Rekisteriseloste

Rekisteriseloste

Maksaessasi varaamasi matkan hyväksyt sen, että TUI käsittelee henkilökohtaisia tietojasi.

Rekisterin nimi: Asiakasrekisteri

1. Rekisterinpitäjä

TUI Finland Oy Ab | Y-tunnus: 0709785-3 | Jaakonkatu 3 C, 6. krs, 00100 Helsinki | puh. 0303 60 300

2. Rekisteriasioiden yhteyshenkilö

Päivi Karjalainen (rekisterit@tui.fi tai etunimi.sukunimi@tui.fi) | c/o TUI Finland Oy Ab, Jaakonkatu 3 C, 6. krs, 00100 Helsinki | p. 0303 60 300 (vaihde)

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Ostaessasi matkan tai siihen liittyviä lisäpalveluita TUIn internetsivuilta, myymälästä tai puhelinpalvelusta, tallennamme henkilökohtaiset tietosi, kuten nimesi, syntymäaikasi, sukupuolesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tämän lisäksi TUI Finland Oy Ab sekä muut TUI Group -konsernin matkanjärjestäjät tallentavat ennen matkaa varaukseesi liittyviä tietoja, kuten matkakohteen, ruokavaliotoiveesi ja ilmoittamasi mahdolliset liikunta- tai terveysrajoitteet sekä muita asiakassuhteeseen liittyviä tietoja. Henkilökohtaisia tietojasi saattavat käsitellä myös TUIn matkailualan yhteistyökumppanit, kuten lentoyhtiöt, hotellit, kohteiden paikallisagentit sekä TUIn palkkaamat hallinto- ja järjestelmäpalveluiden tarjoajat. Matkakohteestasi riippuen henkilötietojasi saatetaan käsitellä myös EU:n ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella.

Henkilökohtaiset tietosi tallennetaan, jotta TUI pystyy tuottamaan ostetun palvelun, kuten matkan tai siihen liittyvät lisäpalvelut. Tietosi tallennetaan myös siksi, että TUI voi noudattaa tiettyjä vaadittuja lakisääteisiä velvoitteita ja vaatimuksia, jotka liittyvät esimerkiksi turvallisuusmääräyksiin. Mahdollista materiaalia yhteydenotoista sinun ja TUIn välillä, kuten muistiinpanoja kysymyksistä ja reklamaatioista, saatetaan myös tallentaa.

On myös mahdollista, että henkilökohtaisia tietojasi käytetään pohjana TUIn markkina- ja asiakasanalyyseihin, tilastoihin, riskienhallintaan sekä kohdennettujen tarjousten ja palveluiden tuottamiseen. TUI voi käyttää tietojasi myös markkinoidakseen sinulle erilaisia TUIn tarjouksia ja tuotteita, ellet ole sitä erikseen kieltänyt.

Varatessasi matkaa hyväksyt sen, että henkilökohtaiset tietosi säilytetään TUIn järjestelmissä kolmen (3) vuoden ajan. Jos teet uuden matkavarauksen kolmen vuoden sisällä viimeisimmästä matkastasi, tiedot matkustushistoriastasi tallennetaan seuraavan kolmen (3) vuoden ajaksi. Reklamaatioiden yhteydessä osa tiedoista saatetaan tallentaa seitsemäksi (7) vuodeksi, jotta kirjanpitovelvollisuus ja TUIn vastuuvakuutus täyttyy.

Jotta henkilökohtaiset tietosi ovat ajan tasalla ja oikein, saatamme täydentää ja päivittää tietojasi yksityisten sekä julkisten rekisterien avulla.

Syöttämällä yllämainitut henkilökohtaiset tietosi hyväksyt, että TUI voi käyttää kyseessä olevia tietojasi edellä mainittuihin tarkoituksiin.

TUI on rekisterinpitäjä henkilötietolain 10§ mukaisesti. Henkilötietolain 10§ mukaisesti TUI on velvollinen kuluitta toimittamaan sinulle tallentamansa tietosi kerran kalenterivuodessa, vaikka niitä ei käytettäisikään. Pyyntö tulee lähettää rekisteriasioita hoitavalle henkilölle, ja sen on oltava kirjallinen ja allekirjoitettu. Jos henkilötietojasi käytetään, TUIn täytyy toimittaa pyynnöstäsi kirjallinen lausunto sinua koskevista tiedoista ja siitä, mistä nämä tiedot on kerätty, mihin niitä käytetään sekä kenelle tietoja jaetaan. TUIlla on myös velvollisuus pyynnöstäsi oikaista, estää tai hävittää sellaiset henkilötiedot, joita ei ole käsitelty henkilötietosuojalain puitteissa.