Ostoskori
88 aktiviteettia
Lajittele:
Kourionin, Kolossin linnan, Omodosin ja viinitilan pienryhmäretki
Retket

Kourionin, Kolossin linnan, Omodosin ja viinitilan pienryhmäretki

Kyproksen saarella on lukuisia kauniita kyliä sekä kumpuilevia kukkuloita. Tällä vain aikuisille tarkoitetulla retkellä näet Kourionin arkeologisen alueen, pääset kävelylle Omodoksen kylään, ja luvassa on myös viinien maistelua. Eva, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Vaellat historian, kulttuurin ja mytologian kerrosten läpi ja opit Afroditeen liittyvistä rituaaleista sekä kasveista ja simpukoista."Sukellat suoraan menneisyyteen Afroditen rannalla kun näet Petra tou Romioun, kalliomuodostelman, jossa rakkauden jumalatar Afrodite legendan mukaan syntyi. Sen jälkeen jatkamme matkaa Kourioniin, joka on yksi Kyproksen vaikuttavimmista arkeologisista kohteista. Vierailet roomalaisissa kylpylöissä ja kävelet paikan keskipisteeseen, kreikkalais-roomalaiseen teatteriin, missä järjestetään yhä tänäkin päivänä konsertteja. Seuraavaksi jatketaan matkaa 1400-luvulta peräisin olevalle Kolossin linnalle. Tämä ristiretkien aikainen linna on kauniiden kukkivien kasvien ja ihastuttavan puutarhan ympäröimä.Sen jälkeen suuntaamme vuoren rinteellä sijaitsevaan Omodoksen kylään, jossa nautit lounaan perheomisteisessa tavernassa ja sinulla on vapaata aikaa kuljeskella bysanttilaisten rakennusten reunustamilla kapeilla mukulakivikaduilla. Se on Evan suosikkikylä. Hän sanoo: "Kivitalojen viehätysvoima, hiljaisuus ja rauhallisuus. Se on kuin satukirjasta. Minusta on ihanaa piipahtaa jossain kahvilassa ja nähdä paikallisten käyvän filosofisia keskusteluja, poliittisia väittelyjä ja juoruavan." Lopuksi tehdään vielä viinitilakierros, jolla opit kaiken makeasta commandaria-viinistä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodos-vuoriston kierros sisältäen Kykkoksen luostarin ja lounaan
Retket

Troodos-vuoriston kierros sisältäen Kykkoksen luostarin ja lounaan

Matka Troodos-vuoristoon vie sinut kohti erilaista Kyprosta. Vanhat perinteet ovat yhä käytössä kivisissä maalaiskylissä, jotka pilkottavat keskellä vihreitä laaksoja. Tämä kokopäiväretki esittelee sinulle ylänköjen hengellisen keskuksen – Kykkoksen luostarin ja Omodoksen kylän.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Auringonlasku Afroditen kallioilla ja perinteinen illanvietto
Retket

Auringonlasku Afroditen kallioilla ja perinteinen illanvietto

Maukas meze-ateria, livemusiikkia ja tanssia - tämä iltaretki tarjoaa kaikki ainekset kyproslaiseen illanviettoon. Ja jos tässä ei ollut vielä tarpeeksi, pääset vielä näkemään auringonlaskun Afroditen kallioilta, jossa legendan mukaan syntyi rakkauden jumalatar Afrodite. Illallinen nautitaan yhdessä alueen parhaista tavernoista.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kourionin rauniot, Kolossin linna ja viinitilakierros
Retket

Kourionin rauniot, Kolossin linna ja viinitilakierros

Kyproksen saarella on lukuisia kauniita kyliä sekä historiaa huokuvine katuineen. Tällä kokopäiväretkellä näet Kourionin arkeologisen alueen, pääset kävelylle Omodoksen kylässä, ja luvassa on myös viinien maistelua.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodoksen vuoristokylät ja Lampadistisin luostari
Retket

Troodoksen vuoristokylät ja Lampadistisin luostari

Kypros on täynnä piilossa olevia helmiä, joista näet osan tällä kokopäiväretkellä Troodos-vuoristoon. Retki aloitetaan ajamalla pitkin maaseutua, joka monen mielestä on pelkästään erittäin hyvä syy osallistua retkelle sen upeiden maisemien ansiosta. Päivän kohokohtia ovat Lampadistiksen luostari sekä Kalopanayiotis.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kykkoksen luostarin ja Troodosvuorten pienryhmäretki
Retket

Kykkoksen luostarin ja Troodosvuorten pienryhmäretki

Matka Troodos-vuorille on kuin matka toiseen Kyprokseen. Vehreät laaksot ovat täynnä maalaismaisia kivikyliä, ja perinteiset elämäntavat ovat yhä vallalla. Tämä vain aikuisille tarkoitettu pienryhmäretki vie sinut vuoristoon, Kykkoksen luostariin sekä arkkipiispa Makarios III:n haudalle. Eva, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Troodos-vuoristo on paikka, jossa löydän sieluni. Siellä on kyliä, joissa aika on pysähtynyt, joissa ihmiset yhä välittävät toisistaan, joihin tulet vieraana ja joista lähdet ystävänä."Saapuessasi Troodos-vuoriston syvyyksiin, pysähdymme kahvitauolle, ennen kun jatkamme matkaa kauniiseen Kykkoksen luostariin. Kykkos-vuoren huipulla sijaitsevan luostarin sisätilat ovat täynnä kultaisia ikoneita ja freskoja. Kuulet täällä legendan siitä, miksi sen kuuluisin ikoni, "kultainen tyttö", on edelleen puoliksi piilossa. Sinulla on myös vapaata aikaa kuljeskella alueella ja nauttia vuorimaisemista.Sitten on aika suunnata vuorille arkkipiispa Makarios III:n haudalle, jota ympäröivät upeat näkymät. Matka jatkuu alas Pedoulasin kylään, jossa nautit perheomisteisessa ravintolassa kyproslaisen lounaan, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Lounaan jälkeen voit lähteä valinnaiselle kävelyretkelle koristeelliseen Pyhän ristin ortodoksikirkkoon, minkä jälkeen pysähdymme vielä kahvilla Pano Platresissa ennen paluuta hotelliin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Ocean Blue -risteily Latchista
Retket

Ocean Blue -risteily Latchista

Porottava aurinko, uintia, buffetlounas ja rajoittamaton määrä paikallisia juomia – tämä neljän tunnin risteily on veneretkien aatelia. Purjeet nostetaan Latchin satamasta, josta alus suuntaa kohti suosittua Sinistä laguunia. Sinulla on aikaa uida ja snorklata turkoosina kilmmeltävässä vedessä, tai nauttia auringosta ja meren läheisyydestä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Troodos-vuoriston 4x4-maastoautoseikkailu
Aktiviteetit

Troodos-vuoriston 4x4-maastoautoseikkailu

Troodos-vuoriston maisemat vaihtelevat valtavista niittyalueista ja hedelmätarhoista tiheisiin metsiin, joissa on useita lintulajeja. Näihin kaikkiin voi tutustua parhaiten maastoautolla. Tällä kokopäiväretkellä näet Omodoksen, Afroditen kallion ja paljon muuta. Päivä aloitetaan suuntaamalla kohti Tzelefoksen siltaa, jossa voit lähteä vapaaehtoiselle, pienelle metsävaellukselle. Pysähdyt sitten perinteiseen "kafenioniin" maistamaan aitoa kyproslaista kahvia, ennen kuin ohitat 20-metrisen vesiputouksen, josta voit ottaa upeita valokuvia. Kun ruokahalusi on herännyt, lounas tarjoillaan läheisessä tavernassa.Sen jälkeen suuntaat Omodosin kylään, joka sijaitsee aivan Limassolin viininviljelyalueen sydämessä. Pistäydy kahvilassa tai vieraile 1600-luvulla rakennetussa Pyhän ristin luostarissa. Päivän päätteeksi käyt vielä Petra tou Romioussa, joka tunnetaan paremmin nimellä Afroditen kallio. Täällä voit rentoutua rannalla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, nl 

Retki Pafoksen eläintarhaan
Retket

Retki Pafoksen eläintarhaan

Tiikereitä, leijonia, kirahveja, pingviinejä, apinoita ja paljon muuta! Pafoksen eläintarha on kuin jättiläismäinen leikkikenttä lapsille, jossa he voivat liikkua vapaasti ja tutkailla eläintarhan yli 500 eläinlajia. Täällä vietät muutaman tunnin tutustuen eläintarhaan omassa tahdissasi. Retki sisältää kuljetukset hotellilta ja takaisin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Maastosafari Akamasin niemimaalla
Aktiviteetit

Maastosafari Akamasin niemimaalla

Tämä opastettu mönkijä- ja buggysafari vie sinut Länsi-Kyproksen parhaimpiin maisemiin. Tutustut Pafoksen meriluoliin, Agios Georgiosin kappeliin, Akamasin niemimaahan ja kilpikonnien suojelualueeseen Lara Bayn rannalla. Päivän kruunaa pulahdus kristallinkirkkaaseen mereen.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Ocean Flyer VIP-risteily vain aikuisille
Retket

Ocean Flyer VIP-risteily vain aikuisille

Jos olet koskaan halunnut tuntea olevasi miljonääri, joka purjehtii luksusjahdillaan – tämä on tilaisuutesi. Nouset Pafoksen satamasta ylelliselle purjeveneelle ja purjehdit Kyproksen länsirannikkoa pitkin Coral Baylle, Akamasin niemimaalle ja meriluolille. Tämä retkipäivä on täynnä rentoutumista auringossa, uimista ja cocktailien siemailua.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

BBQ-risteily Pafokselta
Retket

BBQ-risteily Pafokselta

Auringonpaiste ja Kyproksen rento välimerellinen tunnelma houkuttelee saarelle ihmisiä ympäri maailman. Tällä puolipäivää kestävällä BBQ-risteilyllä pääset kokemaan juuri näitä asioita. Pafoksen satamasta lähtevällä risteilyllä pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklauksesta, rentoutuen samalla mukavan viihteen ja BBQ-herkkujen parissa neljän tunnin ajan. Säästä riippuen alus suuntaa kohti Coral Bayn tai Timi Bayn luonnonkaunista rannikkoa. Poukamassa lasketaan ankkurit ja miehistö tarjoilee aluksella BBQ-lounaan. Paikalliset juomat yläkannella sisältyvät myös rajoituksetta hintaan. Kesäisestä tunnelmasta pitää huolen hyvä musiikki.Virkistävää drinkkiä siemaillessa voit osallistua viihdeohjelmaan tai voit virkistäytyä pienellä pulahduksella meressä. Kyproksen lomamuistoja voit lisätä snorklaamalla ihanan sinisessä Välimeressä. Tervetuloa mukaan rentouttavalle ja varmasti lomatunnelmaa kohottavalle BBQ-risteilylle!

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Esittelyssä Pafos

Pafoksella voit tutustua antiikin Kreikan ja Rooman kaikkiin taruihin. Kaupungin moderni osa ympäröi menneisyyden aarteita, joita säilytetään huolellisesti meren äärellä. Tekemistä löytyy niin Kato Pafoksen rantakadulta, jota reunustavat baarit ja kaupat, kuin Akamasin niemimaalta, joka on maastosafarien ystävien leikkipaikka. Blue Lagoon, Pafoksen eläintarha ja Kykkoksen luostari ovat myös erinomaisia päiväretkikohteita.

Pafoksen kuusi parasta aktiviteettia ja retkeä

1. Ihaile mosaiikkiteoksia

Pafoksen arkeologisessa puistossa on kokoelma lumoavia mosaiikkeja. Löydät ne Dionysoksen talosta, Theseuksen talosta ja Aionin talosta. Opastettu kierros on erittäin suositeltava, jotta saat hyvän käsityksen näiden huolellisesti kaivettujen ja restauroitujen aarteiden historiasta. Puiston roomalainen teatteri ja viereinen majakka ovat myös vierailun arvoisia. Hiljattain kunnostettu linna on puolestaan loistava valokuvauspaikka.

2. Vieraile kuninkaiden haudoilla

Seitsemän kuninkaan haudat ovat toinen näkemisen arvoinen muinainen kohde. Vain kaksi kilometriä Pafoksen arkeologisen puiston pohjoispuolella sijaitsevat roomalaisajan haudat erottuvat massasta kokonsa ja loistonsa ansiosta. Niiden samankaltaisuudet muinaisten Egyptin hautakammioiden kanssa kertovat näiden kahden sivilisaation välisistä kauppa- ja kulttuurisuhteista.

3. Huristele Akamasin niemimaalla

Jos pidät enemmän toiminnasta kuin kulttuurista, Akamasin niemimaa on sinun paikkasi. Siellä on omat klassiset legendansa, kuten Afroditen kylpypaikka, mutta todellinen vetonaula on kuitenkin sen karu maisema. Mönkijäsafari saa adrenaliinisi nousemaan. Varaa opastettu retki ja huristele niemimaan villissä maastossa samalla kun näet nähtävyyksiä, kuten Agios Georgiosin kappelin ja Lara Bayn kilpikonnien suojelualueen.

4. Tee veneretki Siniselle laguunille

Pohjoisen rannikon tähti, Blue Lagoon, saavutetaan parhaiten veneellä Latchin satamasta. On sanomattakin selvää, että hohtava laguuni on retken kohokohta, mutta kannelta avautuva näkymä poukamien täplittämälle rannikolle, mukaan lukien myyttiselle Afroditen kylpypaikalle, on jo yksin matkan arvoinen. Monilla retkillä vierailu Blue Lagoonille on yhdistetty muihin aktiviteetteihin.

5. Vieraile Kykkoksen luostarissa

Tämä luostari saattaa olla hieman kaukana rannikolta, mutta päiväretkikohteena se on yksi Pafoksen parhaista. Kreikkalaisortodoksinen Kykkoksen pyhä, kuninkaallinen ja patriarkaalinen luostari, kuten sen koko nimi kuuluu, on kuuluisa uskonnollisista ikoneistaan, mutta myös matka sinne on elämys itsessään. Saat tietää miksi, kun kiipeät mäntyjen peittämän Troodos-vuoriston läpi ja ohitat matkan varrella maalaismaisia kivikyliä.

6. Vieraile Pafoksen eläintarhassa

Vaikka Pafoksen eläintarha on aina ollut perheiden suosiossa, on se hieman odottamaton löytö tässä osassa Kyprosta. Täällä asuu yli 1200 eläintä, muun muassa kirahveja, tiikereitä, matelijoita ja jopa pingviinejä. Varaudu siis näkemään hyvin innokkaita lapsia!