Ostoskori
Samos
Samos

Kreikka

Mitä kaikkea voit tehdä kohteessa Samos

Elämykset kohteessa Samos

Suodata:

Pris (voksen)

Pickup på hotel

Kategorier

Alternativer

Samoksen saarikierros sisältäen Heraionin, Potamin ja Kokkarin
Retket

Samoksen saarikierros sisältäen Heraionin, Potamin ja Kokkarin

Samoksen saari tarjoaa paljon kulttuuria ja historiaa. Tämä retki esittelee sinulle osan saaren tärkeimmistä nähtävyyksistä, mukaan lukien kuuluisan Heran temppelin. Retkipäivän antiin sisältyvät vierailu luostarissa ja keramiikkapajalla sekä tutustuminen Potamin ja Kokkarin kyliin. Samoksen vetovoima on vetänyt puoleensa Ireneä, yhtä oppaistamme. Hän sanoo: "Kolmannen sukupolven kreikkalaisena, joka on syntynyt ja kasvanut Australiassa, tulin Samokselle haaveillessani arkeologiasta. Tutustut yhden päivän aikana mahdollisimman paljon tähän kauniiseen saareen - sen historiaan, uskontoon, tuotteisiin ja ihmisiin."Hera, joka legendan mukaan syntyi temppelin alueella, oli tärkeä jumala antiikin kreikkalaisille. Aloitamme tämän pyhäkön raunioilla - nykyään Unescon maailmanperintökohde - ja kävelemme pyhää tietä pitkin katsomaan temppeliä ja muita pyhäinjäännöksiä. Temppelin lisäksi pääset vierailulle ortodoksiseen luostariin, jonka jälkeen suunnataan Timoksen keramiikkapajalle. Se antaa saarelaisille kipeästi kaivattua työtä. Saat matkamuistoksi täältä Pythagoras-kupin.Seuraavaksi on vuorossa luonnonmukainen oliivitehdas, jossa pääset kokeilemaan sen tuotteita. Sitten matka jatkuu pikkuruiseen Potamiin, jossa sinulla on vapaata aikaa lounaalle. Siellä on myös aivan ihana ranta, jos mielesi tekee uimaan. Jos taas tunnet itsesi Lara Croftiksi, lähistöllä on vesiputous ja genovalaisen linnan rauniot. Iltapäivällä voit tutustua idylliseen Kokkarin merenrantakylään ja ihailla avautuvia maisemia merelle ja Karvouniksen vuoristoon.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, nl 

Patmos – ilmestyssaari
Retket

Patmos – ilmestyssaari

Patmos tunnetaan apostoli Johanneksen Ilmestyskirjan näkyjen tapahtumapaikkana, jotka kerrotaan tapahtuneen noin 2000 vuotta sitten. Lähde lauttamatkalle tälle kiehtovalle ja historiantäyteiselle saarelle Samoksen eteläosista. Kun poistut laivasta, tutustut ensin apostoli Johanneksen 1000-luvulla rakennettuun luostariin. Oppaasi kertoo sinulle saaren mielenkiintoisesta menneisyydestä ennen suuntaamista Choran valkeaksi kalkituille kujille ja vierailulle ilmestyskirjaluolaan. Retki ei sisällä pelkästään historiaa, vaan sinulla on aikaa rentoutua ja kuljeskella omaa tahtia Skalan sataman viehättävässä ympäristössä ennen paluumatkaa Samokselle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samoksen saarikierros lännestä
Retket

Samoksen saarikierros lännestä

Kreikan saariin kuuluva Samos on osoitus, että pienilläkin asioilla voi olla suuri merkitys. Samokselta löytyy kaikkea: silmiä hivelevää kauneutta, käsitöitä, historiaa ja laadukkaita paikallisia tuotteita. Tällä kokopäiväretkellä saat kokea kaiken yhdessä päivässä. Kohokohtiin kuuluvat Heran temppeli ja Kokkarin ja Pythagorion kylät sekä vierailut oliivi- ja viinitarhoilla.Vierailet ensin perinteisessä oliiviöljytehtaassa, jossa näet, miten oliiviöljyä valmistetaan, jonka jälkeen jatkat matkaa keramiikkatyöpajalle, jota johtaa taiteilija Timo. Sitten tapaat paikallisoppaamme ortodoksiluostarissa ja hänen johdollaan tutustut Heran temppeliin, joka oli muinoin yksi suurimmista kreikkalaisista temppeleistä.Seuraavaksi on tauon paikka, ja Pythagorion viehättävä kylä on juuri oikea paikka sille. Täällä sinulla on vapaata aikaa nauttia lounas, ennen kuin lähdet kiertelemään Kokkarin kylään. Päivän päätteeksi vierailemme vielä läheisellä viinitehtaalla maistelemassa paikallisesti tuotettua viiniä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en, nl 

Risteily Samoksen itärannikolle
Retket

Risteily Samoksen itärannikolle

Tämä risteily vie sinut Samoksen aurinkoiselle itärannikolle. Päivä starttaa Pythagorionista Mykaleen salmen läpi, joka erottaa Samoksen Turkista. Matkalla ohitetaan syrjäisiä rantoja ja asumattomia luotoja ja hyvällä onnella saatat nähdä myös delfiinejä. Rentoudu miehistön tarjoillessa viiniä, mehua ja tuoreita hedelmiä. Tunnin uinti- ja melontatauko odottaa Posidonion rannan tuntumassa, josta matka jatkuu kohti Megali Lakkan salaista poukamaa. Rentoudu rannalla miehistön valmistaessa BBQ-ateriaa ja maista paikallista, voimakkaan makuista ouzo-juomaa tai mehua. Noin kolmen tunnin jälkeen on aika palata takaisin Pythagorioniin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fi, nl, no, +1  sv

Retki Samiopoulaan
Retket

Retki Samiopoulaan

Loma tarkoittaa pakomatkaa arjesta. Nauti olostasi Samoksen etelärannikon merivedessä ja vieraile Samiopoulan syrjäisellä saarella, jossa asuu vain viisi asukasta. Laivamme lähtee kauniista Pythagorioksen satamasta. Ohitamme Mycalen salmen, joka erottaa Samoksen Turkista. Matkalla näemme paljon syrjäisiä hiekkarantoja ja kivipoukamia. Laivan miehistön tarjoillessa sinulle tuoreita hedelmiä ja virvokkeita saatat jopa bongata delfiinejä vedessä. Samiopoulan saarella on enemmän vuohia kuin ihmisiä. Nauti olostasi tutkimalla saaren koskematonta maisemaa ja sen yksinäistä kirkkoa tai hyppää uimaan Egeanmereen.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, es, da, en, fi, +4  fr, nl, no, sv

Samoksen kylät - iltaretki
Retket

Samoksen kylät - iltaretki

Samoksen valkoiseksi kalkittujen pikkukaupunkien iltaelämää on vaikea vastustaa. Vaihtoehtoina on Pythagorion ja Kokkari riippuen siitä, missä vietät lomaasi. Pythagorionin merenrantakaupungista löytyy pitkä rivi eloisia tavernoita, joissa grillataan päivän saaliita. Illallisen jälkeen voit suunnata musiikin ääntä seuraten vilkkaaseen bouzouki-baariin tai nauttia romanttisesta rantakävelystä käsi kädessä. Kokkarin kalastajakylässä luvassa on rauhallinen ilta katsellen auringonlaskua sekä useita rannassa palvelevia kalaravintoloita ja muutamia pikkubaareja. Kaiken lisäksi meno-paluukuljetukset hotellilta on järjestetty puolestasi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Patikointiretki Vourlioteksessa ja Platanakiassa
Aktiviteetit

Patikointiretki Vourlioteksessa ja Platanakiassa

Pohjois-Samos on patikoijan paratiisi laajoine laaksoineen, viinitarhoineen, varjoisine plataanipuineen ja metsäpolkuineen. Vourliotesista vaellat oppaan johdlolla laakson kautta aromaattisten viinitarhojen läpi, jonka jälkeen ylität Kakorema-joen ja suuntaat metsän halki vuorenrinteellä sijaitsevaan Manolatesin kylään. Matkalla poikkeat myös perinteiselle tavernalle, jossa voit nauttia juomaa ja rauhoittua hetkeksi, ennen kuin matka jatkuu alamäkeä pitkin Platanakiaan, jossa on Samoksen suurin plantaasipuumetsä. Lopuksi voit istahtaa ja nauttia olostasi puiden varjossa, tai jos sinulla riittää energiaa, voit tutkailla metsän polkuja.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Lauttamatka Patmoksen saarelle
Retket

Lauttamatka Patmoksen saarelle

Kreikan tuhansista saarista pienen saaren on vaikea erottautua, mutta viehättävä Patmoksen saari tekee poikkeuksen. Retki alkaa 2,5 tuntia kestävällä lauttamatkalla Egeanmerellä vanhanaikaiseen mutta vilkkaaseen Skalan satamaan itärannikolla. Sen rantakatua reunustavat tavernat, kahvilat terasseineen, kalaravintolat ja kaupat. Patmos on hyvin kapea tässä osassa saarta ja noin 10 minuutin matkan päässä länteen mentäessä on pikkukivien peittämä Hohlakasin ranta. Jos olet kiinnostunut historiasta, suuntaa Horan kylään, noin kolmen kilometrin päähän Skalasta.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Efesoksen päiväretki Samokselta
Nähtävyydet ja opastetut retket

Efesoksen päiväretki Samokselta

Tee päiväretki Turkkiin Samokselta. Hyppää lauttaan ja ylitä Egeanmeri kierrelläksesi todellisella Turkin aarteella - Efesoksen arkeologisella alueella. Asiantunteva opas kertoo alueen historiasta, samalla kun kävelet pilareiden, temppeleiden, raunioiden ja uskonnollisten patsaiden reunustamilla kujilla. Sinulla on myös vapaata aikaa tutustua Kusadasin linnoihin ja moskeijoihin sekä kierrellä sen kaupoissa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samiopoulan saaren risteily
Retket

Samiopoulan saaren risteily

Samoksen lounaisosien tyynet ja asuurinsiniset vedet tarjoavat koko Egeanmeren parhaat veneilyolosuhteet. Seikkailusi alkaa, kun nouset alukseen Votsalakiassa. Rentoudu veneen aurinkoisella kannella ja ihaile pikkukivirantoja matkalla pienelle Samiopoulan saarelle. Matka saarelle kestää noin tunnin, mutta aika kuluu ihanan hitaasti upeita maisemia katsellessa. Saatat matkan aikana nähdä myös delfiiniparvia. Ne rakastavat lämpimiä vesiä yhtä paljon kuin mekin. Pulahda uimaan veneeltä, osallistu miehistön järjestämiin vesiaktiviteetteihin tai lähde jollan kyydissä tutkimaan rantaa. Pääset nauttimaan myös maukkaan lounaan aluksella.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Samoksen rannikkokävely ja hiekkarannat
Aktiviteetit

Samoksen rannikkokävely ja hiekkarannat

Patikointireitit mäntyjen katveessa dramaattisten jyrkänteiden huipulla tarjoavat uskomattomat näkymät kimaltelevaan Egeanmereen ja täydelliset kävelyolosuhteet saaren syrjäisimmille rannoille. Tällä opastetulla kävelykierroksella jyrkänteellä sijaitsevia polkuja pitkin tutustut saaren viehättävimpiin hiekkarantoihin joihin ei pääse autolla. Aloitamme retken Drakein kylästä, josta kävelemme upeissa maisemissa kohti Megalo Seitanin rantaa. Hyvin ansaitun tauon ja virkistävän uinnin jälkeen, on vuorossa lounas, jonka jälkeen suuntaamme Potamin rannalle. Luvassa ikimuistoinen ulkoilupäivä, jonka ehkä myös tunnet seuraavana päivänä jaloissasi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Yksityiskuljetus rannalle
Kuljetukset

Yksityiskuljetus rannalle

Hieno valkoinen hiekka ja matalat vedet tekevät Psilli Ammosin rannasta perheiden paratiisin. Tämä puolen päivän yksityistaksi vie sinut sinne nauttimaan uimisesta, auringonotosta ja snorklauksesta. Ja mikä parasta, sinut viedään takaisin hotellillesi lounasaikaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, da, en, fi, fr, +3  nl, no, sv

Esittelyssä Samos