Matkat
Istanbul

Hinta alkaen

...

Hotelleja

27

Hintataso

Hintaesimerkit Alanyasta
  • Pizzan. 7 e
  • Vesi (1 l)n. 0,70 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaTurkin liira (TRY)
  • Aikaero0 tuntia
  • PääkaupunkiAnkara
  • KieliTurkki
  • Väkiluku15 067 724

Matkat Istanbul

Istanbul

Istanbul on muovautunut 8 500-vuotisen, nousuja ja laskuja sisältävän historiansa saatossa. Upea Sininen moskeija ja Topkapin palatsi, hohtavat auringonlaskut Bosporinsalmessa, trendikkäät baarit ja maukkaat baklavat ovat vain osa kaupungin suosion syistä. Istanbulin sijainti kahdessa maanosassa, lännen ja idän välillä Euroopassa ja Aasiassa, on koko maailman mittapuun mukaan ainutlaatuinen. Kaupunki on toiminut vuosituhansia lukuisia ihmisiä, uskontoja ja kulttuureja yhdistävien ja erottavien paikkojen näyttämönä.

"Jos maailma olisi yksi kansakunta, Konstantinopoli olisi sen pääkaupunki." Näin totesi aikoinaan Ranskan keisari Napoleon Bonaparte kaupungista, jota tänään kutsutaan Istanbuliksi. Se kertoo paljon kaupungin värikkäästä historiasta, kulttuurista ja monipuolisuudesta. Vaikka Napoleon ei ollutkaan matkaopas tai historioitsija, oli hänellä matkaa takanaan muutama meripeninkulma ja käytynä useita kaupunkeja, joihin verrata.

Istanbulin nähtävyydet

Konstantinopoli, Bysantti, Istanbul...rakkaalla lapsella on (ollut) monta nimeä. Jos kaupungin muurit osaisivat puhua, olisi niillä monta tarinaa kerrottavanaan. Mikään muu kaupunki ei voi ylpeillä sijainnillaan kahdessa eri maanosassa. Istanbulin maantieteellinen sijainti tekee siitä alati kasvavan kaupungin ja lento Helsingistä Istanbuliin on mukavan lyhyt, vain noin 3,5 tuntia. Yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä on Bosporinsalmi. Istanbulin miellyttävä sää houkuttelee myös lukuisiin Instagram-päivityksiin, etenkin upeiden auringonlaskujen aikaan. Nouse Galata-torniin, poikkea terassille Beyoğlu-kaupunginosassa tai hyppää Karaköyn satamasta Kadiköyn alueelle suuntaavaan veneeseen ikuistaaksesi Istanbulin ainutlaatuisen skylinen.

Sininen moskeija ja Hagia Sofia

Puhuttaessa nähtävyyksistä ei Sinistä moskeijaa tai Hagia Sofiaa voi ohittaa. Hagia Sofia oli maailman suurin rakennus sen valmistuessa vuonna 537 ja vielä jonkin aikaa sen jälkeenkin. Se on toiminut sekä ortodoksisena kirkkona että moskeijana. Suuresta kupolistaan tunnettu, Hagia Sofian inspiroima Sininen moskeija on saanut nimensä matkailijoiden toimesta sinisten mosaiikkilaattojensa johdosta. Moskeijan oikea nimi on kuitenkin Sulttaani Ahmedin moskeija.

Ostoksia ja hyvää ruokaa Istanbulissa

Istanbulin Suuri basaari sijaitsee keskeisellä paikalla Fatihin alueella ja siellä on yli 4 000 kauppaa. Vanhojen seinien ja kattojen sisäpuolella, vieri vieressä sijaitsevissa kaupoissa on myynnissä loputon määrä käsitöitä, mattoja ja posliinia. Basaari on avoinna joka päivä sunnuntaita lukuun ottamatta, joten varaa muutama tunti aikaa tutustuaksesi tähän värikkääseen labyrinttiin täynnä ihmisiä, tavaroita ja tuoksuja. Sen jälkeen voit käydä döner-lounaalla Taksim-aukiolla, hieman pohjoisempana. Jälkiruuaksi voit nauttia perinteisen baklavan, täytetyn filotaikinaleivonnaisen. Baklava on tunnettu nykyisin laajalti, mutta sen sanotaan olevan peräisin juuri täällä, tarkemmin sanottuna Topkapi-palatsin keittiöstä.

Istanbulin alueen rannat

Rantaelämää Istanbulissa? Kyllä, sekin on mahdollista. Istanbulin ympäristössä on nimittäin useita ihania rantoja. Yeşilköy Çiroz Beach ja Florya Güneş Beach ovat suosittuja kultahiekkaisia rantoja vain puolen tunnin automatkan päässä. Noin tunnin matkan päässä pohjoisessa, Mustanmeren äärellä on lisäksi kaunis Burc Beach. Ranta on suosittu etenkin leijalautailijoiden keskuudessa.

Matkavaihtoehtoja Istanbul