Ostoskori

Tervetuloa takaisin

Siirry MyTUI-tilillesi
Kirjaudu ulos
30 aktiviteettia
Lajittele:
Famagustan kierros sisältäen Salamiin ja Varoshan kaupungit
Retket

Famagustan kierros sisältäen Salamiin ja Varoshan kaupungit

Tämä kokopäiväretki vie sinut Kyproksen miehitetylle alueelle maan kolmelle kiehtovimmalle paikalle – antiikinaikaiseen Salamiksen kaupunkiin, Famagustan vanhaan kaupunkiin ja Varoshan ”aavekaupunkiin”. Matka menneisyyteen aloitetaan Salamiksesta.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Muinainen Kourion, Kolossin linna, Omodos ja viinitilakierros Limassolista
Retket

Muinainen Kourion, Kolossin linna, Omodos ja viinitilakierros Limassolista

Kypros on täynnä kauniiden kylien täplittämiä rinteitä. Tällä vain aikuisille tarkoitetulla retkellä vierailet Kourionin raunioilla, kiertelet Omodoksen kylässä ja nautit viininmaistajaisista. Eva, yksi paikallisoppaistamme, kertoo retkestä: "Päivän aikana vaellat historian, kulttuurin ja mytologian kerrosten läpi".Sukellat suoraan menneisyyteen Kourionissa, joka on yksi Kyproksen vaikuttavimmista arkeologisista kohteista. Vieraile roomalaisissa kylpylöissä ja kävele paikan keskipisteeseen, kreikkalais-roomalaiseen teatteriin. Siellä järjestetään yhä tänäkin päivänä konsertteja. Seuraavaksi on vuorossa 1400-luvulta peräisin oleva Kolossi-linna. Tätä ristiretkeläisten rakentamaa linnoitusta ympäröivät kukkivat kasvit.Sitten suuntaamme vuorten ympäröimään Omodokseen, jossa nautit lounaan perheomisteisessa tavernassa, minkä jälkeen vierailemme vuoristossa sijaitsevassa Omodoksessa vaeltamassa bysanttilaisten rakennusten reunustamilla kapeilla mukulakivikaduilla. Se on Evan suosikkikylä. Hän sanoo: "Kivitalojen viehätysvoima, hiljaisuus ja rauhallisuus on kuin satukirjasta. Minusta on ihanaa piipahtaa jossain kahvilassa ja nähdä paikallisten käyvän filosofisia keskusteluja, poliittisia väittelyjä ja juoruavan." Lopuksi viininmaistajaisissa opit kaiken makeasta commandaria-viinistä, joka on yksi maailman vanhimmista lajikkeista.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Pafoksen eläintarha ja risteily Siniselle laguunille
Koe ainakin tämä
Retket

Pafoksen eläintarha ja risteily Siniselle laguunille

Eläimet ja luonto ovat pääosassa tällä retkellä Pafoksen eläintarhaan ja Siniselle laguunille. Aamupäivä vietetään ihmetellen suurempia ja pienempiä eläimiä kaikkialta maailmasta, ja iltapäiväksi suuntaat rentouttavalle risteilylle kohti kuuluisaa Sinistä laguunia, jossa on mahdollisuus uida, snorklata ja rentoutua auringossa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Katamaraaniristeilyt Limassolista
Retket

Katamaraaniristeilyt Limassolista

Tällä retkellä on kaikkea: aurinkoa, uimista, virvokkeita ja Kyproksen upeimpia rannikkomaisemia. Seilaat Limassolin vanhasta satamasta kohti saaren eteläkärkeä rentoutuen yhdessä rakkaittesi kanssa tällä leppoisalla katamaraaniristeilyllä. Tarjolla on myös lounas.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Surf & Turf – Akamaksen maastoautoseikkailu
Aktiviteetit

Surf & Turf – Akamaksen maastoautoseikkailu

Tällä retkellä tutustut Akamaksen niemimaahan sekä maateitse että mereltä käsin. Ja mikä parasta, tavanomaisen linja-auton sijaan pääset seikkailulle 4x4-maastoautolla! Alue on tunnettu luonnonkauneudestaan, joten luvassa on upeita maisemia. Retken kohokohtia ovat Lara Beach, veneretki Siniselle laguunille ja Afroditen kylpypaikka.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, pl 

Fasouri Waterpark -pääsylippu
Retket

Fasouri Waterpark -pääsylippu

Jännittäviä vesileikkejä ja rentoutumista Kyproksen suurimmassa vesipuistossa. Fasouri Watermania tarjoaa hauskoja vesileikkejä kaiken ikäisille, kuten hiuksia nostattavia liukumäkiä, vain lapsille suunnattuja vesileikkialueita, aurinkoterasseja ja useita hyviä ravintolavaihtoehtoja.

Ilmainen peruutus
Sisäänpääsymaksu Sisältyy
Kävelyretki Nikosian etelä- ja pohjoisosissa
Retket

Kävelyretki Nikosian etelä- ja pohjoisosissa

Maailman viimeinen kahtia jaettu pääkaupunki Nikosia tarjoaa kaksi todella erilaista maailmaa. Retki alkaa Kyproksen eteläosasta ja kulkee yli Vihreän linjan demilitarisoidun alueen turkkilaiselle pohjoispuolelle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Perinteinen kyproslainen elämys
Retket

Perinteinen kyproslainen elämys

Tällä perheystävällisellä retkellä tutustut syrjäiseen Xerosin laaksoon aasin selässä. Matka vie halki kuvankauniiden appelsiinitarhojen ja viehättävien kylien, kun istut uskollisen aasisi selässä sen löntystäessä kohti historiallista Sintin luostaria. Lisäksi pääset maistelemaan paikallisia erikoisuuksia ja ihastelemaan perinteistä musiikki- ja tanssiesitystä.Rento retki starttaa Argonaftiksen aasitilalta Kelokedarassa, jossa pääset kokemaan kyproslaisen vieraanvaraisuuden parhaimmillaan. Nauti paikallisia herkkuja kuten halloumijuustoa ja, jos tunnet olosi riittävän rohkeaksi, zivania-tulilientä.Opastuksen jälkeen hyppäät aasin selkään ja suuntaat hitaasti – tai "siga, siga", kuten paikalliset sanovat – Xerosin laaksoa ylös kohti 1500-luvulla rakennettua Sinti-luostaria. Luostari painui jo kerran unohdukseen ja rapistui pahoin, mutta palkintoja voittanut kunnostustyö on saattanut sen takaisin alkuperäiseen loistoonsa. Maatilalle paluun jälkeen ilta päättyy grilliruoan, viinin ja perinteisen musiikki- ja tanssiesityksen merkeissä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, pl 

Antiikin Kourion ja Pafoksen kaupunki
Retket

Antiikin Kourion ja Pafoksen kaupunki

Kyprokselta löytyy muutamia erittäin merkityksellisiä antiikin Kreikan ja Rooman nähtävyyksiä. Tämä retki suuntaa Agia Napasta kohti Pafosia, ja päivän aikana pääset tutustumaan Afroditen rantaan, Pafoksen vanhaankaupunkiin ja Kuninkaiden hautoihin. Retkeen sisältyy myös vierailu Kourion arkeologiselle alueelle ja vapaa-aikaa Pafoksen kaupungissa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Snorklausta tai sukellusta Akrotirin edustalla
Aktiviteetit

Snorklausta tai sukellusta Akrotirin edustalla

Halusitpa sitten snorklata tai sukeltaa merten syvyyksiin on Akrotirin edustan kalaisat vedet siihen mitä parhaimmat. Valitse snorklausretki tai laitesukelluksen kahden päivän kurssi, joka huipentuu kahteen sukellukseen sukellusohjaajan johdolla. Tutustu vedenalaiseen maailmaan, uskomattomaan merielämään ja laivan hylkyihin Kyproksen kirkkaissa vesissä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Pafos Zoon pääsylippu
Retket

Pafos Zoon pääsylippu

Tiikereitä, leijonia, kirahveja, pingviinejä, apinoita ja paljon muuta! Pafoksen eläintarha on kuin jättiläismäinen lasten leikkikenttä, jossa voit liikkua vapaasti ja tutkailla eläintarhan 500 eri eläinlajia. Luvassa on hauska päivä koko perheelle, valloittavien eläinten parissa!

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodos-vuorten 4x4-maastoautoseikkailu sisältäen meze-lounaan
Aktiviteetit

Troodos-vuorten 4x4-maastoautoseikkailu sisältäen meze-lounaan

Vietä päivä matkustaen metsäisen Troodos-vuoriston halki ja koe Kyproksen villeimmät maisemat tällä 4x4-maastoautoseikkailulla. Luvassa on viinitarhoja, vesiputouksia, vuoristokyliä kuten Lefkara, mäntymetsiä ja paljon muuta.Päivän aluksi pysähdymme Dipotamosin padolla, jossa voit ottaa valokuvia. Sen jälkeen matka jatkuu Lefkaran uneliaaseen vuoristokylään, joka on tunnettu taidokkaasti tehdyistä pitseistään ja hopeaesineistään. Matka jatkuu täältä Mesa Potamosin metsään, jossa voit osallistua valinnaiselle vaellukselle.Kun ruokahalusi on herännyt, nautit meze-tyylisen lounaan läheisessä tavernassa. Lounaan jälkeen suuntaamme kauniille metsäiselle vesiputoukselle, jonka jääkylmä vesi putoaa 20 metrin korkeudesta. Pysähdymme myös Lofoun kylässä, jossa voit kävellä sen kapeilla kaduilla ja maistaa kyproslaista kahvia paikallisessa "kafenionissa". Virkistävä päätös tälle toiminnantäyteiselle päivälle!

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Esittelyssä Limassol

Limassol on Etelä-Kyproksen sykkivä sydän, joka on viehättävä sekoitus ottomaanien aikakauden sekamelskaa ja brittiläistä siirtomaa-aikaista loistoa. Tässä kosmopoliittisessa satamakaupungissa on monia nähtävyyksiä, kuten ortodoksikirkkoja, moskeijoita ja arkeologisia kohteita. Lisäksi ympäröivältä maaseudulta löytyy mäntymetsiä, vuoria, vesiputouksia ja jokia. Halusitpa sitten vierailla museossa, kierrellä turkkilaiskorttelissa tai lähteä maastoautosafarille, Limassol on loistava tukikohta.

Kuusi parasta retkeä ja aktiviteettia Limassolissa

1. Tee päiväretki Troodos-vuorille

Limassolin ympärille kaartuvat mäntyjen peittämät Troodos-vuoret ovat Kyproksen vihreät keuhkot. Postikorttimaisissa vuoristokylissä tuotettuja sitrushedelmiä, oliiveja ja viinejä arvostetaan kaikkialla maassa. Vuoristo on saaren pisimmän joen, Pedieosin, lähde, ja sieltä löytyy Kyproksen korkein vuori, Olympos. Alue on kesäisin erittäin suosittu retkeilijöiden keskuudessa puiden peittävyyden vuoksi ja sinne tehdään myös paljon maastoautosafareita.

2. Osallistu viinitilakierrokselle

Viini on ollut keskeinen osa kyproslaista kulttuuria jo yli 4000 vuoden ajan. Saarella on yli 50 viinitilaa, joten viinitilakierros on ehdoton ohjelmanumero Kyproksen lomallasi. Yksi tunnetuimmista viinitiloista on Tsiakkas Pelendrin alueella. Opastetulla kierroksella opit kaiken viinintuotannosta, jonka jälkeen voit maistella viinejä ihaillessasi kauniita näkymiä viinitarhoille ja ympäröiville kukkuloille.

3. Vieraile Kykkosin luostarissa

Kullatuista ikoneistaan ja mosaiikeistaan kuuluisa Kykkosin luostari on yksi Kyproksen suosituimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee mäntyjen peittämien Troodos-vuorten keskellä yli 1300 metrin korkeudessa merenpinnasta ja maisemallinen ajomatka sinne vain parantaa elämystä. Myös luostarin ympäristö ja näkymät ovat kauniita. Läheisellä Throni-vuorella on Kyproksen ensimmäisen presidentin arkkipiispa Makariosin mausoleumi.

4. Tutustu Limassolin keskustaan

Limassolin parhaat palat on tiiviisti pakattu sen historialliseen ytimeen sataman ja turkkilaiskorttelin ympärille. Agia Napan katedraalissa kannattaa vierailla sen ylellisten sisätilojen vuoksi. Lyhyen kävelymatkan päässä on myös Suuri moskeija, joka on nimestään huolimatta melko pienikokoinen ja hillitysti koristeltu. Kaupungin arkeologisessa museossa voit oppia kaiken Kyproksen historiasta. Keskiaikainen ottomaanilinna on myös vierailun arvoinen - sen katolta voi ottaa upeita valokuvia - ja hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Kolossi-linna on hieno esimerkki ristiretkeläisten arkkitehtuurista.

5. Vieraile Kourionin kaivauksilla

Parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Limassolista ovat antiikin Kourionin kaivaukset. Tältä arkeologiselta alueelta on löydetty roomalaiselta ja bysanttilaiselta ajalta peräisin olevia jäännöksiä. Retken aikana voit ihailla useita taloja, 500-luvun kirkkoa, roomalaisia kylpylöitä ja foorumia. Kaivausten näyttävin osa on kuitenkin kreikkalais-roomalainen teatteri. Se on peräisin 100-luvulta eaa., ja kunnostuksen jälkeen sitä on käytetty teatteri- ja musiikkiesitysten näyttämönä.

6. Maista paikallista ruokaa

Limassolin uudistaminen on johtanut kulinaariseen uudelleensyntymään. Kun vanha johanneksenleipäpuutehdas muutettiin trendikkäiden kahviloiden, viinibaarien, bistrojen ja jopa pienpanimoiden kompleksiksi, siitä tuli kulinaristien magneetti. Linnan takana vanhassa kaupungissa sijaitseva ravintolakompleksi on loistava paikka maistella paikallisia herkkuja ja seurustella paikallisten kanssa. Kannattaa maistaa ainakin halloumijuustoa, täytettyjä viininlehtikääryleitä, koupepia sheftaliaa ja loukaniko-makkaroita. Eikä ole parempaa tapaa nauttia niitä kuin Troodos-vuorilla tuotetun viinin kera.