Ostoskori
Samos
Samos

Kreikka

Mitä kaikkea voit tehdä kohteessa Samos

Lähempänä Turkkia kuin Manner-Kreikkaa sijaitseva kreikkalainen Samoksen saari on idyllinen rantalomakohde rauhaa ja koskemattomia rantoja etsiville. Tarjolla on muinaisten raunioiden ympäröimää asumatonta luonnonkauneutta. Suuntaa Eupalinoksen tunneliin, joka on antiikin ajan suurimpia arkkitehtoonisia taidonnäytteitä. Vuoren rinteessä sijaitseva 524 eaa. valmistunut tunneliakvedukti on yksi Samoksen suosituimmista nähtävyyksistä. Aktiviteetteja kaipaaville pitkät hiekkarannat ja vehreät vuoristopolut tarjoavat upeita mahdollisuuksia ulkoiluun, ja saaren pääkaupungin Vathin rantakaduilta löytyy ravintoloita moneen makuun. Muista maistaa Samoksen erinomaisia paikallisia Muscat-viinejä, joista saari on tunnettu!

Elämykset kohteessa Samos

Suodata:

Hinta (per aikuinen)

Nouto hotellilta

Kategoriat

Lippuvaihtoehdot

Samoksen saarikierros idästä
TUI Collection
Retket

Samoksen saarikierros idästä

Samoksen saari tarjoaa paljon kulttuuria ja historiaa. Tämä retki esittelee sinulle osan saaren tärkeimmistä nähtävyyksistä, mukaan lukien kuuluisa Heran temppeli. Retkipäivän antiin sisältyvät vierailu luostariin, keramiikkapajaan ja oliiviöljytehtaalle, sekä tutustuminen Potamin ja Kokkarin kyliin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, nl, sv 

Patmos – ilmestyssaari
TUI Collection
Retket

Patmos – ilmestyssaari

Patmos tunnetaan apostoli Johanneksen Ilmestyskirjan näkyjen tapahtumapaikkana, jotka kerrotaan tapahtuneen noin 2000 vuotta sitten. Lähde lauttamatkalle tälle kiehtovalle ja historiantäyteiselle saarelle Samoksen eteläosista. Kun poistut laivasta, tutustut ensin apostoli Johanneksen 1000-luvulla rakennettuun luostariin. Oppaasi kertoo sinulle saaren mielenkiintoisesta menneisyydestä ennen suuntaamista Choran valkeaksi kalkituille kujille ja vierailulle ilmestyskirjaluolaan. Retki ei sisällä pelkästään historiaa, vaan sinulla on aikaa rentoutua ja kuljeskella omaa tahtia Skalan sataman viehättävässä ympäristössä ennen paluumatkaa Samokselle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samoksen saarikierros lännestä
TUI Collection
Retket

Samoksen saarikierros lännestä

Tällä Votsalakiasta lähtevällä kokopäiväretkellä Samokselle saat kokea kaiken yhdessä päivässä. Päivä alkaa vierailulla keraamikon työpajaan, sekä perinteiseen oliiviöljytehtaaseen. Tapaat paikallisoppaamme ortodoksiluostarissa ja hänen johdollaan tutustut Heran temppeliin, joka oli muinoin yksi suurimmista kreikkalaisista temppeleistä. Lounas nautitaan viehättävässä Kokkarin kylässä, jonka jälkeen sinulla on hieman vapaa-aikaa tutustua kylään, ennen siirtymistä Potamiin. Potamissa sinua odottaa virkistävä uintipysähdys sekä viininmaistelua viinitilalla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

da, en, fi, no, sv 

Risteily Samoksen itärannikolle
Retket

Risteily Samoksen itärannikolle

Tämä risteily vie sinut Samoksen aurinkoiselle itärannikolle. Päivä starttaa Pythagorionista Mykaleen salmen läpi, joka erottaa Samoksen Turkista. Matkalla ohitetaan syrjäisiä rantoja ja asumattomia luotoja ja hyvällä onnella saatat nähdä myös delfiinejä. Rentoudu miehistön tarjoillessa viiniä, mehua ja tuoreita hedelmiä. Tunnin uinti- ja melontatauko odottaa Posidonion rannan tuntumassa, josta matka jatkuu kohti Megali Lakkan salaista poukamaa. Rentoudu rannalla miehistön valmistaessa BBQ-ateriaa ja maista paikallista, voimakkaan makuista ouzo-juomaa tai mehua. Noin kolmen tunnin jälkeen on aika palata takaisin Pythagorioniin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samoksen kylät - iltaretki
Retket

Samoksen kylät - iltaretki

Samoksen valkoiseksi kalkittujen pikkukaupunkien iltaelämää on vaikea vastustaa. Vaihtoehtoina on Pythagorion ja Kokkari riippuen siitä, missä vietät lomaasi. Pythagorionin merenrantakaupungista löytyy pitkä rivi eloisia tavernoita, joissa grillataan päivän saaliita. Illallisen jälkeen voit suunnata musiikin ääntä seuraten vilkkaaseen bouzouki-baariin tai nauttia romanttisesta rantakävelystä käsi kädessä. Kokkarin kalastajakylässä luvassa on rauhallinen ilta katsellen auringonlaskua sekä useita rannassa palvelevia kalaravintoloita ja muutamia pikkubaareja. Kaiken lisäksi meno-paluukuljetukset hotellilta on järjestetty puolestasi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Risteily Samoksen länsirannikolle
Retket

Risteily Samoksen länsirannikolle

Samoksen lounaisosien tyynet ja asuurinsiniset vedet tarjoavat koko Egeanmeren parhaat veneilyolosuhteet. Retki alkaa heti, kun vene lähtee Ormoksen satamasta. Rentoudu veneen aurinkoisella kannella ja ihaile pikkukivistä koostuvaa Baloksen rantaa matkalla pienelle Samiopoulan saarelle. Pulahda uimaan veneeltä tai lähde jollan kyydissä tutkimaan rantaa. Retken aikana sinut kuljetetaan syrjäiselle ja kauniille poukamalle, jossa tarjoillaan lounas rannalla. Tämä retkipäivä tarjoaa rentouttavan ja kiireettömän lomapäivän.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Lauttamatka Patmoksen saarelle
Retket

Lauttamatka Patmoksen saarelle

Kreikan tuhansista saarista pienen saaren on vaikea erottautua, mutta viehättävä Patmoksen saari tekee poikkeuksen. Retki alkaa 2,5 tuntia kestävällä lauttamatkalla Egeanmerellä vanhanaikaiseen mutta vilkkaaseen Skalan satamaan itärannikolla. Sen rantakatua reunustavat tavernat, kahvilat terasseineen, kalaravintolat ja kaupat. Patmos on hyvin kapea tässä osassa saarta ja noin 10 minuutin matkan päässä länteen mentäessä on pikkukivien peittämä Hohlakasin ranta. Jos olet kiinnostunut historiasta, suuntaa Horan kylään, noin kolmen kilometrin päähän Skalasta.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samoksen rannikkokävely ja hiekkarannat
Aktiviteetit

Samoksen rannikkokävely ja hiekkarannat

Patikointireitit mäntyjen katveessa dramaattisten jyrkänteiden huipulla tarjoavat uskomattomat näkymät kimaltelevaan Egeanmereen ja täydelliset kävelyolosuhteet saaren syrjäisimmille rannoille. Tällä opastetulla kävelykierroksella jyrkänteellä sijaitsevia polkuja pitkin tutustut saaren viehättävimpiin hiekkarantoihin joihin ei pääse autolla. Aloitamme retken Drakein kylästä, josta kävelemme upeissa maisemissa kohti Megalo Seitanin rantaa. Hyvin ansaitun tauon ja virkistävän uinnin jälkeen, on vuorossa lounas, jonka jälkeen suuntaamme Potamin rannalle. Luvassa ikimuistoinen ulkoilupäivä, jonka ehkä myös tunnet seuraavana päivänä jaloissasi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en