Ostoskori

Tervetuloa takaisin

Siirry MyTUI-tilillesi
Kirjaudu ulos
14 aktiviteettia
Lajittele:
Samoksen saarikierros sisältäen Heraionin ja Potamin
Retket

Samoksen saarikierros sisältäen Heraionin ja Potamin

Samoksen saari tarjoaa paljon kulttuuria ja historiaa. Tämä retki esittelee sinulle osan saaren tärkeimmistä nähtävyyksistä, mukaan lukien kuuluisan Heran temppelin. Retkipäivän antiin sisältyvät vierailu luostarissa ja keramiikkapajalla sekä tutustuminen Potamin kylään. Samoksen vetovoima on vetänyt puoleensa Ireneä, yhtä oppaistamme. Hän sanoo: "Kolmannen sukupolven kreikkalaisena, joka on syntynyt ja kasvanut Australiassa, tulin Samokselle haaveillessani arkeologiasta. Tutustut yhden päivän aikana mahdollisimman paljon tähän kauniiseen saareen - sen historiaan, uskontoon, tuotteisiin ja ihmisiin."Hera, joka legendan mukaan syntyi temppelin alueella, oli tärkeä jumala antiikin kreikkalaisille. Aloitamme tämän pyhäkön raunioilla - nykyään Unescon maailmanperintökohde - ja kävelemme pyhää tietä pitkin katsomaan temppeliä ja muita pyhäinjäännöksiä. Temppelin lisäksi pääset vierailulle ortodoksiseen luostariin, jonka jälkeen suunnataan Timoksen keramiikkapajalle. Se antaa saarelaisille kipeästi kaivattua työtä. Saat matkamuistoksi täältä Pythagoras-kupin.Seuraavaksi on vuorossa luonnonmukainen oliivitehdas, jossa pääset tutustumaan tuotantoprosessiin ja kokeilemaan sen erilaisia luontaistuotteita. Sitten matka jatkuu pikkuruiseen Potamiin, jossa sinulla on vapaata aikaa nauttia lounas. Siellä on myös aivan ihana ranta, jos mielesi tekee uimaan. Jos taas mielesi tekee seikkailla, lähistöltä löytyy vesiputous ja genovalaisen linnan rauniot.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, no, sv 

Samoksen saarikierros lännestä
Retket

Samoksen saarikierros lännestä

Kreikan saariin kuuluva Samos on osoitus, että pienilläkin asioilla voi olla suuri merkitys. Samokselta löytyy kaikkea: silmiä hivelevää kauneutta, käsitöitä, historiaa ja laadukkaita paikallisia tuotteita. Tällä kokopäiväretkellä saat kokea kaiken yhdessä päivässä. Kohokohtiin kuuluvat Heran temppeli ja Pythagorionin kylä sekä vierailut oliivi- ja viinitarhoilla.Vierailet ensin perinteisessä oliiviöljytehtaassa, jossa näet, miten oliiviöljyä valmistetaan, jonka jälkeen jatkat matkaa keramiikkatyöpajalle, jota johtaa taiteilija Timo. Sitten tapaat paikallisoppaamme ortodoksiluostarissa ja hänen johdollaan tutustut Heran temppeliin, joka oli muinoin yksi suurimmista kreikkalaisista temppeleistä.Seuraavaksi on tauon paikka, ja Pythagorion viehättävä kylä on juuri oikea paikka sille. Täällä sinulla on myös vapaata aikaa nauttia lounas. Päivän päätteeksi vierailemme vielä läheisellä viinitehtaalla maistelemassa paikallisesti tuotettua viiniä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, nl 

Patmos – ilmestyssaari
Retket

Patmos – ilmestyssaari

Patmos tunnetaan apostoli Johanneksen Ilmestyskirjan näkyjen tapahtumapaikkana, jotka kerrotaan tapahtuneen noin 2000 vuotta sitten. Lähde lauttamatkalle tälle kiehtovalle ja historiantäyteiselle saarelle Samoksen eteläosista. Retkipäivän aikana vierailet apostoli Johanneksen luostarissa, ilmestyskirjaluolassa sekä Choran ja Skalan kylissä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Risteily Samoksen itärannikolle ja lounas rannalla
Retket

Risteily Samoksen itärannikolle ja lounas rannalla

Tiedät olevasi lomalla, kun nautit auringonpaisteesta ja tunnet lempeästi viilentävän merituulen ihollasi. Tämä risteily vie sinut Samoksen itärannikon lähivesille, ja sen aikana tehdään kaksi pysähdystä saaren upeimmille rannoille – Posidoniolle ja Megali Lakkalle. Risteilyn aikana nautit myös herkullisen BBQ-aterian.Risteily aloitetaan aamulla Pythagorionista. Reitti vie sinut Mykaleen salmen läpi, joka erottaa Samoksen Turkista. Matkalla ohitetaan syrjäisiä rantoja ja asumattomia luotoja ja hyvällä onnella saatat nähdä myös delfiinejä. Kapteeni pudottaa ankkurin Posidonion rannan läheisyydessä, jossa voit käydä uimassa tai hypätä jollaan. Tunnin pysähdyksen jälkeen matka jatkuu kohti mäntyjen reunustamaa Megali Lakan poukamaa, jonne pääsee ainoastaan veneellä.Voit rentoutua tai uida sillä aikaa, kun miehistö valmistelee rannalla BBQ-aterian, jonka voit huuhtoa mehun kanssa alas. Noin kolmen tunnin jälkeen on aika palata takaisin Pythagorioniin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fi, nl, no, +1  sv

Retki Samiopoulaan
Retket

Retki Samiopoulaan

Varaa nyt aamuristeily Samoksen etelärannikon vesillä. Matkan varrella vierailet syrjäisellä Samiopoulan saarella, jolla asuu vain viisi asukasta.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, es, da, en, fi, +4  fr, nl, no, sv

Veneretki Samoksen länsirannikolla
Retket

Veneretki Samoksen länsirannikolla

Kapteeni Vaggelis lähtee joka päivä Votsalakiasta merille tutkimaan Samoksen kätkettyjä helmiä, joihin pääsee vain veneellä. Näet luolan Limnionaksen lähellä, minkä jälkeen suuntaat kauniille Kliman rannalle, jonka taustalla kohoaa Kerkis-vuoren huippu. Paluumatkalla pysähdyt vielä uimaan Limnionaksessa. Takaisin palaat muistojen kanssa syrjäisistä poukamista ja ainutlaatuisista rannoista.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samoksen kylät - iltaretki
Retket

Samoksen kylät - iltaretki

Samoksen valkoiseksi kalkittujen pikkukaupunkien iltaelämää on vaikea vastustaa. Tällä retkellä voit viettää illan aivan oman makusi mukaan, halusit sitten nautiskella satamaravintoloiden merenantimista tai muutamasta drinkistä auringonlaskua ihaillen tai tehdä tuliaisostoksia. Vaihtoehtoina on Pythagorion ja Kokkari.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samoksen viininmaistajaiset Votsalakiasta ja Karlovasista
Retket

Samoksen viininmaistajaiset Votsalakiasta ja Karlovasista

Tämä viinitilakierros tuo valokeilaan yhden Samoksen tunnetuimmista viinitiloista. Vuonna 1976 perustettu Vakakisin viinitila on nykyään yli 30 hehtaarin suuruinen, ja sitä johtaa Vakakisin perheen toinen sukupolvi. He käyttävät perinteisiä viininvalmistusmenetelmiä ja nykyaikaista teknologiaa luodakseen korkealaatuisia viinejä, jotka heijastavat Samoksen maaperää. Näet viinitarhat ja viinitilan, opit viininvalmistusprosessista ja maistat heidän viinejään.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Efesoksen päiväretki Samokselta
Nähtävyydet ja opastetut retket

Efesoksen päiväretki Samokselta

Tee päiväretki Turkkiin Samokselta. Hyppää lauttaan ja ylitä Egeanmeri kierrelläksesi todellisella Turkin aarteella - Efesoksen arkeologisella alueella. Asiantunteva opas kertoo alueen historiasta, samalla kun kävelet pilareiden, temppeleiden, raunioiden ja uskonnollisten patsaiden reunustamilla kujilla. Sinulla on myös vapaata aikaa tutustua Kusadasin basaareihin ja kauppoihin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Vaellus Nightingalen laaksosta Manolatesin kylään
Aktiviteetit

Vaellus Nightingalen laaksosta Manolatesin kylään

Pohjois-Samos on patikoijan paratiisi laajoine laaksoineen, viinitarhoineen, varjoisine plataanipuineen ja metsäpolkuineen. Tällä retkellä lähdet opastetulle kierrokselle ensin kauniiseen Vourliotesin vuoristokylään, josta matkaat yli Kakorema-joen ja Platanakian maalauksellisen alueen – upea retkipäivä vaeltaen vuoristoreiteillä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samiopoulan saaren risteily
Retket

Samiopoulan saaren risteily

Samoksen lounaisosien tyynet ja asuurinsiniset vedet tarjoavat koko Egeanmeren parhaat veneilyolosuhteet. Risteilet kimaltelevan meren halki, kun suuntaat pienelle Samiopoulan saarelle tällä kokopäivän kestävällä meriretkellä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Päiväretki Kusadasiin lautalla
Retket

Päiväretki Kusadasiin lautalla

Seilaa Samokselta Vähä-Aasian rannikolle Kusadasin viehättävään kaupunkiin, joka on kuuluisa houkuttelevista kaupoistaan ja basaareistaan. Lähdet Pythagorionin satamasta risteilemään kohti itää klo 7.30 ja vain kahden tunnin kuluttua saavut Kusadasiin, jossa sinulla on koko päivä aikaa kierrellä turkkilaisissa basaareissa ihmettelemässä mattoja, nahkatuotteita, koruja ja käsitöitä.

Ilmainen peruutus
Välitön Vahvistus

Esittelyssä Samos

Lähempänä Turkkia kuin Manner-Kreikkaa sijaitseva kreikkalainen Samoksen saari on idyllinen rantalomakohde rauhaa ja koskemattomia rantoja etsiville. Tarjolla on muinaisten raunioiden ympäröimää asumatonta luonnonkauneutta. Suuntaa Eupalinoksen tunneliin, joka on antiikin ajan suurimpia arkkitehtoonisia taidonnäytteitä. Vuoren rinteessä sijaitseva 524 eaa. valmistunut tunneliakvedukti on yksi Samoksen suosituimmista nähtävyyksistä. Aktiviteetteja kaipaaville pitkät hiekkarannat ja vehreät vuoristopolut tarjoavat upeita mahdollisuuksia ulkoiluun, ja saaren pääkaupungin Vathin rantakaduilta löytyy ravintoloita moneen makuun. Muista maistaa Samoksen erinomaisia paikallisia Muscat-viinejä, joista saari on tunnettu!