Tietosuojailmoitus

Luotettava. Ainutlaatuinen. Inspiroiva. TUIlla me luomme unohtumattomia hetkiä asiakkaillemme ympäri maailman ja toteutamme heidän unelmiaan.

Henkilötietosi kuuluvat sinulle ja meille on tärkeää pitää hyvää huolta meille antamistasi henkilötiedoista. Haluamme, että voit olla varma siitä, että henkilötietosi ovat turvassa luonamme, ja ymmärrät, kuinka käytämme henkilötietojasi tarjotaksemme sinulle parempia, ainutlaatuisempia ja inspiroivampia kokemuksia. TUI Finland on osa TUI Groupia. Lisätietoja löydät TUI Group -konsernin verkkosivuilta.

Tietosuojailmoituksen sisältö

Rekisterinpitäjä TUI Finland Oy Ab (jäljempänä “me” tai “meidän”) vastaa sinusta keräämiensä henkilötietojen käsittelystä. TUI Finland Oy Ab (Y-tunnus 0709785-3, PL 10, 00101 Helsinki, puh. 0303 60 500, sähköposti dpo@tuinordic.com) kuuluu TUI Group -konserniin. TUI Nordic Holding AB on kokonaisvastuussa konsernin toiminnasta Pohjoismaissa ja käyttää määräävää valtaa konsernin pohjoismaisissa yrityksissä. TUI Finland Oy Ab:lla ja TUI Nordic Holding AB:lla on sen johdosta yhteisvastuu henkilötiedoista. TUI Finland Oy Ab on kuitenkin pääasiallinen yhteystahosi ja voit kääntyä puoleemme, jos sinulla on kysymyksiä tai jos haluat käyttää tietosuojalainsäädäntöön perustuvia oikeuksiasi. Risteilymatkoilla sinusta keräämistämme henkilötiedoista vastuussa oleva rekisterinpitäjä on TUI Sverige AB (yritysnumero 556211-6615. Söder Mälarstrand 27, 117 85 Stockholm, Sweden, puh. +46 (0)8-720 72 00, sähköposti dpo@tuinordic.com).

TUI noudattaa kaikkien henkilötietojen käsittelyssä voimassa olevaa lainsäädäntöä. Yksityisyytesi on meille tärkeä asia ja haluamme, että ymmärrät kuinka henkilötietojasi käsitellään. Henkilötietosi kuuluvat sinulle. Pyydämme sinua siksi tutustumaan Tietosuojailmoitukseemme. Tietosuojailmoituksessa kerromme mm:

• Minkä tyyppisiä henkilötietoja keräämme ja mitä tarkoituksia varten.
• Milloin ja miten saatamme jakaa henkilötietojasi TUI Group -konsernin sisällä ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.
• Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi ja mitä tarkoituksia varten.
• Mitä oikeuksia sinulla on, muun muassa kuinka pääset tarkastelemaan henkilötietojasi tai kuinka päivität niitä.

Olemme pyrkineet pitämään tämän Tietosuojailmoituksen mahdollisimman yksinkertaisena. Jos et kuinkaan tunne sellaisia käsitteitä, kuten rekisterinpitäjä ja erityiset henkilötietoryhmät, lue keskeisten käsitteiden kuvaukset kohdasta Keskeiset käsitteet.

  • Keskeiset käsitteet

    Henkilötieto: Kaikki tiedot, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti liittää luonnolliseen, elossa olevaan henkilöön, esimerkiksi nimi, henkilötunnus, varausnumero tai verkkotunnistetieto, ovat henkilötietoja, jos ne voidaan liittää luonnolliseen henkilöön.

    Rekisterinpitäjä: Rekisterinpitäjä on toimija, joka määrittää yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa tarkoitukset ja tavat, jolla henkilötietoja käsitellään.

    Euroopan talousalue (ETA): EU:n jäsenvaltiot sekä Norja, Islanti ja Liechtenstein.

    Sähköinen mainonta: Markkinointiviestit, joita näet internetissä.

    Erityiset henkilötietoryhmät: Nämä ovat sellaisia henkilötietoja, jotka paljastavat rodun tai etnisen alkuperän, poliittiset mielipiteet, uskonnolliset tai filosofiset uskomukset, kuulumisen ammattiyhdistykseen tai geneettiset tiedot, biometrisia tietoja luonnollisen henkilön yksilöimiseksi, terveystietoja sekä tietoja luonnollisen henkilön seksuaalisesta käyttäytymisestä tai suuntautumisesta.

    Caricom API Data: Jotkut Karibian alueen maista (Caricom) ovat solmineet USA:n kanssa sopimuksen, jonka perusteella matkustajarekisteritiedot, joita Caricom-maat vaativat ja antavat rajatarkastuksia varten, toimitetaan USA:n sisäisen turvallisuuden viraston käsiteltäviksi näiden Caricom-maiden puolesta. Lisätietoja löydät Caricom- verkkosivustolta http://www.caricomeapis.org/.

    USA:n turvalliset lentotiedot: Transportation Security Administration (TSA) edellyttää, että annat koko nimesi, syntymäaikasi ja sukupuolesi tarkkailulistan seulontaa varten. Voit myös antaa Redress-numerosi, mikäli sinulla sellainen on. Tietojen antamatta jättäminen saattaa johtaa kuljetuksen epäämiseen tai siihen, ettei viranomainen päästä sinua boarding-alueelle. TSA saattaa jakaa antamiasi tietoja lainvalvonta- tai tiedusteluviranomaisille tai muille tahoille sen julkaiseman tietosuojailmoituksen mukaisesti. Lisätietoja löydät TSA:n verkkosivustolta https://www.tsa.gov/.

  • Keräämämme henkilötiedot ja niiden käyttötarkoitus

    Kun rekisteröidyt tilataksesi uutiskirjeemme
    Voidaksemme toimittaa sinulle uutiskirjeen keräämme sinulta seuraavat henkilötiedot:
    • Sähköpostiosoitteesi.
    • Tiedon, miltä lentokentältä/-kentiltä mieluiten matkustat.

    Kun käytät Minun lomani -sivua
    Voidaksemme hallinnoida tiliäsi Minun lomani -sivuilla keräämme sinulta seuraavat henkilötiedot:
    • Nimesi
    • Sähköpostiosoitteesi.
    • Matkasi varausnumeron, jos olet varannut meiltä matkan

    Kun selailet verkkosivustojamme tai käytät mobiilisovelluksiamme
    Voidaksemme parantaa käyttäjäkokemustasi ja tarjota sinulle sopivia palveluita saatamme kerätä seuraavia henkilötietoja:

    • Tietoa matkustusmieltymyksistä perustuen hakujesi seulontaan.
    • Tietoa selauskäyttäytymisestäsi verkkosivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme.
    • Tietoa siitä, milloin klikkaat jotakin mainostamme (mukaan lukien muiden yhteistyökumppaniemme verkkosivustoilla näkyvät mainoksemme).
    • Tietoa siitä, miten käytät sähköisiä palveluitamme) mukaan lukien tieto käyttöjärjestelmästä, IP-osoite, verkkotunnistetiedot ja selaintiedot).
    • Tietoa sosiaalisista mieltymyksistäsi, kuten kiinnostuksenkohteista ja harrastuksista.

    Kun ostat tuotteitamme edustajaltamme, jälleenmyyjältämme tai verkossa
    Voidaksemme tarjota sinulle tuotteita ja palveluita keräämme alla mainitut tiedot. Kun ostat tuotteitamme ja palveluitamme edustajamme tai jälleenmyyjämme kautta, keräävät nämä toimijat alla mainitut tiedot. Jos matkavarauksella on lapsia, keräämme tarvittavat tiedot myös lapsista.

    • Matkustajatiedot, passin tiedot, muiden henkilökorttien tiedot.
    • Vakuutustiedot.
    • Asiaankuuluvat, tarpeelliset lääketieteelliset tiedot ja muut tiedot erityistarpeista tai -toiveista liittyen ruokavalioon, liikuntarajoitteeseen tai muihin rajoitteisiin.
    • Tietoja ostoksistasi, mukaan lukien tiedot siitä, mitä ostit, milloin ostit ja mistä ostit, kuinka maksoit ostoksesi sekä luottokortti- tai muut maksutiedot.
    • Tietoa selauskäyttäytymisestäsi verkkosivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme.
    • Tietoa siitä, milloin klikkaat jotakin mainostamme (mukaan lukien muiden organisaatioiden verkkosivustoilla näkyvät mainoksemme).
    • Tietoa siitä, miten käytät sähköisiä palveluitamme (mukaan lukien tieto käyttöjärjestelmästä, IP-osoite, verkkotunnistetiedot ja selaintiedot).
    • Tietoa sosiaalisista mieltymyksistä, kiinnostuksenkohteista ja harrastuksista.

    Kun otat yhteyttä meihin tai kun me otamme yhteyttä sinuun tai kun osallistut kampanjoihimme, kilpailuihimme, tutkimuksiimme tai kyselyihin palveluistamme
    Voidaksemme olla sinuun yhteydessä, vastataksemme kyselyihisi ja hallinnoidaksemme kilpailuja, kampanjoita jne. käsittelemme seuraavia henkilötietoja:

    • Henkilötiedot, jotka annat meille ottaessasi meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla, postitse, puhelimitse tai sosiaalisen median välityksellä. Keräämme ensisijaisesti tiedot, joita tarvitsemme ottaaksemme sinuun yhteyttä, kuten nimesi, käyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi.
    • Tiedot sellaisista sähköposteista ja muusta sähköisestä viestinnästä, jota olemme lähettäneet sinulle ja jotka olet avannut (mukaan lukien niissä olevat linkit, joita olet klikannut).
    • Tietoa osallistumisestasi asiakastutkimuksiin ja -kyselyihin ja niissä antamastasi palautteesta.
    • Kun soitat meille, saatamme äänittää puheluita koulutustarkoituksiin, jolloin ilmoitamme siitä puhelun alussa.

    Muut henkilötietolähteet

    • Saatamme käyttää henkilötietoja, jotka ovat peräisin muista lähteistä, kuten tietoa tarjoavilta asiantuntijayrityksiltä ja vähittäiskaupan kumppaneilta, jos se on tarpeen hallinnoidaksemme palvelua, jota olet pyytänyt.
    • Pitääksemme henkilötietosi oikeina ja ajan tasalla saatamme pyytää täydentäviä, päivitettyjä tietoja kuten postiosoitteen yksityisestä tai julkisesta rekisteristä kuten esimerkiksi Bisnodelta.
    • Vakuutusyhtiösi, sen edustaja ja hoitohenkilökunta saattavat vaihtaa tarpeellisia henkilötietoja ja erityiseen henkilötietoryhmään kuuluvia tietoja kanssamme tilanteissa, joissa meidän/heidän tarvitsee toimia puolestasi, muiden asiakkaiden etujen turvaamiseksi tai hätätilanteessa.
    • Jos kirjaudut sisään alustoillemme tai verkkopalveluihimme käyttämällä yhteisöpalveluiden tunnuksiasi (esimerkiksi Facebook, Google+ ja Twitter), sitoudut jakamaan käyttäjätietosi niissä (esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, sijaintisi ja muun valitsemasi tiedon) kanssamme.

    Muiden henkilöiden henkilötiedot

    • Kun toinen henkilö käyttää henkilötietojasi matkavarauksen tekemiseksi tai ottaakseen meihin yhteyttä sinua koskevassa asiassa, käytämme niitä henkilötietoja, jotka tämä toinen henkilö sinusta antaa.
    • Kun annat meille muiden henkilöiden henkilötietoja, sinun pitää ole varma siitä, että he suostuvat tähän ja että sinulla on oikeus antaa kyseiset tiedot. Sinun tulee myös mahdollisuuksien mukaan varmistaa, että he ymmärtävät, kuinka voimme käyttää heidän henkilötietojaan.

    Lisää tietoja siitä, mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi, löydät otsikon ”Miten käytämme keräämiämme henkilötietoja” alta.

  • Miten käytämme keräämiämme henkilötietoja

    Otsikon ”Keräämämme henkilötiedot ja niiden käyttötarkoitus” alla kerromme siitä, miten käytämme henkilötietojasi. Lisäksi käytämme keräämiämme henkilötietojasi alla kuvattuihin tarkoituksiin.

    Huomaathan, että mikäli et anna meille tiettyjä henkilötietoja, emme välttämättä voi tarjota sinulle pyytämiäsi tuotteita ja palveluita tai tehdä sopimusta kanssasi tällaisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi.

    Tarjotaksemme pyytämiäsi tuotteita ja palveluita
    Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voimme käsitellä tiliäsi tai varaustasi, tarjota sinulle tuotteita ja palveluita, joita haluat ostaa, sekä auttaa sinua muiden tilauksien tai pyytämiesi hyvityksien kanssa.

    Hallitaksemme ja parantaaksemme tuotteitamme, palveluitamme ja päivittäisiä toimintojamme
    Käytämme henkilötietoja hallitaksemme ja parantaaksemme tuotteitamme, verkkosivustojamme, mobiilisovelluksiamme, kanta-asiakasohjelmiamme sekä muita palveluitamme.

    Seuraamme, miten palveluitamme käytetään, jotta voimme suojata henkilötietosi, havaita ja estää petokset, muut rikokset ja palveluidemme väärinkäytön. Tämä auttaa meitä varmistamaan, että voit turvallisesti käyttää palveluitamme.

    Voimme käyttää henkilötietoja markkinatutkimuksien, sisäisen tutkimuksen ja kehityksen toteuttamiseksi sekä kehittääksemme ja parantaaksemme tuotevalikoimaa, palveluita, liikkeitä, IT-järjestelmiä, turvallisuutta, tietämystämme ja tapaamme kommunikoida kanssasi.

    Turvallisuutesi parantamiseksi ja rikollisuuden torjumiseksi
    Käytämme valvontakameroita vain niissä tapauksissa ja alueilla, joilla meillä on oikeus käyttää niitä. Silloin kun meillä on oikeus käyttää niitä, saatamme käyttää CCTV-kuvia ylläpitääksemme niiden henkilöiden turvallisuutta, jotka ovat paikalla toimitiloissamme tai muissa rakennuksissa. Lisäksi käytämme CCTV-kuvia rikosten ennaltaehkäisemiseksi, paljastamiseksi ja rikoksiin liittyvissä syytetoimissa. Voimme myös turvautua näihin kuviin laatiessamme ja esittäessämme oikeusvaateen tai sen puolustamiseksi.

    Ottaaksemme yhteyttä ja ollaksemme vuorovaikutuksessa kanssasi
    Haluamme palvella sinua paremmin asiakkaana. Kun otat meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla, postitse, puhelimitse tai sosiaalisen median välityksellä, saatamme käyttää henkilötietojasi, jotta voimme tarjota sinulle selvityksiä ja apua asiassasi.

    Meidän täytyy käsitellä henkilötietojasi, jotta voimme hallinnoida sellaisia kampanjoita ja kilpailuja (mukaan lukien alihankkijoiden ja vähittäiskaupan kumppaneiden kanssa yhdessä järjestettävät kampanjat ja kilpailut), joihin päätät osallistua. Meidän täytyy esimerkiksi käsitellä henkilötietojasi tilanteessa, jossa voitat palkinnon.

    Voimme kutsua sinut osallistumaan TUI Group-konsernin ja muiden yhteistyökumppanien puolestamme toteuttamiin asiakastutkimuksiin, kyselyihin ja muihin markkinatutkimustoimenpiteisiin.

    Markkinoinnissa ja kohdentaaksemme markkinointia sinun tarpeisiisi
    Käytämme henkilötietojasi toteuttaaksemme markkinointiviestintää ja tehdäksemme tarjouksia, sekä kohdentaaksemme antamiesi henkilötietojen pohjalta sinulle sellaisia tarjouksia, joilla on sinulle merkitystä.

    Voit lukea lisää siitä, kuinka käytämme henkilötietojasi markkinoinnissa sekä oikeuksistasi otsikon ”Markkinointiviestintä” alta.

  • Markkinointiviestintä

    Haluamme varmistaa, että markkinointiviestintä (mukaan lukien sähköinen mainonta), joka koskee meidän ja TUI Group -konsernin sekä alihankkijoidemme, vähittäiskaupan kumppaneidemme tuotteita ja palveluita, on sinua kiinnostavaa.

    Jotta voisimme suoriutua tehtävässämme, voimme käyttää henkilötietojasi analysoidaksemme aiempia ostojasi sekä selauskäyttäytymistäsi ja hakuasetuksiasi käyttäessäsi verkkosivustoamme. Käytämme profilointia ymmärtääksemme paremmin mitkä tuotteet, palvelut tai tiedot saattaisivat kiinnostaa sinua. Näin me voimme suunnitella viestintäämme paremmin, jotta viestintämme olisi kannaltasi osuvampaa ja mielenkiintoisempaa. Jotta ymmärrämme sinua paremmin asiakkaana ja voimme tarjota sinulle palveluita ja markkinointiviestintää (mukaan lukien sinua kiinnostavaa sähköistä mainontaa), saatamme yhdistää sellaisia henkilötietoja, joita keräämme, kun teet ostoksia liikkeissämme, sellaisiin henkilötietoihin, joita keräämme verkkosivustojemme, mobiilisovelluksien ja muiden lähteiden kautta.

    Lue lisää siitä, kuinka keräämme tietoa selauskäyttäytymisestäsi evästeselosteestamme (https://www.tui.fi/tietoa-tuista/yksityisyys -ja-tietosuoja/evasteet).

    Lähetämme sinulle mielellämme sinua kiinnostavia tarjouksia ja uutisia tuotteistamme ja palveluistamme.
    Saatamme siksi ottaa sinuun yhteyttä ja toteuttaa markkinointiviestintää sähköpostilla, tekstiviesteillä, push-ilmoituksilla, suoramainoksilla ja puhelimitse. Voimme lisäksi kohdentaa sinulle markkinointiviestintää internetissä ja sosiaalisen median kanavissa.

    Voimme lähettää sinulle myös tietoa sellaisista muiden yhteistyökumppaniemme tuotteista ja palveluista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Toimimme näin kuitenkin ainoastaan, jos olet etukäteen antanut suostumuksesi tällaisen markkinointiviestinnän vastaanottamiseksi.

    Jos et halua vastaanottaa meiltä markkinointiviestintää, voit milloin tahansa kieltäytyä siitä muuttamalla asetuksiasi verkossa Minun lomani -sivulla, käyttämällä markkinointisähköpostiviesteissä olevaa peruuta tilaus -linkkiä, tai ottamalla meihin yhteyttä puhelimitse tai kirjallisesti (yhteystiedot löydät tietosuojailmoituksen lopusta). Valinta on tältä osin tietenkin täysin sinun, mutta mikäli päätät, ettet halua vastaanottaa markkinointia meiltä, et voi vastaanottaa tietoa mahtavista tarjouksista ja kampanjoista, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

    Vaikka kieltäytyisit markkinointiviestinnästä, saat edelleen meiltä matkaan liittyviä viestejä ja informaatiota, myös perillä lomakohteessa. Vastaanotat esimerkiksi varausvahvistukset tekemistäsi varauksista ja tärkeää tietoa tuotteidemme ja palveluidemme käytöstä. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä tekstiviestillä ollessasi lomakohteessa ja kertoa kiinnostavista tarjouksista ja retkistä lomakohteessa.

  • Markkinatutkimus

    Haluamme kuulla näkemyksiäsi, jotta voimme parantaa tuotteitamme ja palveluitamme. Tämän vuoksi saatamme ottaa sinuun yhteyttä markkinatutkimustarkoituksin. Sinulla on aina mahdollisuus valita, haluatko osallistua markkinatutkimukseen tai jatkaa siihen osallistumista.

    Voimme soveltaa markkinatutkimukseen antamiasi vastauksia tarjoamistamme tuotteista ja palveluista tarjotaksemme tuotteita ja palveluita, jotka vastaavat paremmin tarpeitasi asiakkaanamme.

  • Henkilötietojen jakaminen alihankkijoille ja yhteistyökumppaneille

    Jotta voimme tarjota sinulle ostamiasi tuotteita tai palveluita, voimme jakaa henkilötietojasi alihankkijoidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Näitä ovat muun muassa lentoyhtiöt, hotellit, kuljetusyritykset ja IT-palveluntarjoajat. Jaamme näille alihankkijoille ja yhteistyökumppaneille vain ne henkilötiedot, joita alihankkijamme ja yhteistyökumppanimme tarvitsevat tarjotakseen palvelujaan sinulle ja meille, ja heillä on pääsy vain tarvittaviin henkilötietoihin.

    Jos jaamme henkilötietojasi alihankkijalle, joka on henkilötietojen käsittelijä, solmimme aina tarvittavat sopimukset henkilötietojen käsittelijän kanssa säilyttääksemme henkilötietojen hallinnan ja jotta henkilötietojen käsittelijä käsittelee henkilötietoja lainmukaisesti ja turvallisesti.

    Matkustaessasi kanssamme, sinulla on mahdollisuus tilata verovapaita tuotteita lentoyhtiön kumppanin kautta. Verovapaiden tuotteiden toimittajat voivat käyttää tarvittavia henkilötietojasi, kuten nimeäsi, osoitettasi ja varausnumeroasi, jotta saat tuoteluettelon ja jotta voit tilata tuotteita.

    Työskentelemme myös huolellisesti valittujen alihankkijoiden, kuten vähittäiskauppaketjujen kanssa, jotta sinulle voidaan tehdä hyviä tarjouksia. Saatamme joissakin tapauksissa joutua jakamaan henkilötietojasi näiden kumppanien kanssa, jotta sinulle voidaan tehdä tällaisia tarjouksia.

    Liiketoimintamme kehittämiseksi ja tarjotaksemme sinulle paremmin kohdennettua tietoa, palveluita tai tarjouksia, käytämme yhteistyökumppaneita tietojen keräämisessä, markkina-analyyseissä, markkinatutkimuksessa ja markkinoinnissa. Tämän toteuttamiseksi jaamme tiettyjä henkilötietojasi näiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

    Liiketoimintamme hallitsemiseksi käytämme erilaisia IT-palveluita ja IT-järjestelmiä. Jotkut näistä tallentavat ja käsittelevät henkilötietoja. Paikallisesti asennettujen järjestelmien tietoja käsittelee vain oma henkilökuntamme. Siirrämme henkilötietoja palveluihin, jotka kuuluvat alihankkijoillemme tai koostuvat pilvipalveluista.

    Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

  • Henkilötietojen jakaminen viranomaisille

    Jotta voit matkustaa, henkilötietojesi luovuttaminen ja käsittely voi olla pakollista (viranomaisten vaatimalla tavalla lähtö- ja määränpäässä) maahanmuuttoon, rajatarkastuksiin, turvallisuuteen ja terrorismin torjuntaan liittyvistä syistä tai muista viranomaisten tarpeellisiksi katsomista syistä.

    Jotkut maat sallivat matkustamisen vain, jos vaaditut täydentävät matkustajatiedot (kuten Caricom API Data ja US Secure Flight Data) on toimitettu. Nämä vaatimukset voivat vaihdella matkakohteesta riippuen ja suosittelemme, että tarkistat vaatimukset. Voimme mahdollisuuksien mukaan avustaa sinua tässä, vaikka emme ole siihen velvoitettuja.

    Jaamme ainoastaan tarpeelliset henkilötiedot muille valtioille ja viranomaisille, jos laki näin edellyttää tai me olemme siihen laillisesti oikeutettuja.

  • Henkilötietojen jakaminen TUI Group -konsernin sisällä

    Tietosuojailmoituksemme soveltuu kaikkiin TUI Group -konsernin tarjoamiin palveluihin, pois lukien sellaiset palvelut toisilta alihankkijoilta tai yhteistyökumppaneilta, joiden osalta on olemassa erilliset tietosuojailmoitukset ja jotka eivät sisällä tätä Tietosuojailmoitusta.

    TUI Groupilla on pääsy samoihin henkilötietoihin kuin TUI Finland Oy Ab:lla asiakastietojen analysoimiseksi. Tarpeen vaatiessa voimme jakaa muita tarvittavia henkilötietoja muille TUI Group -konserniin kuuluville yhtiöille esimerkiksi seuraavia tarkoituksia varten: pyytämiesi tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi; tuotteidemme, palveluidemme ja päivittäisten toimintojemme hallinnoimiseksi ja parantamiseksi; auttaaksemme luomaan sinulle henkilökohtaisen kokemuksen; ottaaksemme tarvittaessa yhteyttä ja voidaksemme olla vuorovaikutuksessa kanssasi. Kun se on sallittua ja asianmukaista, voimme ottaa sinuun yhteyttä myös markkinointi- tai markkinatutkimustarkoituksissa.

    Saatamme myös jakaa henkilötietoja organisaatiolle, jolle myymme tai siirrämme (tai aloitamme neuvottelut tällaisen myynnin tai siirron osalta) jonkin liiketoimintamme osan taikka minkä tahansa oikeutemme tai velvollisuutemme, joka perustuu sopimukseen kanssasi. Jos siirto tai myynti toteutuu, henkilötietosi vastaanottava organisaatio voi käyttää tietojasi tämän Tietosuojailmoituksen mukaisesti.

  • Henkilötietojen suojaaminen ja tietosuojavastaava

    Tiedämme, kuinka tärkeää on suojata ja hallinoida henkilötietojasi. Ryhdymme asianmukaisiin turvatoimiin, jotta voimme suojata henkilötietosi vahingossa tapahtuvalta katoamiselta ja luvattomalta pääsyltä, käytöltä, muuttamiselta tai julkitulolta. Työskentelemme jatkuvasti ”sisäänrakennetun tietosuojan ja oletusarvoisen tietosuojan” kanssa.

    Haluamme myös muistuttaa, että henkilötietojesi suoja voi riippua myös sinusta. Esimerkiksi kun olet valinnut tai olemme antaneet sinun valita salasanan, jolla pääset kirjautumaan tiettyihin palveluihin, olet itse velvollinen pitämään tämän salasanan salassa.

    Koulutamme jatkuvasti henkilökuntaamme tietosuoja-asioissa ja työntekijöillämme on tiukat ohjeistukset käsitellä kaikkia henkilötietoja tietosuojalainsäädännön mukaisesti. TUI Nordicilla on tietosuojasta vastaava henkilö, jolla on kokonaisvastuu henkilötietojen hallinnasta konsernissa. Jos haluat ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaan, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen dpo@tuinordic.com.

  • Henkilötietojen siirtäminen Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle

    Sinulta keräämämme henkilötiedot voidaan siirtää ja tallentaa Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Henkilötietojasi voivat käsitellä myös ETA-alueen ulkopuolella toimivat organisaatiot, jotka toimivat meidän tai jonkin alihankkijamme lukuun.

    Jos näin tapahtuu, laadimme henkilötiedoillesi asianmukaiset suojaukset varmistaaksemme, että henkilötietosi ovat edelleen riittävän suojattuja ja että niitä käsitellään tämän Tietosuojailmoituksen mukaisesti. Näihin suojauksiin kuuluvat muun muassa tarvittavat sopimuslausekkeet, kuten EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet, ja muut asianmukaiset turvatoimet. Voimme myös toteuttaa vaikutustenarvioinnin varmistaaksemme, että turvallisuus on selvitetty huolellisesti.

  • Tietojen säilyttäminen

    Säilytämme henkilötietosi vain niin kauan kuin se on välttämätöntä tämän Tietosuojailmoituksen mukaisten käyttötarkoitusten toteuttamiseksi, ja noudatamme alan parhaita käytäntöjä sekä olemassa olevia suosituksia ja ohjeita.

    Henkilötietoja käytetään ainoastaan tässä Tietosuojailmoituksessa mainittujen ja/tai lakisääteisten ja hallinnollisten vaatimusten mukaisissa käyttötarkoituksissa. Sen jälkeen poistamme henkilötietosi turvallisesti. Samoja henkilötietoja voidaan kuitenkin tallentaa useaan eri paikkaan eri käyttötarkoituksia varten. Tämä tarkoittaa, että voimme poistaa tiedot yhdestä järjestelmästä kun niitä ei enää tarvita, mutta tiedot voivat samanaikaisesti olla tallennettuna toiseen järjestelmään, joissa niiden käyttötarkoitus ei ole lakannut. Jos tietoja tarvitaan tämän ajanjakson jälkeen analyyttisiin, historiallisiin tai muihin laillisiin liiketarkoituksiin, ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin anonymisoidaksemme nämä tiedot niin, etteivät ne enää ole henkilötietoja.

    Jos olet aikaisemmin ollut asiakkaamme, säilytämme henkilötietosi, jotka tarvitsemme ottaaksemme sinuun yhteyttä markkinointitarkoituksessa niin kauan kun sinulla on aktiivinen asiakassuhde kanssamme. Voit milloin tahansa ilmoittaa kieltäytyväsi vastaanottamasta markkinointiviestejä meiltä. Jos olet rekisteröitynyt uutiskirjetilaajaksi, käsittelemme tarvittavia tietoja niin kauan kunnes peruutat uutiskirjetilauksen tai ilmoitat meille, ettet halua enää vastaanottaa uutiskirjettä. Voit milloin tahansa peruuttaa uutiskirjetilauksen. Tiedot Minun lomani -sivuilla säilyvät niin kauan kun sinulla on aktiivinen käyttäjäprofiili tilillä.

    Voidaksemme vastata meihin kohdistuviin oikeudellisiin vaatimuksiin esimerkiksi riitatapauksissa, voidaan tiettyjä tietoja säilyttää soveltuvien vanhentumisaikaa koskevien säädösten mukaan. Kun meillä on lakisääteinen velvollisuus säilyttää tietoja, noudatetaan soveltuvan lainsäädännön edellyttämiä tietojen säilytysaikoja.

  • Evästeet ja vastaavat teknologiat

    Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, joiden avulla verkkosivusto voi kerätä ja tallentaa erilaista tietoa pöytätietokoneellesi, kannettavalle tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Evästeet auttavat meitä tarjoamaan tärkeitä ominaisuuksia ja toiminnollisuuksia verkkosivustollamme ja mobiilisovelluksissamme, ja käytämme niitä parantaaksemme asiakaskokemustasi. Tutustuthan erilliseen evästeitä koskevaan Evästeselosteeseemme.

  • Linkit muille verkkosivustoille

    Verkkosivustomme tai mobiilisovelluksemme voivat sisältää linkkejä muiden toimijoiden ylläpitämille verkkosivustoille, joita koskevat omat tietosuojaselosteensa. Varmistathan, että tutustut huolella käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin ennen kuin annat henkilötietojasi toisen toimijan verkkosivustolle, koska emme hyväksy mitään vastuuta tai korvausvelvollisuutta muiden toimijoiden verkkosivustojen vuoksi.

  • Sosiaalisen median palvelut

    Verkkosivustomme tai mobiilisovelluksemme voivat sisältää sosiaalisen median palveluita, kuten Facebook, Twitter, Google+ ja Pinterest, joita koskevat omat tietosuojaselosteensa.

    Varmistathan, että tutustut huolella näiden palveluiden käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin ennen kuin annat henkilötietojasi, koska emme hyväksy mitään vastuuta tai korvausvelvollisuutta näiden palveluiden vuoksi.

  • Oikeutesi ja yhteystiedot

    Oikeus peruuttaa suostumus
    Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, johon käsittely on perustunut. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ottamalla meihin yhteyttä.

    Oikeus saada pääsy tietoihin
    Sen lisäksi, että sinulla on mahdollisuus tarkastella tiliisi ja matkavaraukseesi liittyviä henkilötietoja verkkosivustollamme, sinulla on oikeus myös pyytää kopio meillä olevista henkilötiedoistasi. Voit kirjoittaa meille ja pyytää kopiota muista meillä olevista henkilötiedoistasi tai täyttää Minun lomani -sivuilta löytyvän lomakkeen. Sisällytäthän pyyntöösi kaikki tiedot, joiden perusteella voimme tunnistaa ja löytää henkilötietosi. Tietojen kysely on maksutonta. Mikäli meiltä kuitenkin pyydetään useampia kopioita, voimme veloittaa hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

    Oikeus tietojen oikaisemiseen, poistamiseen, rajoittamiseen ja käsittelyn vastustamiseen
    Haluamme varmistaa, että meillä olevat henkilötietosi ovat oikeita ja ajantasaisia. Mikäli jokin tiedoista on virheellinen, ilmoitathan siitä meille. Voit milloin tahansa pyytää henkilötietojesi oikaisua.

    Voit myös pyytää henkilötietojesi poistamista, jos niitä ei enää tarvita käyttötarkoitukseen tai jos käsittely perustuu suostumukseesi ja peruutat sen.

    Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen ja milloin tahansa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseen tai rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen suojaamiseen tai suoramarkkinointitarkoitukseen.

    Päivitämme tai poistamme henkilötietosi, mikäli meillä ei ole oikeutta säilyttää niitä jotakin perusteltua lainmukaista tarkoitusta varten.

    Oikeus tietojen siirtämiseen
    Mikäli teknisesti mahdollista, sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus pyytää antamiesi tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle, edellyttäen, että käsittely perustuu suostumukseesi tai jos käsittely on ollut välttämätöntä sopimuksen täyttämiseksi. Tämä oikeus on kuitenkin voimassa vasta 25.5.2018 jälkeen.

    Yhteydenotto ja valitukset
    Voit myös ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla on huomautettavaa liittyen siihen, kuinka keräämme, säilytämme tai käytämme henkilötietojasi. Pyrimme ratkaisemaan kaikki valitukset. Mikäli kuitenkin olet tyytymätön vastaukseemme, voit valittaa vastauksestamme paikalliselle tietosuojaviranomaiselle www.tietosuoja.fi.

    Lähetäthän pyyntösi tai valituksesi kirjallisesti tietosuojavastaavalle.

    Osoite TUI Finland Oy Ab, DPO, PL 10, 00101 Helsinki
    Sähköposti dpo@tuinordic.com

    Otathan huomioon, että pyydämme sinua varmentamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voimme toimia pyyntösi tai valituksesi perusteella. Saatamme myös pyytää sinulta lisätietoja varmistaaksemme, että sinulla on valtuutus tehdä tällainen pyyntö tai valitus, mikäli toimit jonkun toisen puolesta.

  • Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet

    Keräämme ja käytämme henkilötietojasi vain, mikäli ainakin yksi seuraavista ehdoista soveltuu

    • Se on tarpeen sopimuksesi kannalta, tai mikäli ryhdymme pyynnöstäsi toimenpiteisiin ennen sopimuksen tekemistä;

    Esimerkki: Pyytämiesi tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen
    Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voimme hallinoida tiliäsi tai varaustasi, tarjota sinulle tuotteita ja palveluita, joita haluat ostaa, sekä auttaa sinua tilauksiesi ja pyytämiesi hyvityksien kanssa.

    • Se on tarpeen, jotta voimme noudattaa lakisääteistä velvoitettamme;

    Esimerkki: Henkilötietojen jakaminen viranomaisten kanssa
    Jotta voit matkustaa, henkilötietojesi luovuttaminen ja käsittely voi olla pakollista (viranomaisten vaatimalla tavalla lähtö- ja määränpäässä) maahanmuuttoon, rajatarkastuksiin, turvallisuuteen ja terrorismin torjuntaan liittyvistä syistä tai muista viranomaisten tarpeellisiksi katsomista syistä.

    • Se on tarpeen sinun tai toisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi; tai

    Esimerkki: Hätätilanteessa
    Vakuutusyhtiösi, sen edustajan ja hoitohenkilökunta saattavat vaihtaa tarpeellisia henkilötietoja ja erityiseen henkilötietoryhmään kuuluvia tietoja kanssamme tilanteissa, joissa meidän/heidän tarvitsee toimia puolestasi, muiden asiakkaiden etujen turvaamiseksi tai hätätilanteessa.

    • Se on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai meille kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi;

    Esimerkki: Turvallisuustoimet
    Voimme käyttää henkilötietoja reagoidaksemme turvallisuustoimiin, onnettomuuksiin ja muihin vastaaviin tapahtumiin (sisältäen tietojen käytön lääketieteellisiin tarkoituksiin ja vakuutustarkoituksiin) sekä tällaisien tilanteiden hoitamiseksi.

    • Se on meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen mukaista, eivätkä sinun intressisi tai oikeutesi syrjäytä näitä etuja.

    Esimerkki: Henkilökohtaisen kokemuksen luominen
    Voimme käyttää henkilötietojasi ymmärtääksemme paremmin kiinnostuksenkohteesi, jolloin voimme ennakoida, mitkä muut tuotteet, palvelut ja tiedot saattaisivat kiinnostaa sinua. Näin me voimme suunnitella viestintäämme paremmin, jotta viestintämme olisi kannaltasi osuvampaa ja mielenkiintoisempaa.

    Mikäli meidän on käsiteltävä erityisiä henkilötietoryhmiä, esimerkiksi jos joudumme käsittelemään terveystietojasi lääketieteellisistä syistä, teemme niin vain, jos yksi tai useampi seuraavista lisäedellytyksistä täyttyy. Esimerkiksi, mikäli meillä on nimenomainen suostumuksesi; se on välttämätöntä sinun tai toisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi ja/tai olet fyysisesti tai henkisesti kykenemätön antamaan suostumuksesi; se on välttämätöntä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; tai kun se on tarpeen tärkeää yleistä etua koskevasta syystä.

  • Muutokset

    Tämä Tietosuojailmoitus korvaa kaikki aikaisemmat versiot. Saatamme päivittää Tietosuojailmoitusta aika ajoin, joten tarkistathan ystävällisesti verkkosivustoltamme tai verkkosivustoiltamme mahdollisesti julkaistut päivitykset. Mikäli tekemämme muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme tällaisista muutoksista verkkosivustollamme tai verkkosivustoillamme. Lisäksi, mikäli uskomme sen olevan tarkoituksenmukaista, voimme ilmoittaa sinulle Tietosuojailmoituksen muutoksista sähköisellä ilmoituksella.

    Viimeisin päivitys: Huhtikuu 2018