Matkat
Hvar

Hinta alkaen

...

Hotelleja

1

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 10 e
  • Vesi (1 l)n. 1,20 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaKuna (HRK)
  • Aikaero–1 tunti
  • PääkaupunkiZagreb
  • KieliKroatia
  • Väkilukun. 11 000

Matkat Hvar

Hvar

Hvar on luonnonkaunis ja maalaismainen saari. Matkat Hvarille ovat myös tunnetusti jetsetin suosiossa. Hvarin kaupungin tunnelman, klubien ja maalauksellisten satamakorttelien houkuttelemana monet lomailijat saapuvat saarelle, osa omilla ylellisillä jahdeillaan. Tyylikäs hotellimme sijaitsee aivan rannan äärellä, kävelymatkan päässä keskiaikaisesta kaupungin keskustasta ja sen ostospaikoista ja ravintoloista.

Muodoltaan Hvar muistuttaa lähinnä patonkia, pituudeltaan n. 70 kilometriä, mutta leveydeltään ei aina edes viittä kilometriä. Saari on suurelta osin harvaan asuttu, maisema muodostuu pitkälti vehreistä kummuista, oliivilehdoista ja laventeliniityistä. Kontrasti on siis suuri, kun saapuu Hvarin kaupungin värikkääseen ihmisvilinään.

Pienvenesatama ja iltaelämä

Palmujen reunustama satamalaituri tuo mieleen Ranskan Rivieran – tyylikkäät ravintolat yhdellä puolella ja ylelliset luksusveneet toisella. Terassien ympäröimä pitkulainen Placan tori on erittäin viehättävä barokkityylisine rakennuksineen, kuten Pyhän Stefanin katedraali korkeine kellotorneineen. Lähellä satamaa on useita nuorekkaita baareja ja klubeja.

Tasokas hotelli parhaalla paikalla

Amfora Hvar Grand Resort -hotellimme sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Hotellilla on suuri allasalue aivan suositun rannan vieressä. Hienommille saarille pääset retkiveneillä, jotka vievät sinut pienelle Paklenin naapurisaarelle, jossa kauniita luonnonrantoja syvissä lahdenpoukamissa riittää toinen toisensa jälkeen.

Viinitiloja ja maailmanperintöä

Kun haluat tutustua Hvarin saareen tarkemmin, on täällä mm. monia viinitiloja joissa voit vierailla. Antiikin Kreikan aikainen asutus Stari Gradissa muodostaa ainutlaatuisen kulttuurimaiseman, joka on mukana myös Unescon maailmanperintölistalla. Täällä viljellään viinirypäleitä ja oliiveja samaan tapaan kuin jo kaksi tuhatta vuotta sitten.

Dalmatian alue

Eteläinen Kroatia on tunnettu kauniista luonnostaan. Hvarin saarelta näkyy Paklenin lisäksi myös muille naapurisaarille kuten Vis, Brac ja Korcula. Mantereella jyrkät vuoret kohoavat korkeuksiinsa Makarskan Rivieran kylien ja rantojen taustalla kuin kivettynyt vuorovesiaalto. Ilmassa tuoksuu rosmariini ja keväisin alueella kukkivat villit väriherneet.

Valkoista kalkkikiveä ja luomuruokaa

Bracin saarelta peräisin olevaa hieman marmoria muistuttavaa valkoista kalkkikiveä käytetään kaikkialla, niin rakennuksissa kuin kivetyksissä. Ja kun haluat maistaa dalmatialaisia erikoisuuksia, yritä löytää konoba. Tällä nimellä kutsutaan aidoimpia ravintoloita, joissa ruoka on valmistettu lähialueella tuotetuista raaka-aineista ja tarjoillaan varsin kohtuulliseen hintaan.

Matkavaihtoehtoja Hvar