Ostoskori
273 aktiviteettia
Lajittele:
Ateenan yksityiskierros sisältäen Akropoliin ja Plakan
Aktiviteetit

Ateenan yksityiskierros sisältäen Akropoliin ja Plakan

Antiikin kreikkalaiset jättivät Ateenaan muistomerkkien, patsaiden ja esineiden aarreaitan. Tällä yksityiskierroksella tutustut oppaan johdolla kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kohokohtiin kuuluvat roomalainen Agora, Hadrianuksen kirjasto, keskiaikainen Plakan kaupunginosa ja Unescon maailmanperintöluettelossa oleva Akropolis. Vassiliki, yksi asiantuntevista paikallisoppaistamme, kertoo: "Akropolis tarkoittaa "korkeaa kaupunkia", ja sillä viitataan yleensä mihin tahansa kukkulan huipulle rakennettuun asutukseen. Kreikassa on monia kaupunkeja, joissa on akropolis, mutta Ateenan akropolis on varmasti niistä tunnetuin."Aloitat opastetulla kierroksella akropoliilla, jonne pääset jonon ohi sisään. Ihaile näkymiä Areiopagilta – kukkulalta, jossa kreikkalaiset jumalat legendan mukaan pitivät hovia. Anna oppaasi herättää historia henkiin, samalla kun ihailet antiikin maamerkkejä, kuten roomalaista agoraa, Dionysoksen teatteria sekä Asklepieionin ja Parthenonin yhä pystyssä olevia pylväitä. Sen jälkeen matka jatkuu Plakaan, joka on pääkaupungin viehättävin ja historiallisin kaupunginosa. Sen mutkittelevat kävelykadut kuhisevat sekä paikallisista ja vierailijoista, ja siellä on lukuisia tavernoita, joiden pöydät levittäytyvät kaduille. Vassiliki sanoo: "Ateenalaiset kutsuvat tätä aluetta "jumalten asuinalueeksi", sillä se on ollut asuttu jo antiikin Kreikan ajoista lähtien. Itse asiassa kaivaukset osoittavat, että alue ei ole juurikaan muuttunut antiikin ajoista."

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr 

Ateenan yksityiskierros sisältäen Akropolis-museon
Retket

Ateenan yksityiskierros sisältäen Akropolis-museon

Ateenan keskusta on täynnä muinaisia aarteita. Tällä aamupäivän yksityiskierroksella pääset tutustumaan joihinkin sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näet Olympoksen Zeuksen temppelin, Hadrianuksen kaaren, Parthenonin ja Akropoliin, ja nautit myös opastetusta vierailusta Akropolis-museossa.Kierros alkaa kaupungin historiallisessa ytimessä. Näe Panathenaic-stadion, jossa järjestettiin ensimmäiset nykyaikaiset olympialaiset vuonna 1896, Panepistimíoun pääkatu ja paljon muuta. Seuraa legendaarista reittiä ja tutustu maamerkkeihin, kuten Olympoksen Zeuksen temppeliin, Hadrianuksen kaareen, kansalliskirjastoon ja Sýntagma-aukioon, jonka reunalla sijaitsee Kreikan parlamentti.Seuraavaksi matka jatkuu Akropoliille, jossa oppaasi kertoo propylaian, Athene Niken temppelin ja tietenkin Parthenon historiasta. Retken viimeinen kohde on Akropolis-museo. Se on rakennettu arkeologisen alueelle, jota voi tutkia ennen sisään astumista.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr 

Muinaisen Korintin yksityiskierros
Retket

Muinaisen Korintin yksityiskierros

Tällä Ateenasta lähtevällä yksityisellä puolen päivän retkellä sinulla on runsaasti aikaa tutustua Korintin aarteisiin. Vain sinulle ja seurueellesi varattu aamu kuluu Korintin kaupungin raunioilla kierrellen. Pysähdytte myös Korintin kanavalla ja Kechriesin satamakaupungissa.Suuntaat lounaaseen kauniin maaseudun halki jyrkkäseinäiselle Korintin kanavalle, joka yhdistää Egeanmeren ja Joonianmeren. Nappaa kuva itsestäsi vesiväylällä, ennen kuin jatkamme matkaa muinaiseen Korinttiin. Argonauttien myyttisen Iasonin entinen asuinpaikka on yksi Peloponnesoksen aliarvostetuimmista arkeologisista kohteista.Anna oppaasi herättää menneisyys henkiin, kun tutustut kaupunkiin kävelykierroksella. Kuljet muun muassa Agoran, Peirenen lähteen ja neljänneltä vuosisadalta eaa. peräisin olevan doorisen Apollon-temppelin ohi. Päätät aamupäivän Kechriesin merenrantakaupungissa, jossa Paavalin kerrotaan nousseen laivastaan ennen kuin hän matkusti maitse Korinttiin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Argoliksen yksityiskierros
Retket

Argoliksen yksityiskierros

Tämä yksityiskierros vie sinut Ateenasta maaseudulle. Tutustut suurkaupungin hälinän ulkopuolella historiallisiin kohteisiin ja vähemmän tunnettuihin aarteisiin, kuten Mykeneen kaupunkiin, Náfplionin viehättävään merenrantakaupunkiin sekä merkittävään antiikin teatteriin Epidaurosissa.Päiväsi alkaa maisemallisella rannikkoajelulla Saroninlahtea pitkin Korintin kanavalle, joka yhdistää Egeanmeren ja Joonianmeren. Sen jälkeen matka jatkuu Mykeneen, jota antiikin runoilijat kuvailivat "kultarikkaaksi" kaupungiksi. Tutustut opastetulla kierroksella sen aarteisiin, kuten Leijonaporttiin, Kyklooppien muuriin ja kuninkaallisiin hautoihin.Lounaan jälkeen matkaat Argolisin tasangon halki kohti Náfplionin viehättävää kaupunkia, joka sijaitsee jyrkänteen juurella ja jota kruunaavat Palamidi-linnoituksen vallit. Päivän päätteeksi näet vielä muinaisessa Epidaurosin kaupungissa 300-luvulta eaa. peräisin olevan teatterin, joka on kuuluisa hämmästyttävästä akustiikastaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Ateenan yksityiskierros sisältäen pääsyn jonon ohi Akropoliille
Retket

Ateenan yksityiskierros sisältäen pääsyn jonon ohi Akropoliille

Harva paikka maailmassa tarjoaa enemmän nähtävyyksiä ja historiallisia kohteita kuin Ateena. Tällä yksityiskierroksella tutustut sen kohokohtiin yhdessä paikallisoppaan kanssa. Ohjelmassa ovat Panathenian stadion, presidentin palatsi, Olympoksen Zeuksen temppeli sekä opastettu kävelykierros Akropoliilla.Aikamatkasi alkaa opastetulla kierroksella Ateenan keskustassa, jossa näet lukuisia kulttuurihelmiä. Ohitat Kreikan parlamentin ja Tuntemattoman sotilaan haudan Syntagma-aukiolla, Panathenaic-stadionin – ensimmäisten nykyaikaisten olympialaisten näyttämön - sekä Olympoksen Zeuksen temppelin ja Panepistimiou-kadun.Sitten matka jatkuu Akropoliille. Jononohituslippujen ansiosta et joudu odottelemaan. Nauti upeista näkymistä Ateenan yli ja nappaa muutama kuva roomalaisesta Agorasta, Dionysoksen teatterista ja Asklepieionin temppelin yhä pystyssä olevista pylväistä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Delfoin yksityiskierros
Retket

Delfoin yksityiskierros

Antiikin Delfoi on täynnä myyttejä, legendoja ja historiaa, ja sitä pidettiin aikoinaan maailman keskuksena. Tämä yksityinen kokopäiväretki vie sinut Ateenan rajojen ulkopuolelle opastetulle kierrokselle Delfoin arkeologiselle alueelle ja museoon.Sinut haetaan aikaisin hotelliltasi ja saavut moderniin Delfoihin myöhään aamulla. Täällä sinulla on aikaa katsella hieman ympärillesi ennen kuin matka jatkuu Parnassos-vuoren juurella sijaitsevalle muinaiselle alueelle. Sen sijainti on yhtä merkittävä kuin sen rooli antiikin maailman keskuksena.Vierailet museossa, jossa on mestariteoksia ja muinaisjäännöksiä, kuten Delfoin pronssinen vaununkuljettaja ja urheilija Agiaksen patsas. Matkusta ajassa taaksepäin katsellessasi aarteita, kuten Apollon pyhäkköä. Sinulla on myös vapaata aikaa nauttia lounas ja pysähtyä Arachovan vuoristokylässä – älä unohda kameraasi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Combo hop-on hop-off bus in Athens, Piraeus and beaches
Aktiviteetit

Combo hop-on hop-off bus in Athens, Piraeus and beaches

Discover Athens and the riviera with this combo tour ticket. Explore the best spots by bus on two different days

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, it, fr, es, ar, +8  de, pt, ru, nl, sv, fi, zh, he

Akropoliin ja Parthenonin opastettu kävelykierros
Aktiviteetit

Akropoliin ja Parthenonin opastettu kävelykierros

Vieraile Parthenonilla, kreikkalaiselle Athene-jumalattarelle omistetulla temppelillä, ja ihaile Ateenaa Akropolilta avautuvaa upeaa näkymää.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr, de 

3-Island day cruise experience (Agistri-Moni-Aegina)
Ulkoiluaktiviteetit

3-Island day cruise experience (Agistri-Moni-Aegina)

Experience a day cruise on a traditional wooden motor-sailing boat to the beautiful 3 islands in Saronic Gulf including unlimited drinks and a buffet lunch on board.

Kesto 10 hours
Kieli:

en 

Välitön Vahvistus
Acropolis Museum e-ticket with audio tour on your phone
Nähtävyydet ja opastetut retket

Acropolis Museum e-ticket with audio tour on your phone

Experience the Acropolis Museum with an e-ticket combined with a self-guided audio tour on your smartphone.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, it, fr, es, de 

Acropolis of Athens guided tour with skip-the-line tickets

Acropolis of Athens guided tour with skip-the-line tickets

Discover the Acropolis of Athens during a guided tour or a tour with skip-the-line ticket included.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

City Sightseeing hop-on hop-off bus tour of Athens
Aktiviteetit

City Sightseeing hop-on hop-off bus tour of Athens

Hop on our bus, create your own itinerary and explore Athens at your own pace: trace the history and culture from ancient times to the present day.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, it, fr, es, ar, +4  de, pt, ru, ja

Esittelyssä Ateena

Saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta kreikkalaiset ovat oikeassa sanoessaan, että Ateena on itse asiassa yksi suuri kylä. Ystävälliset paikalliset, herkullinen ruoka, vilkas yöelämä ja menneiden aikojen loiston tuntu luovat koko kaupunkiin riemukkaan tunnelman. Ateenan sydämessä on Akropolis, kukkula, jolla sijaitsee monia antiikin Kreikan kuuluisia raunioita, kuten vaikuttava Parthenon ja Athena Niken temppeli. Lähistöllä sijaitsevat viehättävät Plakan ja Monastirakin kaupunginosat. Kaupungin eteläpuolella on rannikko, joka on täynnä suosittuja rantaravintoloita ja rantoja. Jos lähdet hieman kauemmas, pääset pääkaupungista päiväretkelle Cape Sounioniin, jossa on kuuluisa Poseidonin temppeli, tai mystiseen Delphiin.

Top 6 tekemistä Ateenassa

1. Matkusta ajassa taaksepäin Akropoliilla

Ateenan maantiede määrittää monin tavoin vierailusi kaupungissa. Akropolis on kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti Ateenan yläpuolella. Tasainen huippu oli antiikin aikana palvonta- ja turvapaikka, ja jäänteet 400-luvulta eaa. – Kreikan kultakaudelta – ovat yhä selvästi nähtävissä. Ateenan tärkein nähtävyys on Parthenon, joka on helposti tunnistettava Kreikan ja koko sivilisaation ikoni. Nämä valtavat kivipylväät ovat seisseet täällä 2 500 vuotta, ja vaikka yksityiskohdat ovatkin kadonneet, rakennuksella on yhä valtava vaikutus. Yhtä vaikuttavia ovat Propylaia-portti, Erekhteion-temppeli, jossa on kuuluisat naishahmoiset pylväät, sekä Athena Niken temppeli.

2. Tutustu Plákan ja Anafiótikan nähtävyyksiin

Suuntaa Akropoliin alapuolella sijaitsevan historiallisen Plákan kujille, joka on yksi kaupungin viehättävimmistä osista. Sen kävelykaduilla on tavernoja ja baareja, joissa on vilkas tunnelma sekä päivällä että yöllä. Pláka on myös ihanteellinen paikka shoppailla matkamuistoja. Plákan ja Akropoliin välissä on Anafiótika. Tämä rauhallinen kaupunginosa sijaitsee kukkulan laella, mikä saa sen näyttämään siltä, että se olisi revitty pieneltä saarelta ja sijoitettu tänne. Kävellessäsi pienten vanhojen talojen reunustamilla jyrkillä kaduilla, tuntuu kuin Ateenan vilkas keskusta olisi kilometrien päässä. Vilkas Sýntagma-aukio taas on yksi kaupungin tärkeimmistä liikenteen solmukohdista. Täällä näet Kreikan parlamenttirakennuksen ja erikoisesti pukeutuneet seremoniasotilaat, jotka suojelevat Tuntemattoman sotilaan hautaa.

3. Maistele paikallista ruokaa

Ateenan parhaimpiin aktiviteetteihin kuuluu ehdottomasti ulkona syöminen. Valitse mikä tahansa paikka kartalta, ja löydät aina jotain maukasta aina kaikkialta löytyvästä gyrosista fine dining -ravintoloihin. Aamiainen koostuu yleensä vahvasta kreikkalaisesta kahvista – varo, ettet juo kupin pohjalla olevia puruja – ja koulourista, joka on seesaminsiemenillä peitetty rinkeli. Toinen tyypillinen katuherkku on filo-taikinasta tehty leivonnainen, jonka täytteenä voi olla kaikkea pinaatista suklaaseen. Lounaaksi voit napata mukaan gyros-kebabin tai souvlaki-vartaita lämpimässä pitaleivässä pienen salaatin ja jogurtin kera. Pentelis-kadulla sijaitsevan Kostasin ruokalistalla on ollut näitä klassikoita jo lähes 70 vuoden ajan. Ateenan perinteisimmät tavernat, joissa tarjoillaan moussakan ja dolmadesin kaltaisia klassikoita, löytyvät Plakan yläosasta. Jälkiruoaksi kannattaa tilata loukoumadesia, siirappiin kastettuja munkkeja, joita on tarjoiltu jo olympialaisten alkuajoista lähtien.

4. Tee retki Poseidonin temppeliin

Attikan niemimaan eteläkärki laskee Egeanmereen Cape Sounionissa, joka on laaja kallioinen niemi, josta avautuvat upeat näkymät. Täällä sijaitsevat myös Poseidonin temppelin rauniot. Nykyään siitä on jäljellä vain temppelin kivijalka ja joukko vankkoja pylväitä. Temppeli sijaitsee noin 70 kilometriä Ateenasta etelään, ja kirkkaana päivänä tältä korkealta paikalta avautuu upea näkymä kymmenille saarille. Temppelin rauniot yhdistettynä kauniisiin maisemiin antavat tälle paikalle maagisen tunnelman.

5. Rentoudu Ateenan Rivieralla

Lähes kolmannes Kreikan väestöstä asuu pääkaupungissa, mikä selittää loputtomat lähiöt. Tämä rönsyilevä asuinalue ei voita kauneuspalkintoja, mutta sen aito luonne korvaa paljon. Jos haluat nähdä ateenalaiset iloisimmillaan ja rennoimmillaan, Ateenan Rivieran merenrantalähiöt ovat oikea paikka. Pohjoisessa sijaitsevasta Piraeuksesta etelässä sijaitsevaan Vouliagmeniin ulottuvalta ranta-alueelta löytyy rantoja jokaisen makuun. Akti Ilioussa on iso ranta, mutta se on maksullinen. Muodikkaassa Glyfadassa on suosittu ranta, ja se tunnetaan myös kaupoistaan, ravintoloista ja yöelämästään. Vouliagmenin poukamat sen sijaan ovat tyylikkäitä ja ylellisiä.

6. Tutustu Ateenan ympäristöön

Arkeologisia ihmeitä on Ateenan ulkopuolella yhtä paljon kuin kaupungissa. Hyviin päiväretkikohteisiin kuuluu muun muassa antiikin Korintti, joka oli aikoinaan strateginen linnake, jolla oli valta idästä tulevaan kauppaan. Roomalaiset rakensivat kaupungin noin 2 000 vuotta sitten, vaikka se, mitä Apollon temppelistä on jäljellä, on paljon vanhempi, sillä antiikin kreikkalaiset rakensivat sen 500 vuotta aiemmin. Mykene, joka on peräisin 1100-luvulta eaa., on myös vierailun arvoinen. Kohokohtiin kuuluvat Leijonaportti, Kyklooppien muuri ja kuninkaalliset haudat. Lähistöllä on Epidauruksen teatteri, toinen klassisen antiikin mestariteos. Edelleen käytössä oleva teatteri on tunnettu erinomaisesta akustiikastaan. Delfoita pidettiin aikoinaan maailman pyhimpänä paikkana, ja nykyäänkin Apollonin pyhäkössä on taivaallinen tunnelma. Delfoi sijaitsee maalauksellisesti Parnassos-vuoren juurella, ja se on ehdoton nähtävyys vaikka et olisikaan klassikoiden ystävä.