Ostoskori
118 aktiviteettia
Lajittele:
Nat Geo Day Tour: Matka maanalaiseen maailmaan ja mayojen kulttuuriin
Aktiviteetit

Nat Geo Day Tour: Matka maanalaiseen maailmaan ja mayojen kulttuuriin

Kun kuvittelet muinaisten mayojen kurkistelevan salaperäisen syviin ja kirkkaisiin maanalaisiin altaisiin, on helppo ymmärtää, miksi he uskoivat niiden olevan ikkunoita manalaan. Tämä Nat Geo Day Tour on matka syvälle mayakulttuuriin tutustuttaen alueen kuuluisien cenotejen kauneuteen ja niiden merkitykseen paikallisessa perinteessä.Aloitat päivän laskeutumalla joko Abuelon tai Zoi Chen cenoteen, jossa voit halutessasi nauttia virkistävästä uinnista. Nämä vedellä täyttyneet luolat tarjoavat käsin kosketeltavan yhteyden mayojen elämäntapaan. National Geographicin kouluttama oppaasi selittää, miten cenotejen makea vesi oli ratkaisevan tärkeä maya-asutusten selviytymiselle, etenkin kun otetaan huomioon jokien ja järvien niukkuus Jukatanilla. Niiden hengellisen merkityksen lisäksi opas kertoo mayojen käsityksestä manalasta eli Xibalbasta ja sen yhdeksänkerroksisesta rakenteesta, joka näkyy monissa Meksikon mayapyramideissa. Seuraavaksi lähdet opastetulle kävelylle Xibalban mayapolulle, jonka varrella on kolmentoista mayajumalan kuvaukset, joista opas kertoo tarinoita matkan varrella. National Geographicin vieraat pääsevät yksinoikeudella puiston hiljattain löydettyyn viidenteen cenoteen, joka henkii muinaisen maailman auraa.Tutkimusretken jälkeen pääset vielä nauttimaan paikallisen lounaan, joka kunnioittaa alueen kulinaarista perintöä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

es, en 

Nat Geo Day Tour: Cancúnin koralliriuttojen elvyttämisen tärkeys
Retket

Nat Geo Day Tour: Cancúnin koralliriuttojen elvyttämisen tärkeys

Tutustu Mesoamerikan riuttajärjestelmän ihmeisiin tällä National Geography Day Tourilla, jolla sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus snorklata ja nähdä merten asiantuntijoiden johdolla ihmiskunnan vaikutus riuttaan ja korallien vaalenemiseen. Tämän jälkeen kuulet riuttojen elvyttämiseen liittyvistä käytännön toimista. Matkaat meriveden ollessa rauhallisimmillaan kahdelle eri riutalle, jotka molemmat kärsivät ilmaston lämpenemisen, veden saastumisen ja mikromuovien aiheuttamasta vaalenemisesta. Tutustut nuorimpia koralleja käsittävään El Meco -riuttaan, mikä tekee siitä erityisen nähtävyyden. Retkellä käytettävät veneet ovat saaneet Blue Flag -sertifikaatin, mikä takaa sen, että matkasi on ekologisten käytäntöjen mukainen. Matkan varrella tutustut myös paikalliseen eläimistöön ja maistelet perinteisiä naposteltavia, kuten kibiä. Tällä retkellä inspiroidut suojelemaan näitä koskemattomia meriekosysteemejä, mikä on National Geographicin tukeman Pristine Seas -hankkeen tavoite. Hanke on tehnyt tutkimusretkiä Banco Chinchorroon, joka on merkittävä osa Mesoamerikan riuttajärjestelmää. Hankkeen tarkoitus on korostaa, miten tärkeää on suojella meriympäristöjä ihmisen vaikutukselta ja samalla suojella valtameriemme viimeisiä luonnonvaraisia alueita. Osallistumalla tälle retkelle ymmärrät, miten tärkeää on säilyttää ja suojella arvokasta Mesoamerikan riuttajärjestelmää. Näe itse valtameren ihmeet ja opi ymmärtämään koralliriuttoja ja niiden kriittistä roolia biosfäärissä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

es, en 

Chichen Itza ja mayakylä sisältäen lounaan
Aktiviteetit

Chichen Itza ja mayakylä sisältäen lounaan

Jukatanin niemimaan helmi, Chichen Itzan arkeologinen alue on täynnä mayojen muinaisia raunioita, temppeleitä ja pyramideja. Aloitamme retken aikaisin aamulla ajamalla Jukatanin niemimaan läpi kuuluisalle alueelle. Matkustamme syvälle Zazil Tunichin luolaan sekä vierailemme ja syömme lounaan perinteisessä maya-kylässä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, no, +1  pl

Retki Coban mayaraunioille sisältäen lounaan ja cenoten
Retket

Retki Coban mayaraunioille sisältäen lounaan ja cenoten

Retki vie meidät syvälle Jukatanin viidakkoon muinaiseen mayakaupunkiin Cobaan. Tutustut mayakansan arvoitukselliseen kulttuuriin, kiipeät suuren pyramidin huipulle, tapaat paikallisia kyläläisiä ja uit pyhässä cenotessa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, da, en, fi, fr, +4  nl, no, pl, sv

Tulumin kierros sisältäen Nopalitos-laguunin ja lounaan
Aktiviteetit

Tulumin kierros sisältäen Nopalitos-laguunin ja lounaan

Tämä retki yhdistelee sekä kulttuuria että rentoutumista. Retki vie sinut maya-raunioille Tulumiin, ainoaan mayakaupunkiin, joka on rakennettu meren läheisyyteen. Loppupäivä menee rentoutuen upealla Nopaliton laguunilla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Chichen Itzan yksityiskierros kuljetuksilla ja oppaalla
Retket

Chichen Itzan yksityiskierros kuljetuksilla ja oppaalla

Chichen Itzan muinaiset rauniot ovat yksi Meksikon pakollisista nähtävyyksistä. Tällä ainutlaatuisella retkellä pääset kiertämään aluetta asiantuntevan oppaan johdolla ennen kuin väkijoukot saapuvat paikalle. Argelia, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Opit Kukulkanin temppelissä kalentereista ja sen portaista, joissa varjot edustavat joka päiväntasauksen aikaan sulkakäärmeen laskeutumista." Sen jälkeen sukellat mayojen alamaailman syvyyksiin uimalla cenotessa ja käyt lounaalla perinteisessä maya-kylässä.Liikkeelle lähdetään aikaisin, mutta tällä yksityisretkellä saavut Unescon maailmanperintökohteeseen ensimmäisenä, jolloin on myös täydellinen hetki ottaa valokuvia alueesta. Näet useita mayojen muistomerkkejä, kuten mahtavan Kukulkan-pyramidin, Jaguaarien temppelin ja makaaberin Tzompantlin, jossa uhrien päät aikoinaan asetettiin näytille.Seuraavaksi suuntaat maanalaiseen cenoteen, jossa voit viilentyä uiden sen kirkkaassa vedessä. Sitten onkin lounaan aika. Kaikki ruoka on paikallisesti viljeltyä ja perinteisten reseptien mukaan valmistettua. Argelia kertoo: "Maistat perinteistä ruokaa, kuten chaya-empanadoja, cochinita pibiliä, kanaa axiote-riisissä, mustia papuja ja höyrytettyjä vihanneksia." Näet myös, miten paikalliset kutovat riippumattoja käsin ja saat tietää, miten se auttaa tukemaan yhteisöä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, es, en, fr, nl 

Tulumin opastettu kierros ja vierailu modernissa mayayhteisössä
Retket

Tulumin opastettu kierros ja vierailu modernissa mayayhteisössä

Muinaiset rauniot, rannat ja uintiretki maanalaisissa luolissa tekevät tästä aamupäivästä todellisen seikkailun. Opastettua kierrosta yhteen Meksikon tärkeimmistä historiallisista kohteista seuraa vierailu perinteisen maya-yhteisön luona. Lisäksi pääset vilvoittelemaan cenote-lähteen virkistävässä vedessä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Aventuras Mayas Jungle Park -pääsylippu sisältäen lounaan
Aktiviteetit

Aventuras Mayas Jungle Park -pääsylippu sisältäen lounaan

Jos haluat lisätä adrenaliinia Meksikon lomaasi, suuntaa Aventuras Mayas Jungle Parkiin viettämään hauska ja toiminnantäyteinen päivä. Huristele viidakon halki mönkijällä, liidä puiden yläpuolella köysiradalla ja laskeudu uimaan cenotessa, vaikuttavassa maanalaisessa luolassa. Ja kun on aika huilahtaa, tarjolla on maukas meksikolainen buffet.

Ilmainen peruutus
Kieli:

es, en 

Tulumin kierros sisältäen cenote-uinnin, snorklausta ja rantaklubin
Aktiviteetit

Tulumin kierros sisältäen cenote-uinnin, snorklausta ja rantaklubin

Meksikoon tutustumisesta tuli juuri paljon helpompaa. Tällä koko päivän seikkailulla pääset jopa neljän aktiviteetin kimppuun. Teet opastetun kierroksen Tulumin arkeologisella alueella, uit cenotessa, snorklaat Akumalissa ja nautit lounaan rantaklubilla. Carmen, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Arkeologisen alueen kuvatuin rakennus on El Castillo, joka sijaitsee jyrkänteellä Karibianmerelle päin. Vaikka El Castillo onkin tunnetuin, siellä on paljon muitakin muinaisia mayajäännöksiä, kuten laskeutuvan jumalan temppeli ja freskojen temppeli."Opit Tulumin opastetulla kierroksella sen menneisyydestä muurien ympäröimänä kaupunkina ja sen entisestä roolista kauppapaikkana. Kierroksen jälkeen sinulla on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi. Seuraavaksi pääset nauttimaan väriloistosta muinaisessa mayojen cenotessa – pyhässä luonnon muovaamassa luolassa, jossa on makean veden allas.Virkistävän uinnin jälkeen suuntaamme viehttävään Akumaliin, joka on tunnettu rennosta ilmapiiristään, kauniista luonnostaan ja rikkaasta vedenalaisesta elämästään, minkä vuoksi se on yksi Riviera Mayan parhaista snorklauspaikoista. Näet erilaisia trooppisia kaloja, koralleja ja ehkä jopa merikilpikonnia. Päivän päätteeksi pääset rentoutumaan ja nauttimaan maukkaan aterian läheisellä rantaklubilla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

es, en 

Riviera Mayan veneretki lounaalla – vain aikuisille
Aktiviteetit

Riviera Mayan veneretki lounaalla – vain aikuisille

Tämä vain aikuisille tarkoitettu laivaretki tarjoaa lomasi kunniaksi pieniä ylellisyyksiä ja uuden perspektiivin Meksikosta. Heti kun olet astunut katamaraanin kyytiin ja saanut tervetuliaismaljan käteesi, sinun tarvitsee vain rentoutua ja antautua retken tunnelmaan. Laivan kannella tarjoillaan terveellinen lounas ja juomia.

Ilmainen peruutus
Kieli:

es, en 

Tulumin yksityiskierros Nopalitos-laguunilla sisältäen lounaan
Aktiviteetit

Tulumin yksityiskierros Nopalitos-laguunilla sisältäen lounaan

Tällä yksityisretkellä yhdistyy kulttuuri ja rentoutuminen. Tutustut ensin Tulumin mayaraunioihin, joka on ainoa mayakaupunki meren rannalla, ja vietät sitten loppupäivän Nopalitosin laguunissa, joka avattiin vasta äskettäin yleisölle. Gustavo, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Juuri kun luulet, ettei Riviera Mayalla ole enää yllätyksiä hihassaan, löydät Nopalitosin. Sen vesi, jossa on lähes kaikki kuviteltavissa olevat sinisen sävyt, muuttuu silmiesi edessä, kun pilvet liikkuvat laguunin yllä."Retki alkaa opastetulla kierroksella Tulumin arkeologisella alueella. Näet alueen tunnetuimmat monumentit El Castillon päätemppelistä Laskeutuvan jumalan temppeliin, upean Karibianmeren välkehtiessä taustalla. Kierroksen päätteeksi sinulla on vapaata aikaa käydä kilpikonnistaan tunnetulla rannalla tai ottaa valokuvia, joita kehtaa Instagramissa esitellä. Gustavo sanoo: "Tulumissa vallitsee täydellinen tasapaino kulttuurin ja luonnon välillä. Näet iguaaneja laiskottelemassa raunioiden ympärillä ja kilpikonnia kuljeskelemassa rannalla."Sitten matka jatkuu Nopalitosiin. Tämä makean veden laguuni on saanut nimensä nopal-kaktuksesta, joka tunnetaan myös nimellä opuntia. Sen keskiosa on tummempi, koska siellä on syvä cenote. Täällä voit rentoutua, SUP-lautailla tai lähteä melomaan. Retken kruunaa lounas, jonka jälkeen voit sulkea silmäsi ja levätä riippumatolla ennen paluumatkaa hotellille.

Ilmainen peruutus
Opastettu Kierros
Mönkijäajelu, cenote ja katamaraaniristeily Cancunista lounaalla
Aktiviteetit

Mönkijäajelu, cenote ja katamaraaniristeily Cancunista lounaalla

Meksikon Riviera Mayassa vietettävien lomapäivien tarkoituksena on seikkailun täyteinen elämä. Tällä erityisellä retkellä pääset nauttimaan niin maalla tapahtuvista jännityksistä kuin veden rauhasta. Paola, yksi paikallisista oppaistamme, sanoo: "Kontrastit ovat se, mikä tekee tästä retkestä niin kiehtovan – vauhdikas mönkijäajelu ja cenoten rauha kahdessa kauniissa paikassa, Puerto Morelos Parkissa ja Marina Maromassa."Aloitat toiminnantäyteisen päiväsi 45 minuutin mönkijäajelulla. Tällä vauhdikkaalla matkalla tunnet adrenaliinin ja tuulen kasvoillasi, kun ajelet hiekkateitä pitkin, huristelet mutkissa ja rymistelet juurien ja kivien yli villissä viidakossa. Vauhdikkaan alun jälkeen siirryt syrjäisen cenoten rauhaan. Nämä mystiset maanalaiset luonnonaltaat liittyvät olennaisesti mayojen maailmaan.Nautittuasi kaikessa rauhassa meksikolaisen lounaan luvassa on maisemanvaihdos, kun lähdet katamaraanilla purjehtimaan Karibianmeren kristallinkirkkaille vesille. Retkipäiväsi huipentuu snorklaukseen Suurella maya-riutalla – ihaile lähietäisyydeltä värikästä merielämää ja korallimuodostelmia. Seikkailun, luonnon ja kulttuurin täyteisen päiväsi päätteeksi palaat satamaan, josta sinut kuljetetaan takaisin hotellillesi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

es, en 

Esittelyssä Riviera Maya / Playa del Carmen

Valkoiset paratiisirannat, postikorttimaisen kaunis Karibianmeren rannikko ja lukuisat mayojen arkeologiset kohteet: Cancunin eteläpuolella sijaitseva Riviera Maya on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat yhdistää auringon, meren, luonnon ja kulttuurin seuraavalla lomallaan. Täällä on historiallisia kohteita, kuten Tulum, maailmankuulu Chichén Itzá ja vilkas Playa del Carmen, joten täällä on mahdotonta kyllästyä.

Riviera Mayan kuusi parasta aktiviteettia ja retkeä

1. Ihaile Chichén Itzáa

Retki Chichén Itzáan on pakollinen Riviera Mayassa oleskellessasi. Se sijaitsee Jukatanin niemimaalla ja on yksi maailman tunnetuimmista ja parhaiten säilyneistä mayojen arkeologisista kohteista. Älä jätä väliin Kukulcanin vaikuttavaa pyramidia (El Castillo), El Caracolia, Tzompantlia (pääkallojen muuri) ja Soturien temppeliä.

2. Tutustu Tulumiin

Muinaisen mayakaupungin Tulumin rauniot sijaitsevat Sian Ka'anin biosfäärialueen pohjoispuolella. Tähän arkeologiseen kohteeseen kannattaa varata opastettu kierros, sillä se on yksi Meksikon tärkeimmistä arkeologisista kohteista. Kaupunki sijaitsee 12 metriä korkealla kalliolla, josta on upeat näkymät Karibianmerelle. Alueen tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat El Castillon pyramidi, freskojen temppeli ja laskeutuvan jumalan temppeli. Kierroksen jälkeen voit käydä uimassa rannalla tai yhdessä läheisistä cenoteista.

3. Lähde Isla Holboxille

Isla Holbox on 40 kilometriä pitkä, ja tästä pituudesta 36 kilometriä on hiekkarantoja. Retket tälle pienelle saarelle Cancunin rannikon edustalla alkavat venematkalla. Jos sinulla on onnea, saatat nähdä delfiinejä matkan varrella. Sen jälkeen sinulla on aikaa tutustua Holboxin viehättävään kylään ja sen kauniisiin maisemiin golfkärryllä, joka on ainoa saarella sallittu kulkuväline.

4. Kokeile vesiaktiviteetteja

Halusitpa sitten snorklata, purjehtia, sukeltaa tai ajella vesiskootterilla: Riviera Mayan rannikon turkooseissa vesissä voit tehdä kaikkea tätä ja paljon muuta. Karibianmeren tämän osan vedenalainen maailma on erityisen värikäs ja monipuolinen. Voit ihastella kilpikonnia ja trooppisia kaloja ympäri vuoden ja jos vierailet täällä kesä- ja syyskuun välisenä aikana, voit uida valashaiden kanssa. Jos haluat ottaa rennommin, voit varata katamaraaniristeilyn Isla Mujeresille.

5. Pidä hauskaa Xcaretin seikkailupuistossa

Arkeologinen seikkailupuisto Xcaret Eco Park sijaitsee Playa del Carmenin eteläpuolella. Puistossa on yli 50 luonnon- ja kulttuurinähtävyyttä, joiden avulla voit tutustua luontoon ja meksikolaiseen kulttuuriin. Vierailu tässä puistossa on hauska kokemus koko perheelle; siellä on jännittäviä aktiviteetteja, ja lisäksi opit paljon mayakulttuurista. Suosittuihin aktiviteetteihin kuuluvat viidakkopolut, maanalainen joki, sukellus, snorklaus viiksihaiden kanssa, mayakylä, jossa on tanssia ja musiikkia, ja paljon muuta.

6. Vieraile Playa del Carmenissa

Playa del Carmenissa on maailmanluokan hotelleja, vilkas yöelämä ja erittäin kaunis ranta. Jos haluat kierrellä putiikeissa, maistella jäätelöä tai vain katsella maailman menoa, Quinta Avenida on oikea paikka. Paseo del Carmenin ostoskeskuksesta löydät kaikki tunnetut merkit. Kulttuurista voit nauttia Parque Fundadores -puistossa, jossa on yksi Playa del Carmenin tunnetuimmista symboleista, valtava Portal Maya -patsas.