Ostoskori

Tervetuloa takaisin

Siirry MyTUI-tilillesi
Kirjaudu ulos
145 aktiviteettia
Lajittele:
Nat Geo Day Tour: Guanchien salaisuudet arkeologin kanssa
Retket

Nat Geo Day Tour: Guanchien salaisuudet arkeologin kanssa

Selvitä guanchien, Gran Canarian sukupuuttoon kuolleen alkuperäisväestön, salaisuudet arkeologin kanssa tällä National Geographic Day Tourilla. Kierros alkaa La Fortaleza -museosta, jossa opit esi-isien ruokavaliosta. Pääset myös National Geographicin vierailijana käymään yksinoikeudella arkistohuoneessa. Sisällä pari harvinaista muumiota kertovat tarinoita saaren alkuperäisten asukkaiden elämästä ja kuolemasta. Sen jälkeen pääset maistelemaan paikallisia herkkuja, kuten oliiviöljyä, leipää, Tenefé-suolaa ja gofiojauhoista, manteleista tai viikunoista valmistettuja leivonnaisia. Seuraavaksi tutustut La Fortalezan arkeologiseen alueeseen, joka on koko Gran Canarian kattavin. Se on lailla suojeltu sekä historiallisen merkityksensä että sijaintinsa vuoksi. Näe maalauksin koristellut asuinluolat, viljamakasiinit, kivitalot, hautamonumentit, kaiverrukset ja saaren vanhin pyhäkkö. Opi, miksi guanchit kutsuivat sitä "maailman keskipisteeksi", paikaksi, jossa taivas ja maa kohtasivat. Koe La Fortalezan muinainen elämäntapa, kun tutkit kallion halki kulkevaa tunnelia, josta avautuu panoraamanäkymä La Fortaleza de Abajoon. Tämä laajalle levittäytyvä kaivettujen talojen asutus on vain kivenheiton päässä. Kruunaa elämys maisemallisella ajelulla mutkittelevia teitä pitkin kalderan juurelle. Kierroksen päätteeksi nautit kanarialaisen lounaan Mirador Santa Lucia -ravintolassa, josta avautuvat upeat näköalat. Makuelämyksien lisäksi pääset nauttimaan ympäröivästä maisemasta ja keskustelemaan kierroksen aikana oppimastasi historiasta.

Ilmainen peruutus
Kieli:

es, en 

Nat Geo Day Tour: Eteläisen Gran Canarian viehätys, valokuvausretki
Retket

Nat Geo Day Tour: Eteläisen Gran Canarian viehätys, valokuvausretki

Löydä Gran Canarian eteläosan valokuvauksellisimmat kolkat tällä National Geographic Day Tourilla.Aloitat Temisasin kylästä, joka on kuuluisa oliiviöljystään. Kuljeskele kapeilla kujilla, joita reunustavat arabialaisilla kaakeleilla koristellut valkoiset talot, ja kuvaa sitten perinteistä arkkitehtuuria kaupungin aukiolla. Seuraavaksi vuorossa on kukkulan laella sijaitseva Tunten kylä. Vaeltele viehättävillä kaduilla vanhoilta pesupaikoilta El Rosalin 1800-luvulla rakennetulle suihkulähteelle. Tarkkaile kakluunin yksityiskohtia, alkuperäisiä mukulakivikatuja, perinteisiä taloja ja Casa Canaria de Tuntea, joka on kunnianosoitus vanhoille Kanariansaarille.Kuten tulet huomaamaan, Kanariansaarten kylät ovat tunnettuja valkoiseksi kalkituista taloista, jotka voivat häikäistä kirkkaassa auringonpaisteessa. Saat valokuvaajalta hyödyllisiä vinkkejä valon hyödyntämiseen, jotta saat hyviä valokuvia näissäkin olosuhteissa. Tutustu kyliin omaan tahtiisi ja ota kuvia sinua miellyttävistä paikoista. Näissä valokuvauksellisissa kanarialaisissa kylissä on runsaasti potentiaalisia kuvauskohteita.Nouse vaikuttavasta kalliomuodostelmastaan tunnetulle El Polvon näköalapaikalle, uppoudu kylän kauneuteen ja ota monipuolisia kuvia, jotka kertovat sen kiehtovasta tarinasta. Viimeinen pysähdyspaikka on unelias Fatagan kylä. Kulje mutkittelevia katuja pitkin ennen kuin näet kylää reunustavat vaikuttavat kivimuodostelmat.Nauti lopuksi maisemallisesta ajomatkasta alas vuorelta Melonerasiin ja Maspalomasiin. Näe vaikuttavat hiekkadyynit kaukaisuudessa, kun suuntaat paikalliseen ravintolaan katsomaan valokuvia ja keskustelemaan päivästä ansaitun pikkupurtavan äärellä. Täällä paljastetaan myös valokuvakilpailun voittaja.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Poema del Mar -akvaario ja Guayadequen kanjoni
Retket

Poema del Mar -akvaario ja Guayadequen kanjoni

Tällä retkellä näet Gran Canarian parhaat puolet merestä vuoristoon ja jopa maan alle. Näet yli 300 lajia Poema del Marin akvaariossa, ajat Guayadequen vehreän laakson läpi ja syöt lounasta luolaan kaivetussa ravintolassa. Lopuksi sinulla on myös vapaa-aikaa Agüimesin uneliaassa kaupungissa. Miguel, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Päivän aikana näkee niin paljon. Minusta mielenkiintoisin osa on kuitenkin Guayadeque, joka edustaa hyvin tärkeää osaa esihistoriastamme."Ensimmäisenä vuorossa on yksi Las Palmasin suosituimmista nähtävyyksistä. Kaarevine panoraamaikkunoineen ja lukemattomine näyttelyineen Poema del Mar on paikka, jossa voit uppoutua hypnoottiseen vedenalaiseen maailmaan. Siellä asuu sähköankeriaita, härkähaita ja kaloja, jotka näyttävät aivan Nemolta. "Lapset tulevat aina iloisiksi Poema del Marissa", Miguel sanoo. Voit myös nauttia heidän huipputeknisestä elokuvateatteristaan, jossa esitellään tunneittain mielenkiintoisia ja hauskoja lyhytelokuvia.Seuraavaksi matkustat saaren vehreimmän kolkan läpi Guayadeque-kanjoniin. Se on kuuluisa luolakodeistaan, joita aboriginaalit rakensivat laavakupliin, ja mutkittelevista vaellusreiteistään. Suuntaa sisään kallioon kaiverrettuun luolaan, joka on muutettu ravintolaksi, ja nauti tapaksia, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista.Sitten matka jatkuu Agüimesiin. Tässä kauniissa, pastellinvärisessä pikkukylässä on vapaata aikaa tutustua tyylikkääseen kirkkoon, pysähtyä kahville paikalliseen kahvilaan tai ottaa valokuvia kaupungin lukuisista patsaista.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Päiväretki Puerto de Moganiin veneellä
Retket

Päiväretki Puerto de Moganiin veneellä

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Gran Canarian ruokakierros tislaamovierailulla ja lounaalla
Retket

Gran Canarian ruokakierros tislaamovierailulla ja lounaalla

Loma ja ruoka kuuluvat yhteen kuin aurinko, meri ja hiekka. Tällä kierroksella tutustut saaren keittiöön, samalla kun ihastelet sen luonnonkauneutta. Päivän aikana vierailemme Bandaman kraatterilla, Arucasissa ja kanarialaisella maatilalla. Maria, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Tämä on suosikkikierrokseni - ajomatka on hyvin jaksotettu ja jokainen pysähdys on nähtävyys. Lisäksi pääset maistelemaan perinteisiä kanarialaisia herkkuja upeissa maisemissa."Aloitamme valtavalta Bandaman tulivuorikraatterilta, joka on yli 200 metriä syvä eli 60-kerroksisen rakennuksen kokoinen. Sitten jatkamme matkaa Arucasiin. Sen värikkäitä taloja ja kukkien täyttämiä puistoja varjostaa tulivuoren reunustama Johannes Kastajan kirkko. Pistäydyt kaupungin kuuluisassa rommitislaamossa maistelemassa sen kuuluisaa tammitynnyreissä kypsytettyä rommia, ennen kuin pääset nauttimaan perinteisen kanarialaisen lounaan perheravintolassa.Päivän kohokohta on palkittu Finca La Laja - perinteinen kanarialainen maatila - joka sijaitsee syvällä, kasvillisuuden täyttämässä rotkossa lähellä Agaetea. Tässä karussa ympäristössä pääset maistelemaan viinejä, juustoja, Teror-chorizoa, kanarialaisia "ryppyisiä" perunoita, kakkua ja tilan tavaramerkiksi muodostunutta kahvia, joka kasvatetaan täällä. Opit myös valmistamaan mausteista "mojo"-kastiketta.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Gran Canarian saarikierros sisältäen lounaan
Retket

Gran Canarian saarikierros sisältäen lounaan

Tällä Gran Canarian kierroksella tutustut saaren ylänköalueiden parhaimpiin puoliin yhden päivän aikana. Tutustut Tejedan ja Terorin kyliin, nautit tyypillisen kanarialaisen lounaan ja vierailet aloe vera -tilalla. Matkan varrella on myös lukuisia valokuvauspysähdyksiä. Pepe, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Me kanarialaiset olemme käyttäneet aloe veraa palovammojen parantamiseen ammoisista ajoista lähtien. Kasvin lehdet tuottavat viileää geeliä, joka on täynnä vitamiineja, aminohappoja, mineraaleja ja entsyymejä. On kiehtovaa saada tietää sen hyödyistä maatilalla."Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Degollada de la Yeguan näköalapaikka, josta avautuu päivisin näkymät kanjoniin ja iltaisin tähtitaivaalle. Sitten jatkamme matkaa aloe vera -viljelmälle, jossa opit kasvista ja sen parantavista ominaisuuksista. Seuraavaksi tutustut saaren keskiosassa sijaitsevaan Tejedaan, joka tunnetaan yhtenä Espanjan kauneimmista kylistä. Kauniit, valkoiseksi kalkitut talot ja palmut lepäävät Roque Nublon ja Roque Bentaygan varjossa tässä valokuvauksellisessa kylässä.Sen jälkeen suuntaamme Vallesecoon nauttimaan kolmen ruokalajin lounaan perheomisteisessa ravintolassa. Maistele perinteisiä kanarialaisia ruokia, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista, ja siemaile viiniä samalla kun ihailet näkymiä alla olevaan rotkoon. Iltapäivä on omistettu Terorin postikorttikylälle. Se on kuuluisa pastellinvärisistä siirtomaatyylisistä taloistaan, joissa on kaiverretut puuparvekkeet. Kylän keskipiste on vuorten reunustama Basílica de Nuestra Señora del Pino -kirkko.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Las Palmasin opastettu kierros sisältäen Veguetan ja shoppailua
Aktiviteetit

Las Palmasin opastettu kierros sisältäen Veguetan ja shoppailua

Tällä kokopäiväretkellä suuntaat Gran Canarian pääkaupunkiin Las Palmasiin. Sinut kuljetetaan pääkaupungin sydämeen, ja sinulla on aikaa tutustua nähtävyyksiin vanhassa kaupungissa, Veguetassa, ennen kuin pääset shoppailemaan moderniin ostoskeskukseen. Maria, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Veguetan kadut on nimetty historiallisten henkilöiden, kuten Kristoffer Kolumbuksen mukaan, joka pysähtyi täällä matkallaan Amerikkaan. Veguetassa sijaitseva Casa de Colón – Kolumbuksen talo – on Kristoffer Kolumbukselle omistettu museo. Hänen uskotaan yöpyneen juuri tässä talossa."Las Palmasin vanhakaupunki on täynnä perinteisiä pastellinvärisiä rakennuksia ja koristeellisia kirkkoja. Se muistuttaa espanjalaista siirtomaakaupunkia Amerikassa, ja sen kadut ovat kaupungin vanhimpia. Vegueta tunnetaan paikkana, josta saa parhaita kanarialaisia ruokia, kuten papas arrugadasia – ryppyperunoita – ja mojo-kastiketta. Maria sanoo: "Papas arrugadas ja mojo ovat klassikkoja Gran Canarialla. Mausteinen mojo-kastike piristää mitä tahansa ruokaa, mutta varsinkin kanarialaisten perunoiden kanssa se sopii täydellisesti yhteen."Oppaasi antaa sinulle kuljetuksen aikana vinkkejä paikoista, joita kannattaa käydä katsomassa vapaa-ajallasi kaupungissa. Veguetassa kiertelyn jälkeen suuntaamme Alisios -ostoskeskukseen. Täältä löydät suosituimpien merkkien myymälöitä, paikallisia putiikkeja ja matkamuistomyymälöitä. Ja jos nälkä tai jano yllättää, täällä on myös lukuisia ravintoloita, baareja ja pikaruokapaikkoja.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Gran Canarian kierros sisältäen lounaan Fatagassa
Nähtävyydet ja opastetut retket

Gran Canarian kierros sisältäen lounaan Fatagassa

Kylät, näköalapaikat ja tulivuoriperäiset kalliot koristavat Gran Canarian rosoista selkärankaa. Tällä retkellä tutustut saaren upeimpiin maisemiin ja pysähdyt matkan varrella Terorin, Tejedan ja Fatagan kylissä. David, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Legenda Neitsyt Marian ilmestymisestä Terorissa kiehtoo minua yhä. Se tapahtui vuonna 1481, kun kastilialaiset valloittivat Gran Canarian, ja se auttoi muuttamaan saaren kohtalon."Tutustut ensin Teroriin. Kävele Calle Real de la Plazan parvekkeellisten talojen ohi kohti vuorten reunustamaa Nuestra Señora del Pinon basilikaa, joka on yksi Gran Canarian tunnusomaisista kokemuksista. Maisemallisen vuoristomatkan päässä on Tejeda, joka hurmaa punakattoisilla, valkoisiksi kalkituilla taloilla, joita on ripoteltu laakson rinteeseen. David lisää: "Aina kun listataan Espanjan kauneimpia kyliä, Tejeda on kärkisijoilla. Sen miljöö on vertaansa vailla." Matkalla lounaalle Fatagaan, pysähdymme myös Las Tirajanasin näköalapaikalla ihailemassa valtavaa vulkaanista kalderaa. Kun olet nauttinut paikallisista raaka-aineista valmistetun lounaan perheomisteisessa ravintolassa, kiertelet kaupungissa ja vierailet läheisellä aloe vera -tilalla, jossa kuulet kasvin lääkinnällisistä ominaisuuksista. Saarelaiset ovat käyttäneet kasvin uutteita palovammojen hoitoon jo sukupolvien ajan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Gran Canarian pohjoisosa ja kasvitieteellinen puutarha
Retket

Gran Canarian pohjoisosa ja kasvitieteellinen puutarha

Matka Gran Canarian pohjoisosaan palkitsee kauniilla maisemilla. Tällä kierroksella vierailet Espanjan suurimmassa kasvitieteellisessä puutarhassa, banaaniviljelmällä ja yhdellä Kanariansaarten parhaista rannoista. David, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Banaanit ovat kansallishedelmämme – ne ovat Kanariansaarten symboli. Amerikkaan purjehtivat tutkimusmatkailijat ottivat mukaansa vihreitä banaaneja, jotka kypsyivät matkalla. Me veimme niitä niin paljon Britanniaan, että Lontoon alue Canary Wharf sai nimensä meiltä."Tutustut ensin tämän mantereen kaltaisen saaren rikkaaseen biologiseen monimuotoisuuteen. Jardin Canario on Espanjan suurin kasvitieteellinen puutarha, jossa on yli 2 000 kasvilajia, joista 500 on kotoisin saarelta. Kiertele puiden reunustamilla alueilla ja kuule sen suojelutoimista ja ympäristökasvatuksesta. Matkamme jatkuu banaaniviljelmälle, jossa voit tutustua 13 eri lajikkeeseen eri puolilta maailmaa.Pysähdymme Mercado de Puertossa ennen kuin päätämme retkipäivän nauttimalla auringosta Las Canterasin rannalla. Se on valittu yhdeksi maailman parhaista kaupunkirannoista, ja se on myös saaren pääkaupungin Las Palmasin asukkaiden suosiossa. Kävele rantakadulla tai tutustu Alfredo Kraus Auditoriumiin, jota on kuvailtu moskeijan ja majakan risteytykseksi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Finca Los Olivoksen ja rommitislaamon kierros sekä lounas Guayadequen luolassa
Aktiviteetit

Finca Los Olivoksen ja rommitislaamon kierros sekä lounas Guayadequen luolassa

Gran Canarian espanjalaisten, afrikkalaisten ja latinalaisamerikkalaisten makujen saumaton sekoitus takaa ainutlaatuisen kulinaarisen elämyksen. Tällä kierroksella, jolla on skandinaavista kieltä puhuva opas, tarjoillaan paikallisia herkkuja vaikuttavien näköalojen ohella. Lukas, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Kierroksella yhdistyvät upeasti saaristomaisemat ja autenttiset maut- Saat myös kuulla, miten paikallista rommia valmistetaan sokeriruo'osta."Aloitamme kevyellä tapas-annoksella upeassa ympäristössä Finca Los Olivossa. Seuraavaksi suuntaat Arehucasin tislaamoon maistelemaan sen kuuluisaa rommia. Tislaamokierroksella tutustut gran canarialaisen rommin historiaan ja siihen, miten alun perin sokerintuotannon sivutuotteena syntyneestä rommista tuli yksi saaren suosituimmista tuotteista. Lopuksi pääset maistelemaan tislaamossa valmistettuja rommeja.Sitten teemme pienen kävelykierroksen Arucasin kylässä, jossa on värikkäitä vanhoja taloja ja upea uusgoottilainen kirkko, joka on tunnettu näyttävästä arkkitehtuuristaan ja lasimaalauksistaan. Lopuksi nautit paikallisesti tuotetuista raaka-aineista valmistetun maukkaan kanarialaisen lounaan luolaravintolassa Guayadequessa.