Matkat
Amsterdam

Hinta alkaen

...

Hotelleja

21

Hintataso

Hintaesimerkit Amsterdamista
  • Vesi (1,5 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero- 1 tunti
  • PääkaupunkiAmsterdam
  • KieliHollanti
  • Väkiluku17 020 000

Matkat Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam, Alankomaiden suurin kaupunki ja Hollannin provinssin pääkaupunki, on aivan omaa laatuaan. Keskustan kiemurtelevilla kaduilla kulkee polkupyöräilijöitä ja raitiovaunuja, ja kanavia pitkin kuljetetaan niin tavaroita kuin matkailijoita. Amsterdam kuhisee elämää vuorokauden ympäri ja taiteen ja viihteen määrä on valtaisa. Poikkea viikonlopuksi tai lomaile pidempään!

Amsterdamin kanavat

Amsterdamin vanhemmat kaupunginosat kanavineen ja katuineen levittäytyvät viuhkamaisesti puoliympyrän muotoon. Kaupungissa on liki 1300 siltaa ja kanavien verkosto on 70 kilometriä pitkä. Suuntavaisto meneekin täällä helposti sekaisin, mutta ota tämä kuitenkin rikkautena ja hienona yksityiskohtana tutustuessasi Amsterdamiin. Tärkeimmät kanavat ovat Singelgracht, Herengracht, Keizergracht ja Prinsengracht. Suunnistamista helpottaa, kun pidät mielessä kanavien nimet ja sijainnit.

Tulppaaneja ja markkinoita

Amsterdamilaiset rakastavat markkinoita. Tunnetuimmat markkinat ovat Muntplein-aukion varrella Singel-kanavalla järjestettävät kelluvat kukkamarkkinat. Täällä on keinuvissa kauppaveneissä ruukkuihin istutettuja kasveja ja kauniita leikkokukkia, kuten auringonkukkia, ruusuja, liljoja ja tietenkin lumoavia tulppaaneja.

Antiikkikauppiaat ovat kerääntyneet Nieuwe Spiegelstraat -korttelin ympärille, kanavien ylittävän ja Rijksmuseolle johtavan kadun varrelle. Kaupungin suuri tavaratalo on Magna Plaza, hieno vanha postikonttori parin korttelin päässä Damrakista. Jos etsit alennusmyyntejä, kannattaa seurata uitverkoop-kylttejä.

Hienoja löytöjä voit tehdä myös Albert Cuypmarkt- ja Waterlooplein-markkinoilla. Markkinoilta voit löytää kaikkea jännittävää teatterirekvisiitasta second hand -tuotteisiin ja huonekaluista vihanneksiin. Molemmat markkinat ovat suljettuina sunnuntaisin.

Van Gogh ja Anne Frank

Van Gogh -museo, Anne Frankin talo ja kukkamarkkinat ovat kiistattomia kiintopisteitä. Mutta Amsterdamiin ihastumiseen riittää yksinkertaisesti kuljeskelu putiikkien, kahviloiden, siltojen, kanavien, proomujen ja 1600-luvulla rakennettujen talojen lomassa. Mikäli haluat liikkua paikallisten tavoin, voit vuokrata polkupyörän, jolla pääset ketterästi merkittävimmille nähtävyyksille ja kaupungin keskustaan.

Varaa Amsterdamin matkasi TUIlta

Amsterdamiin lennetään reittilennolla, mikä tarkoittaa sinulle vapaasti valittavaa matkan pituutta. Lomakohteessa ei ole oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Sekä ennen matkaa että sen aikana.

Matkavaihtoehtoja Amsterdam