Ostoskori

Tervetuloa takaisin

Siirry MyTUI-tilillesi
Kirjaudu ulos
117 aktiviteettia
Lajittele:
Dubrovnikin katamaraaniristeily ja Blue Cave uimapysähdyksineen
Aktiviteetit

Dubrovnikin katamaraaniristeily ja Blue Cave uimapysähdyksineen

Dubrovnikin rannikon edustalla sijaitsevat Elafitin saaret ovat sitrushedelmäviljelmien, mäntyjen peittämien kukkuloiden ja hiekkarantojen keidas. Tutustu näihin valokuvauksellisiin saariin kolmen tunnin katamaraaniristeilyllä, johon sisältyy All Inclusive -juomia, pikkupurtavia ja uimapysähdyksiä, ja vietä upea päivä Kroatiassa. Jakov, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: " Vaikka nämä saaret ovatkin vain lyhyen matkan päässä vilkkaasta Dubrovnikista, ne ovat kuin eri maailmasta. Vain kolme saarista on asuttuja, ja asukkaita on yhteensä alle 1 000. Saaret ovat sekä kauniita että rauhallisia."Kun olemme noutaneet sinut hotelliltasi, suuntaamme Gruzin satamaan ja lähdemme saarihyppelylle. Kroatiassa on yli 1000 saarta, mutta vain harvat ovat kauniimpia kuin 13 Elafitin saarta. Karuja kivirantoja pehmentää Välimeren kasvillisuus, ja ne ovat täynnä kauniita poukamia. Purjehdimme parhaimmille lahdille ja voit nauttia baarista ilmaista olutta, viiniä ja virvoitusjuomia. Tarjolla on myös tuoreita hedelmiä ja pikkupurtavia.Ota aurinkoa kannella, pulahda viilentävälle uinnille tai jää laivalle torkkumaan - valinta on sinun. Pysähdymme myös uimaan Kolocep-saaren Blue Cavessa, jossa voit ihastella kaunista turkoosia väriä, joka syntyy, kun aurinko suodattuu veden läpi. Muutaman merellä vietetyn rentouttavan tunnin jälkeen palaamme takaisin satamaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Konavlen laakson viininmaistelukierros ja maisemallinen junamatka
Retket

Konavlen laakson viininmaistelukierros ja maisemallinen junamatka

Konavlen laakson omaleimainen kulttuuri ja keittiö paljastuvat kaikessa komeudessaan tällä puolen päivän retkellä. Maistelet paikallisia viinejä perheomisteisilla viinitarhoilla, matkustat junalla kylästä kylään ja nautit perinneruokaa Konavlen laakson luonnonkauniissa ympäristössä. Antun, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Dubrovačka Malvasija on tunnettu rypälelajike, joka on ominainen tällä alueella. Paikalliset viininviljelijät onnistuivat pelastamaan lajin, vaikka sodan jälkeen jäljelle jäi vain kolme tervettä viiniköynnöstä."Laakso sijaitsee maaseudulla lähellä Montenegron rajaa, vuorten ja Adrianmeren välissä, ja se on auringon hellimä pakopaikka Dubrovnikista. Vierailet Zastoljen kylän historiallisella Brajkovićin viinitilalla, minkä jälkeen matkustat junalla Ljutaan. Täällä näet 500 vuotta vanhan Đivanovićin vesimyllyn, jolla on ollut kaksi tarkoitusta: keskiajalta lähtien sitä on käytetty jauhojen valmistukseen ja villan jalostamiseen kankaaksi.Tämän jälkeen jatkamme päivän toisiin viininmaistajaisiin. Saat myös hieman esimakua paikallisesta kulttuurista, kun syöt tyypillisen kyntömiehen lounaan, aivan kuten maanviljelijät syövät rankan pellolla vietetyn päivän aikana. Viimeinen pysähdyspaikka on kolmas viinitila. Antun sanoo: "Tällä viinitilalla nautit lasillisen Konavlen roseeviiniä ja palan perinteistä pandišpanj-sokerikakkua. Pandišpanjia valmistetaan perinteisesti erityistilaisuuksiin, kuten tässä tapauksessa meille vierailijoille. Se on tapamme toivottaa vieraamme tervetulleiksi kauniiseen Konavlen laaksoon."

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Kotorinlahden risteily ja Our Lady of the Rocks
Retket

Kotorinlahden risteily ja Our Lady of the Rocks

Montenegron Kotorinlahti kätkee sisäänsä monenlaisia legendoja. Dramaattiset vuoristomaisemat, kimmeltävän turkoosit vedet ja muurein suojattu Kotorin kaupunki tekevät tästä vuonomaisesta alueesta tärkeän vierailukohteen. Vierailet kuuluisalla Our Lady of the Rocks -saarella ennen kuin jatkat matkaa Kotorin kaupunkiin. Ivana, yksi asiantuntevista paikallisoppaistamme, kertoo: "Paikalliset tuntevat lahden nimellä Boka, ja he ovat ylpeitä siitä, että se on Unescon maailmanperintökohde sen luonnon, kulttuurin ja historian vuoksi. Alueella on vahva käsityöläisperinne, ja kylät ovat tunnettuja hienosta arkkitehtuuristaan."Päivä alkaa ajelulla Dalmatian rannikkoa pitkin, josta nouset veneeseen ja lähdet purjehtimaan kohti kapeaa Verigen salmea. Tulet pian näkemään, miksi Kotorinlahti on Montenegron kuuluisin kohde. Perastin, Stolivin ja Prčanjin ohitettuamme ensimmäinen pysähdyspaikka on satumainen Our Lady of the Rocks -pikkusaari, jota Ivana rakastaa. "Kaikista alueen museoista tämä saarella sijaitseva museo on suosikkipaikkani toimia oppaana", hän sanoo. "Kirkko on kuin taidegalleria, ja museosta löytyyy Jacinta Kunićin kirjontatöiden kaltaisia helmiä."Takaisin aluksella nautimme maukkaan lounaan matkalla Kotorin kylään. Täällä sinulla on vapaata aikaa tutustua tähän linnoitettuun keskiaikaiseen kaupunkiin, joka on täynnä venetsialaisia palatseja. Käy Pyhän Tryfonin katedraalissa ja sen aarrekammiossa, kiipeä kaupungin muureille tai kiertele paikallisilla markkinoilla ja shoppaile paikallisia erikoisuuksia, kuten savukinkkua, lampaanjuustoa ja konjakkia.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kokopäiväretki Mostariin
Retket

Kokopäiväretki Mostariin

Mostar on kaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat minareettien ja kirkontornien kohotessa ikivanhojen kivitalojen kattojen ylle. Tällä retkellä käydään Bosnia ja Hertsegovinan puolella sekä tutustutaan maailmankuuluun Stari Mostin siltaan ja kaupungin basaariin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Montenegron parhaat palat
Retket

Montenegron parhaat palat

Matka Dubrovinikista etelään pitkin alati muuttuvaa Dalmatian rannikkoa vie sinut pikkuruiseen Montenegron valtioon, jossa sinua odottavat valtavan kaunis luonto ja uskomaton kulttuuriperintö. Tällä kokopäiväretkellä tutustut Kotoriin, Perastiin ja Gospa od Škrpjelan saareen.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Neretva-joen veneretki sisältäen lounaan
Retket

Neretva-joen veneretki sisältäen lounaan

Neretvan laakson kanavat ja järvet ovat tämän kokopäiväretken pääosassa. Kuljet Neretva-jokea pitkin trupicalla – perinteisellä kroatialaisella jokilaivalla – ja voit nähdä villieläimiä seilatessasi kohti Kuti-järveä. Nika, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Kuti-järvi on villieläinten paratiisi – siellä on lintuja, kuten maakotkia, hiirihaukkoja ja muuttohaukkoja, sekä matelijoita, kuten vihersisiliskoja. Se on vihreä keidas alueen karstimaisemien keskellä."Neretva-joki, joka on monien eri eläinten ja kasvien koti, virtaa vain 20 kilometriä Kroatian alueella. Lähdet seilaamaan perinteisellä puisella jokilaivalla kanavia pitkin, ja matkan varrella voit ottaa valokuvia monipuolisista maisemista. Pidä silmällä kilpikonnia, sorsia ja muita lintuja, jotka asuttavat jokirantaa.Kun ruokahalusi on herännyt, pysähdymme nauttimaan perinteisen lounaan paikallisen viinin kera Neretva House -ravintolassa, jonne pääsee vain veneellä. Paluumatka jokea pitkin taittuu vatsa täynnä. Kun olet palannut kuivalle maalle, pysähdyt vielä salaisessa paikassa, jossa on erinomaiset kuvausmahdollisuudet.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Peljesacin ja Korculan ikiaikaiset tarut
Retket

Peljesacin ja Korculan ikiaikaiset tarut

Korculan kaupunki, joka tunnetaan myös lempinimellä ”pikku-Dubrovnik”, on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, joissa silmä lepää. Se on yksi tämän kiehtovan retken kohteita Peljesacin viinintuotantoalueen ja muurien ympäröimän Stonin kylän ohella.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, fr 

Kävelykierros Dubrovnikin vanhassakaupungissa
Retket

Kävelykierros Dubrovnikin vanhassakaupungissa

Dubrovnikissa lomailivat aikoinaan kuninkaalliset ja nykypäivänä Hollywoodin kerma. Ymmärrät varsin pian, miksi. Tämä opastettu kävelykierros vanhassakaupungissa esittelee sinulle ”Adrianmeren helmen” tärkeimmät nähtävyydet vain parissa tunnissa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Retki Game of Thrones King's Landing -kuvauspaikoille
Retket

Retki Game of Thrones King's Landing -kuvauspaikoille

Game of Thronesin fanit ovat varmasti mielissään tämän retken sisällöstä. Retkellä vieraillaan sarjan kuvauskohteilla, Lovrijenacin linnoituksella heti Dubrovnikin vanhan kaupungin ulkopuolella ja Lokrumin saarella – tai oikeastaan kuvitteellisissa Kuninkaansatamassa ja Qarthissa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Korculan saaren viinitila
Retket

Korculan saaren viinitila

Korculan saari on onnekas, sillä se on täynnä viinitarhoja ja kauniita pikkukyliä, joihin kaikkiin pääset tutustumaan tällä puolipäiväretkellä. Tutustut kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja valokuvauskohteisiin, kun sinut viedään vanhan kaupungin ohi maaseudulle viinin ja öljyn maistelua varten.Kun sinut on noudettu hotellista, hyppäät bussin kyytiin ja lähdet saarikierrokselle. Aluksi näet Korculan kaupungin, jossa terrakottakatot komeilevat sinistä merta vasten, ennen kuin lähdet matkaamaan kaunista maisemareittiä Komparakiin. Täällä pääset tutustumaan hunajan valmistusprosessiin samalla kun saat sormesi tahmeiksi maistelun aikana.Seuraavaksi suuntaat Ethno House Bariloon, jossa vierailet kahdella yksityisellä viinitilalla ja maistelet paikallisia viinejä ennen paluuta Korculaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Korculan saariston risteily
Aktiviteetit

Korculan saariston risteily

Vietä rentouttava iltapäivä tällä Korculan saaristoa kiertävällä puolen päivän risteilyllä. 19 saarta nousee kirkkaasta vedestä kuin jalokivet, ja nähtävyydet seuraavat toisiaan, kun siemailet rajattomasti viiniä, vettä ja mehua. Matkan varrella on runsaasti uimapysähdyksiä ja lisäksi voit tutkia uponnutta laivaa snorklaustauolla Mokalossa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Pääsylippu Dubrovnikin Punaisen historian museoon
Nähtävyydet ja opastetut retket

Pääsylippu Dubrovnikin Punaisen historian museoon

Oletko kiinnostunut Kroatian kommunistiajasta? Vieraile Dubrovnikin Punaisen historian museossa ja ota selvää, millaista elämä oli neuvostovallan aikana. Tutustu Kroatian historiaan toisen maailmansodan aikaisesta nukkehallituksesta täysin itsenäiseksi valtioksi Berliinin muurin murtumisen ja Jugoslavian hajoamisen jälkeen. Näyttelyt on luotu uskollisesti uudelleen, ja paikalla olleiden tarinat tarjoavat kiehtovan kurkistuksen menneisyyteen.

Ilmainen peruutus
Välitön Vahvistus

Esittelyssä Dubrovnik

Tässä Adrianmeren helmessä on kaikkea – auringonpaistetta, meri, kulttuuria ja historiaa. Dubrovnikin rakennusten oranssit katot muodostavat romanttisen kontrastin siniselle merelle, ja näiden terrakottaisten kattotiilien alla on Unescon suojelema vanhakaupunki. Kaupungin keskiaikaiset muurit suojelevat monia nähtävyyksiä palatseista portteihin ja luostareista suihkulähteisiin. Mutta myös ympäröivällä alueella on paljon tekemistä - voit rentoutua rannoilla, risteillä Lokrumin saarelle tai tutustua Konavlen laakson luontoon.

Kuusi parasta retkeä ja aktiviteettia Dubrovnikissa

1. Kävele Dubrovnikin kaupungin muureilla

Dubrovnikin keskiaikaiset kaupunginmuurit ovat peräisin 1200-luvulta, ja niillä kävellessä voi ihailla upeita näkymiä kaupungin yli. Ne ovat täydellinen paikka aloittaa tutustuminen Dubrovnikiin. Kävely kestää noin 1,5-2 tuntia riippuen siitä, kuinka monta pysähdystä teet. Reitillä voit ihailla vanhan kaupungin torneja, kirkkoja ja linnoituksia tai kurkistaa kotien salaisiin puutarhoihin tai sisäpihoille. Liity paikallisoppaan seuraan, jos haluat tietää kaiken historiasta ja salaisista paikoista.

2. Tutustu kaupungin historialliseen keskustaan

Kun olet ihaillut kaupunkia muureilta käsin, tutustu tarkemmin keskustaan. Game of Thrones -fanit tunnistavat varmasti monet Kuninkaansataman kuvauksissa käytetyt paikat. Mutta vaikka et olisikaan sarjan fani, Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva vanha kaupunki lumoaa sinut varmasti. Kiertely kannattaa aloittaa Pile-portilta, joka on vanhan kaupungin pääsisäänkäynti, jonka jälkeen voit kävellä suoraan pääkadulle, Stradunille, jossa on koristeellinen Onofrion suihkulähde. Älä jätä väliin fransiskaaniluostaria, Pyhän Blasiuksen kirkkoa, kellotornia ja rehtorin palatsia. On sanomattakin selvää, että kapeilla kaduilla kulkeminen on elämys sinänsä.

3. Lähde veneellä Lokrumille

Noin 15 minuutin venematkan jälkeen olet aivan eri maailmassa. Lokrumin saari on pieni, mutta siellä voi helposti viettää vaikka koko päivän. Kannattaa vierailla saarella sijaitsevassa Fort Royal -linnassa - näkymä Dubrovnikiin ja Adrianmerelle on oiva palkinto loivasta ylämäkivaelluksesta. Myöskään 1100-luvulla rakennettua benediktiiniluostaria ei voi jättää väliin. Kävele luostarin pylväskäytäviä ja ihaile puutarhoja. Game of Thrones -fanien kannattaa tarttua tilaisuuteen istua Rautavaltaistuimella. Lokrumissa on muutakin kuin historiaa - se on myös mukava paikka rentoutua ja nauttia uimisesta.

4. Lähde retkelle Konavlen laaksoon

Huomio luonnon ja viinin ystävät - Konavlen laaksossa on sitä, mitä etsit. Se sijaitsee Montenegron rajalla, ja se on täydellinen päiväretkikohde Dubrovnikista. Siellä on sypresseitä, mäntyjä ja viiniköynnöksiä silmänkantamattomiin. Aluetta verrataan usein Toscanaan, ja se on suosittu rauhallisuutensa, maisemiensa ja huippuravintoloidensa vuoksi. Paikallisen viinin kera nautittu ateria on ehdoton valinta. Jos haluat oppia viineistä lisää, osallistu kierrokselle jossakin monista perheomisteisista viinitiloista. Tämä on oikea paikka myös urheilun ystäville, sillä tarjolla on runsaasti vaellus- ja pyöräilyreittejä.

5. Ihaile näkymää Mount Srd -vuorelta

Jos näkymät kaupungin muureilta ovat herkkua, odota, kunnes näet, millaiset ne ovat Srđ-vuoren huipulta. Vuori on 412 metriä merenpinnan yläpuolella, ja kirkkaana päivänä voit nähdä sieltä jopa 60 kilometrin päähän. Jos haluat päästä huipulle nopeasti, suosittelemme köysirataa, joka vie sinut ylös vain 4 minuutissa. Talvella se on suljettu, mutta kesällä se on avoinna keskiyöhön asti, joten voit myös ihailla Dubrovnikin ja Adrianmeren kimaltelevaa yömaisemaa. Vuorella on muutakin kuin näköalat. Huipulla on ranskalaisrakenteinen Fort Imperial -linnoitus, joka on peräisin 1800-luvulta. Siellä on myös Kroatian itsenäisyyssodan aikaisia tapahtumia esittelevä museo.

6. Rentoudu rannoilla

Kun kaupungissa kohoaa lämpötila kesäisin lähes 30 asteeseen, viilentävä pulahdus meressä on aina tervetullutta. Eikä Dubrovnik petä tässä suhteessa. Siellä on runsaasti rantoja, joilla voit nauttia auringosta ja uida Adrianmeressä. Rannat ovat pääosin kivikkoisia, eikä hiekkarantoja ole lähistöllä. Kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevia rantoja ovat Banje - sieltä on upeat näkymät kaupungin muureille - ja Solic, joka on poukama lähellä Pile-porttia. Hieman kauempana on Sveti Jakovin ranta. Se sijaitsee mäntyjen peittämien kallioiden suojaisassa poukamassa ja kivikirkon alla. Sinne kävelee puolisen tuntia, mutta se on kävelymatkan arvoinen.