahdilla

Tämä retki yhdistelee historiaa ja rentoutumista. Päivä alkaa opastetulla kierroksella Siden antiikinaikaisessa kaupungissa, ennen kuin on aika lähteä risteilylle. Koska veneellä on paikkoja vain 25:lle hengelle, tekee se retkestä entistä mukavamman. Ota mukaan uima-asu, pyyhe ja lähde nauttimaan olostasi auringossa veneen kannella. Kapteeni pudottaa ankkurin veteen useamman kerran, jotta voit pulahtaa uimaan kristallinkirkkaisiin vesiin. Ja kun nälkä yllättää, pääset nauttimaan lounasta kannella.

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 89.00
Aktiviteetit
Manavgatin perheseikkailu

Tämä koko perheen offroad-safari vie sinut vuoristoteille ja perinteisiin kyliin. Päivä aloitetaan appelsiinitarhasta, jossa pääset nauttimaan tuorepuristetusta mehusta. Tämän jälkeen suuntaamme maastoajelulle ylämaiden vuoristoreiteille, jossa pääset näkemään mm. Vihreän kanjonin ja leikkimään hieman vesisotaa. Lounastauon jälkeen luvassa on katamaraaniristeily Manavgat-joen vihreillä vesillä. Päivän päättää vierailu muinaisen Seleukian kaupungin raunioille, jotka ovat piilossa metsän keskellä - kuin suoraan Indiana Jones -elokuvasta. Tämän maastoajelu- ja katamaraaniyhdistelmän tarjoaa vain TUI.

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 55.00
Aktiviteetit
Hamam – turkkilainen kylpylä

Haluatko varmistaa upean rusketuksen ja kokeilla jotain uutta? Tässä tapauksessa vierailu hamamissa – turkkilaisessa kylpylässä – on ehdoton. Sinut viedään yhteen parhaimmista paikallisista hamameista. Pue siis uima-asu yllesi ja kääriydy pyyhkeen sisään. Sen jälkeen siirryt itse hamamiin: kosteaan, marmorilaattaiseen huoneeseen, jonka keskellä on gobektasi, kuuma kivilaatta. Rentoudu ja anna lämmön pehmentää ihoasi, avata ihohuokoset ja poistaa myrkyt elimistöstäsi hien mukana. Sitten on aika siirtyä makaamaan gobektasi-kivilaatalle, jossa koko vartalo kuoritaan ja hierotaan päästä varpaisiin pehmeää vaahtoa käyttäen. Ihana loman aloitus!

Ilmainen peruutus
Ilmainen peruutus
Alkaen:
€ 29.00