Ostoskori
Menorca
Menorca

Espanja

Mitä kaikkea voit tehdä kohteessa Menorca

Elämykset kohteessa Menorca

Elämyksiä ei löytynyt

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tulosta. Yritä uudelleen eri suodattimilla.

empty

Esittelyssä Menorca

Perheystävällinen Menorca on Baleaarien saarista rennoin ja rauhallisin. Sen rannikko on täynnä piilotettuja poukamia ja aurinkoisia rantoja, ja siellä on Euroopan pisin ja syvin luonnonsatama. Ja tämä on vain sen tarjonta veneretkiä ja laiskoja rantapäiviä varten. Rannikolla on toinenkin valtti, Cami de Cavalls, historiallinen ratsastusreitti, joka kulkee saaren ympäri. Menorcan molemmin puolin on kaksi kaupunkia, joihin on helppo tutustua kävellen. Lännessä sijaitsevassa tyylikkäässä Ciutadellassa on viehättävä venesatama, kultaisia palatseja ja barokkikirkkoja. Idässä Mahonissa puolestaan sekoittuvat brittiläinen ja baleaarinen kulttuuri. Niiden välissä on maalaiskyliä, joissa valmistetaan joitakin Espanjan arvostetuimmista juustoista.

Kuusi parasta retkeä ja aktiviteettia Menorcalla

1. Tee veneretki Mahonin satamassa

Mahonista tuli Menorcan pääkaupunki, kun britit hallitsivat saarta 1700-luvulla. Siellä on yksi maailman pisimmistä luonnonsatamista, jonka sijainti oli kuninkaalliselle laivastolle strateginen. Näet kyllä miksi, kun teet veneretken tässä viisi kilometriä pitkässä lahdessa, joka on täynnä saaria ja linnoituksia. Risteily lasipohjaveneellä tekee elämyksestä vielä kiehtovamman. Jotkut retket pysähtyvät Illa del Rein saarella, jolla on erityinen historia.

2. Tutustu Menorcan hevosiin

Menorca on rakastunut hevosiin. Ja sinä voit jakaa tämän intohimon joko aktiivisessa roolissa tai katsojana. Cami de Cavalls -reitti kiemurtelee lähes 200 kilometriä pitkin rannikkoa ja vie sinut vaikeapääsyisille rannoille, salaisiin poukamiin ja syrjäisille majakoille. Somni on puolestaan ratsastusesitys, joka esittelee menorcalaisten hevosten käsittelytaitoja. Jos taas haluat nähdä muita eläimiä kuin hevosia, suuntaa Lloc de Menorcan eläinpuistoon.

3. Maista menorcalaista juustoa

Vaikka sitä valmistetaan kaikkialla saarella, Espanjassa se tunnetaan nimellä "Mahon-juusto". Nuoresta kypsytettyyn, lajikkeita löytyy jokaiseen makuun. Ja mikä parasta, voit käydä maatiloilla katsomassa, miten juusto valmistetaan. Lähde opastetulle kierrokselle Sant Patricin ja Binissuesin kartanoihin ja tutustu saaren ikonisimpaan herkkuun. Menorcan brittiläinen menneisyys sen sijaan tulee tutuksi kuuluisassa Xoriguerin gin-tislaamossa. Jos haluat saada laajemman kuvan saaren tuotteista, kannattaa käydä torstaisin järjestettävillä Mercadalin markkinoilla.

4. Ranta jokaiselle päivälle

Menorcalla on niin paljon upeita rantoja, että mikä tahansa listaus on aina kiistanalainen. Me listaamme kuitenkin seitsemän rantaa, joille sinun kannattaa laskea pyyhkeesi. Pohjoisessa sijaitseva suojaisa, hevosenkengän muotoinen Arenal d'en Castell on perheiden suosiossa, ja Cala Galdana on siitä lähes kopio, paitsi että se on etelärannikolla. Toinen loistava ranta lapsiperheille on Son Bou, jossa on yli kaksi kilometriä vaaleaa hiekkaa. Pohjoisrannikolla sijaitsevia Cala Pregondaa ja Cala Pilaria on vaikea päihittää, jos haluat ottaa aurinkoa ja uida hieman syrjemmässä. Etelärannikolla sijaitsevat Cala Macarella ja Cala Turqueta ovat melko vaikeasti saavutettavissa, mutta vaelluksen arvoisia.

5. Shoppaile matkamuistoja Ciutadellassa

Hienostunut ja tunnelmallinen Ciutadella kuhisee kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Voit kävellä sisään ja ulos historiallisista palatseista ja kirkoista matkamuistoja etsiessäsi. Suuntaa sitten satamaan syömään mereneläviä johonkin sen monista rantaravintoloista. Kannattaa varata pöytä etukäteen, sillä ne ovat erittäin suosittuja.

6. Lähde vesille

Menorcalla on ehdottomasti vietettävä päivä merellä. Ja vaihtoehtoja on loputtomasti. Fornellsin lahdella voi meloa, joka on mukava tapa tutustua yhteen saaren kauneimmista paikoista. Lisäksi on katamaraaniristeilyjä, joilla voit seilata pitkin etelärannikkoa tai purjehtia rannikon edustalla oleville saarille. Vesiaktiviteetteja, kuten snorklausta ja sukellusta, voi harrastaa Binibecan kylän lähellä. Jos taas kaipaat jännitystä, päivä vesipuistossa sopii koko perheelle.