Matkat
Madrid

Hinta alkaen

...

Hotelleja

8

Hintataso

Hintaesimerkit Playa del Inglesistä
  • Pizzan. 10 e
  • Vesi (1,5 l)n. 0,70 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1/-2 tuntia
  • PääkaupunkiMadrid
  • KieliEspanja
  • Väkiluku46 560 000

Matkat Madrid

Madrid on Espanjan pääkaupunki, ja samalla myös sen keskipiste. Kaupunki on täynnä elämää vuorokauden ympäri, ja sitä voikin kuvailla kiehuvaksi padaksi herkullisina ainesosina kulttuurinähtävyydet ja sykkivä arkipäivän elämä. Heittäydy mukaan pyörteisiin ja nauti kaupungista, joka ei hiljene koskaan.

Puerta del Sol ja Plaza Mayor

Puerta del Sol on aukio keskellä kaupunkia. Täältä johtavat kadut ja kapeat kujat vanhoihin ja suosittuihin kortteleihin. Tunnettu suorakulmainen aukio, Plaza Mayor, on suositeltava käynnin kohde viehättävine holvikaarineen ja katulyhtyineen. Täällä sijaitsee myös Teatro Real, kaupungin kuninkaallinen oopperatalo sekä kuninkaan virka-asunto Palacio Real ja sen yhteydessä oleva kaunis Plaza de Oriente -puutarha. Puerta del Solia ja Plaza Mayoria ympäröivät kauppa- ja kävelykadut kuuluvat alueen vilkkaimpiin. Alueella näkyy runsaasti erilaisia muusikkoja, katukauppiaita ja ilveilijöitä.

Puerta del Solin eteläpuolella sijaitse Plaza de Cibeles ja Atochan rautatieasema; tällä vilkkaalla alueella sijaitsevat myös monen Madridin baarit. Salamancan korttelissa sijaitsevat suuret kansainväliset muotitalot vieri vieressä paikallisten suunnittelijoiden pikku putiikkien kanssa. Gran Via -pääkadulta löydät kaikenlaiset toivomasi kahvilat, kaupat ja ravintolat.

Myöhäisiä iltoja Plaza Santa Analla

Syöminen Madridissa ei ole samanlaista kuin kotona. Lounas syödään myöhään ja voi kestää aina kello neljään iltapäivällä. Päivällinen puolestaan alkaa harvoin ennen kello puolta kymmentä. Illan ohjelma alkaa yleensä aperitiivilla tai pikku suolaisella jossain tapasbaarissa. Kokeile esim. jamon serranoa, ilmakuivattua kinkkua ja gambas al ajilloa eli valkosipulimarinoituja katkarapuja ennen myöhäistä päivällistä jossain kaupungin lukuisista ravintoloista. Suosittelemme maistamaan Madridille tyypillistä pääruokaa, cocido madrileñoa, lihapataa kikherneiden, vihannesten ja tomaattikastikkeen kanssa. Muita tyypillisiä espanjalaisia ruokia ovat esim. kylmä vihanneskeitto gazpacho, cochinillo eli kokonaisena grillattu juottoporsas sekä tietysti paella.

Madridin yö jatkuu Plaza Santa Anan vilskeessä, jota pidetään jonkinlaisena iltaelämän keskuspaikkana. Koko yön auki olevissa baareissa meno jatkuu aamuviiteen, jolloin halukkaat siirtyvät jatkamaan juhlatunnelmaa aamun sarastuksessa ovensa avaaville klubeille, joissa viihdytäänkin sitten aina aamukymmeneen saakka. Madridin yö on pitkä ja kuuma!

Matkavaihtoehtoja Madrid

Hotellit Madrid