Ostoskori

Tervetuloa takaisin

Siirry MyTUI-tilillesi
Kirjaudu ulos
132 aktiviteettia
Lajittele:
Länsi-Algarven kierros sisältäen Lagosin ja Cabo de São Vicentin
Retket

Länsi-Algarven kierros sisältäen Lagosin ja Cabo de São Vicentin

Länsi-Algarven jylhä rannikko on täynnä dramaattisia kallioita, jotka antavat suojan rantapoukamille ja persoonallisille kylille. Tällä retkellä sinulla on runsaasti aikaa tutustua historialliseen Lagosin kaupunkiin ja nähdä joitakin Algarven viehättävimpiä kohteita, kuten Sagres, "maailman päätepiste", ja Baleeiran kalastajakylä. Beatriz, yksi asiantuntevista paikallisoppaistamme, sanoo: "Lagosilla on pitkä historia, ja se 1400-luvulla portugalilaisten löytöretkien aikaan tärkeä merenkulun keskus. Saat kuulla sen historiasta samalla, kun kuljeskelet vanhassa kaupungissa komeiden rakennusten reunustamilla mukulakivikaduilla."Joen suulla sijaitseva Lagosin kaupunki on loistavalla paikalla rannan tuntumassa ja upeiden maisemien ulottuvilla. Teet kierroksen Lagosin kaupungissa, ja sinulla on myös vapaata aikaa nauttia vilkkaista kaduista ja kahviloista. Opastetulla kierroksella näet Praça do Infante -aukiolla Henrik Purjehtijan patsaan sekä rakennuksen, joka toimi Portugalin ensimmäisenä orjatorina. Sen jälkeen sinulla on vapaata aikaa nauttia lounas, shoppailla tai tutustua kaupunkiin.Seuraavaksi suuntaat Sagresiin ihailemaan sen 1400-luvun linnoitusta ja vaikuttavaa arkkitehtuuria samalla kun opit alueen merenkulun historiasta. Tämän jälkeen vierailet Cabo de São Vicentessä, joka tunnetaan myös nimellä "maailman päätepiste" – kyseessä on Euroopan lounaisin piste. Päivän päätteeksi pääset vielä nauttimaan panoraamamaisemista Baleeiran kalasatamassa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Lissabonin kierros Algarvesta
Retket

Lissabonin kierros Algarvesta

Vain muutama pääkaupunki on yhtä monipuolinen kuin Lissabon. Vanhankaupungin ahtaista kujista Baixa Pombalinan tyylikkäille kävelykaduille, tämä kaupunki on täynnä charmia ja elämää sekä klassisia keltaisia raitiovaunuja. Gonçalo, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Suuri osa Lissabonista tuhoutui vuoden 1755 maanjäristyksessä, ja se rakennettiin sitten uudelleen Pombalin markiisin johdolla ensimmäiseksi kaupungiksi, jossa oli innovatiivisia maanjäristyksen kestäviä ratkaisuja – tästä tulee kaupunginosan nykyinen nimi: Baixa Pombalina."Retki alkaa kohtuullisen aikaisin, jotta pääset Lissaboniin hyvissä ajoin. Ylität Golden Gatea muistuttavan Huhtikuun 25. päivän sillan Tagus-joen yli Belemin alueelle. Näet ikonisen Belémin tornin, löytöretkien muistomerkin, ja pääset kurkistamaan kuuluisan Pastéis de Belém -leipomon kulissien taakse. Gonçalo lisää: "Tämä leivonnaiskauppa on peräisin vuodelta 1837, ja se on tunnettu ikonisten portugalilaisten Pastel de nata -leivosten valmistuksesta Jerónimosin luostarista peräisin olevan salaisen reseptin mukaan, joka on ollut käytössä jo 180 vuotta."Seuraavana tutustut nähtävyyksiin bussin kyydissä, joka kulkee muun muassa Estrela-basilikan ohi. Oppaasi kertoo sitten kaupungin parhaista alueista, joihin voit tutustua vapaa-ajallasi – halusitpa sitten shoppailla, käydä syömässä tai vain kuljeskella kaduilla, joita reunustavat Portugalin keisarillisilta ajoilta peräisin olevat vaikuttavat rakennukset. Palaat Algarveen Vasco da Gaman siltaa – Euroopan pisintä siltaa – pitkin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Faro, Olhão ja Tavira sisältäen fadokonsertin
Retket

Faro, Olhão ja Tavira sisältäen fadokonsertin

Itä-Algarve on yksi Portugalin kauneimmista alueista. Tällä koko päivän retkellä tutustut alueen kauniisiin kyliin ja suurimpaan kaupunkiin. Vierailet Farossa, Olhaossa sekä Tavirassa ja matkustat kauniiden maaseutumaisemien halki Ria Formosan kansallispuistossa. Sofia, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Tämä retki todella herättää paikallisen kulttuurin eloon. Näet perinteisen portugalilaisen fado-esityksen, jossa sielukas laulaja ja muusikot välittävät intohimon, kärsimyksen ja kaipuun tunteita. Se on erittäin merkittävä osa portugalilaista kulttuuria."Aloitamme Farosta, alueen pääkaupungista, jossa sinulla on vapaata aikaa tutustua vanhaan kaupunkiin – katedraali on ehdoton nähtävyys. Seuraava kohde on Olhao, Ria Formosan rannalla sijaitseva kylä. Vierailet sen kuuluisalla kalatorilla, minkä jälkeen sinulla on vapaata aikaa nauttia lounas ja shoppailla. Sofia lisää: "Sen lisäksi, että torilla on esillä meren antimia, se on hyvä paikka kohdata pienviljelijöitä, jotka myyvät omia tuotteitaan, kuten hunajaa, hilloja, kakkuja ja liköörejä."Iltapäivällä suuntaamme Taviraan tutustumaan sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Linnan lisäksi näet täällä seitsemänkaarisen roomalaisen sillan ja pari historiallista kirkkoa. Kierroksen päätteeksi pääset kirkkoon kuuntelemaan fadoa – melankolista musiikkityyliä, jota pidetään kansallisaarteena."

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Sunset and Moonlight
Retket

Sunset and Moonlight

Tämä retki on luultavasti paras mahdollinen tapa kokea aito Algarve. Hyppää nelivetomaasturiin ja jätä rannikon lomakohteet taaksesi, kun matka vie kohti Monchiquen kukkuloita. Tutustut sellaisiin Algarven osiin, joita et koskaan löytäisi omatoimisesti.Ajamme pienryhmissä pitkin kapeita hiekkateitä ja ohi pikkuruisten kylien, ja pääset näkemään vilauksen niiden hiljaisesta, verkkaisesta elämäntyylistä, joka on kovaa vauhtia katoamassa olemattomiin. Ihaile Alfercen kylän valkoiseksi kalkittuja taloja, joita ympäröivät appelsiini- ja sitruunatarhat ja eukalyptuspuulehdot ja jatka sitten matkaa tutustumaan luontoon Barrancos dos Pisoesissa.Matkan varrella pysähdytään useita kertoja ikuistamaan unohtumattomia maisemia ja ihailemaan taivasta, joka vaihtaa väriä auringon laskiessa. Hyppää takaisin nelivedon kyytiin, ja suuntaamme pimeyden langetessa kohti paikallista ravintolaa nauttimaan herkullisesta portugalilaisesta ateriasta, joka kruunaa illan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pt 

Lisbon Tour from the Algarve
Retket

Lisbon Tour from the Algarve

Few capitals are as diverse as Lisbon. From the tightly packed alleys of the old town to the elegant boulevards of Baixa Pombalina, it's a city bursting with charm and life – and classic yellow trams. Gonçalo, one of our expert local guides, says, ‘Much of Lisbon was destroyed in the 1755 earthquake, and was then rebuilt under the Marquis of Pombal's guidance into the first city with innovative earthquake-resistant designs – hence today's name for the district: Baixa Pombalina.'Things kick off reasonably early, allowing you to reach Lisbon in good time. Get ready for spectacular views over the city as you cross the Golden Gate-like 25th April Bridge over the River Tagus to the seafront district of Belém. You'll get to see Belém Tower, the Monument of Discoveries and much more. Gonçalo says, 'Belém Tower was built in the early 16th century and is an iconic symbol of Portugal's Age of Discoveries. It once stood on a small island near the riverbank, but as the river's course changed, it now sits near the shore. Over the years, it's served as a defense point, a lighthouse, a customs house, and even a prison.'Next, sightsee by bus passing by the Basilica Estrela among other sights. Your guide will then point out the best areas of the city to check out during your free time – whether you prefer to shop, dine or simply stroll streets lined with impressive buildings from Portugal's imperial days. You'll return to the Algarve via the Vasco da Gama Bridge – the longest in Europe.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Sevillan kaupunki ja vapaa-aikaa shoppailuun
Aktiviteetit

Sevillan kaupunki ja vapaa-aikaa shoppailuun

Andalusian sydämenä ja sieluna tunnettu Sevilla on lumoava päiväretkikohde. Tutustu kaupungin mukulakivikatuihin, salaisiin sisäpihoihin ja valtavaan katedraaliin bussikierroksella. Sinulla on myös vapaata aikaa kierrellä kaupungissa omaan tahtiisi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kulttuuriretki Sevillaan
Retket

Kulttuuriretki Sevillaan

Sevillassa on Espanjan tunnetuimpia maamerkkejä, joten siellä on käytävä. Suuntaamme kohti Andalusian pääkaupunkia aamulla, jotta meille jää tarpeeksi aikaa tutustua sen kohokohtiin. Vaikuttaviin nähtävyyksiin kuuluvat Maestranzan legendaarinen härkätaisteluareena ja Star Wars -elokuvissa nähty Plaza de España -aukio. Vierailu huikaisevassa tuomiokirkossa ja Giralda-tornissa on olennainen osa retkeä Sevillaan, joten sitä ei ole unohdettu. Aikaa jää myös kiertelyyn Santa Cruzin entisessä juutalaiskaupunginosassa, jonka katuja reunustavat appelsiinipuut, kauniit aukiot ja viehättävät terassit. Täällä on aikaa tutustua alueeseen itsenäisesti.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Costa Vicentinan kokopäiväretki lounaalla
Retket

Costa Vicentinan kokopäiväretki lounaalla

Atlantin valtameren ja Monchique-vuorten välissä sijaitseva Vicentinen rannikko on täynnä häikäiseviä maisemia ja runsaasti erilaisia kasvi- ja eläinlajeja, mutta erittäin vähän ihmisiä. Tämä villi maailma on paikassa, jota et olisi uskonut löytäväsi. Retken kohokohtiin kuuluu Costa Vicentinan luonnonpuisto, Carrapateira ja Sagres.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pt 

Private Sunset 4x4 Tour
Retket

Private Sunset 4x4 Tour

Discover the real Algarve with this exclusive private tour. Jump into a 4x4, leave the coast behind and make your way up into the Monchique hills. In your private group, you'll rumble into the countryside to get a glimpse of a quiet lifestyle that is quickly disappearing. Explore the whitewashed village of Alferce, and then continue on your journey to the natural wilderness of ‘Barrancos dos Pisoes'. There'll be plenty of stops along the way to capture pictures and a special view point to watch the sunset. Hop back into the 4x4 and as darkness blankets the landscape, you'll head to a local restaurant for a traditional dinner.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pt 

Silves ja Monchiquen vuoriston kierros
Retket

Silves ja Monchiquen vuoriston kierros

Vaikka Algarve on kuuluisa kauniista rannoistaan, sen maaseutu on myös täynnä pieniä helmiä. Tällä kierroksella suuntaat Monchiquen vuoristoon vierailemaan Silvesin ja Monchiquen historiallisissa kaupungeissa sekä Foia-vuorella. Lisäksi maistelet matkan varrella paikallisia herkkuja.Ensimmäisenä kohteena on Silves, joka sijaitsee appelsiininviljelyalueen sydämessä ylängön juurella. Kiipeät sen linnaan ihailemaan näköaloja, opit sen maurilaisesta menneisyydestä ja nautit kakun ja appelsiinimehun sen kahvilassa. Jatkamme sitten retkeä syvälle Monchiquen vuoristoon, jossa pysähdymme ravintolaan lounaalle.Seuraavaksi on vuorossa Foia-vuori, Algarven korkein kohta. Täällä voit nauttia panoraamanäkymistä maaseudulle. Pistäydyt myös kaupassa liköörin maistelua varten. Sitten matka jatkuu Monchiqueen, jossa voit tutustua sen mukulakivikatuihin ja perinteisiin kauppoihin. Päivä päättyy Caldas de Monchiquessa, jossa voit kävellä opastetusti alueen omaleimaisia puita kasvavassa puutarhassa ja maistella kivennäisvettä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Viva Andalusia
Retket

Viva Andalusia

Yksi Espanjan kauneimmista ja koskemattomimmista kolkista on aivan Algarven naapurissa. Huelvassa on suojeltujen kosteikkojen maisemia ja historian täyttämiä kaupunkeja. Vierailet Nieblassa ja El Rocíossa ja tutustut Kolumbuksen karavelien jäljennöksiin.Niebla kutsuu sinut tutustumaan historiaan muinaisten muuriensa takana. Tutustu 1500-luvun sairaalaan, Pyhän Martinuksen ja Granadan Neitsyt Marian kirkkoihin ja vieraile linnassa. Pistäydy sen jälkeen Bollulosin viinitilalla viininmaistelua ja tapaksia varten.Seuraavaksi vierailet El Rocíossa, joka on yksi Espanjan tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Täällä voit piipahtaa röyhelöisiin flamencomekkoihin erikoistuneessa kaupassa ja nauttia vapaa-ajasta. Matkan päätteeksi voit käydä Palos de la Fronterassa katsomassa jäljennöksiä kolmesta karavelista, joita Kolumbus käytti historiallisella matkallaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Aito Ayamonte
Retket

Aito Ayamonte

Portugalin ja Espanjan erottavan Guadiana-joen rannalla sijaitsevassa Ayamontessa yhdistyvät molempien maiden kulttuurien parhaat puolet. Tutustu andalusialaiseen charmiin ja herkulliseen keittiöön tällä kierroksella Iberian niemimaan helmessä.Vain kivenheiton päässä rajalta sijaitsevasta espanjalaiskaupungista avautuu vaikuttava näkymä portugalilaiselle Castro Marimin linnalle, joka on jäänne vuosisatoja kestäneestä sodasta näiden kahden maan välillä. Pääset tutustumaan syvällisemmin historiaan keskiaikaisen kaupunginosan opastetulla kierroksella.Sinulla on vapaata aikaa siemailla kahvia aukiolla, tehdä ostoksia putiikeissa tai penkoa aarteita torilla ennen kuin pääset nauttimaan lounasta. Vive Ayamontessa sinua odottaa maukkaiden tapasten, perinteisen paellan ja viinin juhla-ateria. Lounaan kruunaa upea flamenco-esitys heidän kauniilla sisäpihallaan, joka on varattu yksinomaan TUI:lle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, es, en, fr, nl 

Esittelyssä Algarve

Portugalin eteläisimmällä alueella on pitkä rantaviiva Atlantin valtamerelle. Algarven viehätysvoimaan kuuluvat sen näyttävät rantakalliot, kauniit rannat ja kumpuileva sisämaa, jossa on manteli- ja appelsiinitarhoja. Algarvessa on paljon nähtävää ja koettavaa, joten tässä on muutamia parhaita vinkkejämme Etelä-Portugalin lomallesi.

Algarven kuusi parasta aktiviteettia ja retkeä

1. Rentoudu rannikolla

Algarvessa on valinnanvaraa suojaisista lahdista surffaukseen sopiviin rantoihin. Monien mielestä kaunein ranta on Praia de Marinha, jonka edustan vesi on yhtenä hetkenä turkoosia ja seuraavana smaragdinvihreää, ja jota reunustavat luolat ja 50 metriä korkeat kalliot. Rannikolla voi toki tehdä muutakin kuin ottaa aurinkoa. Varaa retki ja hyppää maastoauton tai minibussin kyytiin ja ihaile Costa Vicentinaa tai Cape St Vincentiä, Manner-Euroopan eteläisintä pistettä.

2. Kiertele Farossa

Algarven pääkaupunki Faro on erinomainen päiväretkikohde, ja se sisältää joitakin alueen ehdottomia nähtävyyksiä. Kaupungin arkkitehtuurissa näkyy täällä keskiajalla hallinneiden maurien vaikutus. Vanhaa kaupunkia ja sen muinaisia muureja, 500 vuotta vanhaa Faron katedraalia ja elokuvissakin nähtäviä mukulakivikujia ei kannata jättää väliin.

3. Surffaa Lagosissa, Sagresissa ja Tavirassa

Lagosin, Sagresin ja Taviran rannoilla on ihanteelliset surffausolosuhteet, ja ne ovatkin täynnä surffikouluja ja välinevuokraamoja. Jos haluat yhdistää surffaukseen myös hieman nähtävyyksien katselua, kannattaa vierailla Lagosin ja Sagresin kaupungeissa. Lagosin historiallinen keskusta on täynnä mukulakivikatuja ja kirkkoja. Sagresissa puolestaan kannattaa tutustua jyrkänteen päällä sijaitsevaan linnoitukseen ja kalastajasatamaan.

4. Vieraile Andalusiassa

Sijaintinsa ansiosta Algarvesta on helppo vierailla naapurimaassa Espanjassa ja tutustua Andalusiaan. Sevillaan on vain kahden tunnin ajomatka, ja se on täynnä maailmankuuluja nähtävyyksiä. Näkemisen arvoisia paikkoja ovat muun muassa Plaza de España ja katedraali Giralda-tornineen sekä entinen juutalaiskortteli Santa Cruz. Huelvan kaupungissa sen sijaan perinteiset tapas-baarit ja klassiset kirkot odottavat sinua valmiina.

5. Maista paikallista ruokaa

Jos olet herkkusuu, lähde kulinaariselle kierrokselle Algarveen ja hemmottele makunystyröitäsi portugalilaisilla mauilla. Aloita päiväsi makeilla pastéis de nata -leivonnaisilla ja portugalilaisella kahvilla - paahto on täällä aivan omaa luokkaansa. Suuntaa lounaalle johonkin sataman liepeillä olevista aidoista kalaravintoloista maistamaan päivän saalista. Jos taas haluat jotain hieman erilaista, suuntaa Alvorin osteriviljelmälle, jossa näet miten osterit kerätään, ennen kuin pääset maistamaan niitä suoraan merestä.

6. Suuntaa Monchiquen vuoristoon

Yksi Algarven parhaista sisämaaretkistä suuntautuu Monchiquen vuoristoon, joka on täynnä niin maalaismaisia kuin hienostuneitakin kyliä. Pakollinen vierailukohde on Silves, joka on kuuluisa appelsiineistaan ja kukkulalla sijaitsevasta maurilaislinnoituksestaan, joka oli ennen alueen pääkaupunki. Monchiquen kaupunki, joka on täynnä mukulakivikujia ja valkoiseksi kalkittuja kirkkoja, ja Caldas de Monchiquen rento kylpyläkaupunki ovat myös vierailun arvoisia. Nähdäksesi Algarven maaseudulle avautuvat panoraamamaisemat, suuntaa Foia-vuoren huipulle.