Black Friday -tarjoukset vuonna 2019 ovat päättyneet! Tervetuloa takaisin jälleen marraskuussa 2020. Muistathan, että TUIlla on matkatarjouksia pitkin vuotta. Ajankohtaisiin tarjouksiin voit aina tutustua matkatarjoukset-sivulla!

Usein kysyttyjä kysymyksiä Black Fridaysta

Askarruttaako jokin mieltäsi Black Fridayhin liittyen? Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

 • Milloin on Black Friday 2020?

  Black Friday vuonna 2020 on 27.11.2020.

 • Mikä on Black Friday?

  Black Friday eli Musta perjantai on marraskuun lopussa vietettävä ostosjuhla. Yhdysvalloista maailmanlaajuiseksi ostospäiväksi laajentunutta päivää vietetään amerikkalaisen Thanksgiving- eli kiitospäivän jälkeisenä perjantaina. Tarkka päivämäärä siten vaihtelee vuosittain.

  Vuosien saatossa Black Friday on vakiintunut suosituksi ostospäiväksi, ja sitä pidetään joulusesongin avauspäivänä. Silloin onkin hyvä päivä tehdä edullisia löytöjä!

 • Miksi Black Friday on "musta perjantai"?

  Tarinan mukaan termi Black Friday eli "musta perjantai" on saanut alkunsa kahden yhdysvaltaisen sijoittajan keinottelusta kullalla syyskuun 24. päivänä vuonna 1869. Tästä aiheutui suuria hankaluuksia, osakemarkkinat laskivat ja ulkomaankauppa pysähtyi pörssissä.

  1950-luvulta lähtien nimitystä "musta perjantai" on käytetty kiitospäivän jälkeisestä perjantaista, jolloin liikenteessä on ollut erityisen vilkasta ja paljon onnettomuuksia.

  1980-luvulta alkaen termillä on viitattu Yhdysvaltojen kiitospäivän jälkeiseen suosittuun ostospäivään, jolloin tilinauhat alkoivat näyttää mustaa eli tulosta.