Ostoskori

Tervetuloa takaisin

Siirry MyTUI-tilillesi
Kirjaudu ulos
87 aktiviteettia
Lajittele:
Nat Geo Day Tour: Philippos Yiapaniksen matka myllerryksestä menestykseen
Retket

Nat Geo Day Tour: Philippos Yiapaniksen matka myllerryksestä menestykseen

Philippos Yiapanis, tunnettu kyproslainen kuvanveistäjä, syntyi Famagustassa, joka sijaitsee nykyään miehitetyssä saaren pohjoisosassa. Hänen elämänsä sai myrskyisän käänteen, kun hänet vangittiin Turkin hyökkäyksen aikana, minkä jälkeen hänestä tuli pakolainen Etelä-Kyproksella. Hänen taiteensa on osoitus hänen syvästä vapauden kaipuusta ja elävä kuvaus paikallisesta historiasta. Tällä kierroksella tapaat taiteilijan, joka vie sinut ainutlaatuiselle vierailulle hänen museoonsa, jossa on esillä noin 140 veistosta. Sen lisäksi, että saat kuulla inspiraatiosta joidenkin hänen voimakkaimpien teostensa taustalla, pääset myös tutustumaan Kyproksen lähihistoriaan ja taiteilijan henkilökohtaisiin kokemuksiin, joista hän kertoo mukaansatempaavalla tavalla. Saapuessasi Art Nest -museoon Philippos toivottaa sinut henkilökohtaisesti tervetulleeksi. Saat kuulla kierroksella hänen elämästään ja työstään, jolloin ymmärrät hänen luomustensa taustalla vaikuttavat tunteet. Sen jälkeen sinulla on aikaa kierrellä ulkotiloja koristavassa veistospuistossa, ennen kierrosta taiteilijan työpajassa, jossa tutustut tekniikkaan hänen pronssitöidensä taustalla. Taiteilija on valinnut materiaalikseen pronssin varmistaakseen teostensa pitkäikäisyyden sekä kuvastaakseen Kyproksen ja kuparin välistä yhteyttä ja hänen toivettaan jaetun kotimaansa yhtenäisyydestä. Elämyksen päätteeksi pääset nauttimaan Kouklian kylässä valmistettuja paikallisia ruokia ja pohtimaan Kyproksen ainutlaatuista taiteen, historian ja kulinaaristen perinteiden yhdistelmää.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Nat Geo Day Tour: Kaksi puolta, yksi tarina – yhteiselo Kyproksella
Retket

Nat Geo Day Tour: Kaksi puolta, yksi tarina – yhteiselo Kyproksella

Lähde National Geographic Day Tourille kyproksenkreikkalaisen ja kyproksenturkkilaisen toimittajan kanssa, ja saat harvinaislaatuisen ja antoisan katsauksen Kyproksen viimeisimmistä tapahtumista. Aloitat tutkimusmatkasi kunnostetusta Moutalloksen kylästä. Uppoudu sen tarinoihin, kun kuljeskelet kapeilla kujilla ja pääset näkemään alueen muutoksen omin silmin – kunnostetuissa rakennuksissa on jäänteitä kyproksenturkkilaisista nimistä symboloiden kunnioitusta toista yhteisöä kohtaan. Pysähdyt ottamaan valokuvia historiallisessa Agia Sofian moskeijassa, joka oli aiemmin kristillinen kirkko. Tämän jälkeen kierros vie sinut Ibrahim's Khaniin, kunnostettuun ottomaanien majataloon. Nykyään siellä on käsityöpajoja ja teatteri. Pääsisäänkäynnillä on esillä molempien yhteisöjen naisten yhdessä tekemiä hienoja kirjontatöitä, jotka kuvastavat heidän haluaan yhteistyöhön ja jälleenyhdistymiseen. Khanin pihalla voit osallistua vuorovaikutteiseen keskusteluun, jota ohjaavat kaksi toimittaja-opasta, kyproksenkreikkalainen ja kyproksenturkkilainen. Tutustutte yhdessä Kyproksen lähimenneisyyteen, tutkitte syitä pysyvän kahtiajaon taustalla ja pohditte mahdollisia polkuja kohti yhdistymistä. Kun olet saanut kattavan käsityksen molemmista yhteisöistä, näet vanhan ja uuden välisen kontrastin, kun tutustut nykyaikaisten kauppiaiden ja autenttisten työpajojen vilkkaaseen sekoitukseen Khanin ympäristössä. Sen jälkeen voit ihailla kunnostettuja ottomaanien kylpylöitä, jotka ovat osa kulttuuriperinnön suojeluhanketta. Lopuksi pääset maistelemaan paikallisten perheiden kodeissa tarjolla olevia yksinkertaisia mutta aitoja makuja, ja nauttimaan kupillisen kyproslaista, turkkilaista tai kreikkalaista kahvia Pafoksen vanhimmassa kahvilassa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kourionin, Kolossin linnan, Omodosin ja viinitilan pienryhmäretki
Retket

Kourionin, Kolossin linnan, Omodosin ja viinitilan pienryhmäretki

Kyproksen saarella on lukuisia kauniita kyliä sekä kumpuilevia kukkuloita. Tällä vain aikuisille tarkoitetulla retkellä näet Kourionin arkeologisen alueen, pääset kävelylle Omodoksen kylään, ja luvassa on myös viinien maistelua. Eva, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Vaellat historian, kulttuurin ja mytologian kerrosten läpi ja opit Afroditeen liittyvistä rituaaleista sekä kasveista ja simpukoista."Sukellat suoraan menneisyyteen, kun näet Petra tou Romioun, kalliomuodostelman, jossa rakkauden jumalatar Afrodite legendan mukaan syntyi. Sen jälkeen jatkamme matkaa Kourioniin, joka on yksi Kyproksen vaikuttavimmista arkeologisista kohteista. Vierailet roomalaisissa kylpylöissä ja kävelet paikan keskipisteeseen, kreikkalais-roomalaiseen teatteriin, missä järjestetään yhä tänäkin päivänä konsertteja. Seuraavaksi jatkat matkaa 1400-luvulta peräisin olevalle Kolossin linnalle. Tämä ristiretkien aikainen linna on kauniiden kukkivien kasvien ja ihastuttavan puutarhan ympäröimä.Sen jälkeen suuntaat lounaalle perheomisteiseen tavernaan, ennen kuin käyt vuoristomaisemissa sijaitsevassa Omodoksessa, jossa vaellat bysanttilaisten rakennusten reunustamilla kapeilla mukulakivikaduilla. Se on Evan suosikkikylä. Hän sanoo: "Kivitalojen viehätysvoima, hiljaisuus ja rauhallisuus. Se on kuin satukirjasta. Minusta on ihanaa piipahtaa jossain kahvilassa ja nähdä paikallisten käyvän filosofisia keskusteluja, poliittisia väittelyjä ja juoruavan." Lopuksi pääset vielä viininmaistajaisiin, jolla opit kaiken makeasta commandaria-viinistä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodos-vuoriston kierros sisältäen Kykkoksen luostarin ja lounaan
Retket

Troodos-vuoriston kierros sisältäen Kykkoksen luostarin ja lounaan

Matka Troodos-vuorille on kuin matkaisi toiseen Kyprokseen. Vanhat perinteet ovat yhä voimissaan kivisissä maalaiskylissä, jotka pilkottavat keskellä vihreitä laaksoja. Tämä retki vie sinut vuoriston hengelliseen sydämeen, Kýkkoksen luostariin, sekä ylös Throni-vuorelle. Alexia, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Kykkoksessa sijaitsevaa Neitsyt Marian ikonia pidetään ihmeellisenä, joten kyproslaisten on tärkeää vierailla kirkossa vähintään kerran vuodessa." Ensimmäinen pysähdyspaikkasi on Kýkkoksen luostari. Kykkos-vuorella sijaitseva luostari on täynnä kultaisia ikoneita ja freskoja sekä muita uskonnollisia aarteita. Täältä löytyy myös Neitsyt Marian ikoni, jota pidetään suojassa – se on nähty viimeksi satoja vuosia sitten. Sinulla on myös vapaata aikaa kuljeskella alueella ja nauttia panoraamanäkymästä vuorille. Lisäksi autat vierailullasi tämän tärkeän kulttuuriperintökohteen säilyttämisessä.Sitten on aika suunnata vuorille arkkipiispa Makarios III:n haudalle, jota ympäröivät upeat näkymät. Matka jatkuu alas Pedoulasin kylään, jossa nautit perheomisteisessa ravintolassa kyproslaisen lounaan, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Lounaan jälkeen voit lähteä valinnaiselle kävelyretkelle koristeelliseen Pyhän ristin ortodoksikirkkoon, minkä jälkeen pysähdymme vielä kahvilla Pano Platresissa ennen paluuta hotelliin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Auringonlasku Afroditen kallioilla ja perinteinen illanvietto
Retket

Auringonlasku Afroditen kallioilla ja perinteinen illanvietto

Maukas meze-ateria, livemusiikkia ja tanssia - tämä iltaretki tarjoaa kaikki ainekset kyproslaiseen illanviettoon. Ja jos tässä ei ollut vielä tarpeeksi, pääset vielä näkemään auringonlaskun Afroditen kallioilta, jossa legendan mukaan syntyi rakkauden jumalatar Afrodite. Illallinen nautitaan yhdessä alueen parhaista tavernoista.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kourionin rauniot, Kolossin linna ja viinitilakierros
Retket

Kourionin rauniot, Kolossin linna ja viinitilakierros

Kyproksen myytit heräävät eloon tällä retkellä. Näet, missä legenda syntyi, vierailet Kourionin raunioilla, suuntaat Omodoksen kylään ja päätät päivän viininmaistajaisiin perheomisteisella viinitilalla. Eva, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Kuljet historian, kulttuurin ja mytologian kerrosten läpi ja opit Afroditesta, rakkauden jumalattaresta, ja häneen liittyvistä rituaaleista, kasveista ja simpukoista."Sukellat suoraan menneisyyteen, kun näet Petra tou Romioun, kalliomuodostelman, jossa paikallisen legendan mukaan jumalatar Afrodite syntyi. Historia saa konkreettisemman muodon Kourionissa, joka on yksi Kyproksen vaikuttavimmista arkeologisista kohteista. Vieraile roomalaisissa kylpylöissä ja kävele sen keskipisteeseen, kreikkalais-roomalaiseen teatteriin. Täällä pidetään yhä konsertteja. Seuraavaksi on vuorossa ristiretkeläisten rakentama Kolossi-linna, jossa Rikhard Leijonasydän avioitui Navarran Berengarian kanssa.Lounas nautitaan perheomisteisessa ravintolassa. Se on yhtä kuuluisa paikallisista raaka-aineista valmistetusta maalaisruoastaan kuin luonnonkauniista sijainnistaan kukkuloilla. Sen jälkeen suuntaamme vuorilla sijaitsevaan Omodosin kylään, jossa sinulla on vapaata aikaa kuljeskella bysanttilaisten rakennusten reunustamilla kapeilla mukulakivikaduilla. Päivän päätteeksi vierailemme vielä viinitilalla. Alueella tehdyn kierroksen jälkeen pääset maistelemaan palkittuja viinejä, kuten commandaria-lajiketta, jonka Rikhard Leijonasydän kastoi "kuninkaiden viiniksi ja viinien kuninkaaksi".

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodoksen vuoristokylät ja Lampadistisin luostari
Retket

Troodoksen vuoristokylät ja Lampadistisin luostari

Kypros on täynnä piilossa olevia helmiä, joista näet osan tällä kokopäiväretkellä Troodos-vuoristoon. Retki aloitetaan ajamalla pitkin maaseutua, joka monen mielestä on pelkästään erittäin hyvä syy osallistua retkelle sen upeiden maisemien ansiosta. Päivän kohokohtia ovat Lampadistiksen luostari sekä Kalopanayiotis.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Caledonian vesiputous sisältäen lounaan
Aktiviteetit

Caledonian vesiputous sisältäen lounaan

Troodos-vuoria peittävä vehreän viileä metsä on ihanteellinen pakopaikka lähellä Pafosta. Matkaat vuorille Platresin kylään, josta lähdet 3 kilometrin vaellukselle. Reitti noudattelee Caledonian putouksille johtavaa jokea. Vaelluksen jälkeen on luvassa perinteinen lounas Psilo Dendro -ravintolassa. Andri, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Nautit matkasta yhtä paljon kuin määränpäästä tällä vaelluksella, joka seuraa puroa ja ylittää sen pienien siltojen kautta aina vesiputoukselle asti." Retki alkaa virkistävästi piipahduksella Kolossin hedelmäpuutarhassa. Siellä voit maistella tuoretta sitruunalimonadia ja ostaa hedelmiä ennen kuin suuntaamme vuorille viehättävään Platresin kylään. Kylästä lähtee kolme kilometriä pitkä luontopolku, joka seurailee polveilevaa Kryos Potamosin virtaa vehreän metsän läpi.Metsäreitti kulkee erilaisten järeiden puiden, kuten mäntyjen ja mansikkapuiden, läpi. Kun olet päässyt Caledonian putouksille, voit hengähtää varjoisan makeanveden äärellä, kunnes matka jatkuu kohti kuuluisaa Psilo Dendro -ravintolaa, jolla on oma taimenkasvattamonsa. Rentoudu lounaalla – paikan erikoisuuksia ovat tietenkin taimenruoat – ennen paluuta Pafokseen.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kykkoksen luostarin ja Troodosvuorten pienryhmäretki
Retket

Kykkoksen luostarin ja Troodosvuorten pienryhmäretki

Matka Troodos-vuorille on kuin matka toiseen Kyprokseen. Vehreät laaksot ovat täynnä maalaismaisia kivikyliä, ja perinteiset elämäntavat ovat yhä vallalla. Tämä vain aikuisille tarkoitettu pienryhmäretki vie sinut vuoristoon, Kykkoksen luostariin sekä arkkipiispa Makarios III:n haudalle. Eva, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Troodos-vuoristo on paikka, jossa löydän sieluni. Siellä on kyliä, joissa aika on pysähtynyt, joissa ihmiset yhä välittävät toisistaan, joihin tulet vieraana ja joista lähdet ystävänä."Saapuessasi Troodos-vuoriston syvyyksiin, pysähdymme kahvitauolle, ennen kun jatkamme matkaa kauniiseen Kykkoksen luostariin. Kykkos-vuoren huipulla sijaitsevan luostarin sisätilat ovat täynnä kultaisia ikoneita ja freskoja. Kuulet täällä legendan siitä, miksi sen kuuluisin ikoni, "kultainen tyttö", on edelleen puoliksi piilossa. Sinulla on myös vapaata aikaa kuljeskella alueella ja nauttia vuorimaisemista.Sitten on aika suunnata vuorille arkkipiispa Makarios III:n haudalle, jota ympäröivät upeat näkymät. Matka jatkuu alas Pedoulasin kylään, jossa nautit perheomisteisessa ravintolassa kyproslaisen lounaan, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Lounaan jälkeen voit lähteä valinnaiselle kävelyretkelle koristeelliseen Pyhän ristin ortodoksikirkkoon, minkä jälkeen pysähdymme vielä kahvilla Pano Platresissa ennen paluuta hotelliin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodos-vuoriston 4x4-maastoautoseikkailu
Aktiviteetit

Troodos-vuoriston 4x4-maastoautoseikkailu

Troodos-vuoriston maisemat vaihtelevat valtavista niittyalueista ja hedelmätarhoista tiheisiin metsiin, joissa on useita lintulajeja. Näihin kaikkiin voi tutustua parhaiten maastoautolla. Tällä kokopäiväretkellä näet Omodoksen, Afroditen kallion ja paljon muuta. Päivä aloitetaan suuntaamalla kohti Tzelefoksen siltaa, jossa voit lähteä vapaaehtoiselle, pienelle metsävaellukselle. Pysähdyt sitten perinteiseen "kafenioniin" maistamaan aitoa kyproslaista kahvia, ennen kuin ohitat 20-metrisen vesiputouksen, josta voit ottaa upeita valokuvia. Kun ruokahalusi on herännyt, lounas tarjoillaan läheisessä tavernassa.Sen jälkeen suuntaat Omodosin kylään, joka sijaitsee aivan Limassolin viininviljelyalueen sydämessä. Pistäydy kahvilassa tai vieraile 1600-luvulla rakennetussa Pyhän ristin luostarissa. Päivän päätteeksi käyt vielä Petra tou Romioussa, joka tunnetaan paremmin nimellä Afroditen kallio. Täällä voit rentoutua rannalla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Ocean Blue -risteily Latchista
Retket

Ocean Blue -risteily Latchista

Porottava aurinko, uintia, buffetlounas ja rajoittamaton määrä paikallisia juomia – tämä neljän tunnin risteily on veneretkien aatelia. Purjeet nostetaan Latchin satamasta, josta alus suuntaa kohti suosittua Sinistä laguunia. Sinulla on aikaa uida ja snorklata turkoosina kilmmeltävässä vedessä, tai nauttia auringosta ja meren läheisyydestä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Retki Pafoksen eläintarhaan
Retket

Retki Pafoksen eläintarhaan

Tiikereitä, leijonia, kirahveja, pingviinejä, apinoita ja paljon muuta! Pafoksen eläintarha on kuin jättiläismäinen leikkikenttä lapsille, jossa he voivat liikkua vapaasti ja tutkailla eläintarhan yli 500 eläinlajia. Täällä vietät muutaman tunnin tutustuen eläintarhaan omassa tahdissasi. Retki sisältää kuljetukset hotellilta ja takaisin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Esittelyssä Pafos

Pafoksella voit tutustua antiikin Kreikan ja Rooman kaikkiin taruihin. Kaupungin moderni osa ympäröi menneisyyden aarteita, joita säilytetään huolellisesti meren äärellä. Tekemistä löytyy niin Kato Pafoksen rantakadulta, jota reunustavat baarit ja kaupat, kuin Akamasin niemimaalta, joka on maastosafarien ystävien leikkipaikka. Blue Lagoon, Pafoksen eläintarha ja Kykkoksen luostari ovat myös erinomaisia päiväretkikohteita.

Pafoksen kuusi parasta aktiviteettia ja retkeä

1. Ihaile mosaiikkiteoksia

Pafoksen arkeologisessa puistossa on kokoelma lumoavia mosaiikkeja. Löydät ne Dionysoksen talosta, Theseuksen talosta ja Aionin talosta. Opastettu kierros on erittäin suositeltava, jotta saat hyvän käsityksen näiden huolellisesti kaivettujen ja restauroitujen aarteiden historiasta. Puiston roomalainen teatteri ja viereinen majakka ovat myös vierailun arvoisia. Hiljattain kunnostettu linna on puolestaan loistava valokuvauspaikka.

2. Vieraile kuninkaiden haudoilla

Seitsemän kuninkaan haudat ovat toinen näkemisen arvoinen muinainen kohde. Vain kaksi kilometriä Pafoksen arkeologisen puiston pohjoispuolella sijaitsevat roomalaisajan haudat erottuvat massasta kokonsa ja loistonsa ansiosta. Niiden samankaltaisuudet muinaisten Egyptin hautakammioiden kanssa kertovat näiden kahden sivilisaation välisistä kauppa- ja kulttuurisuhteista.

3. Huristele Akamasin niemimaalla

Jos pidät enemmän toiminnasta kuin kulttuurista, Akamasin niemimaa on sinun paikkasi. Siellä on omat klassiset legendansa, kuten Afroditen kylpypaikka, mutta todellinen vetonaula on kuitenkin sen karu maisema. Mönkijäsafari saa adrenaliinisi nousemaan. Varaa opastettu retki ja huristele niemimaan villissä maastossa samalla kun näet nähtävyyksiä, kuten Agios Georgiosin kappelin ja Lara Bayn kilpikonnien suojelualueen.

4. Tee veneretki Siniselle laguunille

Pohjoisen rannikon tähti, Blue Lagoon, saavutetaan parhaiten veneellä Latchin satamasta. On sanomattakin selvää, että hohtava laguuni on retken kohokohta, mutta kannelta avautuva näkymä poukamien täplittämälle rannikolle, mukaan lukien myyttiselle Afroditen kylpypaikalle, on jo yksin matkan arvoinen. Monilla retkillä vierailu Blue Lagoonille on yhdistetty muihin aktiviteetteihin.

5. Vieraile Kykkoksen luostarissa

Tämä luostari saattaa olla hieman kaukana rannikolta, mutta päiväretkikohteena se on yksi Pafoksen parhaista. Kreikkalaisortodoksinen Kykkoksen pyhä, kuninkaallinen ja patriarkaalinen luostari, kuten sen koko nimi kuuluu, on kuuluisa uskonnollisista ikoneistaan, mutta myös matka sinne on elämys itsessään. Saat tietää miksi, kun kiipeät mäntyjen peittämän Troodos-vuoriston läpi ja ohitat matkan varrella maalaismaisia kivikyliä.

6. Vieraile Pafoksen eläintarhassa

Vaikka Pafoksen eläintarha on aina ollut perheiden suosiossa, on se hieman odottamaton löytö tässä osassa Kyprosta. Täällä asuu yli 1200 eläintä, muun muassa kirahveja, tiikereitä, matelijoita ja jopa pingviinejä. Varaudu siis näkemään hyvin innokkaita lapsia!