Ostoskori
Pafos
Pafos

Kypros

Mitä kaikkea voit tehdä kohteessa Pafos

Elämykset kohteessa Pafos

Suodata:

Prijs (per volwassene)

Hoteltransfer

Categorieën

Ticketopties

Kourionin, Kolossin linnan, Omodosin ja viinitilan kierros
Retket

Kourionin, Kolossin linnan, Omodosin ja viinitilan kierros

Kyproksen saarella on lukuisia kauniita kyliä sekä kumpuilevia kukkuloita. Tällä pienryhmäretkellä näet Kourionin arkeologisen alueen, pääset kävelylle Omodoksen kylään, ja luvassa on myös viinien maistelua. Eva, yksi paikallisoppaistamme, kertoo tästä retkestä näin: "Vaellat historian, kulttuurin ja mytologian kerrosten läpi ja opit Afroditeen liittyvistä rituaaleista sekä kasveista ja simpukoista."Sukellat suoraan menneisyyteen Afroditen rannalla kun näet Petra tou Romioun, kalliomuodostelman, jossa rakkauden jumalatar Afrodite legendan mukaan syntyi. Sen jälkeen jatkamme matkaa Kourioniin, joka on yksi Kyproksen vaikuttavimmista arkeologisista kohteista. Vierailet roomalaisissa kylpylöissä ja kävelet paikan keskipisteeseen, kreikkalais-roomalaiseen teatteriin, missä järjestetään yhä tänäkin päivänä konsertteja. Seuraavaksi jatketaan matkaa 1400-luvulta peräisin olevalle Kolossin linnalle. Tämä ristiretkien aikainen linna on kauniiden kukkivien kasvien ja ihastuttavan puutarhan ympäröimä.Sen jälkeen suuntaamme vuoren rinteellä sijaitsevaan Omodoksen kylään, jossa sinulla on aikaa kulkea kylän kapeita kujia, joita bysanttilaiset rakennukset reunustavat. Se on Evan suosikkikylä. Hän sanoo: "Kivitalojen viehätysvoima, hiljaisuus ja rauhallisuus. Se on kuin satukirjasta. Nautitte lounaan "KM0" -perheravintolassa ja poikkeatte "kafeneiossa", jossa, kuten Eva sanoo, "paikalliset tapaavat filosofisten keskustelujen, poliittisten väittelyjen ja juorujen merkeissä". Lopuksi tehdään vielä viinitilakierros, jossa opit kaiken makeasta commandaria-viinistä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Auringonlasku Afroditen kallioilla ja perinteinen illanvietto
Retket

Auringonlasku Afroditen kallioilla ja perinteinen illanvietto

Maukas meze-ateria, livemusiikkia ja tanssia - tämä iltaretki tarjoaa kaikki ainekset kyproslaiseen illanviettoon. Retki aloitetaan lyhyellä ajelulla Petra tou Romioulle ihailemaan Afroditen kalliota. Katsele, kun aurinko laskee tämän upean kallion ja kauniin rantaviivan taakse samalla kun siemailet kuohuviiniä. Hetki tarjoaa täydellisen kuvanottomahdollisuuden ja ikimuistoisen kokemuksen. Sitten sinua odottaa unelmien illalliskokemus, jonka aikana saat maistaa erilaisia kyproslaisia herkkuja viinin kera. Ja kun vatsasi on täynnä, on aika avata hiukset ja hypätä tanssin pyörteisiin perinteisen livemusiikin tahdissa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Retki Kourioniin, Kolossin linnaan ja viinitilalle
Retket

Retki Kourioniin, Kolossin linnaan ja viinitilalle

Kyproksen saarella on lukuisia kauniita kyliä sekä historiaa huokuvine katuineen. Tällä retkellä sukellat suoraan muinaiseen historiaan yhdessä Kyproksen upeimmista arkeologisista alueista, Kourionissa. Pääset vierailulle roomalaisiin kylpylöihin ja kreikkalaisroomalaiseen teatteriin. Seuraavaksi jatketaan matkaa Kolosin linnalle. Tämä ristiretkien aikainen linna on kauniiden kukkivien kasvien ja ihastuttavan puutarhan ympäröimä. Tätä seuraa matka vuoren rinteellä sijaitsevaan Omodoksen kylään, johon sinulla on aikaa tutustua omaan tahtiisi. Lopuksi vieraillaan vielä viinitilalla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodoksen vuoristokylät ja Lampadistisin luostari
Retket

Troodoksen vuoristokylät ja Lampadistisin luostari

Kypros on täynnä piilossa olevia helmiä, joista näet osan tällä kokopäiväretkellä Troodos-vuoristoon. Retki aloitetaan ajamalla pitkin maaseutua, joka monen mielestä on pelkästään erittäin hyvä syy osallistua retkelle sen upeiden maisemien ansiosta. Päivän kohokohtia ovat UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1985 listattu Lampadistiksen luostari sekä Kalopanayiotiksen kylä, jossa nautit perinteisen kyproslaisen lounaan tavernassa. Retkellä vieraillaan myös Tzelefos-sillalla. Ennen paluuta maistellaan vielä viiniä viinitilalla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kykkosin luostari ja Troodos-vuoristo
Retket

Kykkosin luostari ja Troodos-vuoristo

Matka Troodos-vuoristoon vie sinut kohti erilaista Kyprosta. Vanhat perinteet ovat yhä käytössä kivisissä maalaiskylissä, jotka pilkottavat keskellä vihreitä laaksoja. Mäntyjen peittämässä Troodos-vuoristossa voit ihailla kauniita maisemia, jotka luovat hienon kontrastin rannikon kanssa. Matkan varrella pysähdytään kahvitauolle, jonka aikana voit maistella paikallisia herkkuja. Lopulta saavutaan retken päänähtävyydelle – kauniille Kykkoksen luostarille, jonka sisäosa on kauniisti koristeltu kultaisin ikonein ja freskoin. Sen jälkeen matka jatkuu Omodoksen kylään.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kykkosin luostarin ja Troodosvuorten pienryhmäretki Pafoksesta ja Pissourista
Retket

Kykkosin luostarin ja Troodosvuorten pienryhmäretki Pafoksesta ja Pissourista

Matka Troodos-vuorille on kuin matka toiseen Kyprokseen. Vehreät laaksot ovat täynnä maalaismaisia kivikyliä, ja perinteiset elämäntavat ovat yhä vallalla. Tämä koko päivän pienryhmäretki vie sinut vuoristolle, Kykkosin luostariin sekä Omodoksen kylään.Tällä vain aikuisille suunnatulla kierroksella voit ihastella kauniita maisemia, kun suuntaat mäntyjen peittämien Troodos-vuorten syvyyksiin. Pysähdymme kahvitauolle ja maistelemaan maukkaita paikallisia herkkuja, ennen kun jatkamme matkaa kauniiseen Kykkosin luostariin. Kykkos-vuoren huipulla sijaitsevan luostarin sisätilat on sisustettu runsaasti, etkä pysty irrottamaan silmiäsi kultaisista ikoneista ja freskoista.Sinulla on myös vapaata aikaa kuljeskella alueella ja nauttia vuorimaisemista. Sen jälkeen saavumme Omodosiin, jossa voit vaeltaa tämän viinitarhojen keskellä sijaitsevan kylän kapeilla bysanttilaisilla kaduilla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Viiniä ja juustoja Kyproksella sekä risteily Siniselle laguunille
Koe ainakin tämä
Retket

Viiniä ja juustoja Kyproksella sekä risteily Siniselle laguunille

Juuston valmistusta, viinien maistelua ja risteily auringonlaskussa Välimerellä – tämä retki saa taatusti sinut lomafiilikselle. Ensin suunnataan Letymvoussa sijaitsevalle Sofian perinnetalolla, jossa pääset seuraamaan tuoreen halloumi-juuston ja perinteisen leivän valmistusta. Sen jälkeen siirrytään läheiselle Makarounaksen viinitarhalle, jossa pääset opasetulle kierrokselle ja maistelemaan tarhan paikallisesti tuotettuja viinejä. Retken kohokohta on risteily Siniselle laguunille. Nautiskelet Kyproksen kauneudesta ja auringonsäteistä veneen lipuessa rannikkoa pitkin. Jos sinulla on hiukkasen onnea, päivän kruunaa upea auringonlasku.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Retki Pafoksen eläintarhaan
Retket

Retki Pafoksen eläintarhaan

Pafoksen eläintarha on kuin jättiläismäinen leikkikenttä lapsille, jossa he voivat liikkua vapaasti ja tutkailla eläintarhan yli 500 eläinlajia. Sinulla on muutama tunti aikaa seikkailla ja ihmetellä eläimiä aitauksista toiseen. Tapaa tarhan asukkaat pienistä isoihin ja näe myös kuuluisa papukaijashow. Vie lapsesi lasten farmille, jossa he voivat paijata ystävällisiä eläimiä. Täällä on eläimiä aina elefanteista ja kirahveista marsuihin ja piikkisikoihin saakka. Saat myös ihailla värikkäitä lintuja, kuten flamingoja ja tavata erilaisia matelijoita, kuten käärmeitä ja kilpikonnia. Eläintarhassa on snackbaari, ravintola ja matkamuistomyymälä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Ocean Blue -risteily Latchista
Retket

Ocean Blue -risteily Latchista

Porottava aurinko, uintia, buffetlounas ja rajoittamaton määrä paikallisia juomia – tämä neljän tunnin risteily on veneretkien aatelia. Purjeet nostetaan Latchin satamasta, josta alus suuntaa kohti suosittua Sinistä laguunia. Sinulla on aikaa uida ja snorklata turkoosina kilmmeltävässä vedessä, tai nauttia auringosta ja meren läheisyydestä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodos-vuoriston 4x4-maastoautoseikkailu
Aktiviteetit

Troodos-vuoriston 4x4-maastoautoseikkailu

Tällä retkellä nouset Pafoksesta vankan 4x4-maastoauton kyytiin ja tutustut oppaan johdolla Kyproksen maisemiin ja luontoon. Päivä aloitetaan suuntaamalla kohti Tzelefoksen siltaa, jossa voit lähteä vapaaehtoiselle, pienelle metsävaellukselle. Pysähdyt sitten perinteiseen "kafenioniin" maistamaan aitoa kyproslaista kahvia, ennen kuin ohitat 20-metrisen vesiputouksen, josta voit ottaa upeita valokuvia. Lounaan jälkeen suuntaat Omodosin kylään, joka sijaitsee aivan Limassolin viininviljelyalueen sydämessä. Päivän päätteeksi näet vielä Afroditen kallion. Täällä voit meloa tai rentoutua rannalla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, da, en, fr, nl, +1  pl

BBQ-risteily Pafokselta
Retket

BBQ-risteily Pafokselta

Auringonpaiste ja Kyproksen rento välimerellinen tunnelma houkuttelee saarelle ihmisiä ympäri maailman. Tällä puolipäivää kestävällä BBQ-risteilyllä pääset kokemaan juuri näitä asioita. Pafoksen satamasta lähtevällä risteilyllä pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklauksesta, rentoutuen samalla mukavan viihteen ja BBQ-herkkujen parissa neljän tunnin ajan. Säästä riippuen alus suuntaa kohti Coral Bayn tai Timi Bayn luonnonkaunista rannikkoa. Poukamassa lasketaan ankkurit ja miehistö tarjoilee aluksella BBQ-lounaan. Paikalliset juomat yläkannella sisältyvät myös rajoituksetta hintaan. Kesäisestä tunnelmasta pitää huolen hyvä musiikki.Virkistävää drinkkiä siemaillessa voit osallistua viihdeohjelmaan tai voit virkistäytyä pienellä pulahduksella meressä. Kyproksen lomamuistoja voit lisätä snorklaamalla ihanan sinisessä Välimeressä. Tervetuloa mukaan rentouttavalle ja varmasti lomatunnelmaa kohottavalle BBQ-risteilylle!

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Aphrodite’s Rock pienpanimovierailu ja BBQ-lounas
Retket

Aphrodite’s Rock pienpanimovierailu ja BBQ-lounas

Jos olet olutfani, tämä puolipäiväretki sopii sinulle erinomaisesti. Kun sinut on noudettu hotelliltasi ja kuljetettu pienpanimolle, on luvassa kierros, joka tarjoaa viihteellisen silmäyksen moderniin käsityöläishenkiseen oluen valmistukseen. Kierroksen jälkeen voit maistella oluita- tai siidereitä viidestä eri vaihtoehdosta. Haista ja maista upeita makuja samalla, kun katselet kauniita maisemia vuoristoon. Kun olet herätellyt tarpeeksi ruokahaluasi pienpanimokierroksen jälkeen, on aika nauttia herkullinen BBQ-lounas jääkylmän juoman kera.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Esittelyssä Pafos

Pafoksella voit tutustua antiikin Kreikan ja Rooman kaikkiin taruihin. Kaupungin moderni osa ympäröi menneisyyden aarteita, joita säilytetään huolellisesti meren äärellä. Tekemistä löytyy niin Kato Pafoksen rantakadulta, jota reunustavat baarit ja kaupat, kuin Akamasin niemimaalta, joka on maastosafarien ystävien leikkipaikka. Blue Lagoon, Pafoksen eläintarha ja Kykkoksen luostari ovat myös erinomaisia päiväretkikohteita.

Pafoksen kuusi parasta aktiviteettia ja retkeä

1. Ihaile mosaiikkiteoksia

Pafoksen arkeologisessa puistossa on kokoelma lumoavia mosaiikkeja. Löydät ne Dionysoksen talosta, Theseuksen talosta ja Aionin talosta. Opastettu kierros on erittäin suositeltava, jotta saat hyvän käsityksen näiden huolellisesti kaivettujen ja restauroitujen aarteiden historiasta. Puiston roomalainen teatteri ja viereinen majakka ovat myös vierailun arvoisia. Hiljattain kunnostettu linna on puolestaan loistava valokuvauspaikka.

2. Vieraile kuninkaiden haudoilla

Seitsemän kuninkaan haudat ovat toinen näkemisen arvoinen muinainen kohde. Vain kaksi kilometriä Pafoksen arkeologisen puiston pohjoispuolella sijaitsevat roomalaisajan haudat erottuvat massasta kokonsa ja loistonsa ansiosta. Niiden samankaltaisuudet muinaisten Egyptin hautakammioiden kanssa kertovat näiden kahden sivilisaation välisistä kauppa- ja kulttuurisuhteista.

3. Huristele Akamasin niemimaalla

Jos pidät enemmän toiminnasta kuin kulttuurista, Akamasin niemimaa on sinun paikkasi. Siellä on omat klassiset legendansa, kuten Afroditen kylpypaikka, mutta todellinen vetonaula on kuitenkin sen karu maisema. Mönkijäsafari saa adrenaliinisi nousemaan. Varaa opastettu retki ja huristele niemimaan villissä maastossa samalla kun näet nähtävyyksiä, kuten Agios Georgiosin kappelin ja Lara Bayn kilpikonnien suojelualueen.

4. Tee veneretki Siniselle laguunille

Pohjoisen rannikon tähti, Blue Lagoon, saavutetaan parhaiten veneellä Latchin satamasta. On sanomattakin selvää, että hohtava laguuni on retken kohokohta, mutta kannelta avautuva näkymä poukamien täplittämälle rannikolle, mukaan lukien myyttiselle Afroditen kylpypaikalle, on jo yksin matkan arvoinen. Monilla retkillä vierailu Blue Lagoonille on yhdistetty muihin aktiviteetteihin.

5. Vieraile Kykkoksen luostarissa

Tämä luostari saattaa olla hieman kaukana rannikolta, mutta päiväretkikohteena se on yksi Pafoksen parhaista. Kreikkalaisortodoksinen Kykkoksen pyhä, kuninkaallinen ja patriarkaalinen luostari, kuten sen koko nimi kuuluu, on kuuluisa uskonnollisista ikoneistaan, mutta myös matka sinne on elämys itsessään. Saat tietää miksi, kun kiipeät mäntyjen peittämän Troodos-vuoriston läpi ja ohitat matkan varrella maalaismaisia kivikyliä.

6. Vieraile Pafoksen eläintarhassa

Vaikka Pafoksen eläintarha on aina ollut perheiden suosiossa, on se hieman odottamaton löytö tässä osassa Kyprosta. Täällä asuu yli 1200 eläintä, muun muassa kirahveja, tiikereitä, matelijoita ja jopa pingviinejä. Varaudu siis näkemään hyvin innokkaita lapsia!